F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Sport display
MINHS Auto Care Center
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-09-2012, 01:01 PM   #1
CoolDude196
.
 
CoolDude196's Avatar
 
Drives: f30 20d
Join Date: Feb 2012
Location: England

Posts: 615
iTrader: (0)

Sport display

I Only have the no nav idrive, you know, the standard one, do I still get the sport display that shows live power and torque readings?
__________________
AW Sport 20d, 2tb, 552, lc, 397 plus others
CoolDude196 is offline   England
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 01:08 PM   #2
ramonE90-NL
Private First Class
 
Drives: bmw F30 320iA
Join Date: Feb 2009
Location: The netherlands

Posts: 165
iTrader: (0)

Nope, you dont. Only with the pro nav
ramonE90-NL is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 04:15 PM   #3
SomeRandomer123
Colonel
 
SomeRandomer123's Avatar
 
Drives: F30 328i Luxury - Sport Auto
Join Date: May 2011
Location: Lancashire, North West England, UK

Posts: 2,538
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ramonE90-NL View Post
Nope, you dont. Only with the pro nav
^^ What he said unfortunately.
__________________

Gone: 2006 BMW E60 520d SE 6MT
Gone: 2009 BMW E90-LCI 330d SE 6MT
Current: 2012 F30 328i Luxury 8AT
My 328i initial thoughts + media!http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=712673
SomeRandomer123 is offline   England
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 05:18 PM   #4
wayman519
Private First Class
 
Drives: F30
Join Date: Apr 2012
Location: Canada

Posts: 184
iTrader: (0)

doe you only need the pro nav? or do u need the sport options too?
wayman519 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 05:37 PM   #5
Wild M
Private
 
Drives: 2006 Z4M SuperCharged
Join Date: Apr 2010
Location: Mississauga

Posts: 84
iTrader: (0)

Garage List
I have a question about the sort display. Does the car actually measure the current horsepower and torque (as a dyno would) or does it simply read values out of memory based on the engine's specification using input parameters such as the engine rpm to address the data?
Wild M is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 05:54 PM   #6
Elk
Major
 
Drives: 2012 335i
Join Date: Apr 2012
Location: *

Posts: 1,275
iTrader: (0)

I'm certain it is the latter.


It is vaguely amusing for 2-3 minutes.
Elk is offline  
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 06:30 PM   #7
rohms3
Lieutenant
 
rohms3's Avatar
 
Drives: 2012 328i
Join Date: Jul 2007
Location: Long Island, NY

Posts: 524
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Elk View Post
It is vaguely amusing for 2-3 minutes.
This. I wouldn't be put down if you wind up without it. I tried it once and haven't put it back on since.
rohms3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 07:34 PM   #8
Raspartan
Captain
 
Drives: F30 335i
Join Date: Oct 2011
Location: Toronto

Posts: 693
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by smohr33 View Post
This. I wouldn't be put down if you wind up without it. I tried it once and haven't put it back on since.
I've never gotten around to turning it on in mine! Saw it on the test drive though.
Raspartan is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-10-2012, 01:12 AM   #9
CoolDude196
.
 
CoolDude196's Avatar
 
Drives: f30 20d
Join Date: Feb 2012
Location: England

Posts: 615
iTrader: (0)

That's a shame, it's a gimmick but a vaguely amusing one at that.. Well, if that's the only thing I miss out on, I suppose I'm not doing too badly.

Wouldn't be surprised if it was pre programmed numbers
__________________
AW Sport 20d, 2tb, 552, lc, 397 plus others
CoolDude196 is offline   England
0
Reply With Quote
      05-10-2012, 03:19 AM   #10
nexusonemeover
First BMW
 
nexusonemeover's Avatar
 
Drives: 2013 X1 xDrive28i
Join Date: Mar 2012
Location: Cleveland, OH

Posts: 117
iTrader: (0)

I'd rather have an accelerometer with g-force graphing for x and y planes.
nexusonemeover is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST