F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > possible to get speed limit info on 2014 HUD?
VIBE Motorsports
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-27-2017, 01:09 PM   #1
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

possible to get speed limit info on 2014 HUD?

have a 2018 4 series loaner.

The hud shows the speed limit right next to your current speed... love it.

Possible to get this on my 2014? Bimmer-tech?
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      11-27-2017, 01:19 PM   #2
marcu
Private
marcu's Avatar
Netherlands
36
Rep
61
Posts

Drives: 440i Coupe 2018
Join Date: Sep 2014
Location: Netherlands

iTrader: (0)

Do you have speed limit info in the regular dash? Then it is a matter of selecting it to show in hud, using idrive.

Otherwise you need some additional hardware and coding to get this done
__________________
2018 BMW 440i Coupe, High-Exec, MPPSK, HUD, Dig dash, touch-nav
2014 BMW 335, High-Exec, MPPK, MPE, HUD
2009 Alfa 159
2005 Alfa 156
Appreciate 0
      11-28-2017, 12:10 AM   #3
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by marcu View Post
Do you have speed limit info in the regular dash? Then it is a matter of selecting it to show in hud, using idrive.

Otherwise you need some additional hardware and coding to get this done
I do not have speed limit info on the car. 2014 w/ NBT.

Do you know what kind of hardware I need? Has anyone done this retrofit?
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      11-28-2017, 01:31 AM   #4
Gabreigns
Captain
Gabreigns's Avatar
371
Rep
974
Posts

Drives: F3x
Join Date: Jul 2015
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PabloK View Post
Quote:
Originally Posted by marcu View Post
Do you have speed limit info in the regular dash? Then it is a matter of selecting it to show in hud, using idrive.

Otherwise you need some additional hardware and coding to get this done
I do not have speed limit info on the car. 2014 w/ NBT.

Do you know what kind of hardware I need? Has anyone done this retrofit?
https://m.ebay.com/itm/Speed-Limit-I...77?_mwBanner=1


This is what might be useful for you.
And here is the thread on it that I used to get speed limit on HUD and dash cluster.
Finally added Speed Limit Info http://f30.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1203393
Appreciate 1
PabloK306.50

      11-28-2017, 02:16 AM   #5
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
https://m.ebay.com/itm/Speed-Limit-I...77?_mwBanner=1


This is what might be useful for you.
And here is the thread on it that I used to get speed limit on HUD and dash cluster.
Finally added Speed Limit Info http://f30.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1203393
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      11-28-2017, 04:07 PM   #6
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
https://m.ebay.com/itm/Speed-Limit-I...77?_mwBanner=1


This is what might be useful for you.
And here is the thread on it that I used to get speed limit on HUD and dash cluster.
Finally added Speed Limit Info http://f30.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1203393
Gabreigns,

I purchased from the exact seller that you posted. How did your install go?

Does your HUD show the speed limit in a white box or the circle?

Appreciate your help on this.
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      11-28-2017, 07:52 PM   #7
Gabreigns
Captain
Gabreigns's Avatar
371
Rep
974
Posts

Drives: F3x
Join Date: Jul 2015
Location: USA

iTrader: (0)

Awesome! Mine shows in the red circle like how it is in Europe as I like the color in the HUD instead of the US black and white rectangular board.

The Install was very simple. It does get tight behind the cluster but doable with zip ties and such.
Appreciate 1
PabloK306.50

      11-28-2017, 11:42 PM   #8
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
Awesome! Mine shows in the red circle like how it is in Europe as I like the color in the HUD instead of the US black and white rectangular board.

The Install was very simple. It does get tight behind the cluster but doable with zip ties and such.
Nice, yea I think the red circle looks better than the white box. Do you mind me asking what Nav setup you have? I'm 2014 NBT (2018maps) with 6WB display.
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      11-28-2017, 11:46 PM   #9
Gabreigns
Captain
Gabreigns's Avatar
371
Rep
974
Posts

Drives: F3x
Join Date: Jul 2015
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PabloK View Post
Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
Awesome! Mine shows in the red circle like how it is in Europe as I like the color in the HUD instead of the US black and white rectangular board.

The Install was very simple. It does get tight behind the cluster but doable with zip ties and such.
Nice, yea I think the red circle looks better than the white box. Do you mind me asking what Nav setup you have? I'm 2014 NBT (2018maps) with 6WB display.
Yup, Same setup as yours on hardware. 2014 NBT with 6wb. But my maps I think are 2017-1.
Appreciate 0
      11-28-2017, 11:48 PM   #10
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
Yup, Same setup as yours on hardware. 2014 NBT with 6wb. But my maps I think are 2017-1.


My harness just shipped, can't wait to get this done!
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      11-29-2017, 01:58 AM   #11
mhhforyou
Private
mhhforyou's Avatar
28
Rep
77
Posts

Drives: F36 420da
Join Date: Feb 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW 420da  [0.00]
To retrofit OEM 8TH you need:

Kafas2 camera
windshield
Kafas2 ecu
rear mirror
harness (F15)
1x FSC

Last edited by mhhforyou; 11-29-2017 at 03:35 AM.
Appreciate 0
      11-29-2017, 02:25 AM   #12
mbfanos
Second Lieutenant
52
Rep
253
Posts

Drives: 328i
Join Date: May 2014
Location: California

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PabloK View Post
Nice, yea I think the red circle looks better than the white box. Do you mind me asking what Nav setup you have? I'm 2014 NBT (2018maps) with 6WB display.
Same setup. Installed this 3 weeks ago and it's been perfect
Appreciate 1
PabloK306.50

      11-29-2017, 09:26 AM   #13
Gabreigns
Captain
Gabreigns's Avatar
371
Rep
974
Posts

Drives: F3x
Join Date: Jul 2015
Location: USA

iTrader: (0)

It's been 6 months with that unit and no issues.
I loved how no splicing or cutting was needed to install it.
Attached Images
  
Appreciate 1
PabloK306.50

      11-29-2017, 11:42 PM   #14
FSociety
2020 X3M/X4M Coming Soon
FSociety's Avatar
Dominican Republic
2580
Rep
6,018
Posts

Drives: X4 M40i LeaseTakeOver
Join Date: Apr 2012
Location: NYC|NJ

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to FSociety
i have speed limit in my NBT + HUD in my X4 M40i
__________________
Tweaked CTSTurbo FMIC + *NEW* X4 M40i CTSTurbo DP *PM for info* + BM3 4.19s 0-60 | 12.4@110 1/4 mile

@bmwX4M40i
Appreciate 0
      11-30-2017, 12:21 AM   #15
PabloK
Lieutenant Colonel
PabloK's Avatar
United_States
307
Rep
1,578
Posts

Drives: F30
Join Date: May 2013
Location: Minneapolis

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by mhhforyou View Post
To retrofit OEM 8TH you need:

Kafas2 camera
windshield
Kafas2 ecu
rear mirror
harness (F15)
1x FSC
I believe my 2014 with tech package came with this
Kafas2 camera
windshield
Kafas2 ecu
rear mirror


What is 1xFSC? coding?
__________________
2014 F30 335i / 2014 F31 328d / 2014 F22 m235i
2012 E70 X5 50i / 2007 X5 3.0is
2009 E60 M5
2004 E46 M3 Conv
2017 WK2 SRT
Appreciate 0
      12-02-2017, 07:08 PM   #16
1QuikWS6
No 55mph
1QuikWS6's Avatar
United_States
772
Rep
7,086
Posts

Drives: F32 435ix MSport ->M6
Join Date: Jul 2009
Location: Blitzburgh, PA

iTrader: (98)

Garage List
2016 BMW 435ix  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
It's been 6 months with that unit and no issues.
I loved how no splicing or cutting was needed to install it.
Yeah PNP with the eBay box is nice, but I don't like the fact units designation will always show as km\h on dash

There is another unit from Germany that shows correct units, but it requires splicing.

Now if we can get a unit that does both that would be perfect...
__________________
F32 435ix//Mineral Gray Metallic//Black Dakota Leather//Alum Blade Trim//M Sport Pkg//Prem Pkg//Tech Pkg//Driver Assist Pkg//Lighting Pkg//Cold Weather Pkg//Dyn Handling Pkg//HK Sound+BavSound Stg2//437M Wheels//M4 Mirrors w/NWC CF Covers//MPerf Pedals-CF Rear Spoiler-LED Sills-CF Shift Knob/Surround/IND M4 Alcantara Armrest//CF Side Grilles//MPE w/CF Tips+CGP VSC-1//Dinan CF Intake//AA FMIC//ER CP+TIC//3.5bar TMAP/DV+//AA OBD Flash Tune Stg2
Appreciate 0
      12-02-2017, 07:17 PM   #17
Gabreigns
Captain
Gabreigns's Avatar
371
Rep
974
Posts

Drives: F3x
Join Date: Jul 2015
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 1QuikWS6 View Post
Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
It's been 6 months with that unit and no issues.
I loved how no splicing or cutting was needed to install it.
Yeah PNP with the eBay box is nice, but I don't like the fact units designation will always show as km\h on dash

There is another unit from Germany that shows correct units, but it requires splicing.

Now if we can get a unit that does both that would be perfect...
Too true!
Appreciate 0
      12-02-2017, 07:35 PM   #18
1QuikWS6
No 55mph
1QuikWS6's Avatar
United_States
772
Rep
7,086
Posts

Drives: F32 435ix MSport ->M6
Join Date: Jul 2009
Location: Blitzburgh, PA

iTrader: (98)

Garage List
2016 BMW 435ix  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
Too true!
Outta curiosity, don't think this question has been asked before

With the eBay unit, once it is installed, I know you can turn On/Off the speed display in the HUD thru iDrive, can you also turn OFF the dash display if you wanted - or is it permanent?

I would get this if I can turn Off the dash display with the incorrect units, only really need it visible in one place
__________________
F32 435ix//Mineral Gray Metallic//Black Dakota Leather//Alum Blade Trim//M Sport Pkg//Prem Pkg//Tech Pkg//Driver Assist Pkg//Lighting Pkg//Cold Weather Pkg//Dyn Handling Pkg//HK Sound+BavSound Stg2//437M Wheels//M4 Mirrors w/NWC CF Covers//MPerf Pedals-CF Rear Spoiler-LED Sills-CF Shift Knob/Surround/IND M4 Alcantara Armrest//CF Side Grilles//MPE w/CF Tips+CGP VSC-1//Dinan CF Intake//AA FMIC//ER CP+TIC//3.5bar TMAP/DV+//AA OBD Flash Tune Stg2
Appreciate 0
      12-02-2017, 07:41 PM   #19
Gabreigns
Captain
Gabreigns's Avatar
371
Rep
974
Posts

Drives: F3x
Join Date: Jul 2015
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 1QuikWS6 View Post
Quote:
Originally Posted by Gabreigns View Post
Too true!
Outta curiosity, don't think this question has been asked before

Once the unit is installed, I know you can turn On/Off the speed display in the HUD thru iDrive, can you also turn OFF the dash display if you wanted - or is it permanent?

I would get this if I can turn Off the dash display with the incorrect units, only really need it visible in one place
Oh yes you can. But you will have to code it. I will have to dig up the code for you. Unless someone else has it.
Right now in my case it always displays in the HUD and I turned it off in the instrument cluster to not be shown when I cycle through the options using BCC button on the indicator stalk.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:52 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST