F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > M-Display in Kombi
Extreme Power House
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-24-2015, 09:36 AM   #1
Catania830
BMW Client Advisor
Catania830's Avatar
United_States
6
Rep
33
Posts

Drives: i8
Join Date: Feb 2015
Location: New Jersey

iTrader: (0)

M-Display in Kombi

Hello all, yesterday coding my good friends f80 I started to love the Digital Speedo and was wondering if there is any way to get that exact layout on my f32. Its the same size screen so all it should be is some coding right? any thoughts?
__________________
2016 i8 Tera World
2015 F82 M4 475/LKDA[Sold]
2014 F32 435i 300/KCSW [Sold]
2012 F30 328i A96/LCL3 Sport Line[Sold]
Appreciate 0
      02-24-2015, 03:21 PM   #2
Chris@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
Chris@codemybimmer's Avatar
Canada
94
Rep
1,397
Posts


Drives: AW F30 328i Xdrive
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto

iTrader: (1)

not sure how it looks on the F80 but there is digital speedo option in f32
__________________
Codemybimmer
USA Toll Free: +1(866)480-8094 Canada: +1(416)833-4921 (9:00am - 7:00pm) EST info@codemybimmer.ca;.;www.codemybimmer.ca
Competitive pricing on Enhanced Bluetooth, Sirius XM, Backup Cameras as well as NBT and NBT EVO Retrofits
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:51 AM   #3
Paolo73
New Member
Italy
1
Rep
29
Posts

Drives: Bmw M4 YMB
Join Date: Jul 2014
Location: Pordenone/ITALY

iTrader: (0)

http://i.imgur.com/GYMmzhb.jpg
Do you mean something like that?
Later better pictures....this is M Hud on my F33.

Last edited by Paolo73; 02-25-2015 at 02:00 AM.
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:55 AM   #4
Catania830
BMW Client Advisor
Catania830's Avatar
United_States
6
Rep
33
Posts

Drives: i8
Join Date: Feb 2015
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Paolo73
http://i.imgur.com/GYMmzhb.jpg
Do you mean something like that?
No, it's the kombi itself, below are the two pictures. The one with the speedometer taking up most of the screen is the f80 M3. The one looking normal is the F30/32
Attached Images
 
__________________
2016 i8 Tera World
2015 F82 M4 475/LKDA[Sold]
2014 F32 435i 300/KCSW [Sold]
2012 F30 328i A96/LCL3 Sport Line[Sold]
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:55 AM   #5
Catania830
BMW Client Advisor
Catania830's Avatar
United_States
6
Rep
33
Posts

Drives: i8
Join Date: Feb 2015
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Catania830
Quote:
Originally Posted by Paolo73
http://i.imgur.com/GYMmzhb.jpg
Do you mean something like that?
No, it's the kombi itself, below are the two pictures. The one with the speedometer taking up most of the screen is the f80 M3. The one looking normal is the F30/32
Here's the normal one
__________________
2016 i8 Tera World
2015 F82 M4 475/LKDA[Sold]
2014 F32 435i 300/KCSW [Sold]
2012 F30 328i A96/LCL3 Sport Line[Sold]
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:56 AM   #6
Mike_L
Banned
United_States
203
Rep
1,971
Posts

Drives: 2015 335xi GT M-Sport MPPK
Join Date: Jun 2013
Location: New York City

iTrader: (2)

Can't get that on non-M's. I already asked about it. Had it on my X5M, wanted it on my 7, couldn't have it. Wanted it on my 3, can't have it. Something about the cluster and HUD computers being different. That goes for the HUD version and the cluster version.
Appreciate 0
      02-25-2015, 09:26 AM   #7
Paolo73
New Member
Italy
1
Rep
29
Posts

Drives: Bmw M4 YMB
Join Date: Jul 2014
Location: Pordenone/ITALY

iTrader: (0)

http://i.imgur.com/OQwATdZ.jpg
http://i.imgur.com/LZwyEOc.jpg

http://i.imgur.com/jn1oPGM.jpg
http://i.imgur.com/QBBJ8Gj.jpg
I just retrofitted M4 combi in my 435 convertible..
Appreciate 0
      02-25-2015, 10:20 AM   #8
tboooe
Brigadier General
tboooe's Avatar
566
Rep
3,080
Posts

Drives: F36 428i GC, E36 M3 - gone :(
Join Date: Dec 2014
Location: The OC!

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Paolo73 View Post
I just retrofitted M4 combi in my 435 convertible..
Would love to know how you did it and what it cost!
__________________
My build thread

2015 428i GC - Alpine White - Coral Red - M Sport
Appreciate 0
      02-25-2015, 12:29 PM   #9
JSTDR1V
Saving Lives Since 2000
JSTDR1V's Avatar
No_Country
207
Rep
2,913
Posts

Drives: 2017 M3 & 2016 X5 35i
Join Date: May 2007
Location: Northeast

iTrader: (4)

Garage List
2017 BMW M3  [0.00]
2016 BMW X5 35i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by tboooe View Post
Would love to know how you did it and what it cost!
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:24 PM   #10
smithf80
Brigadier General
smithf80's Avatar
United_States
930
Rep
4,162
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: Long Island, NY

iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to smithf80
Quote:
Originally Posted by Paolo73 View Post
Quote:
Originally Posted by tboooe View Post
Would love to know how you did it and what it cost!
Quote:
Originally Posted by JSTDR1V View Post
How?

I was told it was not possible, than again not sure I believed that as it could be done in E9X, but the clusters are more complicated than E9X.

It's always like this with this kinda shit, we all say no no no and than one guy from another country comes in, says he did it, posts pics, and thats it LOL!

Same thing happened with the guy who claimed to retrofit the full LCD screen.
__________________

2017 6MT F80 M3 - Mineral Grey over Sakhir - Executive & Lighting Packages, 19" Wheels
Appreciate 1
      02-25-2015, 01:24 PM   #11
juniortabak
Private First Class
juniortabak's Avatar
32
Rep
119
Posts

Drives: M135i
Join Date: Nov 2013
Location: Israel

iTrader: (0)

did you buy new one or used?

Quote:
Originally Posted by Paolo73 View Post
Did you buy new one or used?

Someone told me that used is more work via coding.

please advice as i would like to do that as well to my F30.

Thanks!!!
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:26 PM   #12
smithf80
Brigadier General
smithf80's Avatar
United_States
930
Rep
4,162
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: Long Island, NY

iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to smithf80
Quote:
Originally Posted by juniortabak View Post
Did you buy new one or used?

Someone told me that used is more work via coding.

please advice as i would like to do that as well to my F30.

Thanks!!!
Its most likely used, you can see the red tamper dot is one.
__________________

2017 6MT F80 M3 - Mineral Grey over Sakhir - Executive & Lighting Packages, 19" Wheels
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:28 PM   #13
juniortabak
Private First Class
juniortabak's Avatar
32
Rep
119
Posts

Drives: M135i
Join Date: Nov 2013
Location: Israel

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by smithf32 View Post
Its most likely used, you can see the red tamper dot is one.
you think that its can be done with used one?
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:33 PM   #14
smithf80
Brigadier General
smithf80's Avatar
United_States
930
Rep
4,162
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: Long Island, NY

iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to smithf80
Quote:
Originally Posted by juniortabak View Post
you think that its can be done with used one?
Technically yes, getting the VIN to zero out so there is no tamper dot might be an issue tho.
__________________

2017 6MT F80 M3 - Mineral Grey over Sakhir - Executive & Lighting Packages, 19" Wheels
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:36 PM   #15
juniortabak
Private First Class
juniortabak's Avatar
32
Rep
119
Posts

Drives: M135i
Join Date: Nov 2013
Location: Israel

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by smithf32 View Post
Technically yes, getting the VIN to zero out so there is no tamper dot might be an issue tho.
can you explained what is " tamper dot "

thanks
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:37 PM   #16
smithf80
Brigadier General
smithf80's Avatar
United_States
930
Rep
4,162
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: Long Island, NY

iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to smithf80
Quote:
Originally Posted by juniortabak View Post
can you explained what is " tamper dot "

thanks
The red dot next to the mileage. It indicates that something has been messed with mileage wise. It happens when you swap a used cluster in with the VIN being zero'd out.
__________________

2017 6MT F80 M3 - Mineral Grey over Sakhir - Executive & Lighting Packages, 19" Wheels
Appreciate 0
      02-25-2015, 01:49 PM   #17
juniortabak
Private First Class
juniortabak's Avatar
32
Rep
119
Posts

Drives: M135i
Join Date: Nov 2013
Location: Israel

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by smithf32 View Post
The red dot next to the mileage. It indicates that something has been messed with mileage wise. It happens when you swap a used cluster in with the VIN being zero'd out.
Thanks for the answer on that one.


I can buy a used one i don't care as i will sale the car with the old one.

I order a M3 F80 mirrors as well.

i found in Ebay set of them with camera and blind spot detection.

for me its just plug and play as i have all these in my car already.

so what do you think wort buying a used tecno?
Appreciate 0
      02-25-2015, 02:06 PM   #18
Catania830
BMW Client Advisor
Catania830's Avatar
United_States
6
Rep
33
Posts

Drives: i8
Join Date: Feb 2015
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Paolo73
Really curious to see how much that cost you. Would definitely do it if it wasn't costly..
__________________
2016 i8 Tera World
2015 F82 M4 475/LKDA[Sold]
2014 F32 435i 300/KCSW [Sold]
2012 F30 328i A96/LCL3 Sport Line[Sold]
Appreciate 0
      02-25-2015, 03:26 PM   #19
juniortabak
Private First Class
juniortabak's Avatar
32
Rep
119
Posts

Drives: M135i
Join Date: Nov 2013
Location: Israel

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Catania830 View Post
Really curious to see how much that cost you. Would definitely do it if it wasn't costly..
i will buy from E-bay used and the owner will change the VIN to mine.
Appreciate 0
      02-25-2015, 05:08 PM   #20
franzzz
Captain
franzzz's Avatar
Italy
53
Rep
798
Posts

Drives: 335i ActiveHybrid
Join Date: Feb 2010
Location: ITALY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Paolo73 View Post
very good job !
__________________
BMW F82 M4 Black - GTS DKG - Navi -Performance Brake - USB-DivX-DVD- Bluetooth - VoiceControl - Connect - App - Online - H&K - TrafficInfo - SpLimInfo - WhiteMerino- PDC - Cam - Adaptive Led - Antitheft - CP Steering- Performance ST - Adaptive CS Setup - GarageDoorOpen - Pipercross - Stock Exhaust
Appreciate 0
      02-25-2015, 06:31 PM   #21
Paolo73
New Member
Italy
1
Rep
29
Posts

Drives: Bmw M4 YMB
Join Date: Jul 2014
Location: Pordenone/ITALY

iTrader: (0)

And this is the M Hud...
http://i.imgur.com/KpAk8pg.jpg

It's used kombi,the red dot will disappear once My Vin will replace the former One.
It takes to clear the eprom inside the cluster.
The kombi costs 499 euros.
I have to Thanks @Franzzz for helping me coding the Kombi.
Some little issues will be fixed soon.
My 435 with MPPK had the Ecu unlocked last month..now is nearly 400hp with no speed limiter..and is very fast and with this M Kombi I can clear watch the speed.
http://i.imgur.com/IUBpVHH.jpg

Last edited by Paolo73; 02-25-2015 at 06:52 PM.
Appreciate 0
      02-25-2015, 06:52 PM   #22
M-terkait
Major
M-terkait's Avatar
Kuwait
109
Rep
1,186
Posts

Drives: F30 335i 3/13
Join Date: Mar 2013
Location: Kuwait

iTrader: (0)

Send a message via Skype™ to M-terkait
Quote:
Originally Posted by Paolo73 View Post
And this is the M Hud...
http://i.imgur.com/KpAk8pg.jpg

It's used kombi,the red dot will disappear once My Vin will replace the former One.
It takes to clear the eprom inside the cluster.
The kombi costs 499 euros.
I have to Thanks @Franzzz for helping me coding the Kombi.
Some little issues will be fixed soon.
My 435 with MPPK had the Ecu unlocked last month..now is nearly 400hp with no speed limiter..and is very fast and with this M Kombi I can clear watch the speed.
which company did unlock your ECU, after unlocking you can obdII flash ?
__________________
PureTurbo
Appreciate 1
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:22 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST