F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > coding with a netbook
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-22-2015, 01:30 AM   #1
Adamr916
Lieutenant
Adamr916's Avatar
United_States
66
Rep
578
Posts

Drives: 2014 328d
Join Date: Sep 2014
Location: Houston, Texas

iTrader: (1)

coding with a netbook

I'm looking at venturing into the coding game, and I'm curious as to what kind of computer I can get by with. Would it be possible to use a netbook(chrome book is what I'd be after) or would I have to use something more closer to a windows OS? Again, I am very new to coding, so I really have no idea as to how much space I'd need set aside to run the program (I'd also be getting VAG COM since my mom has a new beetle that my dad wants to do some stuff with ) but to me, a netbook would just seem to make sense since they are small and cheap and don't really need much to run one.
Appreciate 0
      05-22-2015, 07:06 AM   #2
mightycrown
Private First Class
3
Rep
110
Posts

Drives: f31 320d black sport
Join Date: Aug 2014
Location: Norway

iTrader: (0)

Must be a windows, or can emulate windows OS. I'd suggest that you go for a decent laptop.
Appreciate 1
      05-22-2015, 08:56 AM   #3
roundel335
Brigadier General
roundel335's Avatar
United_States
323
Rep
4,910
Posts

Drives: 13 335i Sedan, 16 228i Cabrio
Join Date: Apr 2010
Location: Leland, NC

iTrader: (2)

Garage List
Netbooks that don't run some version of Windows won't work. Most of the really cheap ones are running the Chrome OS and are strictly for browsing the web, etc. They're like tablets, only less capable.

Go to the Dell outlet website and you can find a pretty good buy on a low-end Windows laptop with minimum of 4 GB of RAM and at least a 128 GB hard drive. They still have some with Windows 7 available, and that'd be your best choice. Windows 8.1 has a terrible interface, and Windows 10 won't be out for a few more months.
__________________

2013 F30 335i M-Sport 8AT/MPE/MPPK, 2016 228i M-Sport Cabrio 8AT
Appreciate 0
      05-22-2015, 10:55 AM   #4
thehobbit
Private
thehobbit's Avatar
Italy
2
Rep
68
Posts

Drives: F31 Sportline
Join Date: Mar 2014
Location: Italy

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW F31  [0.00]
I code my car with an Acer 751H netbook, 2GB Ram, SSD 64GB, 1,4 Ghz dual core processor.
It's a pretty slow piece of hardware, but once E-Sys started (it took a little time to), isn't too sluggish.
Never had a problem from when I started coding.
Appreciate 0
      05-22-2015, 11:19 PM   #5
Adamr916
Lieutenant
Adamr916's Avatar
United_States
66
Rep
578
Posts

Drives: 2014 328d
Join Date: Sep 2014
Location: Houston, Texas

iTrader: (1)

I ended up getting a HP Pavilion x360 for the same price as a good netbook. Now the fun begins.
Appreciate 0
      06-09-2015, 05:12 PM   #6
chaudhrysn
Major
chaudhrysn's Avatar
144
Rep
1,040
Posts

Drives: 2012 335i
Join Date: Nov 2014
Location: Kansas City

iTrader: (5)

I used my old desktop windows computer (was a pain but it worked lol). It has like 1 GB ram and 1.8 GHZ. No clue how much storage but it worked easily.
Appreciate 0
      06-10-2015, 03:20 AM   #7
KevinLevin
General Motors
KevinLevin's Avatar
150
Rep
503
Posts

Drives: 430d M Sport + EBII
Join Date: Nov 2014
Location: No more than 10 feet from my car....

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chaudhrysn
I used my old desktop windows computer (was a pain but it worked lol). It has like 1 GB ram and 1.8 GHZ. No clue how much storage but it worked easily.
Lol, how did you do that!
__________________
430d M Sport Plus, 19" M double spoke bi-colour wheels, stop start cruise, pro navigation, sport auto, dynamic suspension, folding/dimming mirrors, rear camera, power seats.

Previous - S5 Cabriolet - 442hp
Appreciate 0
      06-10-2015, 05:18 AM   #8
HFW003
Colonel
HFW003's Avatar
Australia
437
Rep
2,199
Posts

Drives: MY16 MG F10 528
Join Date: Apr 2013
Location: Newcastle, Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by KevinLevin View Post
Lol, how did you do that!
Carefully
Appreciate 1
      06-10-2015, 08:48 AM   #9
chaudhrysn
Major
chaudhrysn's Avatar
144
Rep
1,040
Posts

Drives: 2012 335i
Join Date: Nov 2014
Location: Kansas City

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by KevinLevin
Quote:
Originally Posted by chaudhrysn
I used my old desktop windows computer (was a pain but it worked lol). It has like 1 GB ram and 1.8 GHZ. No clue how much storage but it worked easily.
Lol, how did you do that!
Hahah it's beyond annoying, but hey it works! Coded in the high beam assist and variable light distribution last night. Love it
Appreciate 0
      06-10-2015, 10:27 AM   #10
Makky
Private First Class
2
Rep
114
Posts

Drives: F31 320d MPPK
Join Date: Mar 2011
Location: Norway

iTrader: (0)

Make sure it has an Intel network card, im my experience that works best.
Have tried with an almost new laptop with a Realtek card in it, and the communication is slower than an older with Intel card in it.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:21 PM.




f30post
f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST