F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Cosmetic and Lighting Modifications (exterior & interior) > Blackline LCI taillights (reverse light)
European Auto Source
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-10-2018, 10:35 PM   #1
ty666
Private
ty666's Avatar
Canada
35
Rep
90
Posts

Drives: BMW f30
Join Date: Mar 2016
Location: Ottawa, ON, Canada

iTrader: (0)

Blackline LCI taillights (reverse light)

I got these from IkonMotorSports on ebay.

Not sure if they're called M Performance taillights or blackline etc..

1- I love them on my matte black car. I will take pictures tomorrow as it was dark by the time I finished installing.


Everything works fine except for the reverse lights, they don't work.
I tested one side before mounting it and reverse worked fine, but after I finished installing both sides I tired reversing and the lights didn't come on.

On a side note, when I turn the car on, the filament in the reverse bulbs (H21W) light up very faintly for a split second. Bulbs are working, tested them.

I connected the old ones just to make sure it wasn't something wrong with the car & reverse works just fine.

Could it be something wrong with the wiring harness that came with the lights?

Car was coded for LED lights before.

If anyone has the same lights and had the same problem, please let me know how you solved it.
Appreciate 0
      05-10-2018, 10:53 PM   #2
IK6SPEED
Brigadier General
IK6SPEED's Avatar
United_States
1331
Rep
4,793
Posts

Drives: BMW M235i / AH3
Join Date: Feb 2013
Location: Sacramento, CA

iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by ty666 View Post
I got these from IkonMotorSports on ebay.

Not sure if they're called M Performance taillights or blackline etc..

1- I love them on my matte black car. I will take pictures tomorrow as it was dark by the time I finished installing.


Everything works fine except for the reverse lights, they don't work.
I tested one side before mounting it and reverse worked fine, but after I finished installing both sides I tired reversing and the lights didn't come on.

On a side note, when I turn the car on, the filament in the reverse bulbs (H21W) light up very faintly for a split second. Bulbs are working, tested them.

I connected the old ones just to make sure it wasn't something wrong with the car & reverse works just fine.

Could it be something wrong with the wiring harness that came with the lights?

Car was coded for LED lights before.

If anyone has the same lights and had the same problem, please let me know how you solved it.
:

This is a known issue for non-OEM taillights and discussed in this forum in length.
__________________
Stable: F22 M235I / AH3
Past: F80 ZCP /E89 35is
Appreciate 0
      05-11-2018, 12:54 PM   #3
ty666
Private
ty666's Avatar
Canada
35
Rep
90
Posts

Drives: BMW f30
Join Date: Mar 2016
Location: Ottawa, ON, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by IK6SPEED View Post
:

This is a known issue for non-OEM taillights and discussed in this forum in length.
I searched before posting and did not find anyone with this particular issue, There was someone who had the reverse lights switched with the brake lights.

I'm trying to see those who purchased the same lights if any had the same issue and how they fixed it.
Appreciate 0
      05-13-2018, 05:10 PM   #4
vooonoo
\_(ツ)_/
vooonoo's Avatar
258
Rep
610
Posts

Drives: f30 328
Join Date: Nov 2017
Location: nj

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ty666 View Post
I searched before posting and did not find anyone with this particular issue, There was someone who had the reverse lights switched with the brake lights.

I'm trying to see those who purchased the same lights if any had the same issue and how they fixed it.
http://f30.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1459702

is your problem similar to this?
Appreciate 0
      05-14-2018, 01:23 AM   #5
ty666
Private
ty666's Avatar
Canada
35
Rep
90
Posts

Drives: BMW f30
Join Date: Mar 2016
Location: Ottawa, ON, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by vooonoo View Post
No it's not the same problem.
Appreciate 0
      05-14-2018, 01:27 AM   #6
ty666
Private
ty666's Avatar
Canada
35
Rep
90
Posts

Drives: BMW f30
Join Date: Mar 2016
Location: Ottawa, ON, Canada

iTrader: (0)

I like these lights a lot, here's a pic

Appreciate 0
      05-14-2018, 12:02 PM   #7
vooonoo
\_(ツ)_/
vooonoo's Avatar
258
Rep
610
Posts

Drives: f30 328
Join Date: Nov 2017
Location: nj

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ty666 View Post
I like these lights a lot, here's a pic

Looks great let us know if you figure out the problem, the wiring harness is probably a little messed up
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:11 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST