F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 Sedan / F32 Coupe / F36 Gran Coupe Forum > Precondition now not for USA!
PYSPEED
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-29-2012, 07:26 AM   #1
ric124
Lieutenant Colonel
 
ric124's Avatar
 
Drives: F30 335i SP 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida

Posts: 1,553
iTrader: (0)

Garage List
Precondition now not for USA!

The BMW my remote app updated this morning and the notes says precondition now Europe only! Is there a law or something preventing us from having this feature over here in the USA?

__________________
Timeline: 335i Sport W/ Adaptive M suspension| Sport Variable steering| Technology PKG| HK Sound PKG| BMW apps| BMW Assist| Sport line hand brake grip| M Performance black kidneys|
ric124 is offline   Jamaica
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 10:47 AM   #2
Tsuvoi
Banned
 
Drives: 2013 F30 328i
Join Date: Oct 2012
Location: New York

Posts: 272
iTrader: (0)

And what is precondition?
Tsuvoi is offline  
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 10:48 AM   #3
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

I've never seen preconditioning enabled in the app for my US F30, even in prior releases of the app.

I have no idea why it's not enabled here.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 10:55 AM   #4
rallybull
Captain
 
rallybull's Avatar
 
Drives: F30 335i w/PPK
Join Date: Jul 2012
Location: USA

Posts: 785
iTrader: (0)

I guess in USA only certain 7 series get this feature.
rallybull is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 10:56 AM   #5
Valour
petrolhead
 
Drives: 09 evo
Join Date: Mar 2012
Location: Baton Rouge

Posts: 58
iTrader: (0)

The details just meant that there was a bug with the precondition now feature. Which happens to be only affecting European users. IF the USA has precondition now then the bug fix wasn't released for us just yet. But the app did not take something away.
Valour is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 10:56 AM   #6
Heiznberg
Private
 
Drives: 2013 BMW 335i Sedan
Join Date: Sep 2012
Location: Miami, FL

Posts: 54
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ric124
The BMW my remote app updated this morning and the notes says precondition now Europe only! Is there a law or something preventing us from having this feature over here in the USA?

It would be a nice feature to have but I really wish they would make the app faster and more reliable.
__________________
2013 BMW 335i Sedan | M Sport Line
Heiznberg is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 12:28 PM   #7
Accelerometer
First Lieutenant
 
Accelerometer's Avatar
 
Drives: '13 F30 335i /'11 E90 M3 ZCP
Join Date: Feb 2007
Location: NJ

Posts: 358
iTrader: (0)

Garage List
The MyBMW remote app is terrible from a functionality standpoint. Commands take 3-5 minutes to actually get to the car. The only thing I use it for is to send directions to the car.
Accelerometer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 12:35 PM   #8
BMWFanatic2008
Captain
 
BMWFanatic2008's Avatar
 
Drives: F30 335xi
Join Date: Dec 2008
Location: New York

Posts: 648
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ft1337 View Post
And what is precondition?
+1
__________________
F30 335xi | MSport | Estoril Blue | Sport 8AT | DHP | 19" 403M | ZDA | ZTP | Sat radio | 494
F30 335xi | MSport | Estoril Blue | 6MT | DHP | 19" 403M (Gone)
E92 335xi | MSport | Le Mans Blue Metallic (Gone)
BMWFanatic2008 is online now  
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 12:36 PM   #9
JamesonWhiskey
New Member
 
Drives: 2013 328i Xdrive Coupe 6MT
Join Date: Nov 2012
Location: Long Beach, NY

Posts: 10
iTrader: (0)

I just picked up my first BMW yesterday and am very surprised the only option that shows up for on my phone is the lock/unlock. Any ideas? Is there a hack to get the climate control working?
JamesonWhiskey is offline  
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 12:36 PM   #10
chrisv_335EBII
Second Lieutenant
 
Drives: 335i 6sp EBII
Join Date: Oct 2012
Location: Maryland

Posts: 239
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BMWFanatic2008 View Post
+1
+2
chrisv_335EBII is offline  
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 12:45 PM   #11
Cyberdemon
Captain
 
Drives: 2013 335i M Sport
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

Posts: 676
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BMWFanatic2008 View Post
+1
Precondition is what they call it to temporarily activate the fans to help cool/warm the car slightly. It doesn't activate the engine/AC compressor like an actual remote start.

Don't know why it's not available in the US...I'm sure there's some stupid law involved.
__________________
2013 335i M Sport /// Alpine White/Coral Red
Cyberdemon is offline  
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 01:16 PM   #12
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

You can set preconditioning via i-Drive before you leave the car, but you have to set the time when you want it turned on before you lock the car.

The benefit of preconditioning via the remote app is that you are supposed to be able to turn on preconditioning as you are returning to your car and want to have it cooled down a bit before you get there.

My remote app allows me to send addresses to the nav, to lock/unlock the car, flash the lights, and beep the horn. It also will locate the car if you forget where you parked it (my wife uses that).

The commands sometimes take a long time (like 5 to 10 minutes or more) to work, but I've noticed that it seems to be working more quickly recently.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 02:10 PM   #13
MotoEV
Private
 
MotoEV's Avatar
 
Drives: BMW Active Hybrid 3
Join Date: Nov 2012
Location: Atlanta Georgia

Posts: 83
iTrader: (0)

Stationary Cooling?

I never saw that feature as a menu item on the app. My remote fob lets me perform a similar function on my 2013 AH3

Stationary cooling.
Individual climate control begins even before you start your journey: In the BMW ActiveHybrid 3, the car key is able to remotely active the automatic climate control.
During hot weather, Stationary cooling cools the interior from an extremely high temperature to a bearable level in two to three minutes, without any need to start the engine. The electric climate compressor takes care of the cooling function using the energy gained in the high-power battery.

As soon as the engine starts up, the temperature is then lowered further to a comfortable range or to the desired temperature.

Stationary cooling in the BMW ActiveHybrid 3 can be activated via the radio control key before you enter the vehicle. This allows you to create a more pleasant climate in the vehicle even before you start your journey.
MotoEV is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 02:48 AM   #14
SlowSaloonM3
Major General
 
SlowSaloonM3's Avatar
 
Drives: m3 saloon in granny mode.
Join Date: Dec 2009
Location: lost angeles

Posts: 7,019
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PeteNJ
The MyBMW remote app is terrible from a functionality standpoint. Commands take 3-5 minutes to actually get to the car. The only thing I use it for is to send directions to the car.
Me too but i tried unlocking the car from home and when i went to the garage it was actually unlocked. Oops.
__________________
the intardnet is 95% troll, 5% actual good shit. so are my posts.
my channel: pkim
SlowSaloonM3 is online now  
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 11:42 PM   #15
ric124
Lieutenant Colonel
 
ric124's Avatar
 
Drives: F30 335i SP 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida

Posts: 1,553
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by MotoEV View Post
I never saw that feature as a menu item on the app. My remote fob lets me perform a similar function on my 2013 AH3

Stationary cooling.
Individual climate control begins even before you start your journey: In the BMW ActiveHybrid 3, the car key is able to remotely active the automatic climate control.
During hot weather, Stationary cooling cools the interior from an extremely high temperature to a bearable level in two to three minutes, without any need to start the engine. The electric climate compressor takes care of the cooling function using the energy gained in the high-power battery.

As soon as the engine starts up, the temperature is then lowered further to a comfortable range or to the desired temperature.

Stationary cooling in the BMW ActiveHybrid 3 can be activated via the radio control key before you enter the vehicle. This allows you to create a more pleasant climate in the vehicle even before you start your journey.
Hey could you post a pic of your remote?
__________________
Timeline: 335i Sport W/ Adaptive M suspension| Sport Variable steering| Technology PKG| HK Sound PKG| BMW apps| BMW Assist| Sport line hand brake grip| M Performance black kidneys|
ric124 is offline   Jamaica
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 11:46 PM   #16
ric124
Lieutenant Colonel
 
ric124's Avatar
 
Drives: F30 335i SP 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida

Posts: 1,553
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by ft1337 View Post
And what is precondition?
I took this screen shot when i was using myremote in demo mode while I waited on my car to be built. I think this screen shot gives a better explanation.

__________________
Timeline: 335i Sport W/ Adaptive M suspension| Sport Variable steering| Technology PKG| HK Sound PKG| BMW apps| BMW Assist| Sport line hand brake grip| M Performance black kidneys|
ric124 is offline   Jamaica
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 12:00 AM   #17
SamS
Brigadier General
 
SamS's Avatar
 
Drives: 2013 ActiveHybrid 3
Join Date: Jul 2010
Location: Dallas, TX

Posts: 4,513
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ric124 View Post
Hey could you post a pic of your remote?
The remotes for the AH3 are similar, the stationary cooling uses the Panic button to activate the Auxiliary cooling feature. The panic button just has a diamond shape on it.
Attached Images
 
__________________

Last edited by SamS; 12-01-2012 at 12:05 AM. Reason: Found a pic!
SamS is offline  
0
Reply With Quote
      04-16-2013, 10:44 AM   #18
bluemark81
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 328 x-drive luxury
Join Date: Apr 2013
Location: Canada

Posts: 268
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ric124 View Post
I took this screen shot when i was using myremote in demo mode while I waited on my car to be built. I think this screen shot gives a better explanation.

I have a 2013 f30 with nav package but the only remote features I am getting is locate vehicle, honk horn, flash lights and lock/unlock. Why can't I get precondition and send map info to car?
bluemark81 is offline  
0
Reply With Quote
      04-16-2013, 11:06 AM   #19
roundel335
Brigadier General
 
roundel335's Avatar
 
Drives: 13 335i Sedan, 11 128i Cabrio
Join Date: Apr 2010
Location: Leland, NC

Posts: 3,478
iTrader: (2)

Garage List
Does anyone actually use this feature? I have it on my non-nav F30, but don't really have a need for it, and especially not "remotely". Much ado about nothing IMO.
__________________

2013 F30 335i M-Sport 8AT/MPE/MPPK, 2011 128i M-sport Cabrio 6MT/PE
roundel335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-16-2013, 11:15 AM   #20
bluemark81
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 328 x-drive luxury
Join Date: Apr 2013
Location: Canada

Posts: 268
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by roundel335 View Post
Does anyone actually use this feature? I have it on my non-nav F30, but don't really have a need for it, and especially not "remotely". Much ado about nothing IMO.
I would certainly use the two features that I am not getting on mine for some reason. However, I could care less about the three features I am getting.
bluemark81 is offline  
0
Reply With Quote
      04-16-2013, 11:28 AM   #21
Roki_014
Major
 
Drives: 2014 335i
Join Date: Jun 2012
Location: chicago

Posts: 1,226
iTrader: (0)

u need bmw assist right?
Roki_014 is online now  
0
Reply With Quote
      04-16-2013, 12:17 PM   #22
bluemark81
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 328 x-drive luxury
Join Date: Apr 2013
Location: Canada

Posts: 268
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Roki_014 View Post
u need bmw assist right?
Yes
bluemark81 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:37 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST