F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 Sedan / F32 Coupe / F36 Gran Coupe Forum > HUD (head-up display) problems
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-22-2012, 03:27 AM   #1
Micleg
F31 320d msport w/HUD
Sweden
10
Rep
302
Posts

 
Drives: 320d F31 m, 520d F11 m
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden, Linköping

iTrader: (0)

HUD (head-up display) problems

Has anyone had any problems with the HUD losing information? Mine has removed navigation from HUD and put in the instrument cluster instead twice now. Both times during the dark hours so the HUD and cluster were displaying in red.

I got in the car, turned on ignition, activated navigation and realised the nav info (and possibly more) had dropped from the HUD down to the cluster.

Went to the settings and checked "Display information" for HUD and everything was checked as it should be. Unchecked and checked the boxes again and voila, the information was back at the HUD.

Appreciate 0
      10-22-2012, 03:32 AM   #2
dd1981
Kapetan Svog Života
dd1981's Avatar
Serbia
63
Rep
1,718
Posts

 
Drives: 2012 335i sport
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Micleg View Post
Has anyone had any problems with the HUD losing information? Mine has removed navigation from HUD and put in the instrument cluster instead twice now. Both times during the dark hours so the HUD and cluster were displaying in red.

I got in the car, turned on ignition, activated navigation and realised the nav info (and possibly more) had dropped from the HUD down to the cluster.

Went to the settings and checked "Display information" for HUD and everything was checked as it should be. Unchecked and checked the boxes again and voila, the information was back at the HUD.

I had this happen once when I first got the car, but I pretty much did what you did and its been fine. I also have had one new dealer update so its pretty much been fine since.
__________________
Custom Modified OEM Muffler,
back
Appreciate 0
      10-22-2012, 03:18 PM   #3
batislav
Private First Class
3
Rep
193
Posts

 
Drives: 2012 335i Sportline
Join Date: Jul 2012
Location: Ohio

iTrader: (0)

no problems so far with 7000 miles on the car.
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:06 PM   #4
Number
Number's Avatar
32
Rep
1,235
Posts

 
Drives: ✚
Join Date: Feb 2012
Location: ✚ ✚

iTrader: (1)

Did you by chance use the other key FOB? If yes and it wasn't set to view in the HUD, then it should be now. If it was the same FOB, I'd take it in to get a software update.
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:10 PM   #5
Micleg
F31 320d msport w/HUD
Sweden
10
Rep
302
Posts

 
Drives: 320d F31 m, 520d F11 m
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden, Linköping

iTrader: (0)

The same key. I only use one them so far.

I will wait a while and see if there is an update but the model, F31, is brand new with updated nav so maybe they haven't sent out any updates yet.
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:13 PM   #6
highlander777
Private
1
Rep
58
Posts

 
Drives: BMW 330D M Touring (62)
Join Date: Mar 2005
Location: Herts, UK

iTrader: (0)

hi

just in the process of ordering my new car. Was considering the HUD. Any good. Is it worth the money

cheers
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:15 PM   #7
claykin
Lieutenant Colonel
United_States
26
Rep
1,916
Posts

 
Drives: 2014 335i M-Sport
Join Date: Nov 2009
Location: Florida

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Micleg View Post
The same key. I only use one them so far.

I will wait a while and see if there is an update but the model, F31, is brand new with updated nav so maybe they haven't sent out any updates yet.
Ah, F31 with new Nav Pro. A entirely new set of bugs forthcoming.
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:15 PM   #8
highlander777
Private
1
Rep
58
Posts

 
Drives: BMW 330D M Touring (62)
Join Date: Mar 2005
Location: Herts, UK

iTrader: (0)

HUD - Is it worth it

Hi

In the process of ordering a new car. Is the HUD worth it ?. Could you live without it

cheers
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:17 PM   #9
batislav
Private First Class
3
Rep
193
Posts

 
Drives: 2012 335i Sportline
Join Date: Jul 2012
Location: Ohio

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by highlander777 View Post
hi

just in the process of ordering my new car. Was considering the HUD. Any good. Is it worth the money

cheers
It's great. Must have option.
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:22 PM   #10
Micleg
F31 320d msport w/HUD
Sweden
10
Rep
302
Posts

 
Drives: 320d F31 m, 520d F11 m
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden, Linköping

iTrader: (0)

+1. I am already so used to having it that I suffer when driving a loaner without it.

Last edited by Micleg; 10-26-2012 at 07:08 AM.
Appreciate 0
      10-22-2012, 04:24 PM   #11
Lorenzzo
Registered
0
Rep
1
Posts

 
Drives: 2012 328i Sport
Join Date: Oct 2012
Location: Orange County, CA

iTrader: (0)

If you use your Nav a fair amount it's great to have. It's really nice to not have to look away from the road for turn instructions. The car on most roads doesn't give you a feeling of speed until you're way over the speed limit so it's nice to know when you're going 90 in a 65 zone.

It's pretty cool too. You can live without it but it's really nice to have.
Appreciate 0
      10-22-2012, 11:06 PM   #12
J1n
Lieutenant Colonel
27
Rep
1,548
Posts

 
Drives: R8 V8 '14
Join Date: Mar 2012
Location: Melbourne CBD

iTrader: (0)

My first car with HUD will not go with a car without one ever!
Appreciate 0
      10-23-2012, 12:56 AM   #13
AZ330FZL
First Lieutenant
United_States
10
Rep
307
Posts

 
Drives: 2012 335i Sedan Sport Line
Join Date: Jun 2012
Location: Phoenix, AZ

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by J1n
My first car with HUD will not go with a car without one ever!
+1 Totally agree! Don't know how I ever lived without it!
Appreciate 0
      10-23-2012, 03:01 AM   #14
Premium driver
New Member
2
Rep
15
Posts

 
Drives: F31 M Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Oslo, Norway

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Micleg View Post
Has anyone had any problems with the HUD losing information? Mine has removed navigation from HUD and put in the instrument cluster instead twice now. Both times during the dark hours so the HUD and cluster were displaying in red.

I got in the car, turned on ignition, activated navigation and realised the nav info (and possibly more) had dropped from the HUD down to the cluster.

Went to the settings and checked "Display information" for HUD and everything was checked as it should be. Unchecked and checked the boxes again and voila, the information was back at the HUD.

I have noticed the exact same thing just like you describe it, two or three times and also resolved it by unchecking and checking the navigation box in Display information settings. It obviously should not be like that.
I have not paid attention if it happens during dark hours only, will keep an eye on it. I also drive F31 with the new Nav
Appreciate 0
      10-23-2012, 03:42 AM   #15
Dabaitu
Colonel
Australia
50
Rep
2,972
Posts

 
Drives: anything given a chance
Join Date: Jul 2008
Location: .au

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Tremolo View Post
Did you by chance use the other key FOB? If yes and it wasn't set to view in the HUD, then it should be now. If it was the same FOB, I'd take it in to get a software update.
This was my first thought also.

Haven't had this problem happen with mine for the past two months and 3,500km of ownership.

Great feature, would miss it if I didn't have it.
Appreciate 0
      10-23-2012, 06:05 AM   #16
boltjames
Banned
6
Rep
533
Posts

 
Drives: 2013 BMW 328i Luxury
Join Date: Aug 2007
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by highlander777 View Post
Hi

In the process of ordering a new car. Is the HUD worth it ?. Could you live without it

cheers


It's fantastic.

BJ
Appreciate 0
      10-23-2012, 09:48 AM   #17
Frogman
Lieutenant Colonel
Frogman's Avatar
United_States
36
Rep
1,804
Posts

 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

iTrader: (0)

For me, the HUD is one of the top 5 features of the car, both from a convenience and safety point of view.
Appreciate 0
      11-13-2012, 10:23 AM   #18
Micleg
F31 320d msport w/HUD
Sweden
10
Rep
302
Posts

 
Drives: 320d F31 m, 520d F11 m
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden, Linköping

iTrader: (0)

They will make a "total reprogramming" of the car next Tuesday to see if it solves the problem with the navigation info moving from the HUD to the (extended) instrument cluster.

It has happened several times since I posted last time and now in daytime too.

I also checked the rest of the info in the HUD last time it happened and voice command, speed, selection of track, phone etc still displays in the HUD. Only the navigation part moves.
Appreciate 0
      11-13-2012, 12:22 PM   #19
shivaswrath
Brigadier General
shivaswrath's Avatar
United_States
43
Rep
3,145
Posts

 
Drives: 2012 335i
Join Date: Apr 2008
Location: Lost in NJ

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by AZ330FZL View Post
+1 Totally agree! Don't know how I ever lived without it!
+1!
__________________
2012 335i Mineral Gray
M Performance Whore: PPK|Exhaust|Brakes|Performance Suspension Struts & Springs|LSD|Black Kidney Grilles|CF Spoiler and Mirror Caps|Bav Stage 1|400Ms|BMWF30.com
Appreciate 0
      12-09-2012, 09:01 AM   #20
Micleg
F31 320d msport w/HUD
Sweden
10
Rep
302
Posts

 
Drives: 320d F31 m, 520d F11 m
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden, Linköping

iTrader: (0)

The HUD problem I have been having (navigation moving back to instrument cluster) has been acknowledged by BMW Germany and will be resolved in a soon-to-come update for the software in the car. The previously performed "total re-programming" of the car did nothing to my problem.

Meanwhile, a lot of us in Sweden are having problems with the washer fluid level warning. It warns even when the fluid was topped off the day before. Probably has to do with the temperature beeing very low here right now (-10 to -20 degrees C).
Appreciate 0
      12-09-2012, 09:27 AM   #21
Rossifumi
Lieutenant Colonel
Rossifumi's Avatar
No_Country
35
Rep
1,667
Posts

 
Drives: Some BMW
Join Date: Feb 2007
Location: Sweden

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Micleg View Post
The HUD problem I have been having (navigation moving back to instrument cluster) has been acknowledged by BMW Germany and will be resolved in a soon-to-come update for the software in the car. The previously performed "total re-programming" of the car did nothing to my problem.

Meanwhile, a lot of us in Sweden are having problems with the washer fluid level warning. It warns even when the fluid was topped off the day before. Probably has to do with the temperature beeing very low here right now (-10 to -20 degrees C).
Mine warns about the washer fluid every time I start the car even if it is full.
Appreciate 0
      12-09-2012, 09:54 AM   #22
Traderdan
New Member
0
Rep
16
Posts

 
Drives: 2012 335i Sport
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boltjames View Post


It's fantastic.

BJ
+1, love it, just wish it had the ability to have the tach built in like the M cars.
__________________
2012 335i Sport Line, M Performace Brake System, M Performance Double-Spoke 405M, 20" Lightweight Forged Wheels, M Performace Exhaust, M Performance Carbon Fiber Mirror Caps, Tech and Premium Packages
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:20 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST