F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > Regional Forums > AUSTRALIA > iPhone 7 iOS 10.2. Contact Names not showing only Numbers
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-04-2017, 09:04 PM   #1
IXVXI
Private First Class
IXVXI's Avatar
17
Rep
110
Posts

Drives: 2014 BMW 328i
Join Date: Jan 2016
Location: Melbourne Australia

iTrader: (2)

iPhone 7 iOS 10.2. Contact Names not showing only Numbers

Hi Guys,

Phone book in iDrive has sucessfully downloaded with names and numbers. However when dialling the number from the contact selection. Only there number appears in the iDrive screen. Normally their name and number is displayed.

This is also the issue when receiving inbound calls. Only the number is shown on the iDrive screen - no name.

Name of contact is displaying on the iPhone screen when receiving inbound or making outbound calls.

Is anyone else experiencing this problem?

I have just updated the iDrive/bluetooth software and still occurring.

Cheers
Appreciate 0
      01-04-2017, 11:13 PM   #2
feng
First Lieutenant
feng's Avatar
Australia
44
Rep
394
Posts

Drives: 2014 F31 328i M-Sport AW
Join Date: Nov 2014
Location: Brisbane

iTrader: (0)

Hi.

I've had this before, but it's usually the iPhone's fault.

Have you tried restarting the phone? I can't remember how i fixed it, but it went away by itself. This was before iOS 10.2 so it's definitely not the iOS version's fault
Appreciate 0
      01-04-2017, 11:49 PM   #3
IXVXI
Private First Class
IXVXI's Avatar
17
Rep
110
Posts

Drives: 2014 BMW 328i
Join Date: Jan 2016
Location: Melbourne Australia

iTrader: (2)

I have tried to restart the phone, delete bluetooth connection out of the phone and the car. Might try reset network settings next.
Appreciate 0
      01-05-2017, 01:09 AM   #4
feng
First Lieutenant
feng's Avatar
Australia
44
Rep
394
Posts

Drives: 2014 F31 328i M-Sport AW
Join Date: Nov 2014
Location: Brisbane

iTrader: (0)

yeah sorry... i couldn't remember what changed to allow the names to come back. I did notice that not all names were affected though. Not sure that helps or not.

I had the problem on my 6S Plus prior to 10.2 and I think once on my 7 Plus.
Appreciate 0
      01-05-2017, 01:19 AM   #5
feng
First Lieutenant
feng's Avatar
Australia
44
Rep
394
Posts

Drives: 2014 F31 328i M-Sport AW
Join Date: Nov 2014
Location: Brisbane

iTrader: (0)

I just did a quick search... did you try this?

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...=1#post7686144

Not sure if deleting the pairing automatically reverts this or not.

I did notice that i had some contacts that would work and others that didn't (including my wife's )
Appreciate 0
      01-05-2017, 05:23 AM   #6
rednose
Second Lieutenant
Australia
32
Rep
269
Posts

Drives: F30 328i M Sport
Join Date: May 2015
Location: Sydney

iTrader: (0)

A hard reset fixes most issues on the iPhones.

Hold home and power until the screen blacks out, few seconds later an apple will appear, when you see the apple let go of both buttons and wait for it to reboot.

With the iPhone 7 due to the home button being software based and not a real button, hold the power and volume down button, volume will appear to be going down but just keep holding till the apple appears.
Appreciate 0
      01-05-2017, 08:00 AM   #7
IXVXI
Private First Class
IXVXI's Avatar
17
Rep
110
Posts

Drives: 2014 BMW 328i
Join Date: Jan 2016
Location: Melbourne Australia

iTrader: (2)

Cheers thanks Feng and rednose. I fixed it by, deleting both bluetooth connections out of the phone and car. Hard reset the iPhone (volume down and wake button on iphone7 plus as per rednose). Shut the car off for a good 15 minutes. Then cleared all recent call history from iPhone. Started car and iPhone and re-paired it.

Not sure which one, or which combination did it; but it did the trick. Hope this helps if anyone gets the same problem.
Appreciate 2
      08-24-2017, 05:17 PM   #8
BWillo1983
Registered
BWillo1983's Avatar
Australia
0
Rep
2
Posts

Drives: 2015 BMW 428i
Join Date: Aug 2017
Location: Sydney NSW

iTrader: (0)

Hi, I've recently encountered the issue above (having never had it before) and following the solution did fix it for a short time however it's now happening again - contact numbers only showing on idrive and HUD with no names.Very frustrating.

Did anyone else find that the issue came back and if so was there another solution?

Thanks..
Appreciate 0
      08-24-2017, 07:09 PM   #9
feng
First Lieutenant
feng's Avatar
Australia
44
Rep
394
Posts

Drives: 2014 F31 328i M-Sport AW
Join Date: Nov 2014
Location: Brisbane

iTrader: (0)

i do find it's 99% of the time the iPhone's fault. Especially when i reconnect my Exchange account for whatever reason.

I don't typically do anything and it just rights itself. Perhaps after a close all apps and reboot type event. Hasn't done it for a while.
Appreciate 0
      08-26-2017, 10:30 PM   #10
BWillo1983
Registered
BWillo1983's Avatar
Australia
0
Rep
2
Posts

Drives: 2015 BMW 428i
Join Date: Aug 2017
Location: Sydney NSW

iTrader: (0)

Thanks Feng, it does seem to have something to do with the exchange server. Will try the reboot and see how it goes.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:15 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST