F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Screen - no signal message
PYSPEED
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-11-2012, 07:37 AM   #23
glitched79
Private
 
Drives: 2012 328i
Join Date: Apr 2012
Location: Tampa

Posts: 57
iTrader: (0)

Add me to the list!

U.S. base model with comfort access.

The system worked fine when I first started the car, but after driving for a few minutes, my satellite radio shut off completely and the No Signal message appeared on the screen. Then the system kept rebooting, even when I muted the volume and shut off the screen. Each time, the radio would play for a few minutes, then the no signal message would appear for a couple seconds, followed by a black screen for a couple seconds, the BMW logo screen, and then the Accept screen.

I remembered the method discussed on here to reboot the iDrive system, but holding down the volume button had no effect.

I haven't driven the car since, so we will see if it was just a fluke.

The only thing I did differently was I unlocked the car with the remote button rather than just touching the door handle. Not sure if that triggered this problem.
glitched79 is offline  
0
Reply With Quote
      05-15-2012, 03:46 AM   #24
Psycdude
Registered
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: May 2012
Location: Los Angeles

Posts: 2
iTrader: (0)

Unfortunately I am in this same club. I have a base model, with only the assist and enhanced Bluetooth. Some days the screen doesn't bank out at all, other times it will reboot with the no signal displayed up to 10 times.
I've already had it at the dealership twice for this, so far they haven't been able to figure it out.
Psycdude is offline  
0
Reply With Quote
      05-15-2012, 02:04 PM   #25
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

Psycdude, sorry to hear that. Appearently, not only euro-spec 328i have this problem then

I would be slightly more relaxing to know if BMW is officially aware of this problem and is already working on a fix..
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      05-19-2012, 06:25 AM   #26
bmwbullet
New Member
 
Drives: 12 328 Luxury
Join Date: May 2012
Location: Earth

Posts: 19
iTrader: (0)

Add me to the list, had the car a day and this has happened about 3 times
__________________
2012 F30 328i Luxury Its here 18 May
2002 E39 525i SE on its way to the Auction
1996 E36 318i SE dead but not forgotten
bmwbullet is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      05-19-2012, 07:49 AM   #27
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bmwbullet View Post
Add me to the list, had the car a day and this has happened about 3 times
I wonder who will come up with a solution first. My dealer said they reported the issue upstream and waiting on BMW Germany now to get an answer..
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      05-20-2012, 03:16 AM   #28
aarslan
Private First Class
 
Drives: BMW 3.20i 2012
Join Date: Apr 2012
Location: Turkey

Posts: 173
iTrader: (0)

I have read this thread with fear and frustration. This has not happened to me, however now I am afraid to see this message every time I act to start my engine. I hope that the reason and solution to this issue is resolved in the near future.
aarslan is offline   Turkey
0
Reply With Quote
      05-24-2012, 03:15 AM   #29
bmwbullet
New Member
 
Drives: 12 328 Luxury
Join Date: May 2012
Location: Earth

Posts: 19
iTrader: (0)

Car is at the dealer, hopefully they can fix the problem
__________________
2012 F30 328i Luxury Its here 18 May
2002 E39 525i SE on its way to the Auction
1996 E36 318i SE dead but not forgotten
bmwbullet is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      05-24-2012, 03:24 AM   #30
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

After over 3 weeks of having this problem, I think I see a pattern in it. Should I drive from somewhere to somewhere, park there car and leave it for many hours, there is no problem at all upon the next start. If I park the car for a shorter time though (typically shopping around, stopping at the gas station, having a coffee and then driving away, etc), there's about 30% chance of hitting this error.

The question is, how this piece of information gets back to BMW and whether it helps or not (my guess is it'd be helpful though).
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      05-25-2012, 10:09 AM   #31
LeaseDriverNL
Registered
 
Drives: BMW 320d Sedan EDE
Join Date: May 2012
Location: Netherlands

Posts: 1
iTrader: (0)

Same problem with blanc idrive screen

Hi, I encountered the same problem with the idrive system not always working and a blank screen. None of the idrive functions work.
It seems to occur after a second drive on the same day (within a couple of hours).
I went to the service center and they diagnosed that it is caused by the radio unit. I'm now waiting on the replacement of that for 2 weeks.

It's a F30 from April 2012 320D sedan.
Options: list
205 Automatic Gear
521 Rain- & light-sensor
Z05 Innovation Edition
ZE2 Executive line
507 Park Distance Control (PDC)
520 fog-lights front
544 Dynamic Cruise Control (DCC)
606 Navigation-system Business
698 AG Intern
6AA AG Intern
6AB AG Intern
6NH Bluetooth phone preparation incl.USB-connecion

Last edited by LeaseDriverNL; 05-25-2012 at 10:15 AM.
LeaseDriverNL is offline  
0
Reply With Quote
      05-25-2012, 10:17 AM   #32
LAnderson23
Lieutenant
 
Drives: 2012 328i MG Sportline
Join Date: May 2012
Location: Ohio

Posts: 505
iTrader: (0)

Has anyone else who took their car in for service gotten anything resolved?
LAnderson23 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-25-2012, 10:48 AM   #33
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

You mean a blank screen with the no signal message as shown in this thread or a complete blank one?
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      05-25-2012, 12:25 PM   #34
LAnderson23
Lieutenant
 
Drives: 2012 328i MG Sportline
Join Date: May 2012
Location: Ohio

Posts: 505
iTrader: (0)

I was referring to the no signal message.
LAnderson23 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-25-2012, 12:50 PM   #35
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

Sounds promising then.. appearently you're the first whose dealer seem to have any idea what could go wrong. I hope it's not a blind shoot
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      05-29-2012, 05:24 AM   #36
bmwbullet
New Member
 
Drives: 12 328 Luxury
Join Date: May 2012
Location: Earth

Posts: 19
iTrader: (0)

Quick update

When my car went into service they looked at my key and this told them I had lots of errors like DSC. They reset these and could not duplicate the No Signal message.

I picked the car up and within 2 hours I had the message again.

Took car back the next day luckily with the No Signal showing so they were able to diagnose. Again lots of errors showing

Hopefully they will fix or they might be getting the car back
__________________
2012 F30 328i Luxury Its here 18 May
2002 E39 525i SE on its way to the Auction
1996 E36 318i SE dead but not forgotten
bmwbullet is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      06-01-2012, 05:36 PM   #37
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

LeaseDriverNL, any news on your case? I had a 20 mins drive today with the no signal message again - it quickly reminded me to get some piece of info from you.
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      06-01-2012, 09:14 PM   #38
dmontic71
Lieutenant
 
dmontic71's Avatar
 
Drives: 2012 F30
Join Date: Sep 2006
Location: Tampa, FL

Posts: 519
iTrader: (0)

Garage List
Add me to the list... I only saw the message once so far, but once my iDrive spontaneously reset as well.

My fix is to wait for it to completely break or for BMW to put out a service bulletin before I bring it in and have the dealership do nothing....
__________________
2012 F30 328i, Melbourne Red, Premium, Sportline, Steptronic, Xenon, Harmon Kardon.
dmontic71 is offline  
0
Reply With Quote
      06-02-2012, 03:00 AM   #39
aarslan
Private First Class
 
Drives: BMW 3.20i 2012
Join Date: Apr 2012
Location: Turkey

Posts: 173
iTrader: (0)

I haven't seen the No Signal message, but my iDrive has reset suddenly. It did that after about 8-9 minutes I have started the car. Everything seemed normal before and after the reset.
aarslan is offline   Turkey
0
Reply With Quote
      06-02-2012, 05:03 AM   #40
live4wknds
Private First Class
 
Drives: 2012 328i
Join Date: Apr 2012
Location: So Cal

Posts: 150
iTrader: (0)

Was wondering if U.S. owners with this (and any other) problem have been filing a complaint with the NHTSA?
live4wknds is offline  
0
Reply With Quote
      06-02-2012, 05:37 AM   #41
Kristof
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sport MG
Join Date: Mar 2012
Location: Earth

Posts: 47
iTrader: (0)

I have seen the idrive reset once when it clearly got confused on bluetooth connections (my phone freezed during a connection attempt.

About the no signal problem, what I'd like to get is a confirmation that BMW is indeed aware of the problem and is already working on the fix. Oh, an ETA could be helpful as well.
Kristof is offline  
0
Reply With Quote
      06-09-2012, 05:25 AM   #42
ozanyener
New Member
 
Drives: 2012 3.20i
Join Date: Jun 2012
Location: Istanbul

Posts: 5
iTrader: (0)

Reboot-No signal

It happens to me when USB stick on. It keeps rebooting until taking off the USB memory stick.
ozanyener is offline  
0
Reply With Quote
      06-09-2012, 05:49 AM   #43
aarslan
Private First Class
 
Drives: BMW 3.20i 2012
Join Date: Apr 2012
Location: Turkey

Posts: 173
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ozanyener View Post
It happens to me when USB stick on. It keeps rebooting until taking off the USB memory stick.
Ozan, I guess the mp3 playing functionality of the software have bugs. Mine starts responding slowly for some mp3 songs. It may be relevant to how many songs there are in the folder songs being played. It may also be relevant to the encoding of mp3 files.

Does your problem occur while playing songs, or only when USB stick is plugged (even if you play the radio at that time)? If that is the case, the system may be selecting between different types of USB sticks. Can you try with another USB stick brand?
aarslan is offline   Turkey
0
Reply With Quote
      06-09-2012, 06:42 AM   #44
ozanyener
New Member
 
Drives: 2012 3.20i
Join Date: Jun 2012
Location: Istanbul

Posts: 5
iTrader: (0)

aarslan,

When I plug the usb stick, sometimes it starts rebooting after 1-2 minutes. Sometimes it reads it without problem. Even though, after stopping the car and restarting it, it plays 10 or 20 seconds and starts rebooting again. Switching to the radio doesn't change the result.
I've updated the system from 06 to 07 but it doesn't solve the problem. I'm taking the car to the dealer next wednesday. The lady on the phone has told me that another customer's complained about the same problem. So they will inform the BMW Germany

PS: I've tried 8gb and 32 gb sandisk...
ozanyener is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST