F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Coding: Bluetooth Audio
PYSPEED
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-13-2012, 01:55 PM   #1
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Coding: Bluetooth Audio

Had a go with this and thought I'd cracked it but got stuck...

In the HU entry i coded the following:
A2DP_PROFILE - aktiv
CDMM_BLUETOOTH_AUDIO - aktiv


It's greyed out in the Multimedia menu despite all of the above and obviously no music coming through..

Any ideas and advice appreciated.

Cheers.

Last edited by demge01; 10-21-2012 at 12:47 PM. Reason: Images Removed.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 02:41 PM   #2
dc_bmw
Private
 
Drives: BMW 320i (F30)
Join Date: Sep 2012
Location: The Netherlands

Posts: 96
iTrader: (0)

disconnect from the usb port.
dc_bmw is offline  
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 04:37 PM   #3
reidpath
Private
 
Drives: 328i
Join Date: Jun 2012
Location: DC/Maryland

Posts: 94
iTrader: (0)

Sadly it won't work without a COMBOX :-(

Edit:
You need the combox to handle the A2DP.

Also of note, according to BimmerTech, the Combox's they sell only work with the HU_CIC so it is a $2000 upgrade :-(
reidpath is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 04:50 PM   #4
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by reidpath View Post
Sadly it won't work without a COMBOX :-(

Edit:
You need the combox to handle the A2DP.

Also of note, according to BimmerTech, the Combox's they sell only work with the HU_CIC so it is a $2000 upgrade :-(
Thanks for your help its appreciated.
Its odd how the Bluetooth works perfectly for handling phonecalls, data and contacts etc but can't handle audio without a combox.

Cheers.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 04:52 PM   #5
reidpath
Private
 
Drives: 328i
Join Date: Jun 2012
Location: DC/Maryland

Posts: 94
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by demge01 View Post
Thanks for your help its appreciated.
Its odd how the Bluetooth works perfectly for handling phonecalls, data and contacts etc but can't handle audio without a combox.

Cheers.
No problem, I am going to try to source an OEM new COMBOX media for my car spec soon. I will let you know what happens. It is definitely possible to do it. I am also going to have to find the wiring from somewhere..
reidpath is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 08:05 PM   #6
legaleye3000
First Lieutenant
 
Drives: 328i 2014
Join Date: Sep 2012
Location: South FL

Posts: 329
iTrader: (0)

I'm interested to know how you got "data transfer" to show up (unless you already had it...?)?? Thanks.
legaleye3000 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 08:07 PM   #7
reidpath
Private
 
Drives: 328i
Join Date: Jun 2012
Location: DC/Maryland

Posts: 94
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by legaleye3000 View Post
I'm interested to know how you got "data transfer" to show up (unless you already had it...?)?? Thanks.
It usually shows up when it it syncing the phone book.
reidpath is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 08:10 PM   #8
legaleye3000
First Lieutenant
 
Drives: 328i 2014
Join Date: Sep 2012
Location: South FL

Posts: 329
iTrader: (0)

Not mine- I enabled bmw live and internet to show up in the menu, however, it says to please activate data services over bluetooth. I can't figure that part out... In my bluetooth settings, only office, telephone, show pictures, shows up.
legaleye3000 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2012, 08:12 PM   #9
reidpath
Private
 
Drives: 328i
Join Date: Jun 2012
Location: DC/Maryland

Posts: 94
iTrader: (0)

The challenge is going to be getting the combox media to work without the HU_CIC.

Callout to anyone who codes or has the advanced bluetooth to help!
reidpath is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-14-2012, 03:58 PM   #10
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by legaleye3000 View Post
I'm interested to know how you got "data transfer" to show up (unless you already had it...?)?? Thanks.
I already had it in another menu as well as this before but enabling A2DP_PROFILE - aktiv brings this particular menu up.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      10-14-2012, 04:06 PM   #11
legaleye3000
First Lieutenant
 
Drives: 328i 2014
Join Date: Sep 2012
Location: South FL

Posts: 329
iTrader: (0)

I've enabled that setting, but still "data transfer" under bluetooth is not coming up
legaleye3000 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-14-2012, 10:43 PM   #12
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by reidpath View Post
The challenge is going to be getting the combox media to work without the HU_CIC.

Callout to anyone who codes or has the advanced bluetooth to help!
If u don't mind losing satellite radio u can always order a EU/ROW-spec radio professional headunit which is compatible with either 6NK/NL.
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      10-15-2012, 02:06 PM   #13
Quelque
New Member
 
Drives: F30 320iA
Join Date: Jun 2012
Location: NL

Posts: 20
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by legaleye3000 View Post
I've enabled that setting, but still "data transfer" under bluetooth is not coming up
Sorry for asking, but what phone do you use? Did you try with other phones?
Quelque is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      11-08-2012, 08:40 AM   #14
AgentZero
New Member
 
Drives: A Slow Beast
Join Date: Jul 2012
Location: United States

Posts: 22
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by legaleye3000 View Post
Not mine- I enabled bmw live and internet to show up in the menu, however, it says to please activate data services over bluetooth. I can't figure that part out... In my bluetooth settings, only office, telephone, show pictures, shows up.
I think you have to set up a tether from your phone.
AgentZero is offline  
0
Reply With Quote
      04-12-2013, 08:10 PM   #15
Aritaurus
Captain
 
Aritaurus's Avatar
 
Drives: 2012 328i Luxury Line
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto

Posts: 887
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by legaleye3000 View Post
Not mine- I enabled bmw live and internet to show up in the menu, however, it says to please activate data services over bluetooth. I can't figure that part out... In my bluetooth settings, only office, telephone, show pictures, shows up.
I have the exact same problem. I even enabled BT Dun Profile under CMB_MEDIA and same thing.

Have you had any luck with it? I get BMW Live and Internet but I have no bluetooth data transfer profile on my options.
Aritaurus is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-04-2013, 12:52 PM   #16
vithy
Private First Class
 
Drives: 2012 F30 320i
Join Date: Jul 2010
Location: Toronto

Posts: 136
iTrader: (0)

Aritaurus, To enable BT Data, You need to code one more function.

HU_CIC or HU_ENTRY

3003 - Funktionen - BT_DATA_SERVICE - Aktiv.

Then FDL Code. If it doesn't show up after FDL Code, Do FDL Code again and then you should see it.

You might have to repair your phone again.
vithy is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-04-2013, 10:45 PM   #17
legaleye3000
First Lieutenant
 
Drives: 328i 2014
Join Date: Sep 2012
Location: South FL

Posts: 329
iTrader: (0)

Aritaurus- can you confirm if this works for you? Thanks.
legaleye3000 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST