F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Screen - no signal message
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-21-2013, 10:27 PM   #89
sgbk
New Member
0
Rep
27
Posts

 
Drives: F30
Join Date: Aug 2012
Location: usa

iTrader: (0)

ErastFandorin: Can you send me your upgrade software ? I would like to install and test it for my screen to fix this broblem. thanks.
Email: info@sgbk.net
Appreciate 0
      03-22-2013, 11:49 AM   #90
speedf
New Member
1
Rep
19
Posts

 
Drives: F30 320d
Join Date: Jul 2012
Location: UK

iTrader: (0)

When I was originally told that a "software update" would solve the problem, I was also told that it wasn't user updateable (i.e. not through the normal software update option in the media system).

However, the software update didn't fix the problem. The only thing that seems to have fixed it is to have the entire radio replaced. My advice to all who are experiencing this problem is to push BMW to stop messing around with software updates and get the radio hardware replaced - BMW seem to be reluctant to do this due to the cost (one BMW guy told me that this was an extremely expensive route - but it certainly seems to have fixed the problem for me!).
Appreciate 0
      03-23-2013, 03:53 PM   #91
ErastFandorin
New Member
ErastFandorin's Avatar
0
Rep
10
Posts

 
Drives: F30 328i Luxury Imperial Blue
Join Date: Oct 2012
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sgbk View Post
ErastFandorin: Can you send me your upgrade software ? I would like to install and test it for my screen to fix this broblem. thanks.
Email: info@sgbk.net
You seem to have misunderstood. The software update did not fix the problem. Maybe you should take your car back to the dealer instead of asking folk to email their software updates.
Appreciate 0
      04-07-2013, 04:43 PM   #92
Bayf
Registered
0
Rep
2
Posts

 
Drives: BMW 320d Ed
Join Date: Sep 2012
Location: England

iTrader: (0)

Still got the issue

I took mine in and they didn't fix it. It goes in for a service soon so will raise it again. Also, and this is a long shot. Does anyone have any issue with the 12v power socket just under the front console. I have. DVD player that I use for the kids. The player keeps starting over and over again after a few mins of running. I try it on mains power and will be running it in the wife's car soon to see if it is ok in hers. Basically I wondered if the two could be related. I also have dodgy loud fans and the passenger side won't blow upwards, but that is surly unrelated.

I love my 320d from a driving perspective but these annoying issues really are frustrating from a premium marque.

Bayf
Appreciate 0
      06-25-2013, 07:37 AM   #93
YeaF30
Second Lieutenant
YeaF30's Avatar
8
Rep
219
Posts

 
Drives: 2012 328i
Join Date: Jun 2012
Location: Charlotte, NC

iTrader: (0)

Garage List
The "No Signal" appeared for me last night. After a quick search, I came across this thread and read through to see what everyone else has been experiencing. I have not had this error message come up once since I got the car in Aug. 2012. However, the message appeared only 1 day after I changed something within my car. I have an iPhone 5 and it is synced with the car for phone calls only (no bluetooth audio streaming). About 3 days ago I had to warranty replace my iPhone for a broken "sleep/wake" button. I had a few issues re-syncing the new phone with the car and it seems to be in line with the "no signal" error message. I have my first service due in 1000 miles so I will just add the service for BMW to diagnose. I will provide resolution if something comes of it, but perhaps this piece of information may be similar to others with bluetooth syncing and the "no signal" correlating.
__________________
2012 328i Sport Line - Alpine White / Coral Red :: ZPP :: ZPS :: ZCW :: 522
Appreciate 0
      07-28-2013, 05:05 PM   #94
JUSKIDN
Lieutenant
JUSKIDN's Avatar
United_States
15
Rep
562
Posts

 
Drives: 2013 EBII 328i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Baton Rouge, LA

iTrader: (0)

Ive had it happen 3 times to me so far. I have my iPhone with the blue tooth on and also have comfort access if those are the common denominators. The dealership did the software update at my first service appt but this occurred after. I also made a video of it the last time it happened and will show the dealer the next time I go in for service just to get it logged down in my record.
__________________
It's not illegal. It's frowned upon, like masturbating on an airplane.
Appreciate 0
      07-28-2013, 07:35 PM   #95
PrazVT
Second Lieutenant
PrazVT's Avatar
United_States
4
Rep
270
Posts

 
Drives: '15 228i M Sport Track 6mt
Join Date: Apr 2012
Location: San Ramon, CA

iTrader: (0)

I had my 2nd episode of the 'no signal' reboot cycle today. I had to pull an all nighter at work and got home this morning around 8am. I had to go back to the office around 1:30 and the 'no signal' issue started. When I left work around 4:30, the issue was still there

I guess it's time to call the dealer.
Appreciate 0
      08-05-2013, 12:34 PM   #96
PrazVT
Second Lieutenant
PrazVT's Avatar
United_States
4
Rep
270
Posts

 
Drives: '15 228i M Sport Track 6mt
Join Date: Apr 2012
Location: San Ramon, CA

iTrader: (0)

I did the same ..took a video of it happening and showed it to my CA when I brought the car in; it's been there since Thursday and the techs are trying to figure it out. Meanwhile, sort of enjoying the loaner '13 X3 with all the iDrive bells/whistles.
Appreciate 0
      08-09-2013, 08:48 AM   #97
JUSKIDN
Lieutenant
JUSKIDN's Avatar
United_States
15
Rep
562
Posts

 
Drives: 2013 EBII 328i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Baton Rouge, LA

iTrader: (0)

I brought mine in yesterday for the "no signal" message and blank screen. The ran the test on it and didnt get any fault codes. The tech did say BMW is aware and are working to correct the problem. When its available I ail be able to come back in for a software update to correct the problem.

The dealer even took a small moth out of my 3rd taillight without me asking. Unsure hot it even got in there and I wasnt really worried about it but Im glad they did.
__________________
It's not illegal. It's frowned upon, like masturbating on an airplane.
Appreciate 0
      08-09-2013, 08:49 AM   #98
JUSKIDN
Lieutenant
JUSKIDN's Avatar
United_States
15
Rep
562
Posts

 
Drives: 2013 EBII 328i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Baton Rouge, LA

iTrader: (0)

He also said there was a lady in that am that had a bug in her tail light they removed. Im unsure how these bugs are getting in a closed system?
__________________
It's not illegal. It's frowned upon, like masturbating on an airplane.
Appreciate 0
      08-13-2013, 02:58 PM   #99
YeaF30
Second Lieutenant
YeaF30's Avatar
8
Rep
219
Posts

 
Drives: 2012 328i
Join Date: Jun 2012
Location: Charlotte, NC

iTrader: (0)

Garage List
Update from recent events with my car being serviced -

I took my car in last week to have what the SA refers to as a "radio replacement". The part was special ordered and took about a month to arrive. BMW replaced the radio and then reprogrammed the car with the most recent software. They called me to inform me my vehicle was read for pick up. Unfortunately, I lost all of my settings but I expected that but when I realized my ipod wasn't plugged in (they unplug it when they do service to add the software I assume) and it the new radio wouldn't recognize the ipod. The port was receiving power and I tried different cords and different devices and nothing worked. So I went right back over the next day and threw them the keys and told them to give it a fix. Apparently the new radio was defective according to BMW NA and the only fix was another radio replacement. I will keep everyone posted on whether or not the new radio fixes the "no signal" issue.
__________________
2012 328i Sport Line - Alpine White / Coral Red :: ZPP :: ZPS :: ZCW :: 522
Appreciate 0
      08-15-2013, 05:34 PM   #100
KT_F31_EBII
First Time Bimmer
KT_F31_EBII's Avatar
Australia
6
Rep
569
Posts

 
Drives: F31 328i M Sport EB II
Join Date: Mar 2013
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

I had received my first orange NO Signal on black backdrop while driving to work this morning. I just had the car delivered on Monday, 4 days old drive away.

Driving conditions: key fob in my right jacket pocket, iPhone 5 plugin to USB port and playing music, Eco-pro mode with ass off. I can still drive the car and after showing no signal fora minute, the system was rebooted itself and back to normal.

I have comfort access but scratched my head what was going on.
__________________
2013 F31 328i M Sport Touring
Estoril Blue II, HK Audio, Bi-Xenon, Adaptive Headlights, High Beam Assist, Nav Pro, Heated Front Seats, Panorama Sunroof, Comfort Access, Extended Bluetooth, Black Dakota Hide, Opticoat, 3M 35% Tint
Appreciate 0
      11-06-2013, 01:46 PM   #101
3toM
Lieutenant
7
Rep
500
Posts

 
Drives: 2013 335i EB Msport
Join Date: Oct 2008
Location: SoCal

iTrader: (0)

Happened to me this morning driving into work. Doesn't sound like there has been a definite fix. If so, can someone please post??
Thanks!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:14 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST