F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > BMW F30 3 Series Coding DIY - Code Auto Start Stop, DVD, Folding Mirrors, Etc.
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-31-2013, 12:09 AM   #2399
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 1lyfe View Post
Hi, can anyone give me some insight here?
i tried coding my car just now and everything is fine until i click "code FDL"
the pop up comes up and it goes through the process but in the i keep on getting this error:

FEM_BODY [40]
cdDeploy ProcessedWithError
cafd_00000794-004_122_083 Not Executable

Whats the cause for this?
i tried coding amber delete and key fob close windows/sunroof and this got this message
any help would be great thanks!
Let me guess, yours is F20/F30 using eSys3.18.4 couple with psdzdata 48.3 WITHOUT buying the new password/token
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 12:11 AM   #2400
kon
Lieutenant
 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

Posts: 450
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by simonchs View Post
Hi kon,

hold the lock button on key fob will close the windows / glass roof (if opening) and fold the mirror as well, does this code affect to windows and glass roof closing too?

thanks
Not sure, never tried that, but I suppose it should since we're merely changing the werte value to reduce the waiting/pressing time. I have personally kept mine at 0.5 sec as I doesn't want the mirror fold to activate every single time as it will just accelerate the motor wear & tear.
kon is offline   Singapore
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 12:12 AM   #2401
1lyfe
Major
 
1lyfe's Avatar
 
Drives: AW F30 328i Xdrive
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto

Posts: 1,041
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
Let me guess, yours is F20/F30 using eSys3.18.4 couple with psdzdata 48.3 WITHOUT buying the new password/token
yea i jsut read the whole thread on bimmerfest
waiting for shawn to send me a reply with the info to purchase
also sucks casue my istep is 505...if it was 504 i could use 48.1 and i would work --.--
1lyfe is offline   Canada
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 12:48 AM   #2402
mrtanz
Lieutenant
 
Drives: BMW 2008 325i upgrade
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney, Australia

Posts: 445
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
Let me guess, yours is F20/F30 using eSys3.18.4 couple with psdzdata 48.3 WITHOUT buying the new password/token
HAHA
Check my other thread where i ask this question and provided the solution.
mrtanz is offline   Australia
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 12:49 AM   #2403
mrtanz
Lieutenant
 
Drives: BMW 2008 325i upgrade
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney, Australia

Posts: 445
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by reidpath View Post
The holy grail of coding...sport mode default :-(
Yes i think i have to look at my mates car again and see if i can find it

Any ideas about the auto start stop in all modes
mrtanz is offline   Australia
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 01:15 AM   #2404
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,633
iTrader: (0)

Garage List
2012 F30 328i  [4.63]
Quote:
Originally Posted by simonchs View Post
just wonder if any coding could bring the "backup profile" function back?
there're no profile backup function in iDrive, it only allowed to create profile, but not backup
Settings -> Profiles should look something like this:



Import is restore, Export is backup.

Are you saying that you don't have the Import or Export profile lines?

I've done lots of coding to my car and I have never seen an option disappear.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 01:21 AM   #2405
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,633
iTrader: (0)

Garage List
2012 F30 328i  [4.63]
Quote:
Originally Posted by mrtanz View Post
Yes i think i have to look at my mates car again and see if i can find it

Any ideas about the auto start stop in all modes
There are 2 ASS modes you can code:

1. Default off is just that, the car starts with ASS off.
2. Memory remembers the last ASS setting.

But...

ASS will always turn back on when you select Eco-Pro mode. the ASS setting does not change when switching between Comfort and Sports(+) modes.

I don't think anyone has found a way to disable ASS being turned on again when selecting Eco-Pro mode.

For now, if you want ASS off in Eco-Pro mode, you have 2 button pushes to do.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 01:51 AM   #2406
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by demge01 View Post
Question:
I don't have bluetooth Audio but I noticed something today.

During a phonecall with my Tom Tom iphone app running, spoken directions and sounds come through the car speakers over BT - it actually reduces the volume of the phonecall slightly with the spoken directions or alerts.

Only during calls though but the system is handling both phone audio and Tom Tom audio at the same time.

Makes me wonder if I can code BT audio?
I think it's the app playing the instructions via bt handsfree profile rather than actual bt audio streaming, cos even if u have combox when u first pair ur fone the bt audio is not enabled by default - u have to manually enable it from the bt config menu for that particular handset.
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 01:53 AM   #2407
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
Settings -> Profiles should look something like this:



Import is restore, Export is backup.

Are you saying that you don't have the Import or Export profile lines?

I've done lots of coding to my car and I have never seen an option disappear.
Some spec combination doesn't allow profile backup, e.g. if u don't have nav but have 6NK/NL then there's no option to backup ur profile. This is due to the usb port being connected to the combox instead of the headunit.
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 02:37 AM   #2408
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by kon View Post
it depends on your equipment spec, but from observation, the easiest method seems to be to change your VO from 6NH to 6NK, again it really depends on what already exist in your ride.
I'll give it a go and see what happens.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 02:46 AM   #2409
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
There are 2 ASS modes you can code:

1. Default off is just that, the car starts with ASS off.
2. Memory remembers the last ASS setting.

But...

ASS will always turn back on when you select Eco-Pro mode. the ASS setting does not change when switching between Comfort and Sports(+) modes.

I don't think anyone has found a way to disable ASS being turned on again when selecting Eco-Pro mode.

For now, if you want ASS off in Eco-Pro mode, you have 2 button pushes to do.
If you use ECO PRO a lot (more than comfort or sport) another way round this would be to code the car so it starts in ECO pro mode (which is possible) and code the ASS so that its default is always off.

That way you start the car in ECO and ASS is always off. However downside is you always start in ECO PRO. If you then switch to comfort and sport it remains off but still if you then switch back to ECO it still switches the ASS back on.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 04:39 AM   #2410
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 3,770
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by 1lyfe View Post
Hi, can anyone give me some insight here?
i tried coding my car just now and everything is fine until i click "code FDL"
the pop up comes up and it goes through the process but in the i keep on getting this error:

FEM_BODY [40]
cdDeploy ProcessedWithError
cafd_00000794-004_122_083 Not Executable

Whats the cause for this?
i tried coding amber delete and key fob close windows/sunroof and this got this message
any help would be great thanks!
PM sent.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - 2TB SAT / 6WB MFID Cluster / 4U1 Ceramic Controls / 6NR BMW Apps / Rear Fog Lights / Cyba Double Layer Black Chrome Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 06:23 AM   #2411
simonchs
New Member
 
Drives: BMW 118i F20
Join Date: Nov 2012
Location: Hong Kong

Posts: 25
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
Settings -> Profiles should look something like this:




Are you saying that you don't have the Import or Export profile lines?
Correct.

We don't have import/export profile function (stock F20 from Hong Kong )

So seeking for any coding to make these appear again.
simonchs is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 06:29 AM   #2412
simonchs
New Member
 
Drives: BMW 118i F20
Join Date: Nov 2012
Location: Hong Kong

Posts: 25
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by clarence View Post
Some spec combination doesn't allow profile backup, e.g. if u don't have nav but have 6NK/NL then there's no option to backup ur profile. This is due to the usb port being connected to the combox instead of the headunit.
then I can just give up
simonchs is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 07:10 AM   #2413
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

Bought the EST token für e-sys 3.22 now. Coding can start tonight
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 11:53 AM   #2414
clarence
Lieutenant Colonel
 
Drives: F30 328i M-Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Hong Kong

Posts: 1,544
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by simonchs View Post
then I can just give up
I don't think ur car have combox if it's stock HK-spec. Can u run ur VIN on bmwvin.com & email me the VOs?
clarence is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 03:53 PM   #2415
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

So first coding done I was able to code BC_Digital_V and M Performance Logo.

But somehow setting DVD in Motion did not work. I set Speedlock_X_Kmh_min and max to nicht_aktiv. But still the message appears when driving and the picture goes away. Any idea?
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 03:55 PM   #2416
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 3,770
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by pixelfreak0410 View Post
So first coding done I was able to code BC_Digital_V and M Performance Logo.

But somehow setting DVD in Motion did not work. I set Speedlock_X_Kmh_min and max to nicht_aktiv. But still the message appears when driving and the picture goes away. Any idea?
This type of FDL Code is different. You need to change only the Werte Value of each to FF, and leave the drop-down box setting as they were.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - 2TB SAT / 6WB MFID Cluster / 4U1 Ceramic Controls / 6NR BMW Apps / Rear Fog Lights / Cyba Double Layer Black Chrome Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 04:42 PM   #2417
RayF31
New Member
 
Drives: F31 320iA HE M-sport
Join Date: Jan 2013
Location: Netherlands

Posts: 10
iTrader: (0)

Hi everybody,

New here and a happy owner of F31 M-Sport.
Looking into coding, got the cable and currently downloading latest versions as I am typing
Will seed the torrent cross atlantic of course

Grtz,
RayF31
RayF31 is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 05:52 PM   #2418
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
This type of FDL Code is different. You need to change only the Werte Value of each to FF, and leave the drop-down box setting as they were.
Works like a charme, thanks!

Do you know if the mp3 cover also work with mp3s from an usb stick? Or does it only work with an I-Phone conntected?

How can I activate bluetooth streaming?
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 05:55 PM   #2419
theothernguyen
Enlisted Member
 
Drives: '12 Jet Black 328i Sedan
Join Date: Dec 2012
Location: SoCal

Posts: 31
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by pixelfreak0410 View Post
Works like a charme, thanks!

Do you know if the mp3 cover also work with mp3s from an usb stick? Or does it only work with an I-Phone conntected?

How can I activate bluetooth streaming?
There have been reports that MP3 cover works with MP3s from USB as well natively, but I haven't tried that out.

Directions to add Album art, Bluetooth audio streaming and white apple USB cable capabilities are here if you have the combox:
http://www.f30post.com/forums/showpo...postcount=2041
and
http://www.f30post.com/forums/showpo...postcount=2043
theothernguyen is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 10:20 PM   #2420
1lyfe
Major
 
1lyfe's Avatar
 
Drives: AW F30 328i Xdrive
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto

Posts: 1,041
iTrader: (1)

anyone with a 2013 get window roll up and folding mirrors through fob to work?
i have the two set to activ and wert 01 but it doesnt do anything when i press the lock button on my key
1lyfe is offline   Canada
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
3 series coding, 3 series f30, 3 series f30 coding, 3 series f30 forum, 3 series forum, 3-series forum, 5 series f10 coding, ass, ass disable, auto start stop, auto start stop disable, bmw 3 series coding, bmw 3 series f30, bmw 3 series forum, bmw 3-series f30, bmw 3-series forum, bmw 5 series coding, bmw auto start stop disable, bmw auto start stop disabling, bmw coding, bmw coding directions, bmw coding diy, bmw coding instructions, bmw diy, bmw diy forum, bmw f10 coding, bmw f30, bmw f30 3 series, bmw f30 3-series, bmw f30 coding, bmw f30 forum, coding 3 series, coding f30, coding f30 3 series, disable ass, disable auto start stop, disable bmw auto start stop, disabling auto start stop, disabling bmw auto start stop, f10 5 series coding, f10 coding, f30 3 series, f30 3 series coding, f30 3 series forum, f30 3-series, f30 3-series forum, f30 coding, f30 forum, f30 forums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST