F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > N55 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications > Loss of power while driving
PYSPEED
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-28-2013, 04:03 PM   #1
gmazzu
Private
3
Rep
87
Posts

 
Drives: 335 M-Sport X-Drive 6 speed
Join Date: Feb 2010
Location: Boston

iTrader: (2)

Loss of power while driving

This is the second time this has happened to me. I'm driving along everything is great, I push the pedal down to accelerate, car stumbles, and then no power. The car moves and runs but almost no acceleration. There is nothing on the cluster, zero check engines lights.

Anyone have this problem yet?

Its a early build 335 xdrive Msport
Appreciate 0
      04-28-2013, 05:53 PM   #2
nsquared
[Versatile]
nsquared's Avatar
24
Rep
1,519
Posts

 
Drives: (S)LOW.
Join Date: Jun 2011
Location: California & Utah

iTrader: (0)

Sounds like limp mode. Maybe the electric fan is going out or malfunctioned.
__________________
'13 AW F30 335i ///M-Sport 6MT. OEM(+).

[Liquid Innovations] [Envisions] [Rob's Speed Shop]
Appreciate 0
      04-28-2013, 06:40 PM   #3
ybbiz34
Moderator
ybbiz34's Avatar
181
Rep
4,714
Posts

 
Drives: 2013 C63 AMG Sedan
Join Date: Jul 2007
Location: USA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by nsquared View Post
Sounds like limp mode. Maybe the electric fan is going out or malfunctioned.
+1

OP, do a search for "loss of power malfunction" and you will find some helpful information.

A sudden dramatic loss of power, in conjunction with a loud fan noise and potential steering wheel vibration = electric cooling fan malfunction.

There won't be any codes visible to you, but your dealer will be able to see them. Good luck.
__________________
'13 Iridium Silver C63 AMG Sedan (540 hp; 500 lb-ft)
Appreciate 0
      04-28-2013, 07:20 PM   #4
lewis
Private
Canada
2
Rep
52
Posts

 
Drives: 2013 aw 335i m sport
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto

iTrader: (0)

My friend and I ( 2013 335I m sport xdrive 6MT ) have the same problem, we bought she to dealer, they reprogram the vehicle cause they saw an error code, they take one day to do it, reprogram had been done 1 month already, it did not happen again. good luck.
Appreciate 0
      04-28-2013, 08:11 PM   #5
gmazzu
Private
3
Rep
87
Posts

 
Drives: 335 M-Sport X-Drive 6 speed
Join Date: Feb 2010
Location: Boston

iTrader: (2)

thanks guys. The fan was crazy loud or at least louder than it usually is and that is the same thing that happened last time. When I brought it in the they saw the fan malfunction and said they reset it and watch it. Well I watched it and it happened again.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:45 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST