F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Show gear in Drive mode?
Extreme Power House
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-21-2013, 04:20 AM   #1
CKau
First Lieutenant
7
Rep
387
Posts

Drives: F30 328i
Join Date: Sep 2012
Location: sydney, australia

iTrader: (0)

Show gear in Drive mode?

There's a topic incorrectly posted in the general F30 forum, so I thought to re-post here in case the "coding community" don't check the other forum.

Is it possible to code so that the gear number is shown while in "D"rive mode? I've checked the PDF for all the coding functions in the sticky and there is no mention either for the F30 or the F10.

Thanks!
__________________
328i aus spec |M adaptive suspension|sunroof|sport seats|self parking|extended display | aftermarket sound insulation
Appreciate 0
      04-18-2015, 01:07 PM   #2
s2k750
Private First Class
14
Rep
118
Posts

Drives: 2015 335i
Join Date: Mar 2015
Location: SWFL

iTrader: (0)

bump! Sounds interesting!
Appreciate 0
      04-18-2015, 04:07 PM   #3
Ganxxta
Second Lieutenant
Germany
30
Rep
201
Posts

Drives: F32 4er Coupé
Join Date: Oct 2013
Location: Germany

iTrader: (0)

I was searching for this feature, but I didn't find anything yet.

I don't think it is currently possible
Appreciate 0
      04-18-2015, 11:30 PM   #4
wildcatcrazy69
Private
2
Rep
57
Posts

Drives: 335i M Sport
Join Date: Mar 2015
Location: Honolulu, HI

iTrader: (0)

Us E90 (335) owners have to flash our tranny module for this to happen. Not sure if the Alpina flash is avail for the F series yet.
Appreciate 0
      04-18-2015, 11:48 PM   #5
williammm
Private
1
Rep
60
Posts

Drives: F30 328i
Join Date: Jan 2013
Location: Singapore

iTrader: (0)

This is something i always wanted. My previous ride was a Scirocco, and they have on the display. It's so helpful!
Appreciate 0
      04-19-2015, 11:33 PM   #6
lesnica
Private
6
Rep
82
Posts

Drives: 2013 328i xdrive
Join Date: Jul 2014
Location: Chicago

iTrader: (0)

I got my 328i coded with SAT, so when I move stick to the left for manual mode it shows what gear im in while driving but I don't change the gears myself. And if I want to actually switch gears I move the stick to the left and back once and that's when I manually change gears.
Appreciate 0
      04-20-2015, 01:16 PM   #7
Ganxxta
Second Lieutenant
Germany
30
Rep
201
Posts

Drives: F32 4er Coupé
Join Date: Oct 2013
Location: Germany

iTrader: (0)

But thats not a solution, also by moving the stick to the left it automatically shifts down 1 gear.

I can do the same with my paddles, just pull 1 up or down and you know what gear you were in by calculating
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:01 PM.




f30post
f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST