F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > Regional Forums > EUROPE (Continental) > Cannot enable remote services
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-25-2016, 07:04 AM   #1
likhan_s
New Member
Netherlands
0
Rep
7
Posts

Drives: F30 330e
Join Date: Jun 2016
Location: Netherlands

iTrader: (0)

Cannot enable remote services

Recently have purchased an 2017 330e, and cannot seem to be able to activate remote services. Everytime I send the authorization code, it says success, but, get no authorization code in the car. Any ideas? BTW it is in Netherlands.

Tried running test, attached is the screen shot. Seems like remote services is offline. I tried remote services of a colleague of mine, and his seems to be able to connect though, his is a 2016 320i. I know there is a difference between the two idrive.
Attached Images
 
Appreciate 0
      08-03-2016, 07:18 AM   #2
likhan_s
New Member
Netherlands
0
Rep
7
Posts

Drives: F30 330e
Join Date: Jun 2016
Location: Netherlands

iTrader: (0)

Update: I called up the customer support and had my car manually registered with the remote services. Now I can see the car in my phone app as well as the browser. However, currently the issue is that the remote commands does not seems to always work. Seems like they have a mind of their own, as to when they work and when they don't.

Most of the time I can get the charging status which is my most important objective.

The current issue that is bugging me is that I cannot seem to get my Eco Pro Analyser in the connected drive. Any ideas ppl?
Appreciate 0
      08-03-2016, 11:21 AM   #3
Dang3r
Schmollbraten
Dang3r's Avatar
Germany
179
Rep
751
Posts

Drives: M435i
Join Date: Jun 2015
Location: EDDM

iTrader: (0)

The Eco Pro Analyser has nothing to do with the connected drive. Normally you'll call up the program via iDrive and menuing to it. If this wont have any success, you should consult your local dealer for assistance.
You had ride your car meanwhile into Eco Pro mode, had you?
__________________
M435i - ZX12R LE - GPZ750 Turbo

Don't like my ///M? Call 0-8-0-0-E-A-T-S-H-*-T
Appreciate 0
      08-11-2016, 09:22 AM   #4
likhan_s
New Member
Netherlands
0
Rep
7
Posts

Drives: F30 330e
Join Date: Jun 2016
Location: Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dang3r View Post
The Eco Pro Analyser has nothing to do with the connected drive. Normally you'll call up the program via iDrive and menuing to it. If this wont have any success, you should consult your local dealer for assistance.
You had ride your car meanwhile into Eco Pro mode, had you?
Yes the ride was in EcoPro. The EcoPro analyser app is only available in my phone. I do not see any analyser app in the iDrive. I will try to get in touch with the dealer about it.
Appreciate 0
      08-11-2016, 01:11 PM   #5
Dang3r
Schmollbraten
Dang3r's Avatar
Germany
179
Rep
751
Posts

Drives: M435i
Join Date: Jun 2015
Location: EDDM

iTrader: (0)

Now I understand. You have to download from BMW the corresponding App, which should be linked via connected drive to your car. If your package doesnt support connected drive...hmm...no further idea.
But please reply what the dealer has stated
__________________
M435i - ZX12R LE - GPZ750 Turbo

Don't like my ///M? Call 0-8-0-0-E-A-T-S-H-*-T
Appreciate 0
      08-12-2016, 08:32 AM   #6
likhan_s
New Member
Netherlands
0
Rep
7
Posts

Drives: F30 330e
Join Date: Jun 2016
Location: Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dang3r View Post
Now I understand. You have to download from BMW the corresponding App, which should be linked via connected drive to your car. If your package doesnt support connected drive...hmm...no further idea.
But please reply what the dealer has stated
I do have connecteddrive and my app can connect, and I see radio and a few other apps. But Eco Pro Analyser does not show up, nor does spotify. I understand that spotify is not yet compatible. Only works with new 7 series. I am out the next week. Hopefully after that will drive by to the dealer to get it checked out.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:56 PM.




f30post
f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST