F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > N55 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications > Juice box on AH3?
Vorsteiner
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-19-2014, 02:27 AM   #23
franzzz
Lieutenant
franzzz's Avatar
Italy
13
Rep
542
Posts

Drives: 335i ActiveHybrid
Join Date: Feb 2010
Location: ITALY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RLSinCO View Post
If you are planning to capture performance analysis, did you also get the USB cable? You can easily run this from under your hood, through a crack in the passenger door (while still being able to close the door) in order to connect to a laptop. You will need to do so to capture data during WOT runs. In addition, this is the most simple way to determine which map is currently active...
Performance analisys more light .....
Vbox 0-60 0-100 and 0-125
OBD data like boost, timing, AFR and other info in order to see if the JB "run with ghost errors"

yes only WOT and SPORT+
__________________
BMW F30 Hybrid 370cv JB&MPE - B40 - step8M Sport - Navi - USB-DivX-DVD-TV - Btooth - VoiceControl - Connect - App - Online - TrafficInfo - SpLimInfo - VenetoBeige - PDC - Cam - LedFog - Roof - Antitheft - Servotronic - AdaptiveM - GarageDoorOpen - K&N
Appreciate 0
      09-25-2014, 07:52 PM   #24
Jparker82
First Lieutenant
United_States
8
Rep
315
Posts

Drives: 2014 335 M sport 2014 X6
Join Date: Feb 2013
Location: Southeast.

iTrader: (0)

Nice on the Stage 1. Unfortunately I had to get rid of my AH3 replaced it with a 2014 335 Msport with MPPK. I don't care what anyone says. The 2013 AH3 was WAY faster. The instant torque made all the difference. Nothing could catch me at speed. From 80mph and up this car was amazing. The 335 seems to really lag bad compared to ah3. My 335 was embarrassed yesterday by a dodge charger RT8. He blew by me like I was standing still and I was..... Well let's say going extremely fast.

Will be interesting to see the Diff with the stage 1. I was worried about blowing the hybrid system and never modded it. I would hate that repair out of warranty. Has to be upwards of 10k.

Best of luck with mods.
Appreciate 1
      05-04-2015, 01:34 PM   #25
stonefocus
Private
stonefocus's Avatar
0
Rep
54
Posts

Drives: 2013 ActiveHybrid 3
Join Date: Jan 2015
Location: Seattle

iTrader: (0)

I have been using JB4 stage 1 for three months.
Auto start/stop malfunction and engine check light has risen.
My car is currently on service for 4 days... Hope BMW guy will figure this out.
Appreciate 0
      05-10-2015, 05:40 PM   #26
Bmw doubles
Private First Class
Bmw doubles's Avatar
15
Rep
123
Posts

Drives: Fast
Join Date: Mar 2015
Location: westside

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by stonefocus
I have been using JB4 stage 1 for three months.
Auto start/stop malfunction and engine check light has risen.
My car is currently on service for 4 days... Hope BMW guy will figure this out.
Any updates on how that malfunction occurred and the dealer detecting mods?
Appreciate 0
      05-11-2015, 11:35 AM   #27
alexandertg21
Second Lieutenant
32
Rep
268
Posts

Drives: F30 335i/640GC/I3
Join Date: Jun 2012
Location: Socal

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by SamS View Post
Dealer won't install PPK on the AH3.
True but PPK works on the hybrid. Had it on my car
Appreciate 0
      05-14-2015, 07:39 PM   #28
stonefocus
Private
stonefocus's Avatar
0
Rep
54
Posts

Drives: 2013 ActiveHybrid 3
Join Date: Jan 2015
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bmw doubles View Post
Any updates on how that malfunction occurred and the dealer detecting mods?
Fortunately, dealer did not find about the mod.
I am not sure that malfunction is caused from stage 1 or coding(I did coding job at the similar time)

They said electrical valve vacuum(?) was somewhat wrong, and they replaced it. They had to let hybrid specialized electrician take look at what's going on with my car.

So, it was covered by warranty, but they reset everything I coded.
Appreciate 0
      05-25-2015, 08:48 AM   #29
franzzz
Lieutenant
franzzz's Avatar
Italy
13
Rep
542
Posts

Drives: 335i ActiveHybrid
Join Date: Feb 2010
Location: ITALY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by stonefocus View Post
Fortunately, dealer did not find about the mod.
I am not sure that malfunction is caused from stage 1 or coding(I did coding job at the similar time)

They said electrical valve vacuum(?) was somewhat wrong, and they replaced it. They had to let hybrid specialized electrician take look at what's going on with my car.

So, it was covered by warranty, but they reset everything I coded.
any update ?
__________________
BMW F30 Hybrid 370cv JB&MPE - B40 - step8M Sport - Navi - USB-DivX-DVD-TV - Btooth - VoiceControl - Connect - App - Online - TrafficInfo - SpLimInfo - VenetoBeige - PDC - Cam - LedFog - Roof - Antitheft - Servotronic - AdaptiveM - GarageDoorOpen - K&N
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:36 PM.




f30post
f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST