F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > BMW F30 3 Series Coding DIY - Code Auto Start Stop, DVD, Folding Mirrors, Etc.
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-12-2013, 02:28 AM   #2619
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,715
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gerbs View Post
Thanks for the advice. I will check the debug file and post it here when I'm back at the laptop.



I did code multiple modules from 48.3 though using E-Sys v3.18.4. (hu_cic, kombi, rem_01).

I don't think my F30 necessarily needs the files from 48.3, maybe a slightly earlier version of 48.x. Or would that not make a difference?
If you are at an integration level less than F020-12-11-505, then you can used 48.1 or 48.2 and you can use the old E-sys token with 3.18.4.

If you are at F020-12-11-505, then you need 48.3.

You can check your integration level of your car using this procedure:
http://www.f30post.com/forums/showpo...postcount=1403

When you successfully coded your CIC and others, did you do it with just the new 48.3 CAFD files, or with a complete 48.3 install?
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 02:46 AM   #2620
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Aritaurus View Post
You need to program another vehicle's VIN that has the 614 and 615 options since you don't have those option codes on your original VIN. Shawnsheridan has some instructions on how to do that and it should be on page 50 of this thread.

How did you end up getting data transfer to work? Was it available as soon as you VO coded HU_CIC? I've tried pairing a Samsung Galaxy Note, iPhone 5 and a Xperia Arc and all three did not work.
OK, where can I get or generate a working fake VIN? Yes it was not there before, but after adding 6al, 614, 615 and coding hu_CIC and cmb_media it appered but needs to be activated by opening the Option menu on telephone Bluetooth page. On my droid I activated Bluetooth tethering. I am usig cyanogenmod 10.1, but it should work with regular rom, too.
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 05:13 AM   #2621
raj10800
Enlisted Member
 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

Posts: 43
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by pixelfreak0410 View Post
Hello,

I successfully went from 6nh to 6nk some days ago, and now I also added 6AL (BMW Live), 614 Internet and 615 (Extended Online Services) to my car. The data connection via my android phone works fine. Data connection can be established and my phone starts tethering mode.

But in I-Drive I only get these messages:

BMW Internet:

Translation "Internet is not available in this country. Other BMW services can be used."



BMW Live:

Translation: "Home page currently not available. Please try again later."

Hi can you send me a step-by-step instructions on how to code 6NH to 6NK...thanks
raj10800 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 06:57 AM   #2622
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

Have a look some pages before here. Posted my steps there before did it.
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 07:42 AM   #2623
raj10800
Enlisted Member
 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

Posts: 43
iTrader: (0)

6NH to 6NK

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
It is the routine in E-Sys for Calculating the Vehicle Profile (FP).

Did you completely delete your existing PSdZData Folder before copying over the new folder?
Hi Shawn,

Can you send me instructions on how to code my car from 6NH to 6NK. I have Prof Navigation with 6NH. Also, where can I find all the coding files and how can I get them.

Thanks
Rajesh
raj10800 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 08:56 AM   #2624
Kapitein Iglo
New Member
 
Drives: F31
Join Date: Dec 2012
Location: Belgium

Posts: 29
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by pixelfreak0410 View Post
Have a look some pages before here. Posted my steps there before did it.
Might be usefull to add them in the Excel on page 1?
Kapitein Iglo is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 10:11 AM   #2625
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kapitein Iglo View Post
Might be usefull to add them in the Excel on page 1?
There are some steps necessary. Basically you have to follow Guide 3 (E-Sys - Getting Started Supplement - Part 3.pdf ) of the documents which are attached on initial post of this thread to change from 6nh to 6nk. Afterwards you just hit the code button for HU_CIC and CMB_Media in the code section in expert mode.

Last edited by pixelfreak0410; 02-12-2013 at 10:18 AM.
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 10:21 AM   #2626
pixelfreak0410
Enlisted Member
 
Drives: 125d
Join Date: Jan 2013
Location: Germany

Posts: 32
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by pixelfreak0410 View Post
Hello,

I successfully went from 6nh to 6nk some days ago, and now I also added 6AL (BMW Live), 614 Internet and 615 (Extended Online Services) to my car. The data connection via my android phone works fine. Data connection can be established and my phone starts tethering mode.

But in I-Drive I only get these messages:

BMW Internet:

Translation "Internet is not available in this country. Other BMW services can be used."



BMW Live:

Translation: "Home page currently not available. Please try again later."


<<<<------

That was last night. This morning started my car and went to BMW Live. Now I got a wizard for selecting my country and so on. But after setting up - I now get a different error message. Whats up there? Do I still need to change VIN? The wizard did not came up last night.
pixelfreak0410 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 11:27 AM   #2627
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 4,452
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by raj10800 View Post
Hi Shawn,

Can you send me instructions on how to code my car from 6NH to 6NK. I have Prof Navigation with 6NH. Also, where can I find all the coding files and how can I get them.

Thanks
Rajesh
I can't send you anything as your Post Count is too low. So, either increase your Post Count, or put up an email address.

Changing from 6NH to 6NK is quite simple. Edit your FA (VO) to replace 6NH with 6NK. Load and activate modified FA, and VO code Head Unit and Combox if you have one.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
shawnsheridan is online now   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 12:29 PM   #2628
Kapitein Iglo
New Member
 
Drives: F31
Join Date: Dec 2012
Location: Belgium

Posts: 29
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
I can't send you anything as your Post Count is too low. So, either increase your Post Count, or put up an email address.

Changing from 6NH to 6NK is quite simple. Edit your FA (VO) to replace 6NH with 6NK. Load and activate modified FA, and VO code Head Unit and Combox if you have one.
Being quite new to this, I wonder what replacing 6NH with 6NK actually does to your car. Does this mean you get voice control?
Kapitein Iglo is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 12:31 PM   #2629
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 4,452
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Kapitein Iglo View Post
Being quite new to this, I wonder what replacing 6NH with 6NK actually does to your car. Does this mean you get voice control?
No. Assuming you had the hardware required for Voice Control, Voice Control requires an FSC Code Imported and Activated in CIC or NBT.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
shawnsheridan is online now   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 01:12 PM   #2630
gerbs
woof
 
gerbs's Avatar
 
Drives: 2013 Estoril F30 335i
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles

Posts: 1,179
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to gerbs
Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
If you are at an integration level less than F020-12-11-505, then you can used 48.1 or 48.2 and you can use the old E-sys token with 3.18.4.

If you are at F020-12-11-505, then you need 48.3.

You can check your integration level of your car using this procedure:
http://www.f30post.com/forums/showpo...postcount=1403

When you successfully coded your CIC and others, did you do it with just the new 48.3 CAFD files, or with a complete 48.3 install?
Thank you for all the helpful info. I'll run that procedure shortly and see what I get in return. I'm starting to think if I can find the 48.2 or 48.1 psdzdata files I would be in good shape.

When I coded my CIC, I did not do a complete install. Just removed the old psdzdata folder, and moved in the 48.3 psdzdata folder -this is the method which worked for cic, rem, kombi, but not fem_body.

I attached the log here. It's capturing when I try to code fem_body and it's consequent failure.
Attached Files
File Type: txt E-Sys_20130211_163424.txt (185.5 KB, 516 views)
__________________

2013 F13 ///M6 Sakhir Orange
2013 F30 335i Estoril Blue II
2008 E92 ///M3 Interlagos Blue
2007 E92 335i Montego Blue
gerbs is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 01:23 PM   #2631
Kapitein Iglo
New Member
 
Drives: F31
Join Date: Dec 2012
Location: Belgium

Posts: 29
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
No. Assuming you had the hardware required for Voice Control, Voice Control requires an FSC Code Imported and Activated in CIC or NBT.
Then why would one change 6NH to 6NK?
Kapitein Iglo is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 01:23 PM   #2632
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 4,452
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Kapitein Iglo View Post
Then why would one change 6NH to 6NK?
To get BT Streaming.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
shawnsheridan is online now   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 01:28 PM   #2633
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,715
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gerbs View Post
Thank you for all the helpful info. I'll run that procedure shortly and see what I get in return. I'm starting to think if I can find the 48.2 or 48.1 psdzdata files I would be in good shape.

When I coded my CIC, I did not do a complete install. Just removed the old psdzdata folder, and moved in the 48.3 psdzdata folder -this is the method which worked for cic, rem, kombi, but not fem_body.

I attached the log here. It's capturing when I try to code fem_body and it's consequent failure.
FEM_BODY (794) 004_124_042 was added in release 48.1. Try reverting to a full release of 48.1 and try coding it again.

Don't hassle with 48.3 until you need it.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 01:40 PM   #2634
RayF31
New Member
 
Drives: F31 320iA HE M-sport
Join Date: Jan 2013
Location: Netherlands

Posts: 10
iTrader: (0)

I configured and installed a virtual XP and 7 with E-sys 3.18.4 and psdz 48.1 on my MacBook with both Parallels and VMware fusion but I was unable to get a working connection. Now troubleshooting back I found I do not even receive an ip address on my MacBook 's network adapter other as a 169.254.x.x (apipa address). This basically explains why it is not working in a virtual windows xp/7 as I do not receive an IP address on a normal network adapter.

Now I am wondering if anybody knows which IP address, subnetmask has to be configured manually to make a connection if dhcp is not working ?

Grtz,
Ray

Last edited by RayF31; 02-12-2013 at 01:51 PM.
RayF31 is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 02:09 PM   #2635
gerbs
woof
 
gerbs's Avatar
 
Drives: 2013 Estoril F30 335i
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles

Posts: 1,179
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to gerbs
Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
FEM_BODY (794) 004_124_042 was added in release 48.1. Try reverting to a full release of 48.1 and try coding it again.

Don't hassle with 48.3 until you need it.
Sounds good.

Would anyone mind PMing me the download links for 48.1?
__________________

2013 F13 ///M6 Sakhir Orange
2013 F30 335i Estoril Blue II
2008 E92 ///M3 Interlagos Blue
2007 E92 335i Montego Blue
gerbs is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 02:28 PM   #2636
RayF31
New Member
 
Drives: F31 320iA HE M-sport
Join Date: Jan 2013
Location: Netherlands

Posts: 10
iTrader: (0)

PM sent
RayF31 is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 04:49 PM   #2637
gerbs
woof
 
gerbs's Avatar
 
Drives: 2013 Estoril F30 335i
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles

Posts: 1,179
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to gerbs
Spanks!
__________________

2013 F13 ///M6 Sakhir Orange
2013 F30 335i Estoril Blue II
2008 E92 ///M3 Interlagos Blue
2007 E92 335i Montego Blue
gerbs is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 04:50 PM   #2638
hrosenberg33
Private
 
Drives: BMW 328i Xdrive Sport Line
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

Posts: 72
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
To get BT Streaming.
Also use of the iPhone white cable and not having to buy a y-cable.
hrosenberg33 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 04:56 PM   #2639
Merlinx1
New Member
 
Drives: Bmw F20 125i Msport
Join Date: Jan 2013
Location: Catania - Sicily

Posts: 16
iTrader: (0)

Hello everybody. I'm an F20's 125i italian owner.
I looked for a topic where introduce me but didn't find anything.
I have some problem with my car:
I bought it in Germany and it's fully specced with all the necessary for connectivity: nav prof,internet,bmw online, bmw live,apps etc...
The problem is I can't connect to bmw online via bluetooth connection of my phone, neither I can access to emails and text messages from it.
I can just look at my contacts but nothing more and so I cant access internet via my phone neither via car's connection.
I've read that maybe there's something to code to make internet or bmw live or bmw online (didn't understood well ) works on my car.
Can someone help me?
Thanks very much!
Merlinx1 is offline   Italy
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 06:15 PM   #2640
chriskd
Private
 
Drives: 2013 335i M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: Bay Area, CA

Posts: 60
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RayF31 View Post
I configured and installed a virtual XP and 7 with E-sys 3.18.4 and psdz 48.1 on my MacBook with both Parallels and VMware fusion but I was unable to get a working connection.
I'm using Macbook Pro with Bootcamp on Win7 and have no problems coding.
chriskd is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
3 series coding, 3 series f30, 3 series f30 coding, 3 series f30 forum, 3 series forum, 3-series forum, 5 series f10 coding, ass, ass disable, auto start stop, auto start stop disable, bmw 3 series coding, bmw 3 series f30, bmw 3 series forum, bmw 3-series f30, bmw 3-series forum, bmw 5 series coding, bmw auto start stop disable, bmw auto start stop disabling, bmw coding, bmw coding directions, bmw coding diy, bmw coding instructions, bmw diy, bmw diy forum, bmw f10 coding, bmw f30, bmw f30 3 series, bmw f30 3-series, bmw f30 coding, bmw f30 forum, coding 3 series, coding f30, coding f30 3 series, disable ass, disable auto start stop, disable bmw auto start stop, disabling auto start stop, disabling bmw auto start stop, f10 5 series coding, f10 coding, f30 3 series, f30 3 series coding, f30 3 series forum, f30 3-series, f30 3-series forum, f30 coding, f30 forum, f30 forums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:50 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST