F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 Sedan / F32 Coupe / F36 Gran Coupe Forum > First F30 Limp Mode
TAG Motorsports
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-01-2013, 03:50 AM   #89
impossiblesrock
BRAR_///M
 
Drives: 2014 435i M-Sport
Join Date: Jan 2013
Location: Orange County

Posts: 22
iTrader: (0)

Experienced this twice today. I picked up my 335i msport yesterday with 100 miles on it due to a dealer transfer. Also car is pulling to the right and vibrates slightly from 40-60 mph. I am in love with the car but these problems are nerve-racking for the 2nd day.
impossiblesrock is offline  
0
Reply With Quote
      02-01-2013, 10:11 AM   #90
DarkTrigger
Professional
 
DarkTrigger's Avatar
 
Drives: 335i MPPK
Join Date: Oct 2012
Location: LB, SoCal

Posts: 973
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by impossiblesrock View Post
Experienced this twice today. I picked up my 335i msport yesterday with 100 miles on it due to a dealer transfer. Also car is pulling to the right and vibrates slightly from 40-60 mph. I am in love with the car but these problems are nerve-racking for the 2nd day.
That's unfortunate. Just bring it in and they'll replace the aux. electric cooling fan. Should have the faults in the ECU. My car pulls to the right too, but someone was saying that all BMW's pull to the right for some reason. Vibration problem, did you get the DHP with VSS?
DarkTrigger is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-01-2013, 07:53 PM   #91
ES_TRADER
Colonel
 
Drives: 328i, 335i, M3, 535i, X5, 36M
Join Date: Oct 2010
Location: OC

Posts: 2,464
iTrader: (3)

Garage List
2014 Ford Raptor (o ...  [0.00]
2012 328i E92  [5.00]
2013 X5  [0.00]
2013 335i F30  [4.00]
1990 Toyota Previa  [0.00]
1997 E36 M3  [5.00]
2011 E92 M3  [0.00]
2011 535i  [0.00]
I haven't had the fan issue since 800 miles ago but yesterday driving all day in 80deg temps I noticed that the oil temp gauge was reading at the quarter mark between 160 and 250. All my other n55s go a hair to he left of 250 unless it is over 100 degree heat. I was expecting the fan to come on but nothing. No dead throttle but in comfort mode when I floored it without hitting the kickdown button, I noticed there was maybe a 1 second lag before the car took off...maybe just turbo lag in comfort mode? Or less throttle response? Sport mode seemed fine

I hope the previous fan faults are still stored because I think I'll take it in in a few weeks
ES_TRADER is offline  
0
Reply With Quote
      02-02-2013, 02:27 AM   #92
NordicBob
Drives 2013 Black sapphire F30 M Sport sedan
 
NordicBob's Avatar
 
Drives: 2013 F30 335 M Sport sedan
Join Date: Nov 2012
Location: USA

Posts: 74
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by NordicBob View Post
UPDATE: Our car was brought to our local BMW dealer today to check out our problem. They are keeping it overnight. It has performed flawlessly since I originally posted my problem. Our car now has 1278 miles on it now.

I will post what our dealer finds, if anything, once we get our car back.

BTW, I am new to this forum but not new to BMW. I really appreciate forums such as these to learn and share our experiences about "The Ultimate Driving Machine."

Bob
UPDATE:

Our dealer found a fault code and replaced the "cooling fan" earlier this week. Only happened once, but our dealer said that they did not want to take any chances so they ordered the part and replaced it under warranty.
__________________
Former E46 330ci enthusiast
NordicBob is offline  
0
Reply With Quote
      02-02-2013, 03:45 PM   #93
DarkTrigger
Professional
 
DarkTrigger's Avatar
 
Drives: 335i MPPK
Join Date: Oct 2012
Location: LB, SoCal

Posts: 973
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by NordicBob View Post
UPDATE:

Our dealer found a fault code and replaced the "cooling fan" earlier this week. Only happened once, but our dealer said that they did not want to take any chances so they ordered the part and replaced it under warranty.
Nice. Seems like there needs to be a recall!
DarkTrigger is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-02-2013, 11:31 PM   #94
impossiblesrock
BRAR_///M
 
Drives: 2014 435i M-Sport
Join Date: Jan 2013
Location: Orange County

Posts: 22
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by DarkTrigger View Post
That's unfortunate. Just bring it in and they'll replace the aux. electric cooling fan. Should have the faults in the ECU. My car pulls to the right too, but someone was saying that all BMW's pull to the right for some reason. Vibration problem, did you get the DHP with VSS?
Yeah I got the DHP. I like it but it definitely takes some getting used to. My car is at the dealer right now and told them what's wrong and what I've read here so hopefully they figure it out . They're also doing alignment and balancing the tires.
impossiblesrock is offline  
0
Reply With Quote
      02-06-2013, 07:46 PM   #95
ybbiz34
Moderator
 
ybbiz34's Avatar
 
Drives: 2013 C63 AMG Sedan
Join Date: Jul 2007
Location: USA

Posts: 4,502
iTrader: (1)

My electric cooling fan has been bitten the dust twice.

I just got a call from my SA yesterday. He said the culprit was a faulty relay.

He also said that the car needed a new water pump.

I'm currently waiting for one to be delivered from Germany. Cruising around in a F30 328i base model at the moment. I really believe that the F30 328i is a huge improvement over the E90 version. JMHO.
__________________
'13 Iridium Silver C63 AMG Sedan (540 hp; 500 lb-ft)
ybbiz34 is offline  
0
Reply With Quote
      02-20-2013, 12:16 PM   #96
snowghost
Lieutenant Colonel
 
snowghost's Avatar
 
Drives: '13 335i M-Sport 6MT
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal

Posts: 1,744
iTrader: (1)

Limp Mode Once Again

Happened this morning. Aux fan already replaced once at around 1000 miles mid January. Have 3k on it now. This is BS!

I guess I'll wait and see if it happens again before taking it in.
__________________
F30 Sapphire Black 335i 6MT|2PE|4AB|LCSW|ZDH|ZMM|ZPP|ZCW|ZDA|ZDB|ZTP|5AC|4 15|688|Dinan Stage 1 Suspension and Shockware ECU tune
Previously - F30 335i, E46 M3, E39 530i, E46 325i
snowghost is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-20-2013, 03:37 PM   #97
ES_TRADER
Colonel
 
Drives: 328i, 335i, M3, 535i, X5, 36M
Join Date: Oct 2010
Location: OC

Posts: 2,464
iTrader: (3)

Garage List
2014 Ford Raptor (o ...  [0.00]
2012 328i E92  [5.00]
2013 X5  [0.00]
2013 335i F30  [4.00]
1990 Toyota Previa  [0.00]
1997 E36 M3  [5.00]
2011 E92 M3  [0.00]
2011 535i  [0.00]
is there a bulletin on this? finally took mine in today for the fan on max and dead throttle. about the 6th time its happened so i caved and went in. will post the results
ES_TRADER is offline  
0
Reply With Quote
      02-20-2013, 03:43 PM   #98
snowghost
Lieutenant Colonel
 
snowghost's Avatar
 
Drives: '13 335i M-Sport 6MT
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal

Posts: 1,744
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ES_TRADER View Post
is there a bulletin on this? finally took mine in today for the fan on max and dead throttle. about the 6th time its happened so i caved and went in. will post the results
I don't know, but I left a message with my SA to do some research before I bring it in again. Seems unlikely the aux fan would fail again in one month.
__________________
F30 Sapphire Black 335i 6MT|2PE|4AB|LCSW|ZDH|ZMM|ZPP|ZCW|ZDA|ZDB|ZTP|5AC|4 15|688|Dinan Stage 1 Suspension and Shockware ECU tune
Previously - F30 335i, E46 M3, E39 530i, E46 325i
snowghost is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-20-2013, 04:33 PM   #99
marseille82
Second Lieutenant
 
marseille82's Avatar
 
Drives: F30 335i / E60 535i
Join Date: Sep 2012
Location: Boogie down Bronx

Posts: 239
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by snowghost View Post
I don't know, but I left a message with my SA to do some research before I bring it in again. Seems unlikely the aux fan would fail again in one month.
This is crazy. Just read the whole thread and kind of worried since I also have Msport. 4500 miles, but have not experienced the issue yet.
marseille82 is offline  
0
Reply With Quote
      02-23-2013, 10:17 PM   #100
ES_TRADER
Colonel
 
Drives: 328i, 335i, M3, 535i, X5, 36M
Join Date: Oct 2010
Location: OC

Posts: 2,464
iTrader: (3)

Garage List
2014 Ford Raptor (o ...  [0.00]
2012 328i E92  [5.00]
2013 X5  [0.00]
2013 335i F30  [4.00]
1990 Toyota Previa  [0.00]
1997 E36 M3  [5.00]
2011 E92 M3  [0.00]
2011 535i  [0.00]
UPDATE:
Car fixed, dealer scanned car, found codes, didn't know what to do, PUMA'd it, replaced the relay, Whatever that that is.

Whoever has this issue I urge you to bring it in and have them scan it. At least get the issue documented. Gl

I haven't driven the car yet so I can't report if this is really resolved. Time will tell I guess. Will report back on this thread if it pops up again.
ES_TRADER is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2013, 05:53 PM   #101
snowghost
Lieutenant Colonel
 
snowghost's Avatar
 
Drives: '13 335i M-Sport 6MT
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal

Posts: 1,744
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ES_TRADER View Post
UPDATE:
Car fixed, dealer scanned car, found codes, didn't know what to do, PUMA'd it, replaced the relay, Whatever that that is.

Whoever has this issue I urge you to bring it in and have them scan it. At least get the issue documented. Gl

I haven't driven the car yet so I can't report if this is really resolved. Time will tell I guess. Will report back on this thread if it pops up again.
Mine is still in the shop and they say the fault code is that same as the first time and are waiting to hear from BMW about what to do next instead of replacing the aux fan again. I kept saying "relay", but it falls on deaf ears. This is really BS.
__________________
F30 Sapphire Black 335i 6MT|2PE|4AB|LCSW|ZDH|ZMM|ZPP|ZCW|ZDA|ZDB|ZTP|5AC|4 15|688|Dinan Stage 1 Suspension and Shockware ECU tune
Previously - F30 335i, E46 M3, E39 530i, E46 325i
snowghost is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-02-2013, 08:50 PM   #102
ybbiz34
Moderator
 
ybbiz34's Avatar
 
Drives: 2013 C63 AMG Sedan
Join Date: Jul 2007
Location: USA

Posts: 4,502
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by snowghost View Post
Mine is still in the shop and they say the fault code is that same as the first time and are waiting to hear from BMW about what to do next instead of replacing the aux fan again. I kept saying "relay", but it falls on deaf ears. This is really BS.
That's frustrating.

Welp. It happened . . . again.

BMW has replaced my electric cooling fan twice. They have replaced my relay and water pump.

Yesterday, my electric cooling fan crapped out for the third time.

Good thing my replacement is awaiting a shipping vessel.
__________________
'13 Iridium Silver C63 AMG Sedan (540 hp; 500 lb-ft)
ybbiz34 is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2013, 03:37 PM   #103
DarkTrigger
Professional
 
DarkTrigger's Avatar
 
Drives: 335i MPPK
Join Date: Oct 2012
Location: LB, SoCal

Posts: 973
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ybbiz34 View Post
That's frustrating.

Welp. It happened . . . again.

BMW has replaced my electric cooling fan twice. They have replaced my relay and water pump.

Yesterday, my electric cooling fan crapped out for the third time.

Good thing my replacement is awaiting a shipping vessel.
How many miles do you have on it now?

I've only had that one electric cooling fan replaced at 3,000 miles, I'm at 5,000 miles now. It hasn't gone into limp mode since, knock on wood.
DarkTrigger is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-03-2013, 08:21 PM   #104
M3takesNYC
Banned
 
Drives: m3
Join Date: Feb 2013
Location: NYC

Posts: 426
iTrader: (0)

Limp mode problems again! So even with HPFP fixed apparently now its a different issue! I was sure bmw would absolutely guarentee no limp mode problems given the fiasco with the e90 335s. Shocking.

Doesn't bode well for the turbo m3 coming up. You can hate on the S65 V8 but man is it bullet proof in 100 degree track use all day long and that says something to me.

Driving on the roads at 80 and the car is in limp? Imagine on a track this thing will be obliterated
M3takesNYC is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2013, 08:57 PM   #105
snowghost
Lieutenant Colonel
 
snowghost's Avatar
 
Drives: '13 335i M-Sport 6MT
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal

Posts: 1,744
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by M3takesNYC View Post
Limp mode problems again! So even with HPFP fixed apparently now its a different issue! I was sure bmw would absolutely guarentee no limp mode problems given the fiasco with the e90 335s. Shocking.

Doesn't bode well for the turbo m3 coming up. You can hate on the S65 V8 but man is it bullet proof in 100 degree track use all day long and that says something to me.

Driving on the roads at 80 and the car is in limp? Imagine on a track this thing will be obliterated
Dangerous. Serious liability. IIRC the 7s had something similar, around the time of the Bangle Butt.
__________________
F30 Sapphire Black 335i 6MT|2PE|4AB|LCSW|ZDH|ZMM|ZPP|ZCW|ZDA|ZDB|ZTP|5AC|4 15|688|Dinan Stage 1 Suspension and Shockware ECU tune
Previously - F30 335i, E46 M3, E39 530i, E46 325i
snowghost is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-03-2013, 10:25 PM   #106
ybbiz34
Moderator
 
ybbiz34's Avatar
 
Drives: 2013 C63 AMG Sedan
Join Date: Jul 2007
Location: USA

Posts: 4,502
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by DarkTrigger View Post
How many miles do you have on it now?

I've only had that one electric cooling fan replaced at 3,000 miles, I'm at 5,000 miles now. It hasn't gone into limp mode since, knock on wood.
6,000 miles.

I'll keep my fingers crossed for you.
__________________
'13 Iridium Silver C63 AMG Sedan (540 hp; 500 lb-ft)
ybbiz34 is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2013, 11:03 PM   #107
M3takesNYC
Banned
 
Drives: m3
Join Date: Feb 2013
Location: NYC

Posts: 426
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by snowghost View Post
Dangerous. Serious liability. IIRC the 7s had something similar, around the time of the Bangle Butt.
what are you talking about? In the old V8 engine? Not sure what you are bringing up
M3takesNYC is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2013, 11:47 PM   #108
fafs
First time Bimmer
 
fafs's Avatar
 
Drives: 2013 335i EBII M Sport XDrive
Join Date: Dec 2012
Location: South Dakota - USA

Posts: 31
iTrader: (0)

Not good news for someone taking delivery of a 335 mSport this week...
fafs is offline   Brazil
0
Reply With Quote
      03-04-2013, 06:40 PM   #109
snowghost
Lieutenant Colonel
 
snowghost's Avatar
 
Drives: '13 335i M-Sport 6MT
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal

Posts: 1,744
iTrader: (1)

Update

Quote:
Originally Posted by ybbiz34 View Post
That's frustrating.

Welp. It happened . . . again.

BMW has replaced my electric cooling fan twice. They have replaced my relay and water pump.

Yesterday, my electric cooling fan crapped out for the third time.

Good thing my replacement is awaiting a shipping vessel.
BMW engineers told the dealer to road test, check some wiring and see if any more faults. So now they're releasing back to me without anything done for the last limp mode.

I phoned BMWNA and said I'm picking up the car but if it happens again we are going to talk about a replacement.
__________________
F30 Sapphire Black 335i 6MT|2PE|4AB|LCSW|ZDH|ZMM|ZPP|ZCW|ZDA|ZDB|ZTP|5AC|4 15|688|Dinan Stage 1 Suspension and Shockware ECU tune
Previously - F30 335i, E46 M3, E39 530i, E46 325i
snowghost is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-04-2013, 10:30 PM   #110
shivaswrath
Colonel
 
shivaswrath's Avatar
 
Drives: 2012 335i
Join Date: Apr 2008
Location: Lost in NJ

Posts: 2,995
iTrader: (3)

For the most expensive line this is embarrassing for bmwna.
And what's holding up the bloody PPK!
Ack, would they figure it out already.
__________________
2012 335i Mineral Gray
M Performance Whore: PPK|Exhaust|Brakes|Performance Suspension Struts & Springs|LSD|Black Kidney Grilles|CF Spoiler and Mirror Caps|Bav Stage 1|400Ms|BMWF30.com
shivaswrath is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:01 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST