F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 Sedan / F32 Coupe / F36 Gran Coupe Forum > Do you need to be a current subscriber of BMW Assist to use the My BMW Remote?
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-24-2012, 10:48 PM   #1
Ron Scott
Captain
 
Drives: 2013 335 M Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Long Island

Posts: 631
iTrader: (0)

Do you need to be a current subscriber of BMW Assist to use the My BMW Remote?

My dealer never mentioned signing up for BMW Assist... Not sure I understand the connection between Assist and the Remote.
Ron Scott is offline  
0
Reply With Quote
      12-24-2012, 10:54 PM   #2
Tsuyoi
Lieutenant
 
Drives: 2013 F30 328i
Join Date: Nov 2012
Location: New York

Posts: 561
iTrader: (0)

I believe yes, since you need a BMW Assist login to use the remote app. BMW Assist can only be used if you have the option in your car added (part of the tech pack)
Tsuyoi is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 10:01 AM   #3
Ron Scott
Captain
 
Drives: 2013 335 M Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Long Island

Posts: 631
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tsuyoi View Post
I believe yes, since you need a BMW Assist login to use the remote app. BMW Assist can only be used if you have the option in your car added (part of the tech pack)
OK, I've got the tech package and BMW Assist guides me through the My BMW App set up process. It asks for a Username and Password. Any idea where those gems would come from??
Ron Scott is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 10:29 AM   #4
hockeyno93
Enlisted Member
 
Drives: '13 328i Xdrive Sportline
Join Date: Dec 2012
Location: St. Louis, MO

Posts: 34
iTrader: (0)

There are two types of BMW Assist:

1.) Safety only (Free if you have BMW assist assess in your car - part of Tech package) - this will call BMW Assist if you get in an accident

2.) $200 a year option - this one allows you to do more stuff like use the BMW remote, and provide you with the user name and password you need.

I think you need to purchase the $200/yr thing to use the Remote you are talking about. Someone correct if me I'm wrong.
__________________
2013 328i XDrive // Sportline // Mineral Gray // Sport Auto // Tech // Premium // Cold // Lighting
hockeyno93 is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 10:48 AM   #5
Tsuyoi
Lieutenant
 
Drives: 2013 F30 328i
Join Date: Nov 2012
Location: New York

Posts: 561
iTrader: (0)

I would hope that for the price of the tech package it'd come with at least the first year's subscription of BMW Assist... anyone can confirm this?
Tsuyoi is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 10:52 AM   #6
Ron Scott
Captain
 
Drives: 2013 335 M Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Long Island

Posts: 631
iTrader: (0)

The Safety Plan is included in the purchase price of the vehicle for 4 years; it's $200 per year after that.

FWIW, I called BMW and there's an activation procedure you need to go through to establish Assist using the SOS connection, get a username and password, and activate the My BMW App.
Ron Scott is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 11:06 AM   #7
Tsuyoi
Lieutenant
 
Drives: 2013 F30 328i
Join Date: Nov 2012
Location: New York

Posts: 561
iTrader: (0)

Good to know, I'll be taking delivery in a week or so. Probably get my dealer to get that all set up before I drive out with the car.
Tsuyoi is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 11:47 AM   #8
tdizzle
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2012 335i Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Memphis

Posts: 1,768
iTrader: (0)

You've just reminded me that I forgot my user name/pw. Last time I used it was to set it up the day after I drove it home. The remote thingy seems sorta useful too.
tdizzle is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 11:53 AM   #9
hockeyno93
Enlisted Member
 
Drives: '13 328i Xdrive Sportline
Join Date: Dec 2012
Location: St. Louis, MO

Posts: 34
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tdizzle View Post
You've just reminded me that I forgot my user name/pw. Last time I used it was to set it up the day after I drove it home. The remote thingy seems sorta useful too.
I like the idea of being able to push "precondition" from the remote and walk out to the car a few minutes later. That'll be nice in the summer before leaving work. Or "Did I lock the doors or not?" problem is solved.

Useful indeed.
__________________
2013 328i XDrive // Sportline // Mineral Gray // Sport Auto // Tech // Premium // Cold // Lighting
hockeyno93 is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 12:33 PM   #10
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,722
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hockeyno93 View Post
I like the idea of being able to push "precondition" from the remote and walk out to the car a few minutes later. That'll be nice in the summer before leaving work. Or "Did I lock the doors or not?" problem is solved.

Useful indeed.
I don't have the precondition option in BMW remote for my MY2012 F30. I don't think it's available in the US.

Does anyone have this enabled on their F30 in the US? It may be available on the Active Hybrid 3, but I don't know for sure.

I did see the pre-condition option using the remote app in "demo" mode, when once you connect it to your car, the option goes away.
Frogman is online now   United_States
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 01:03 PM   #11
zeezz
Second Lieutenant
 
Drives: F30 328i Sport Line
Join Date: Jul 2011
Location: Bay Area, CA

Posts: 223
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hockeyno93 View Post
There are two types of BMW Assist:

1.) Safety only (Free if you have BMW assist assess in your car - part of Tech package) - this will call BMW Assist if you get in an accident

2.) $200 a year option - this one allows you to do more stuff like use the BMW remote, and provide you with the user name and password you need.

I think you need to purchase the $200/yr thing to use the Remote you are talking about. Someone correct if me I'm wrong.
The first package (safety only), 4 years included, allows you to use the BMW Remote App. This allows you to send google maps locations to the navi, locate car using the app, lock/unlock doors, remote horn, and flash headlights. The response time is not amazing (could take a few minutes), the most useful piece is sending addresses to the navi.
zeezz is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 01:22 PM   #12
jgentry
Enlisted Member
 
jgentry's Avatar
 
Drives: BMW 335i xDrive Sedan
Join Date: Sep 2012
Location: USA

Posts: 47
iTrader: (0)

My CA didn't set this up beforehand. All you need to do is hit the SOS button after you've picked up your new bimmer. They will go through the setup process with you including setting a password, all through your car's speaker system.
__________________
2013 BMW 335i xDrive Sedan, Mineral Grey Metallic, 19" Light Alloy Double-spoke Style Wheels
jgentry is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 01:25 PM   #13
hockeyno93
Enlisted Member
 
Drives: '13 328i Xdrive Sportline
Join Date: Dec 2012
Location: St. Louis, MO

Posts: 34
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
I don't have the precondition option in BMW remote for my MY2012 F30. I don't think it's available in the US.

Does anyone have this enabled on their F30 in the US? It may be available on the Active Hybrid 3, but I don't know for sure.

I did see the pre-condition option using the remote app in "demo" mode, when once you connect it to your car, the option goes away.
I'm sure you are right, Frogman. I was basing my assumptions on the "demo" mode. I take possession on Wednesday, so you would have a better idea than I do. Kind of a bummer we can't get precondition option in the states....would be nice.
__________________
2013 328i XDrive // Sportline // Mineral Gray // Sport Auto // Tech // Premium // Cold // Lighting
hockeyno93 is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 01:31 PM   #14
hockeyno93
Enlisted Member
 
Drives: '13 328i Xdrive Sportline
Join Date: Dec 2012
Location: St. Louis, MO

Posts: 34
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by zeezz View Post
The first package (safety only), 4 years included, allows you to use the BMW Remote App. This allows you to send google maps locations to the navi, locate car using the app, lock/unlock doors, remote horn, and flash headlights. The response time is not amazing (could take a few minutes), the most useful piece is sending addresses to the navi.
I'm looking forward to this as well. I think it will make me use the Navi more often. Although my CA showed me that just saying the address through the verbal commands works well too.

My friend has an Acura TL and he has to type in the address into his Navi....just watching the process stresses me out. Anytime he saves by "avoiding traffic hazards" is wasted in the amount of time it takes to plug the damn address into the system.
__________________
2013 328i XDrive // Sportline // Mineral Gray // Sport Auto // Tech // Premium // Cold // Lighting
hockeyno93 is offline  
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 01:46 PM   #15
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,722
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hockeyno93 View Post
I'm looking forward to this as well. I think it will make me use the Navi more often. Although my CA showed me that just saying the address through the verbal commands works well too.

My friend has an Acura TL and he has to type in the address into his Navi....just watching the process stresses me out. Anytime he saves by "avoiding traffic hazards" is wasted in the amount of time it takes to plug the damn address into the system.
When I know where I'm going ahead of time, I send the addresses to the car via the remote app or Google Maps directly.

I've also talked the address into the nav in the car. It works fairly well, you just have to speak clearly, make no mistakes, and hope it's not an odd street name that messes up the voice recognition system.
Frogman is online now   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST