F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > DIY - Blackvue Dashcam Hardwire - ALL with the fusebox, no sketchy wiring
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-06-2018, 12:27 AM   #89
bryanl0
New Member
0
Rep
10
Posts

Drives: 2016 328d xDrive
Join Date: Nov 2018
Location: Vancouver, BC

iTrader: (0)

Always-on fuse?

Hi guys,

Sorry to revive an old thread. I've followed all of the instructions in the OP by smithf80 to wire my DR750S-2CH + Power MagicPro. But for some reason, the PMP stops getting power (the LED on it turns off and the dashcam itself also turns off) within a few minutes after the engine is turned off. Everything seems to work fine with the engine running though.

I've also tried the entire column of fuses where 161 is located and none of them seem to stay live for more than a few minutes after ignition is switched off. Any ideas? Did they change the fuse configurations for the LCI cars?

Thanks in advance!
Appreciate 0
      11-27-2018, 08:40 PM   #90
BulsaraF36
Second Lieutenant
BulsaraF36's Avatar
110
Rep
201
Posts

Drives: F36 435i M-Sport
Join Date: Apr 2016
Location: Charlotte, NC

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by bryanl0 View Post
Hi guys,

Sorry to revive an old thread. I've followed all of the instructions in the OP by smithf80 to wire my DR750S-2CH + Power MagicPro. But for some reason, the PMP stops getting power (the LED on it turns off and the dashcam itself also turns off) within a few minutes after the engine is turned off. Everything seems to work fine with the engine running though.

I've also tried the entire column of fuses where 161 is located and none of them seem to stay live for more than a few minutes after ignition is switched off. Any ideas? Did they change the fuse configurations for the LCI cars?

Thanks in advance!
did you get this resolved? if not can you post a pic of the fuse box? want to check the wiring.
__________________
2016 435i M-Sport | Carbon Black | 20" 624M Wheels | MPPK | MPE | M Performance Brakes | M Performance Steering Wheel II with Display | Dinan Stage 4 | Dinan Big Turbo | Dinan High Performance Intercooler | Dinan Intake | Dinan Shockware | Fabspeed Sport Cat Downpipe | Custom Quad Tips | Autotecknic Red Paddle Shifters
Appreciate 0
      12-04-2018, 02:20 PM   #91
bryanl0
New Member
0
Rep
10
Posts

Drives: 2016 328d xDrive
Join Date: Nov 2018
Location: Vancouver, BC

iTrader: (0)

Resolved!

Quote:
Originally Posted by BulsaraF36 View Post
did you get this resolved? if not can you post a pic of the fuse box? want to check the wiring.
Got it resolved. Turns out the problem was that I had the PMP set to shut off at 12.5V and fuse 161 wasn't supplying that voltage without ignition. Changed the setting on the PMP to 12V and everything works fine now. Only thing left to figure out is if I should be concerned that the fuse drops below 12.5V without ignition.

Cheers!
Appreciate 0
      03-12-2019, 09:20 AM   #92
vooonoo
\_(ツ)_/
vooonoo's Avatar
514
Rep
965
Posts

Drives: f30 328
Join Date: Nov 2017
Location: nj

iTrader: (0)

Garage List
2014 f30 328i  [0.00]
commenting so i can find this later
Appreciate 1
jbeer96.00

      04-18-2019, 05:50 PM   #93
hanzzll
Registered
Netherlands
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW 420i coupe F32
Join Date: Apr 2019
Location: LI Netherlands

iTrader: (0)

Hardwiring dashcam in rear fusebox 4 series F32 F36

Anyone with experience hardwiring a dashcam using the 4 series fusebox in the trunk..?
I have installed a Mini9606 dual channel cam and hardwire kit with parking guard and batt drain protection.
I have routed the hw power cable together with the rear cam cable to back of my F32LCI, and am struggling tapping power from the rear fusebox.
Issue I have is that the cam switches off on ignition off and start/stop, and can't get parking guard mode to work..

Tried various fuses, and direct battery connection , but can't get it to work properly.
Anyone who can advise how to properly wire the hardwirekit to the rear fusebox on 4-series...?
Appreciate 0
      04-18-2019, 06:16 PM   #94
bryanl0
New Member
0
Rep
10
Posts

Drives: 2016 328d xDrive
Join Date: Nov 2018
Location: Vancouver, BC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hanzzll View Post
Anyone with experience hardwiring a dashcam using the 4 series fusebox in the trunk..?
I have installed a Mini9606 dual channel cam and hardwire kit with parking guard and batt drain protection.
I have routed the hw power cable together with the rear cam cable to back of my F32LCI, and am struggling tapping power from the rear fusebox.
Issue I have is that the cam switches off on ignition off and start/stop, and can't get parking guard mode to work..

Tried various fuses, and direct battery connection , but can't get it to work properly.
Anyone who can advise how to properly wire the hardwirekit to the rear fusebox on 4-series...?
Is there a voltage setting on your parking guard? Sounds like you might be having the same issue I had with the PMP from blackvue. Read my update from 3 posts up and see if that helps.
Appreciate 0
      04-19-2019, 01:19 PM   #95
BulsaraF36
Second Lieutenant
BulsaraF36's Avatar
110
Rep
201
Posts

Drives: F36 435i M-Sport
Join Date: Apr 2016
Location: Charlotte, NC

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by hanzzll View Post
Anyone with experience hardwiring a dashcam using the 4 series fusebox in the trunk..?
I have installed a Mini9606 dual channel cam and hardwire kit with parking guard and batt drain protection.
I have routed the hw power cable together with the rear cam cable to back of my F32LCI, and am struggling tapping power from the rear fusebox.
Issue I have is that the cam switches off on ignition off and start/stop, and can't get parking guard mode to work..

Tried various fuses, and direct battery connection , but can't get it to work properly.
Anyone who can advise how to properly wire the hardwirekit to the rear fusebox on 4-series...?
post picture of your current wire setup for the fusebox in the trunk. also make sure wires are secured properly.
__________________
2016 435i M-Sport | Carbon Black | 20" 624M Wheels | MPPK | MPE | M Performance Brakes | M Performance Steering Wheel II with Display | Dinan Stage 4 | Dinan Big Turbo | Dinan High Performance Intercooler | Dinan Intake | Dinan Shockware | Fabspeed Sport Cat Downpipe | Custom Quad Tips | Autotecknic Red Paddle Shifters
Appreciate 0
      10-01-2019, 08:00 PM   #96
Jeffs340i
Lurker
2
Rep
10
Posts

Drives: BMW 340i
Join Date: Jul 2019
Location: California

iTrader: (0)

Im using a Blackvue magic box pro with the exact same set up and it doesn't seem to be working for me. My set up is exactly as OP except for ground.

For the BATT+ you'll use an add a fuse on fuse #161.
For ACC+ you'll use an add a fuse on fuse #143
For ground you'll just attach to the bolt on the car's where 3G connection receiver WOULD be.

The magic box is not getting power to it and thus the webcam does not have power either. The fuses still have power as my tail light / accessories are still working. Could it not be grounded properly? I plugged the blackvue back into the cigarette lighter and it is working fine so I'm not sure why the fuses arent supplying power correctly..
Appreciate 0
      10-04-2019, 01:19 PM   #97
BulsaraF36
Second Lieutenant
BulsaraF36's Avatar
110
Rep
201
Posts

Drives: F36 435i M-Sport
Join Date: Apr 2016
Location: Charlotte, NC

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Jeffs340i View Post
Im using a Blackvue magic box pro with the exact same set up and it doesn't seem to be working for me. My set up is exactly as OP except for ground.

For the BATT+ you'll use an add a fuse on fuse #161.
For ACC+ you'll use an add a fuse on fuse #143
For ground you'll just attach to the bolt on the car's where 3G connection receiver WOULD be.

The magic box is not getting power to it and thus the webcam does not have power either. The fuses still have power as my tail light / accessories are still working. Could it not be grounded properly? I plugged the blackvue back into the cigarette lighter and it is working fine so I'm not sure why the fuses arent supplying power correctly..
make sure your fuse is not blown. Also try to move ground to a different location by the battery and see if that help.
__________________
2016 435i M-Sport | Carbon Black | 20" 624M Wheels | MPPK | MPE | M Performance Brakes | M Performance Steering Wheel II with Display | Dinan Stage 4 | Dinan Big Turbo | Dinan High Performance Intercooler | Dinan Intake | Dinan Shockware | Fabspeed Sport Cat Downpipe | Custom Quad Tips | Autotecknic Red Paddle Shifters
Appreciate 0
      10-09-2019, 02:57 PM   #98
sd_dracula
Private First Class
23
Rep
112
Posts

Drives: 2020 G20 330e
Join Date: Jul 2011
Location: Ireland

iTrader: (0)

Anyone tried this in a G20 fusebox? Would love to get my blackvue hooked up like in my F30
Appreciate 0
      10-15-2019, 01:11 PM   #99
sd_dracula
Private First Class
23
Rep
112
Posts

Drives: 2020 G20 330e
Join Date: Jul 2011
Location: Ireland

iTrader: (0)

Got this sorted in my G20 so hopefully it will help others:

BATT to fuse #29
ACC to fuse #59
Ground to any metal chassis around the fusebox (there's an M10 bolt right beside the front right fusebox)
Appreciate 1
smithf801808.50

      10-19-2019, 01:03 AM   #100
smithf80
Brigadier General
smithf80's Avatar
United_States
1809
Rep
4,726
Posts

Drives: '18 F80 M3 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: Long Island, NY

iTrader: (1)

Garage List
2018 F80 M3  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Jeffs340i View Post
Im using a Blackvue magic box pro with the exact same set up and it doesn't seem to be working for me. My set up is exactly as OP except for ground.

For the BATT+ you'll use an add a fuse on fuse #161.
For ACC+ you'll use an add a fuse on fuse #143
For ground you'll just attach to the bolt on the car's where 3G connection receiver WOULD be.

The magic box is not getting power to it and thus the webcam does not have power either. The fuses still have power as my tail light / accessories are still working. Could it not be grounded properly? I plugged the blackvue back into the cigarette lighter and it is working fine so I'm not sure why the fuses arent supplying power correctly..
I've seen many Power Magic Pro's be DOA. Did an install on a friends X3 and his PMP was DOA.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:17 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST