F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > BMW F30 3 Series Coding DIY - Code Auto Start Stop, DVD, Folding Mirrors, Etc.
TAG Motorsports
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-15-2012, 06:26 PM   #375
Puri1
First Lieutenant
 
Puri1's Avatar
 
Drives: F30 328i 2012
Join Date: May 2012
Location: Mississauga, Canada

Posts: 337
iTrader: (0)

Here a video of most of the things I coded..

Thanks Svache, Banana and John for your help guys, looking forward to more stuff..

__________________
2012 F30 328i, Alpine White on Black, Luxury, Premium + Exec. Package...
Puri1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-15-2012, 09:34 PM   #376
RASHID007
First Lieutenant
 
Drives: 2014 535d X-Drive
Join Date: Mar 2012
Location: Windsor, Ontario, Canada

Posts: 363
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Puri1 View Post
Do let us know how it goes.. Could you let me know what cafd# you have under FEM_BODY..

Also which month was your car produced in? Thanks
My F30 was built at the end of April 2012.

My FEM_BODY is 020_029

My REM is 018_028
RASHID007 is offline  
0
Reply With Quote
      07-16-2012, 10:44 AM   #377
pcbrew
Captain
 
pcbrew's Avatar
 
Drives: 2012 335i 6MT
Join Date: Jun 2010
Location: DFW

Posts: 771
iTrader: (0)

First, thanks for all the good stuff everyone has done and documented in these threads!

I finally got my car re-delivered a week ago and tried some coding this weekend. Initially I could not connect so removed & re-installed the SW and psdzdata and it connected OK.

I started with some simple things in one CAFD - removed the idrive disclaimers, enabled pressure & temp display for TPMS and enabled weatherband radio. TPMS showed only dashes last night but was working as of this morning.

I have a late April build too, will have to check mine tonight for FEM_BODY version.
__________________

2012 F30 335i 6MT - Imperial Blue w/Everest Gray: Sport, Adaptive M, Premium, Tech & Parking Pkgs, Assist, Apps
pcbrew is offline  
0
Reply With Quote
      07-16-2012, 10:20 PM   #378
Puri1
First Lieutenant
 
Puri1's Avatar
 
Drives: F30 328i 2012
Join Date: May 2012
Location: Mississauga, Canada

Posts: 337
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RASHID007 View Post
My F30 was built at the end of April 2012.

My FEM_BODY is 020_029

My REM is 018_028
Thanks Rashid... I have a Mar'12 build and the Fem_body is 020_26.. weird..
__________________
2012 F30 328i, Alpine White on Black, Luxury, Premium + Exec. Package...
Puri1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-16-2012, 11:12 PM   #379
pcbrew
Captain
 
pcbrew's Avatar
 
Drives: 2012 335i 6MT
Join Date: Jun 2010
Location: DFW

Posts: 771
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RASHID007 View Post
My F30 was built at the end of April 2012.

My FEM_BODY is 020_029

My REM is 018_028
Production Date of 4/23
- FEM_BODY is 020_26
- REM is 018_026
__________________

2012 F30 335i 6MT - Imperial Blue w/Everest Gray: Sport, Adaptive M, Premium, Tech & Parking Pkgs, Assist, Apps
pcbrew is offline  
0
Reply With Quote
      07-17-2012, 10:28 AM   #380
Rtseng78
New Member
 
Drives: 2012 328i sedan
Join Date: Jul 2012
Location: Irvine, CA

Posts: 7
iTrader: (0)

I just used the updated data in the links that RASHID007 provided and my problem with the fem_body files being missing are resolved. Thanks for all the help!

On a side note, I'm not sure if I'm missing something but is there a way to code things so that tapping the engine stop button while the engine is running stops everything instead of going into radio mode? It's a little annoying to have to tap twice so that the radio isn't blasting when I get out of the car.
Rtseng78 is offline  
0
Reply With Quote
      07-17-2012, 01:02 PM   #381
dacider
New Member
 
Drives: 2012 328i
Join Date: Jun 2012
Location: CA

Posts: 15
iTrader: (0)

For those of you that coded ASS to remember the last setting, does it normally reset to on if you hangs driving modes? For example I'm driving in Eco pro with ASS off and I turn off the car. When I come back it starts up in comfort mode with ASS off but if I change back to Eco pro it turns in again. Does it normally work this way? I don't think I've driven with it off and switched driving modes before I tried the coding.
dacider is offline  
0
Reply With Quote
      07-17-2012, 02:42 PM   #382
Puri1
First Lieutenant
 
Puri1's Avatar
 
Drives: F30 328i 2012
Join Date: May 2012
Location: Mississauga, Canada

Posts: 337
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dacider View Post
For those of you that coded ASS to remember the last setting, does it normally reset to on if you hangs driving modes? For example I'm driving in Eco pro with ASS off and I turn off the car. When I come back it starts up in comfort mode with ASS off but if I change back to Eco pro it turns in again. Does it normally work this way? I don't think I've driven with it off and switched driving modes before I tried the coding.
Yeah.. In stock when you go from comfort to ecopro the ASS automatically starts up again.. Same after its coded..
__________________
2012 F30 328i, Alpine White on Black, Luxury, Premium + Exec. Package...
Puri1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-19-2012, 03:40 PM   #383
Puri1
First Lieutenant
 
Puri1's Avatar
 
Drives: F30 328i 2012
Join Date: May 2012
Location: Mississauga, Canada

Posts: 337
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BMWCali View Post
svache?
Did you ever get a reply from Svache in regards to the Digital Speed in the extended cluster?
__________________
2012 F30 328i, Alpine White on Black, Luxury, Premium + Exec. Package...
Puri1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-19-2012, 10:46 PM   #384
Puri1
First Lieutenant
 
Puri1's Avatar
 
Drives: F30 328i 2012
Join Date: May 2012
Location: Mississauga, Canada

Posts: 337
iTrader: (0)

Anybody figured out how to code the combox yet? Want to activate office and apps..
__________________
2012 F30 328i, Alpine White on Black, Luxury, Premium + Exec. Package...
Puri1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-20-2012, 03:02 PM   #385
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
I coded the Sport Display and it now appears in the idrive display but it's non functional. Anybody?

Also the tyre pressure thing doesn't show any figs on my uk spec 320ed.
Perhaps I don't have the right sensors.!
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      07-20-2012, 11:16 PM   #386
chip2058
Second Lieutenant
 
chip2058's Avatar
 
Drives: 2012 328i Sportline
Join Date: Jul 2007
Location: Somerville, MA

Posts: 225
iTrader: (3)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Puri1 View Post
Anybody figured out how to code the combox yet? Want to activate office and apps..
+infinity
chip2058 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-21-2012, 07:44 AM   #387
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 4,439
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by demge01 View Post
...Also the tyre pressure thing doesn't show any figs on my uk spec 320ed.
Perhaps I don't have the right sensors.!
Do you have TPMS (Reifen Druck Control, aka RDC ) or FTMS (Reifen Pannen Anzeige, aka RPA)? If your valve stems are rubber and not metal, you have FTMS, which operates on tire rotaional speed and has no actual sensors to measure pressure and temperature.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-21-2012, 03:50 PM   #388
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by shawnsheridan
Quote:
Originally Posted by demge01 View Post
...Also the tyre pressure thing doesn't show any figs on my uk spec 320ed.
Perhaps I don't have the right sensors.!
Do you have TPMS (Reifen Druck Control, aka RDC ) or FTMS (Reifen Pannen Anzeige, aka RPA)? If your valve stems are rubber and not metal, you have FTMS, which operates on tire rotaional speed and has no actual sensors to measure pressure and temperature.
Ah that explains it as my tyre valves are rubber. Suppose I'll have to be happy with the basic tpms.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      07-22-2012, 02:54 PM   #389
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Anyone know what the following mean?
Femode
Tramode
Flamode

Thanks.
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      07-22-2012, 06:46 PM   #390
svache
Lieutenant Colonel
 
svache's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Jan 2012
Location: Hawaii

Posts: 1,881
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Puri1 View Post
Did you ever get a reply from Svache in regards to the Digital Speed in the extended cluster?
Yeah, I did speak to him about it.. unsure what I said at the time though haha. I never got around to find it myself though

Btw cool vid
__________________
F30 328i Luxury w/ Mojave metallic, beige interior (timeline)


Note: Many PM me for links to the software needed to code. Please note that I do not have download links to this software. Your best bet is using the search function in the coding thread
svache is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-22-2012, 09:47 PM   #391
Puri1
First Lieutenant
 
Puri1's Avatar
 
Drives: F30 328i 2012
Join Date: May 2012
Location: Mississauga, Canada

Posts: 337
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by svache View Post
Yeah, I did speak to him about it.. unsure what I said at the time though haha. I never got around to find it myself though

Btw cool vid
It's all thanks to you guys here ..
__________________
2012 F30 328i, Alpine White on Black, Luxury, Premium + Exec. Package...
Puri1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-23-2012, 03:36 AM   #392
reidpath
Private
 
Drives: 328i
Join Date: Jun 2012
Location: DC/Maryland

Posts: 94
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by demge01
I coded the Sport Display and it now appears in the idrive display but it's non functional. Anybody?

Also the tyre pressure thing doesn't show any figs on my uk spec 320ed.
Perhaps I don't have the right sensors.!
Have you tried driving a bit and checking the sensors?
reidpath is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-23-2012, 09:40 AM   #393
phillyd2
New Member
 
Drives: 2012 335
Join Date: May 2012
Location: Upper Bucks County, PA

Posts: 24
iTrader: (0)

I'm now confused about the software versions. I've already downloaded E-Sys version 3.18.4 referanced in the OP and connected to the car but have not yet coded anything. Do I now need to uninstall all and reinstall a later version?
phillyd2 is offline  
0
Reply With Quote
      07-23-2012, 11:07 AM   #394
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,714
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by phillyd2 View Post
I'm now confused about the software versions. I've already downloaded E-Sys version 3.18.4 referanced in the OP and connected to the car but have not yet coded anything. Do I now need to uninstall all and reinstall a later version?
They are talking about the data/configuration file versions. Those are separate from the program version.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-23-2012, 11:42 AM   #395
demge01
Private First Class
 
demge01's Avatar
 
Drives: F30 320ed
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom

Posts: 145
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by reidpath
Quote:
Originally Posted by demge01
I coded the Sport Display and it now appears in the idrive display but it's non functional. Anybody?

Also the tyre pressure thing doesn't show any figs on my uk spec 320ed.
Perhaps I don't have the right sensors.!
Have you tried driving a bit and checking the sensors?
Yes I tried it for a couple of days but nothing and as I do have the rubber valves mine doesn't have the necessary sensors. Will just have to stick with the basic tyre pressure monitor.
As far as the sports display I tried that too for a couple of days but nothing do changed back now.

Plus side I am loving my rear DRLs
demge01 is offline  
0
Reply With Quote
      07-23-2012, 03:24 PM   #396
mmanes1
New Member
 
mmanes1's Avatar
 
Drives: F30-320D SPORT
Join Date: Jul 2012
Location: EF

Posts: 13
iTrader: (0)

Great Staff ....
mmanes1 is offline   Germany
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
3 series coding, 3 series f30, 3 series f30 coding, 3 series f30 forum, 3 series forum, 3-series forum, 5 series f10 coding, ass, ass disable, auto start stop, auto start stop disable, bmw 3 series coding, bmw 3 series f30, bmw 3 series forum, bmw 3-series f30, bmw 3-series forum, bmw 5 series coding, bmw auto start stop disable, bmw auto start stop disabling, bmw coding, bmw coding directions, bmw coding diy, bmw coding instructions, bmw diy, bmw diy forum, bmw f10 coding, bmw f30, bmw f30 3 series, bmw f30 3-series, bmw f30 coding, bmw f30 forum, coding 3 series, coding f30, coding f30 3 series, disable ass, disable auto start stop, disable bmw auto start stop, disabling auto start stop, disabling bmw auto start stop, f10 5 series coding, f10 coding, f30 3 series, f30 3 series coding, f30 3 series forum, f30 3-series, f30 3-series forum, f30 coding, f30 forum, f30 forums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:47 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST