F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > auto start/stop and speakers.
TAG Motorsports
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-18-2013, 02:04 PM   #1
protocolor
New Member
 
Drives: BMW F30 with Nav, no assist
Join Date: Jan 2013
Location: United States

Posts: 15
iTrader: (0)

auto start/stop and speakers.

has anyone noticed that with the engine turning off at a stop automatically and coming back on after you let off the brake, if you have your audio volume up somewhat loud the speakers pop when the engine comes back on (the audio briefly drops because it seems idrive temporarily loses power when coming back on)? it's pretty jarring.
protocolor is offline  
0
Reply With Quote
      01-18-2013, 05:40 PM   #2
jrortiz
Second Lieutenant
 
jrortiz's Avatar
 
Drives: 2012 328i Modern Line
Join Date: Dec 2012
Location: Puerto Rico

Posts: 262
iTrader: (0)

I notice that when the car start again it loose all the power, as you expect from starting an car. Haven't notice the audio pop.
__________________
Black Sapphire Metallic / Premium Package / Technology Package / Cool Weather Package / Lighting Package / Harmon Kardon surround sound system
jrortiz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-18-2013, 07:41 PM   #3
CHCCubs
Lieutenant Colonel
 
CHCCubs's Avatar
 
Drives: 2013 BMW 328i xDrive Sport
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON, Canada

Posts: 1,726
iTrader: (0)

I've had music playing at various levels from normal to very loud and never noticed any sounds or breaks when the car shuts off or restarts. The only thing I've noticed is my wipers stop briefly when the car restarts if they are going.
__________________

2013 BMW 328i xDrive Sport Line
Mineral Grey on Everest Grey
CHCCubs is offline   Latvia
0
Reply With Quote
      01-22-2013, 03:44 AM   #4
timberland1
Enlisted Member
 
Drives: 2012 Mineral Grey 328i Sportln
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto

Posts: 35
iTrader: (0)

I have this exact problem. only happens sometimes though.
timberland1 is offline   Canada
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:17 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST