F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Loud thump on subwoofer 335i?
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-01-2012, 12:32 PM   #1
Koer
Private First Class
 
Drives: 335i 2012 luxury line white
Join Date: Aug 2012
Location: Mexico

Posts: 137
iTrader: (0)

I was wondering if any of you guys had the same issue..
Just got my new 335 last week which comes with the premium sound package and all the bells and whistles. I have to say im in love with this car, but that aside there is one thing i dont like;
When i have music playing, it all sounds neat and clean but there is a subtle thump noise coming from one of the subwoofers that is much louder when you close the door and hear from the outside. Could this be a defective sub? The low bases play strong but there is always this sound like if the sub was being overpowered by the amp but it doesnt sound like a blown speaker... I have the low sound setting set below the default and the volume at a normal level.
Any thoughts?
Koer is offline  
0
Reply With Quote
      08-02-2012, 09:59 PM   #2
cavm335i
Private First Class
 
Drives: 2012 335i F30
Join Date: Dec 2010
Location: United States

Posts: 126
iTrader: (1)

Mine does the same thing, it's actually a full out rattle if u turn the bass up 5 notches.
cavm335i is offline  
0
Reply With Quote
      08-03-2012, 06:33 AM   #3
Koer
Private First Class
 
Drives: 335i 2012 luxury line white
Join Date: Aug 2012
Location: Mexico

Posts: 137
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ronnyb29
Mine does the same thing, it's actually a full out rattle if u turn the bass up 5 notches.
Seriously?? Anyone else who can confirm that this is the case with their cars aswell?

This is quite interesting, it may just be low quality woofers screaming out because the amp is too powerful, any ideas?
Koer is offline  
0
Reply With Quote
      08-03-2012, 07:03 AM   #4
jwickers
Second Lieutenant
 
Drives: 328i GT
Join Date: Apr 2012
Location: Shanghai - China

Posts: 243
iTrader: (0)

It's the premium sound not the HK ?
jwickers is offline  
0
Reply With Quote
      08-03-2012, 07:15 AM   #5
Koer
Private First Class
 
Drives: 335i 2012 luxury line white
Join Date: Aug 2012
Location: Mexico

Posts: 137
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jwickers
It's the premium sound not the HK ?
Nope, its the HK audio system, sorry for not specifying
Koer is offline  
0
Reply With Quote
      08-04-2012, 01:02 PM   #6
cavm335i
Private First Class
 
Drives: 2012 335i F30
Join Date: Dec 2010
Location: United States

Posts: 126
iTrader: (1)

HK here too. It's not the sub if the design is the same as the e9x then the sub is ported towards the side skirts and that is what rattles. There was no fix for it in the e9x's
cavm335i is offline  
0
Reply With Quote
      08-04-2012, 01:03 PM   #7
cavm335i
Private First Class
 
Drives: 2012 335i F30
Join Date: Dec 2010
Location: United States

Posts: 126
iTrader: (1)

You can't hear it in the car, only once you get out.
cavm335i is offline  
0
Reply With Quote
      08-05-2012, 01:07 PM   #8
Koer
Private First Class
 
Drives: 335i 2012 luxury line white
Join Date: Aug 2012
Location: Mexico

Posts: 137
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ronnyb29
HK here too. It's not the sub if the design is the same as the e9x then the sub is ported towards the side skirts and that is what rattles. There was no fix for it in the e9x's
Yeah could be it, but i also find the sound somewhat intruding when inside the car while driving. Not so much of a rattle but a whoop whoop noise that comes from the low notes.. Sounds like an old audi that had a woofer too small for its amplifier...
Koer is offline  
0
Reply With Quote
      08-07-2012, 02:11 AM   #9
Haarschmerzen
Enlisted Member
 
Drives: 320i xdrive
Join Date: May 2012
Location: Switzerland

Posts: 34
iTrader: (0)

Yes, same here. Actually I am a little bit disappointed by the Harmon. I am playing with the EQ settings but I can't access the SUB60 Hrz because the EQ starts with 100Hrz??!! I paid 1600 $ in switzerland for this system and this is ridiculous.

What I tried: But the overall Bass down a little and in EQ put the 100 hrz up a little. Perhaps it is just psychological but I think it is helping... I need further testing...
Haarschmerzen is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST