F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > Regional Forums > CANADA > Sound system quality
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-11-2012, 03:10 PM   #23
OfficialBOLO
Captain
OfficialBOLO's Avatar
Russian Federation
10
Rep
737
Posts

 
Drives: 2013 F30 335i X-Drive MSport
Join Date: Sep 2010
Location: Brooklyn

iTrader: (3)

Garage List
sigh, I love BMWs but shit like this gets me furious. Mechanics are (sometimes) full blown tards and salespeople rarely provide any post-sale support. Unfortunately this is a trend recently.

Good luck OP, hope issue doesnt resurface.
__________________
2013 F30 335i X-Drive / AW / CR / MSPORT / PREMIUM / TECH / HK / Heated Seats / Sport Auto / PDC / M Performance Grills and Spoiler / 20% tint
Appreciate 0
      12-11-2012, 08:58 PM   #24
Dgrohl
Enlisted Member
4
Rep
45
Posts

 
Drives: F30 328i
Join Date: Aug 2012
Location: Canada

iTrader: (0)

So there was the last word...and then there's this last word.

Last week, shortly after my post...I found there was a static/something loose sound emanating from the front passenger side. I thought I was going crazy because it would appear and then disappear.

After a few days and a friend confirming the sound...I drove it right into the dealership and said there was something wrong.

Went out for a drive with a technician who was pretty awesome in trying to find the problem.

MURPHY's law kicked in - SOUND never appeared in 20 mins of driving!!! Either way, he fiddled around with some sections of plastic.

I then started asking him about the sound quality - he fiddled around with the Y-cable and the aux cable. I booked another appointment and he assured me he would get to the bottom of it.

Dropped it off this morning. Picked it up this afternoon.

Turns out - the main issue was a faulty Y-cable. THey also replaced the aux-usb jack just as a precaution.

And what have I discovered? Sound is marginally better than what I recall it being. Much thanks to the technician for figuring all this out. The static noise thing I kept on hearing was probably caused by the Y-cable and aux jack too because it hasn't come back!

So to FINALLY (hopefully) conclude this saga....

The sound is definitely worse than the old E90 system but still much better than it was when I first go the F30. Thank god.

This is really a pointless thread because my issue wasn't 100% resolved but I'd like to point out that there are good people out there in the BMW world who actually give a shit and will take the time to figure out what's wrong. Much thanks and props to Dave Lee at Parkview BMW for his help.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST