F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Unknown Songs from iPhone
Steve Thomas BMW
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-21-2015, 04:20 PM   #1
snowghost
Colonel
snowghost's Avatar
United_States
32
Rep
2,096
Posts

Drives: '13 335i M-Sport 6MT
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal

iTrader: (1)

Unknown Songs from iPhone

I use my iPhone for tunes hooked up with the cable to the car. Lately I search for an artist or playlist and when I hit Play on iDrive nothing happens. Times when it does work, getting back in the car after shutting off and disconnecting the iPhone, it hangs again.

It shows maybe the number of tunes but everything says "unknown". I can start play by hitting the iPhone directly and then sometimes the artist and song show up, other times nothing, but it still plays.

Thought it might be the cable from leaving it plugged in with the console closed, but a swap and still the same thing. Any ideas?
__________________
F30 Sapphire Black 335i 6MT|2PE|4AB|LCSW|ZDH|ZMM|ZPP|ZCW|ZDA|ZDB|ZTP|5AC|4 15|688|Dinan Stage 1 Suspension and Shockware ECU tune
Previously - F30 335i, E46 M3, E39 530i, E46 325i
Appreciate 0
      02-21-2015, 05:39 PM   #2
feng
Private First Class
Australia
4
Rep
126
Posts

Drives: 2014 F31 328i M-Sport AW
Join Date: Nov 2014
Location: Brisbane

iTrader: (0)

I found that mine does that on occasion (both iPhone 5s and 6 either via cable or EBT). I've only ever had IOS 8+ since owning my car, so I can't compared to previous IOS versions. Some have said it's an IOS compatibility issue. The recent update didn't fix the issue.

If I close my apps and reboot my phone, it fixes the problem. Have not been able to pin point what causes it.
Appreciate 0
      02-21-2015, 07:15 PM   #3
Fronzdan
Captain
14
Rep
836
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

iOS 8 has a number of problems and this could be one of them. Try resetting your iPhone as mentioned above.
Appreciate 0
      03-03-2015, 12:17 PM   #4
Fronzdan
Captain
14
Rep
836
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

Crap, this happened to me today. iPhone 6 plugged into USB. It shows up as an external device as expected. I can browse the music on the device and select an album. But it just doesn't play. iDrive just sits there doing nothing. Connected apps work. I switched over to my iPod connected to the snap-in port and music works fine. I blame iOS8...the worst OS ever to come from Apple. I'll do a phone reset and try again later.
Appreciate 0
      03-03-2015, 12:26 PM   #5
Kapitein Iglo
Enlisted Member
1
Rep
31
Posts

Drives: F31
Join Date: Dec 2012
Location: Belgium

iTrader: (0)

All this stuff works perfectly on iOS 7 and earlier.
Numerous threads on the apple forums but no fix.
Appreciate 0
      03-03-2015, 01:10 PM   #6
Fronzdan
Captain
14
Rep
836
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

Ever see the thread on iOS8 Wifi connectivity on the Apple forums?? Thousands of posts...still no real fix yet. I'm holding at 8.1.0 because I managed to get wifi to work reliably with a combination of changing my access point hardware and messing with settings.
Appreciate 0
      Yesterday, 12:15 AM   #7
kd0t
Private First Class
6
Rep
171
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2014
Location: SoCal

iTrader: (0)

Mine does that from time to time.. I just switch it to radio on the button and switch it back to media. Fixes the title/artist/album everytime
__________________
2015 BSM M235i
///M Performance | JB4 | BMS Intake | ER Catless Downpipe | H&R Springs
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:51 PM.




f30post
f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST