F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > M performance logo on gauge codeing
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-11-2013, 03:55 AM   #1
jeff30
New Member
 
Drives: f30
Join Date: Apr 2012
Location: Bangkok,Thailand

Posts: 26
iTrader: (0)

M performance logo on gauge codeing

I have just request bmw to code my f30 during service and i want to know if the m performance logo appears only on the gauge or on the nav screen as well? cheers!
jeff30 is offline  
0
Reply With Quote
      03-11-2013, 10:17 AM   #2
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

It shows up on the Instrument Cluster and on the HUD (it you have it), but not on the main iDrive screen.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-11-2013, 11:35 AM   #3
Alpine F31
Lieutenant Colonel
 
Alpine F31's Avatar
 
Drives: 2013 328i M Sport
Join Date: Feb 2012
Location: Sherman Oaks, CA

Posts: 1,713
iTrader: (1)

Garage List
It would be cool if it showed on the nav screen but it's just on the dash and HUD like Frogman said. He coded mine.
__________________
2013 328i M Sport
Alpine F31 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-11-2013, 12:04 PM   #4
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

Let us know if you are successful in getting the dealer to do this.

I wouldn't think that they would be willing (or even knowing how) to do this.
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-12-2013, 01:48 AM   #5
john_f30
New Member
 
john_f30's Avatar
 
Drives: 2013 328i
Join Date: Dec 2012
Location: SoCal

Posts: 12
iTrader: (0)

hey frogman.. my friend has the extended display with HUD and the mpm logo only shows up on the instrument cluster.. is there another section that we need to set aktiv for mpm logo to show up on his HUD? please help.. thanks!
john_f30 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-12-2013, 10:59 AM   #6
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by john_f30 View Post
hey frogman.. my friend has the extended display with HUD and the mpm logo only shows up on the instrument cluster.. is there another section that we need to set aktiv for mpm logo to show up on his HUD? please help.. thanks!
It shows up in the HUD with that one setting, but it's usually not visible when you first start the car.

The HUD splash screen only displays for about 4 seconds, then goes away. When you start the car cold, the HUD takes 5-7 seconds before anything is displayed, so you miss it.

Try stopping and restarting the car quickly, you should be able to see the logo in the HUD.

I think the parameter KOMBI / 3110 / HUD_STARTUP_TIME can be changed to extend the start-up display time. The units are 0.1 seconds and the default is 28x (40 decimal, or 4.0 seconds). You can try increasing this, but I have not tested it, so you're on your own here. If you do change it, please post your results!
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-12-2013, 12:36 PM   #7
john_f30
New Member
 
john_f30's Avatar
 
Drives: 2013 328i
Join Date: Dec 2012
Location: SoCal

Posts: 12
iTrader: (0)

yea i think its too quick to see it on the HUD, will try to increase the start-up time to see if logo shows up.. thanks Frogman..
john_f30 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-12-2013, 10:17 PM   #8
martinf79
Captain
 
martinf79's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: May 2012
Location: Toronto, Canada

Posts: 640
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by john_f30
yea i think its too quick to see it on the HUD, will try to increase the start-up time to see if logo shows up.. thanks Frogman..
Interested in results of this as well... Please keep us posted.
__________________

2013 335i ///M-Sport | MPPK ON ORDER | AW | BD Leather | 19 M3 ZCP Wheels | M-Sport Brakes | Adaptive M-Suspension | Variable Sport Steering | Premium Package | Enhanced Bluetooth | Sirius | BMW Apps | Heads Up Display | Speed Limit Info | M Performance Grill | Front/Rear Painted Reflectors | Coded
martinf79 is offline  
0
Reply With Quote
      03-14-2013, 05:03 PM   #9
john_f30
New Member
 
john_f30's Avatar
 
Drives: 2013 328i
Join Date: Dec 2012
Location: SoCal

Posts: 12
iTrader: (0)

I'll keep you guys posted.. so far we have not done any coding on his car yet.. we'll test it when we have a chance.
john_f30 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2013, 05:54 PM   #10
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by john_f30 View Post
I'll keep you guys posted.. so far we have not done any coding on his car yet.. we'll test it when we have a chance.
I see that youa re in the LA area. We're doing a coding meet on the 24th if you are interested.

http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=815480
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2013, 06:49 PM   #11
john_f30
New Member
 
john_f30's Avatar
 
Drives: 2013 328i
Join Date: Dec 2012
Location: SoCal

Posts: 12
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
I see that youa re in the LA area. We're doing a coding meet on the 24th if you are interested.

http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=815480
let me see if i don't have any schedule set on that day coz weekends are usually busy day for me.. will let u know.. thanks.
john_f30 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-15-2013, 06:19 PM   #12
venkata
Lieutenant
 
venkata's Avatar
 
Drives: F30 320D MSport EBII
Join Date: Jan 2013
Location: Lancashire

Posts: 554
iTrader: (0)

Just had my go tonight!!!

Changed the BMW Logo to the M Performance Logo.

Sorry about the quality, used my phone in the dark...



__________________
Gone: E46 320D Sport | Silver Grey | Xenon | Heated Leather | Rain Sensors | M Sports package II
Driving: http://mybmw.co.uk/x1j0z7b7 | F30 320D ///M-Sport | EBII | Black Leather | Visibility Pack | Adaptive Suspension | Media Pro Pack | | Enhanced Bluetooth | BMW Apps | Sports Auto | Sun Protection Glass | EU6 BluePerformance Diesel | Black Performance Grill | Performance Spoiler |
venkata is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      03-18-2013, 04:03 AM   #13
F30_Performance
Private
 
F30_Performance's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: S

Posts: 60
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by venkata View Post
Just had my go tonight!!!

Changed the BMW Logo to the M Performance Logo.

Sorry about the quality, used my phone in the dark...



looks great. how do you change the logo? with coding???
__________________
F30_Performance is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      03-18-2013, 05:22 AM   #14
venkata
Lieutenant
 
venkata's Avatar
 
Drives: F30 320D MSport EBII
Join Date: Jan 2013
Location: Lancashire

Posts: 554
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F30_Performance View Post
looks great. how do you change the logo? with coding???
In the KOMBI module

Change BMW setting to mpm

__________________
Gone: E46 320D Sport | Silver Grey | Xenon | Heated Leather | Rain Sensors | M Sports package II
Driving: http://mybmw.co.uk/x1j0z7b7 | F30 320D ///M-Sport | EBII | Black Leather | Visibility Pack | Adaptive Suspension | Media Pro Pack | | Enhanced Bluetooth | BMW Apps | Sports Auto | Sun Protection Glass | EU6 BluePerformance Diesel | Black Performance Grill | Performance Spoiler |
venkata is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      03-18-2013, 05:30 AM   #15
F30_Performance
Private
 
F30_Performance's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: S

Posts: 60
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by venkata View Post
In the KOMBI module

Change BMW setting to mpm

thanks... and for this i need a coding software or is it possible without a software?
__________________
F30_Performance is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      03-18-2013, 05:33 AM   #16
venkata
Lieutenant
 
venkata's Avatar
 
Drives: F30 320D MSport EBII
Join Date: Jan 2013
Location: Lancashire

Posts: 554
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F30_Performance View Post
thanks... and for this i need a coding software or is it possible without a software?
As far as i know, coding is the only way...
__________________
Gone: E46 320D Sport | Silver Grey | Xenon | Heated Leather | Rain Sensors | M Sports package II
Driving: http://mybmw.co.uk/x1j0z7b7 | F30 320D ///M-Sport | EBII | Black Leather | Visibility Pack | Adaptive Suspension | Media Pro Pack | | Enhanced Bluetooth | BMW Apps | Sports Auto | Sun Protection Glass | EU6 BluePerformance Diesel | Black Performance Grill | Performance Spoiler |
venkata is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      03-19-2013, 04:56 AM   #17
F30_Performance
Private
 
F30_Performance's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: S

Posts: 60
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by venkata View Post
As far as i know, coding is the only way...
need i a car wich had the m performance logo to coding mine or is this logo in every car saved to change it with bmw logo?
__________________
F30_Performance is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      03-19-2013, 05:44 AM   #18
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 3,992
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by F30_Performance View Post
need i a car wich had the m performance logo to coding mine or is this logo in every car saved to change it with bmw logo?
It is in the car (beginning with ISTA/P 2.48 I believe), but you need 6WA Kombi.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-19-2013, 07:29 AM   #19
F30_Performance
Private
 
F30_Performance's Avatar
 
Drives: F30 335i M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: S

Posts: 60
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
It is in the car (beginning with ISTA/P 2.48 I believe), but you need 6WA Kombi.
and what is the 6WA Kombi??? sorry i'm learning coding
__________________
F30_Performance is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      03-19-2013, 08:11 AM   #20
shawnsheridan
Brigadier General
 
shawnsheridan's Avatar
 
Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

Posts: 3,992
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by F30_Performance View Post
and what is the 6WA Kombi??? sorry i'm learning coding
6WA is a vehicle option for the Instrument Cluster with Expanded Display.

You can check your car's options on BMWVin.com to see if it has 6WA.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
shawnsheridan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-19-2013, 11:34 AM   #21
Frogman
Lieutenant Colonel
 
Frogman's Avatar
 
Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: Southern California

Posts: 1,673
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
It is in the car (beginning with ISTA/P 2.48 I believe), but you need 6WA Kombi.
Yes, you must have 6WA. I tried coding it on a car without it and the logo does not show up.

I enabled it on my car when it had 2.47.4 on it. That's when the new start-up logo first appeared in my car. I had 2.46.3 previously (and no \\BMW// logo).
Frogman is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-30-2013, 11:20 AM   #22
Fluffy bastard
Private
 
Fluffy bastard's Avatar
 
Drives: Pony
Join Date: Oct 2009
Location: Moscow, Russia

Posts: 65
iTrader: (0)

Send a message via ICQ to Fluffy bastard Send a message via Skype™ to Fluffy bastard
Quote:
Originally Posted by jeff30 View Post
I have just request bmw to code my f30 during service and i want to know if the m performance logo appears only on the gauge or on the nav screen as well? cheers!
Something like this?
__________________
Fluffy Russian СaT
Fluffy bastard is offline   Russian Federation
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST