F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > BMW F30 3 Series Coding DIY - Code Auto Start Stop, DVD, Folding Mirrors, Etc.
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-30-2012, 05:58 PM   #309
svache
18
Lieutenant Colonel
 
svache's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Jan 2012
Location: Hawaii

Posts: 1,881
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Silver F30 View Post
It may be the fact I don't have comfort access but I can't get my windows/roof to close with the FOB. I appreciate your response FROGMAN but is it holding down the lock or unlock button on the FOB that closes everything?
For closing it's the lock button, to open the windows you need the open button

But, like you said, it most likely wont work without comfort access
__________________
F30 328i Luxury w/ Mojave metallic, beige interior (timeline)


Note: Many PM me for links to the software needed to code. Please note that I do not have download links to this software. Your best bet is using the search function in the coding thread
svache is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-30-2012, 10:19 PM   #310
Frogman
18
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

Posts: 1,761
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by svache View Post
Imho, people should just do it for free if they use the information provided here or on one of the other sites. After all, they downloaded their software and everything for free as well. The only cost would have been the cable. It's a different story when someone actually bought everything and has to make a living out of it, but those who use the software from here, they should just do it for free imo
+1

The work is in getting the cable purchased/built and then getting/installing/setting up the software. After it's all setup on the PC, coding is just a few minute process, thanks to the F10 guys and svache.

Taking money for doing some coding implies taking responsibility if something goes wrong; that's not something I think most people would be willing to do.
Frogman is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-30-2012, 10:37 PM   #311
Frogman
18
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

Posts: 1,761
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Silver F30 View Post
It may be the fact I don't have comfort access but I can't get my windows/roof to close with the FOB. I appreciate your response FROGMAN but is it holding down the lock or unlock button on the FOB that closes everything?
I would think it might work with the FOB without CA (lock to close, open to open), just that the door handle method probably won't work (as svache said).

Note that depending on the date your car was built, the KOMFORTSCHLIESSUNG_FB needs to be set to atkiv (as shown in the cheat sheet), but the werte value will be set to 00, not 01.

My 328i was built in April and I ran across that. I was going to set it to 01 (as the cheat sheet shows), but decided that the software was probably right and I left it alone (changed to 00). I've seen others reporting the same thing. Did you force the wetre value to 01? If so, try setting aktiv again and werte to 00 and see if that helps. I didn't have to change the KOMFORTSCHLIESSUNG_PA value and that werte value was 0 also.

Also, you changed the ASP_...KOMFORTSCHLIESSUNG status to aktiv/01 too, right?

Good luck!
Frogman is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-01-2012, 01:26 AM   #312
svache
18
Lieutenant Colonel
 
svache's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Jan 2012
Location: Hawaii

Posts: 1,881
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
Taking money for doing some coding implies taking responsibility if something goes wrong; that's not something I think most people would be willing to do.
I think you say something very important indeed. If someone pays someone else for doing this, he/she is implying that there might be a form of warranty in case something goes wrong and, in the worst case scenario, the ECU needs to be replaced.

I'm willing to code for people, to help them out, but I can't take that kind of responsibility. That's why I'm offering it for free, the risks are always there and it is up to the car owner if he/she wants to have that risk



Regarding the KOMFORTSCHLIESSUNG_FB and werte thing.. I just checked and you're right, nicht_aktiv = 01 and aktiv = 00. I should change this in the cheat sheet
__________________
F30 328i Luxury w/ Mojave metallic, beige interior (timeline)


Note: Many PM me for links to the software needed to code. Please note that I do not have download links to this software. Your best bet is using the search function in the coding thread
svache is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-01-2012, 03:49 PM   #313
Silver F30
0
New Member
 
Silver F30's Avatar
 
Drives: F30 Sportline
Join Date: Jun 2012
Location: Washington DC

Posts: 18
iTrader: (0)

Thanks FROGMAN and SVACHE that did work. I also tried to enable windows going up when closing the door but it does not work. There sure is a lot to investigate. Have a great Sunday!
Silver F30 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-01-2012, 05:30 PM   #314
08bmw128i
1
Private First Class
 
Drives: 2013 X3 35i XDrive
Join Date: Jun 2008
Location: Lincoln Rhode Island

Posts: 151
iTrader: (2)

Is there a way on the f10 to code the fog lights to stay on when the headlights are on? So if i turn my headlights on and the fog lights are on, that the next time I turn the lights on the fogs are on?
08bmw128i is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-01-2012, 05:40 PM   #315
svache
18
Lieutenant Colonel
 
svache's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Jan 2012
Location: Hawaii

Posts: 1,881
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by 08bmw128i View Post
Is there a way on the f10 to code the fog lights to stay on when the headlights are on? So if i turn my headlights on and the fog lights are on, that the next time I turn the lights on the fogs are on?
Check your pm
__________________
F30 328i Luxury w/ Mojave metallic, beige interior (timeline)


Note: Many PM me for links to the software needed to code. Please note that I do not have download links to this software. Your best bet is using the search function in the coding thread
svache is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-01-2012, 07:35 PM   #316
Yobyot
5
Lieutenant
 
Yobyot's Avatar
 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

Posts: 558
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Yobyot View Post
Thanks. I'll take a look.

Right now, there are three seeders.
I downloaded this torrent and wouldn't recommend it. The files were named incorrectly and when renamed wouldn't unzip.
Yobyot is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-01-2012, 07:36 PM   #317
Yobyot
5
Lieutenant
 
Yobyot's Avatar
 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

Posts: 558
iTrader: (0)

I may be crazy, but the folding mirrors from the fob with comfort access is so cool that I'm thinking of coding my F30 when we pick it up on ED in Europe. :-)
Yobyot is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-02-2012, 09:36 PM   #318
Frogman
18
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

Posts: 1,761
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Yobyot View Post
I downloaded this torrent and wouldn't recommend it. The files were named incorrectly and when renamed wouldn't unzip.
I downloaded the torrent and the .zip file tests correctly. You have to combine the .001 through .016 files into one zip file before you can extract it.

That all may be moot as the torrent psdzdata files are an older version (46.1) compared to the rapidshare ones (46.3).

I don't know if that makes a difference or not.

I'm using the ones from rapidshare and they work fine on my F30.
Frogman is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-03-2012, 08:27 PM   #319
Yobyot
5
Lieutenant
 
Yobyot's Avatar
 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

Posts: 558
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
I downloaded the torrent and the .zip file tests correctly. You have to combine the .001 through .016 files into one zip file before you can extract it.

That all may be moot as the torrent psdzdata files are an older version (46.1) compared to the rapidshare ones (46.3).

I don't know if that makes a difference or not.

I'm using the ones from rapidshare and they work fine on my F30.
Yeah, I was concerned about the files being back-level as well on that torrent. So, I signed up for RapidShare and have downloaded the files, which are extracting as I speak.

I very much want to use the Esys and pszdata files that svache has been so successful with, so it was worth it to me.

Let me ask this question to F30 coders: if I were to zip all the RapidShare files together into a single archive, create a torrent file that I upload here and seed the torrent for a couple of days, would that help others? Are there others out there who would help me seed it?

I'm willing to seed it for a week or so, but after that, I can't afford the bandwidth.
Yobyot is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 09:49 AM   #320
Erik.klenke
0
Enlisted Member
 
Drives: 2012 328i Sportline
Join Date: Jun 2012
Location: Durham, NC

Posts: 32
iTrader: (0)

I also download and installed the torrent version. Now realizing the data files in it are an older version. Anyone know if 46.1 should work fine with 2012 F30, or do I need to download the 46.3 version from RapidShare? Still waiting for delivery of my car, so can't test it yet.

Thanks,
Erik

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
I downloaded the torrent and the .zip file tests correctly. You have to combine the .001 through .016 files into one zip file before you can extract it.

That all may be moot as the torrent psdzdata files are an older version (46.1) compared to the rapidshare ones (46.3).

I don't know if that makes a difference or not.

I'm using the ones from rapidshare and they work fine on my F30.
Erik.klenke is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 10:39 AM   #321
mmanes1
0
New Member
 
mmanes1's Avatar
 
Drives: F30-320D SPORT
Join Date: Jul 2012
Location: EF

Posts: 13
iTrader: (0)

hi

hello f30 fans...

i have a new one f30 320 d Sport Edition...

But i have a lot of questions...

1. its possible to read the FailureMemory from Car with the enet cable?
2. its possible to change the vMax
3. when i switch of the Auto Start STop function the car shows a failuremessage in Display with Car with less power, drive carfully...
where is the trick to became no error Message...
4. its possible to coding the bmw aps function ? 6NR
I have navi prof with bluetooth and telephone.... & connected drive etc...

I hope my english is okay

THX a LOT for your time...
marcell from Germany

Last edited by mmanes1; 07-05-2012 at 10:47 AM.
mmanes1 is offline   Germany
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 02:17 PM   #322
mmanes1
0
New Member
 
mmanes1's Avatar
 
Drives: F30-320D SPORT
Join Date: Jul 2012
Location: EF

Posts: 13
iTrader: (0)

no Answer ?! Please give me a response... thx a lot
mmanes1 is offline   Germany
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 07:30 PM   #323
BMWCali
12
Expect the Unusual
 
BMWCali's Avatar
 
Drives: 2014 Porsche
Join Date: Jun 2007
Location: U.S.A.

Posts: 1,208
iTrader: (1)

Anyone know if you can get it to display the digital speed? Anyway to get a digital readout of your speed?
BMWCali is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 09:01 PM   #324
martinf79
6
Captain
 
martinf79's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Toronto, Canada

Posts: 640
iTrader: (0)

Hi guys ...

I'm a bit stuck on the software installation. Following the steps in the PDF, step 4 states:

04) Copy "est" folder from "\\E-sys 3.18.4\est" to "C:\ESysData\e-sys est"

I have the "est" folder ... but I do not see a folder named "e-sys est" in C:\ESysData to copy the folder to? Am I suppose to create this folder? or am I supposed to rename the "est" folder to "e-sys est"? See file hierachy screenshot below?

Any help would be appreciated - want to ensure I'm doing this correctly.
Attached Images
 
__________________

2013 335i ///M-Sport | MPPK ON ORDER | AW | BD Leather | 19 M3 ZCP Wheels | M-Sport Brakes | Adaptive M-Suspension | Variable Sport Steering | Premium Package | Enhanced Bluetooth | Sirius | BMW Apps | Heads Up Display | Speed Limit Info | M Performance Grill | Front/Rear Painted Reflectors | Coded
martinf79 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 09:37 PM   #325
Silver F30
0
New Member
 
Silver F30's Avatar
 
Drives: F30 Sportline
Join Date: Jun 2012
Location: Washington DC

Posts: 18
iTrader: (0)

It is sort of a typo it should read C:\ESysData\EST make sure in the EST folder that you have an EST File that is named Cde Away.est Sorry I am responding from my desktop and all my files are on my laptop so no screenshots. But the folder you are showing should have the EST folder in it.
Silver F30 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 09:41 PM   #326
Silver F30
0
New Member
 
Silver F30's Avatar
 
Drives: F30 Sportline
Join Date: Jun 2012
Location: Washington DC

Posts: 18
iTrader: (0)

Also just to let everyone know I have coded using a Netbook with a 1.6 gHz processor and 1.5G RAM running Windows 7 and also a Netbook with a 1.6gHz processor and 2G RAM running Windows 8 preview.
Silver F30 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 09:47 PM   #327
Silver F30
0
New Member
 
Silver F30's Avatar
 
Drives: F30 Sportline
Join Date: Jun 2012
Location: Washington DC

Posts: 18
iTrader: (0)

@ martinf79 when you finally get E-sys up and running go to "options" drop down box to settings and then tab to EST. Once there browse for Code Away.est where you put it. Should be Whatever drive you have it on I'll use x as the example X:\ESysData\EST\Code Away.est I also recommend in the same settings box going to "Program" and uping the RAM in increments of 512MB at least to 1024. E-Sys will need to restart after you bump that up.
Silver F30 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 09:50 PM   #328
BMWCali
12
Expect the Unusual
 
BMWCali's Avatar
 
Drives: 2014 Porsche
Join Date: Jun 2007
Location: U.S.A.

Posts: 1,208
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by BMWCali View Post
Anyone know if you can get it to display the digital speed? Anyway to get a digital readout of your speed?
svache?
BMWCali is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 10:02 PM   #329
martinf79
6
Captain
 
martinf79's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Toronto, Canada

Posts: 640
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Silver F30 View Post
@ martinf79 when you finally get E-sys up and running go to "options" drop down box to settings and then tab to EST. Once there browse for Code Away.est where you put it. Should be Whatever drive you have it on I'll use x as the example X:\ESysData\EST\Code Away.est I also recommend in the same settings box going to "Program" and uping the RAM in increments of 512MB at least to 1024. E-Sys will need to restart after you bump that up.
Will do. Thanks.
__________________

2013 335i ///M-Sport | MPPK ON ORDER | AW | BD Leather | 19 M3 ZCP Wheels | M-Sport Brakes | Adaptive M-Suspension | Variable Sport Steering | Premium Package | Enhanced Bluetooth | Sirius | BMW Apps | Heads Up Display | Speed Limit Info | M Performance Grill | Front/Rear Painted Reflectors | Coded
martinf79 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      07-05-2012, 10:04 PM   #330
martinf79
6
Captain
 
martinf79's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Toronto, Canada

Posts: 640
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Silver F30 View Post
@ martinf79 when you finally get E-sys up and running go to "options" drop down box to settings and then tab to EST. Once there browse for Code Away.est where you put it. Should be Whatever drive you have it on I'll use x as the example X:\ESysData\EST\Code Away.est I also recommend in the same settings box going to "Program" and uping the RAM in increments of 512MB at least to 1024. E-Sys will need to restart after you bump that up.
Sorry - one more question. RE:

06) Copy the contents of the "C:\ESysData\psdzdata\swe" folder into the "C:\ESysData\SWE" folder.

Can I delete the files in "C:\ESysData\psdzdata\swe" once I move them. Files are about 15GB and running on an ultrabook (120GB SSD), so don't want to use up more space if I don't need to. Can you please let me know.

Also - can I actually run all of the folders off of an extneral drive as opposed to my C: drive?
__________________

2013 335i ///M-Sport | MPPK ON ORDER | AW | BD Leather | 19 M3 ZCP Wheels | M-Sport Brakes | Adaptive M-Suspension | Variable Sport Steering | Premium Package | Enhanced Bluetooth | Sirius | BMW Apps | Heads Up Display | Speed Limit Info | M Performance Grill | Front/Rear Painted Reflectors | Coded
martinf79 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
3 series coding, 3 series f30, 3 series f30 coding, 3 series f30 forum, 3 series forum, 3-series forum, 5 series f10 coding, ass, ass disable, auto start stop, auto start stop disable, bmw 3 series coding, bmw 3 series f30, bmw 3 series forum, bmw 3-series f30, bmw 3-series forum, bmw 5 series coding, bmw auto start stop disable, bmw auto start stop disabling, bmw coding, bmw coding directions, bmw coding diy, bmw coding instructions, bmw diy, bmw diy forum, bmw f10 coding, bmw f30, bmw f30 3 series, bmw f30 3-series, bmw f30 coding, bmw f30 forum, coding 3 series, coding f30, coding f30 3 series, disable ass, disable auto start stop, disable bmw auto start stop, disabling auto start stop, disabling bmw auto start stop, f10 5 series coding, f10 coding, f30 3 series, f30 3 series coding, f30 3 series forum, f30 3-series, f30 3-series forum, f30 coding, f30 forum, f30 forums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:29 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST