F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > BMW F30 3 Series Coding DIY - Code Auto Start Stop, DVD, Folding Mirrors, Etc.
Extreme Power House
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-26-2013, 10:48 PM   #2817
shawnsheridan
Brigadier General
shawnsheridan's Avatar
United_States
92
Rep
4,909
Posts

 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by mauricef View Post
I have searched by have not been able to find the E-Sys software. Can someone point me to where I can find it?

Thanks in advance.
PM sent, assuming it is for F10 M5.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Appreciate 0
      02-27-2013, 07:22 AM   #2818
raj10800
Enlisted Member
0
Rep
45
Posts

 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
The steps are identical, but you don't have to change the VIN.

That said, whether you have BMW Assist to not, you still need a VIN with factory 614 and 615.
Hi Shawn - pardon my ignorance - why do I need a VIN with 614 and 615 - cant I just copy all the options mentioned in your post and VO code it to make it work.
Appreciate 0
      02-27-2013, 07:24 AM   #2819
shawnsheridan
Brigadier General
shawnsheridan's Avatar
United_States
92
Rep
4,909
Posts

 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by raj10800 View Post
Hi Shawn - pardon my ignorance - why do I need a VIN with 614 and 615 - cant I just copy all the options mentioned in your post and VO code it to make it work.
Because you car does not have factory 614.

You can try it though, and see if it works.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Appreciate 0
      02-27-2013, 07:56 AM   #2820
martianpc
Private
4
Rep
67
Posts

 
Drives: 2013 335i
Join Date: May 2012
Location: Central, PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
Yes and no.

F020-12-11-505 = ISTA/P 2.48.3, and you would need the updated Patch / Token for it.

F020-12-11-504 = ISTA/P 2.48.2, and while you don't need the updated Patch / Token for it, the older 48.1 PSdZData may not work.
2.48.1 and f020-11-504 worked for me :-)
__________________
2013 MG 335i
Appreciate 0
      02-27-2013, 08:16 AM   #2821
raj10800
Enlisted Member
0
Rep
45
Posts

 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
You'll want to vo code:
614 Internet
615 extended bmw online info
6AL BMW LIVE
Same thing need to code hu_cic & cmb_media
Hi Kon,

I have 6NH and Prof Navigation. To add BmW Live and Internet, do I need to do the following :-

VO code 614, 615, 6AL and then VO code hu_cic and cmb_media in the same way we code from 6NK to 6NK? Anything else I need to do?

Regards,
Rajesh
Appreciate 0
      02-27-2013, 08:42 AM   #2822
kon
Lieutenant
Singapore
4
Rep
454
Posts

 
Drives: F30 316i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by raj10800 View Post
Hi Kon,

I have 6NH and Prof Navigation. To add BmW Live and Internet, do I need to do the following :-

VO code 614, 615, 6AL and then VO code hu_cic and cmb_media in the same way we code from 6NK to 6NK? Anything else I need to do?

Regards,
Rajesh
You mean change 6NH to 6NK? I would definitely try this first. If it doesn't work, then add the ghost vin as shawn suggested.

BTW, after you complete your coding, it is NORMAL to see the option in your idrive and it won't work... something along the line "homepage not available". Leave the car alone overnight or a couple of hours and try again. This is normal behaviour for ALL CARS that i've activated bmw live so far. But immediately after coding you should see the option appearing under BMW Services.
Appreciate 0
      02-27-2013, 09:28 AM   #2823
shawnsheridan
Brigadier General
shawnsheridan's Avatar
United_States
92
Rep
4,909
Posts

 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by martianpc View Post
2.48.1 and f020-11-504 worked for me :-)
Yes, it may or may not work. It all depends on the car's options and ECU CAFD's and if it needs one from the newer version or not. 48.2 is the safe bet, and 48.1 is a crap shoot.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Appreciate 0
      02-27-2013, 01:12 PM   #2824
raj10800
Enlisted Member
0
Rep
45
Posts

 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
You mean change 6NH to 6NK? I would definitely try this first. If it doesn't work, then add the ghost vin as shawn suggested.

BTW, after you complete your coding, it is NORMAL to see the option in your idrive and it won't work... something along the line "homepage not available". Leave the car alone overnight or a couple of hours and try again. This is normal behaviour for ALL CARS that i've activated bmw live so far. But immediately after coding you should see the option appearing under BMW Services.
No...add BMW Live and Internet the same way as we 6NH is converted to 6NK
Appreciate 0
      02-27-2013, 03:38 PM   #2825
pindour
New Member
0
Rep
7
Posts

 
Drives: x5
Join Date: Dec 2010
Location: zahradcice

iTrader: (0)

Hi all,
its possible connection CIC telnet via ICOM?
Thanks
Appreciate 0
      02-27-2013, 04:08 PM   #2826
tristras
New Member
tristras's Avatar
Canada
0
Rep
11
Posts

 
Drives: 328 i Xdrive 2013
Join Date: Feb 2013
Location: Canada

iTrader: (0)

Hi all:

I'm new to this forum, I got my cable today, already installed e-sys 3.22.5 on my macbook and copy the psdzdata 48.3 files; my 2013 328i Xdrive will be delivered tomorrow.
What else I need to start coding?

Thanks
Appreciate 0
      02-27-2013, 04:34 PM   #2827
Yobyot
Lieutenant
Yobyot's Avatar
15
Rep
558
Posts

 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tristras View Post
Hi all:

I'm new to this forum, I got my cable today, already installed e-sys 3.22.5 on my macbook and copy the psdzdata 48.3 files; my 2013 328i Xdrive will be delivered tomorrow.
What else I need to start coding?

Thanks
Patience.

I would strongly recommend that you learn what the car does and gain experience with it in its factory state before you start coding.
__________________
MY12 335i ZSL with a deep dive into the options list
Produced: 2012-06-22
ED: 2012-07-19; Arrived in Jersey City: 2012-08-23
Redelivered: 2012-09-12
Appreciate 0
      02-27-2013, 10:05 PM   #2828
tristras
New Member
tristras's Avatar
Canada
0
Rep
11
Posts

 
Drives: 328 i Xdrive 2013
Join Date: Feb 2013
Location: Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Yobyot
Quote:
Originally Posted by tristras View Post
Hi all:

I'm new to this forum, I got my cable today, already installed e-sys 3.22.5 on my macbook and copy the psdzdata 48.3 files; my 2013 328i Xdrive will be delivered tomorrow.
What else I need to start coding?

Thanks
Patience.

I would strongly recommend that you learn what the car does and gain experience with it in its factory state before you start coding.
Thanks, believe me I have a lot of that.
Appreciate 0
      02-28-2013, 11:07 AM   #2829
SergioK
Second Lieutenant
2
Rep
209
Posts

 
Drives: F30 328i
Join Date: Oct 2012
Location: L.A.

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by martianpc View Post
2.48.1 and f020-11-504 worked for me :-)
Me too, though I only coded the temp/pressures displayed in the tpms screen.
From my coding notes: F020-12-11-504 - ISTA/P version 2.45.1 PSdZDa: 48.1

Not sure what other coding options would be 'enabled' going from 48.1 to 48.2.
Appreciate 0
      02-28-2013, 09:00 PM   #2830
YMB_M3_j2
Captain
YMB_M3_j2's Avatar
United_States
9
Rep
644
Posts

 
Drives: YMB M4
Join Date: Jan 2010
Location: South Florida

iTrader: (0)

Garage List
in case anyone is interested you can make the LED lights on the mirrors be part of the welcome lights.

Fembody 3062 mapping_blinken_z_L_part of WL
Fembody 3062 mapping_blinken_z_R_part of WL

Turn both to "hard on" since they are LED's
Appreciate 0
      02-28-2013, 11:42 PM   #2831
AntBabeee
Lieutenant
United_States
15
Rep
584
Posts

 
Drives: 2013 BMW 335i
Join Date: Sep 2012
Location: Bay Area, CA

iTrader: (2)

Garage List
2013 BMW 335i  [0.00]
Question

How do i code it so that my car doesn't check for error in the reverse lights? I put in error free LED reverse light but it flickers when i turn on car and randomly while driving.

Another member told me its the car constantly checking bulbs so it flicks when it check. Said it's possible to code it so it doesn't check.

Is there an option to just code the reverse check only or if code the check off then its for all lights in car?
__________________
F30 BMW 335i M-Sport: Estoril Blue II, 19" Rims, Sports Auto, Premium, Technology, Harmon Kardon, Heated Front Seats, Driver Assistance...
Appreciate 0
      03-01-2013, 06:57 PM   #2832
dos1973
Private
0
Rep
52
Posts

 
Drives: F30
Join Date: Nov 2012
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bmw328jc View Post
in case anyone is interested you can make the LED lights on the mirrors be part of the welcome lights.

Fembody 3062 mapping_blinken_z_L_part of WL
Fembody 3062 mapping_blinken_z_R_part of WL

Turn both to "hard on" since they are LED's
Cool stuff, will try this
Appreciate 0
      03-02-2013, 01:06 PM   #2833
raj10800
Enlisted Member
0
Rep
45
Posts

 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
You mean change 6NH to 6NK? I would definitely try this first. If it doesn't work, then add the ghost vin as shawn suggested.

BTW, after you complete your coding, it is NORMAL to see the option in your idrive and it won't work... something along the line "homepage not available". Leave the car alone overnight or a couple of hours and try again. This is normal behaviour for ALL CARS that i've activated bmw live so far. But immediately after coding you should see the option appearing under BMW Services.
Kon,

BMW Live is not working. It says internal error. Any suggestions/solutions. I VO coded 614 and 6AL.

Regards,
Rajesh
Appreciate 0
      03-02-2013, 02:11 PM   #2834
JonoNZ
First Lieutenant
New Zealand
10
Rep
339
Posts

 
Drives: F30 335i M Sport, M Perf
Join Date: Dec 2011
Location: Auckland, New Zealand

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by raj10800 View Post
Kon,

BMW Live is not working. It says internal error. Any suggestions/solutions. I VO coded 614 and 6AL.

Regards,
Rajesh
Same problem here, it used to work. I'm wondering if BMW are doing some server-side checks to see if your car can use BMW Live/Online. Mine worked for the first couple of weeks then stopped.
__________________
F30 335i M-Sport with Estoril Blue II, M Performance Aero Kit, M Performance Exhaust, M Performance PPK, Adaptive Suspension, Variable Sport Steering, Revised NBT Pro Nav, Sunroof, 19" 403M, HUD, Rear Camera, DAB+, Comfort Access (20121250 Build, Delivered 25 January 2013)
Appreciate 0
      03-02-2013, 08:06 PM   #2835
manicottiK
New Member
0
Rep
29
Posts

 
Drives: BMW 328i 6MT M-Sport
Join Date: Jul 2012
Location: Philadelphia area

iTrader: (0)

I have the software, a cable from One-Stop, and two computers (I first tried with Win8 using Ethernet via a USB dongle and then with Win7 with a built-in Ethernet jack). Neither computer seems to get a connection to my F30 (built in mid-January). ZGW_Search finds nothing and E-Sys won't enable the VIN connection option. The computers both appear to self-assign IP addresses in the 169 space.

Does anyone have any ideas to help get me started?
Appreciate 0
      03-02-2013, 08:41 PM   #2836
Yobyot
Lieutenant
Yobyot's Avatar
15
Rep
558
Posts

 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by manicottiK View Post
I have the software, a cable from One-Stop, and two computers (I first tried with Win8 using Ethernet via a USB dongle and then with Win7 with a built-in Ethernet jack). Neither computer seems to get a connection to my F30 (built in mid-January). ZGW_Search finds nothing and E-Sys won't enable the VIN connection option. The computers both appear to self-assign IP addresses in the 169 space.

Does anyone have any ideas to help get me started?
Is the cable brand new? Has anyone ever used it to connect successfully?

Do you have all other adapters (WiFi, for example) turned off on the machine?
__________________
MY12 335i ZSL with a deep dive into the options list
Produced: 2012-06-22
ED: 2012-07-19; Arrived in Jersey City: 2012-08-23
Redelivered: 2012-09-12
Appreciate 0
      03-03-2013, 01:11 AM   #2837
lokito
Registered
lokito's Avatar
United_States
0
Rep
33
Posts

 
Drives: 335i ///M Sport
Join Date: Nov 2012
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by manicottiK View Post
I have the software, a cable from One-Stop, and two computers (I first tried with Win8 using Ethernet via a USB dongle and then with Win7 with a built-in Ethernet jack). Neither computer seems to get a connection to my F30 (built in mid-January). ZGW_Search finds nothing and E-Sys won't enable the VIN connection option. The computers both appear to self-assign IP addresses in the 169 space.

Does anyone have any ideas to help get me started?
Quote:
Originally Posted by Yobyot
Is the cable brand new? Has anyone ever used it to connect successfully?

Do you have all other adapters (WiFi, for example) turned off on the machine?
Also, try disabling your firewall, if you have one installed. I had a similar problem and disabling the firewall fixed it...
__________________
2013 335i ///M-Sport |6MT|Mineral Grey|DHP|PDC|HK|
Appreciate 0
      03-03-2013, 03:05 AM   #2838
raj10800
Enlisted Member
0
Rep
45
Posts

 
Drives: F30 320D sports Plus
Join Date: Jan 2013
Location: India

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JonoNZ View Post
Same problem here, it used to work. I'm wondering if BMW are doing some server-side checks to see if your car can use BMW Live/Online. Mine worked for the first couple of weeks then stopped.
All the effort to code 6AL and it does ot work. Is the service down? Any workaround?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
3 series coding, 3 series f30, 3 series f30 coding, 3 series f30 forum, 3 series forum, 3-series forum, 5 series f10 coding, ass, ass disable, auto start stop, auto start stop disable, bmw 3 series coding, bmw 3 series f30, bmw 3 series forum, bmw 3-series f30, bmw 3-series forum, bmw 5 series coding, bmw auto start stop disable, bmw auto start stop disabling, bmw coding, bmw coding directions, bmw coding diy, bmw coding instructions, bmw diy, bmw diy forum, bmw f10 coding, bmw f30, bmw f30 3 series, bmw f30 3-series, bmw f30 coding, bmw f30 forum, coding 3 series, coding f30, coding f30 3 series, disable ass, disable auto start stop, disable bmw auto start stop, disabling auto start stop, disabling bmw auto start stop, f10 5 series coding, f10 coding, f30 3 series, f30 3 series coding, f30 3 series forum, f30 3-series, f30 3-series forum, f30 coding, f30 forum, f30 forums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST