F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > BMW F30 3 Series Coding DIY - Code Auto Start Stop, DVD, Folding Mirrors, Etc.
Steve Thomas BMW
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-02-2013, 09:50 PM   #1739
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by john08135i View Post
BMW Logo, you can change it to the M-Performance Logo I think with KOMBI / BMW_LOGO = mpm:

so that works on any f30/10? to change to Mperformance logo?
Here's proof that it can be done on F30... but like what Shawn say, if your vehicle original PSZData is old, you might not see the option to make the change at all, for such vehicle, you shouldn't even see the original BMW logo
Attached Images
  
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 09:54 PM   #1740
Yobyot
Lieutenant
 
Yobyot's Avatar
 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

Posts: 555
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
On the F10, L7_SURROUND_CONFIG replaces the "Surround" on/off checkbox with an "L7 Surround" Slider (-5/+5) on Settings=>Tone screen. The Slider appears to function as off (full left) and on (any setting other than full left).

Basically, it doesn't work as it should.
Thanks.
__________________
MY12 335i ZSL with a deep dive into the options list
Produced: 2012-06-22
ED: 2012-07-19; Arrived in Jersey City: 2012-08-23
Redelivered: 2012-09-12
Yobyot is offline  
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 09:54 PM   #1741
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by awhk View Post
Yep, it's all good now. Just not quite understand why removing the country controller enables office and album art, but changing the country of HU just affect the language.
awhk - after you set the country to hongkong, your media/songs will display both Traditional & Simplified Chinese concurrently? E.g. some of the songs in my ipod are coded with traditional chinese while some others are simplified chinese, so will they both show ok (system/idrive language set to English)? I'm guessing both should work?

I can only tried it out later tonight when I'm home
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:03 PM   #1742
awhk
Private First Class
 
Drives: 2012 RS4
Join Date: Jul 2012
Location: Hong Kong

Posts: 134
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
awhk - after you set the country to hongkong, your media/songs will display both Traditional & Simplified Chinese concurrently? E.g. some of the songs in my ipod are coded with traditional chinese while some others are simplified chinese, so will they both show ok (system/idrive language set to English)? I'm guessing both should work?

I can only tried it out later tonight when I'm home
It shows Trad. and Simp. Chinese as well as Japanese and Korean.
awhk is offline  
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:03 PM   #1743
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by awhk View Post
It shows Trad. and Simp. Chinese as well as Japanese and Korean.
Cool!!!

No more funny character & squares!
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:06 PM   #1744
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Does anybody know the difference between BMW Online & BMW Live?

They seems to the same thing? I previously only enable BMW Online, and it works well, while VO coding, I added in 6AL (BMW Live), though the service display now show I have both BMW Online & BMW Live, I only see Live on idrive, and it look exactly the same as Online (functionality wise)... so what is the diff?

My own thought is BMW Online is bundled with BMW Assist, for countries that doesn't have Assist, they market it as BMW Live?
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:20 PM   #1745
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 3,733
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by kon View Post
Does anybody know the difference between BMW Online & BMW Live?

They seems to the same thing? I previously only enable BMW Online, and it works well, while VO coding, I added in 6AL (BMW Live), though the service display now show I have both BMW Online & BMW Live, I only see Live on idrive, and it look exactly the same as Online (functionality wise)... so what is the diff?

My own thought is BMW Online is bundled with BMW Assist, for countries that doesn't have Assist, they market it as BMW Live?
BMW Live is BMW Online (News and Weather) with added Google Street View, Google Panoramio, and Google Local Search.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - 2TB SAT / 6WB MFID Cluster / 4U1 Ceramic Controls / 6NR BMW Apps / Rear Fog Lights / Cyba Double Layer Black Chrome Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:31 PM   #1746
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
BMW Live is BMW Online (News and Weather) with added Google Street View, Google Panoramio, and Google Local Search.
Okie, guess I'll turn online off
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:36 PM   #1747
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by awhk View Post
It shows Trad. and Simp. Chinese as well as Japanese and Korean.
Just to check, does your car have navigation? Was reading another read at *********, it seems that changing text might cause me to lose my navigation as the FSC code is different... hmmm....
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:56 PM   #1748
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
Just to check, does your car have navigation? Was reading another read at *********, it seems that changing text might cause me to lose my navigation as the FSC code is different... hmmm....
We don't have nav. Not sure whether it'll cause u any trouble but seems it's nothing to do with map data. The HK/MAC maps are all in English for CIC anyway, Chinese display for maps is only available for NBT.
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 10:57 PM   #1749
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by awhk View Post
It shows Trad. and Simp. Chinese as well as Japanese and Korean.
I think this may now solve the question some guys are asking over at the audio forum.
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      01-02-2013, 11:16 PM   #1750
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by clarence View Post
We don't have nav. Not sure whether it'll cause u any trouble but seems it's nothing to do with map data. The HK/MAC maps are all in English for CIC anyway, Chinese display for maps is only available for NBT.
I only hope this is revertable if it does affect the navigation

if not, will have to visit dealer to recode everything.. hahaha
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 01:44 AM   #1751
awhk
Private First Class
 
Drives: 2012 RS4
Join Date: Jul 2012
Location: Hong Kong

Posts: 134
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by clarence View Post
I think this may now solve the question some guys are asking over at the audio forum.
Hopefully I can bring this good news to my Chinese friends in Canada if this is confirmed to be working.

Again, thanks for helping out!
awhk is offline  
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 01:46 AM   #1752
awhk
Private First Class
 
Drives: 2012 RS4
Join Date: Jul 2012
Location: Hong Kong

Posts: 134
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
Here's proof that it can be done on F30... but like what Shawn say, if your vehicle original PSZData is old, you might not see the option to make the change at all, for such vehicle, you shouldn't even see the original BMW logo
I did mine too (it's legit for me because I have the Performance grill ).

Anyway, just wondering if this will work for the basic cluster as my friend is asking me to try on his car.
awhk is offline  
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 02:45 AM   #1753
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by awhk View Post
I did mine too (it's legit for me because I have the Performance grill ).

Anyway, just wondering if this will work for the basic cluster as my friend is asking me to try on his car.
no harm trying, if you can see the option, then most likely it'll work, but if the option ain't there, you want to try also cannot... as mentioned previously, i tried it on a few F30, some work but some don't, those don't is because they have older implementation (i can't even see the BMW_LOGO option in KOMBI)
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 07:11 AM   #1754
awhk
Private First Class
 
Drives: 2012 RS4
Join Date: Jul 2012
Location: Hong Kong

Posts: 134
iTrader: (0)

Reporting some issues after changing the HU country to Hong Kong:

1. SMS/iMessages shown in Office disappear after each restart. Only newly received messages can be seen when my iPhone 5 iOS6.0.1 is connected to car via bluetooth (Combox already updated to 1006 last week). Is this the normal behaviour for Office?

2. The entry 'Message' in the main Office menu disappeared (it was there before changing the HU country) although I can access messages via Office Today. Seems like a glitch of the system and text for such entry is missing. Not sure how to describe exactlty, please see the attached image. Tried changing menu languages via iDrive but 'Message' still missing.
Attached Images
 
awhk is offline  
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 08:01 AM   #1755
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 3,733
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by awhk View Post
Reporting some issues after changing the HU country to Hong Kong:

1. SMS/iMessages shown in Office disappear after each restart. Only newly received messages can be seen when my iPhone 5 iOS6.0.1 is connected to car via bluetooth (Combox already updated to 1006 last week). Is this the normal behaviour for Office?

2. The entry 'Message' in the main Office menu disappeared (it was there before changing the HU country) although I can access messages via Office Today. Seems like a glitch of the system and text for such entry is missing. Not sure how to describe exactlty, please see the attached image. Tried changing menu languages via iDrive but 'Message' still missing.
iPhone does not work well with Office, although it continues to improve. For testing purposes, it is too much I think to use this phone to test the coding with. To understand the impact of the removal of the Country Controller, and the resulting Office functionality, a stable phone designed to work with Office such as a BlackBerry is a much better device to use. Otherwise, you have too many variables.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - 2TB SAT / 6WB MFID Cluster / 4U1 Ceramic Controls / 6NR BMW Apps / Rear Fog Lights / Cyba Double Layer Black Chrome Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 09:39 AM   #1756
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by awhk View Post
Reporting some issues after changing the HU country to Hong Kong:
Was it there before u change the HU country?
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 09:54 AM   #1757
awhk
Private First Class
 
Drives: 2012 RS4
Join Date: Jul 2012
Location: Hong Kong

Posts: 134
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by clarence
Was it there before u change the HU country?
Yes.
awhk is offline  
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 10:09 AM   #1758
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
iPhone does not work well with Office, although it continues to improve. For testing purposes, it is too much I think to use this phone to test the coding with. To understand the impact of the removal of the Country Controller, and the resulting Office functionality, a stable phone designed to work with Office such as a BlackBerry is a much better device to use. Otherwise, you have too many variables.
I think awhk problem is legit. Right after I change the COUNTRY to hongkong (from ECE), all WORDINGS dissappear immediately, these include the split screen computer info (number/characters all gone!)

I could still use the idrive knob to move around the menu selection but no word shows up at all, and after a while the whole thing freezes/hang, idrive knob would no longer work!

Good news is even with the word disappearing, my nav still shows up, so at least this proves that it will not meddle with my nav & map FSC code, and promptly changing the COUNTRY back to ECE restore everything as they should.

I relook at the F30 cheat sheet and notice that we could "add" language. My unit being ECE configured, came standard with 13 language (mostly European), and I could add 3 more language to the list (16 max), I changed language 13 to korean, and added language 14 to 16 with japanese, chinese simplified & chinese traditional.

After coding, the langugage selection in idrive did add 4 more "phantom" language, i.e. i could read the first 12, but the last four - although they are selectable, they appear as blank altogether.

Gelling the COUNTRY & LANGUAGE piece together, I'm guessing our unit simply doesn't have the required FONT to display... but this is specific to the ECE unit.

AWHK have a Hong Kong unit (with Hong Kong country controller remove), but it seems he still could read everything else except just one menu in Office, which is consider good news comparing to my case... but still odd...

Sighz... why can't SG & HKG get the same headunit, no one in this country (majority at least) care about portugese or spanish or anything of that sort... lol

Last edited by kon; 01-03-2013 at 11:08 AM.
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 10:22 AM   #1759
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

... continuing from my report above...

ETK reveals that Hong Kong & Taiwan (removed National Version Korea & Japan) uses different CIC than the rest of the word:

S8LHA Hong Kong
S8LTA Taiwan

Both HK & TW uses same part:
Car Infotainment Computer ASIEN 1 03/12 65 12 9 281 910
Car Infotainment Computer ASIEN 1 07/12 65 12 9 286 469
Car Infotainment Computer ASIEN 1 11/12 65 12 9 289 217
Car Infotainment Computer ASIEN 1 11/12 65 12 9 311 139

whereas the rest of the world uses:
Replacement CIC 1 11/12 65 12 9 262 393

It would seems that my guess that the FONT is missing, and not retrofitable

Is China version of F30 having code name F35? Anyone with access to check if China's CIC is different part number?

Last edited by kon; 01-03-2013 at 10:59 AM.
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-03-2013, 02:06 PM   #1760
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

awhk's car doesn't have CIC. We only get radio professional as standard, & we don't have a unique headunit for radio professional.
clarence is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
3 series coding, 3 series f30, 3 series f30 coding, 3 series f30 forum, 3 series forum, 3-series forum, 5 series f10 coding, ass, ass disable, auto start stop, auto start stop disable, bmw 3 series coding, bmw 3 series f30, bmw 3 series forum, bmw 3-series f30, bmw 3-series forum, bmw 5 series coding, bmw auto start stop disable, bmw auto start stop disabling, bmw coding, bmw coding directions, bmw coding diy, bmw coding instructions, bmw diy, bmw diy forum, bmw f10 coding, bmw f30, bmw f30 3 series, bmw f30 3-series, bmw f30 coding, bmw f30 forum, coding 3 series, coding f30, coding f30 3 series, disable ass, disable auto start stop, disable bmw auto start stop, disabling auto start stop, disabling bmw auto start stop, f10 5 series coding, f10 coding, f30 3 series, f30 3 series coding, f30 3 series forum, f30 3-series, f30 3-series forum, f30 coding, f30 forum, f30 forums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:23 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST