F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Potentially got Easy seat entry coded in F36
European Auto Source (EAS)
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-02-2018, 03:48 PM   #89
cocolococo
Enlisted Member
cocolococo's Avatar
0
Rep
31
Posts

Drives: F30 320D M Performance Package
Join Date: Aug 2018
Location: AUCKLAND

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by KTE View Post
Does it go back the distance youíve set it? I had a problem when I first coded and it would only move back/forward if it was quite far forward to begin with!

For me itís only close the driver side door, then moves me up automatically. At times when I have started the engine it either stops momentarily or on the one occasion stopped moving forward entirely.. just pressed down my memory button to continue.
It always moves back after I turn off the engine and open the door. But sometimes it does not move forward(back to original position) when I close the door and start the engine.
Appreciate 0
      12-02-2018, 03:51 PM   #90
cocolococo
Enlisted Member
cocolococo's Avatar
0
Rep
31
Posts

Drives: F30 320D M Performance Package
Join Date: Aug 2018
Location: AUCKLAND

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jhnblckwood View Post
It will pause moving if u start the car for a second then continue but if u put car in gear before seat is done moving it will stop.
I am not sure whether I did engage a gear. I'll look into that, thanks for your help.
Appreciate 0
      12-02-2018, 09:00 PM   #91
Jhnblckwood
Captain
91
Rep
691
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cocolococo View Post
Quote:
Originally Posted by Jhnblckwood View Post
It will pause moving if u start the car for a second then continue but if u put car in gear before seat is done moving it will stop.
I am not sure whether I did engage a gear. I'll look into that, thanks for your help.
No problem. U prolly did.
Appreciate 0
      12-03-2018, 06:19 AM   #92
///M Houbi
Major
///M Houbi's Avatar
Switzerland
1268
Rep
1,127
Posts

Drives: M2 Competition
Join Date: May 2018
Location: Switzerland

iTrader: (0)

Garage List
Hello

I have a very weird issue. I coded easy entry few weeks ago and it worked like a charm right on first try (i just had to code MODUS_FA_SLV).

Two days ago it just stopped working without obvious reasons. I tried both keys and also tried to code it out and back in again, but its just not doing anything anymore. No easy entry and no more easy exit.

Any ideas would be hardly appreciated!
Appreciate 0
      12-06-2018, 11:55 PM   #93
Jhnblckwood
Captain
91
Rep
691
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ///M Houbi View Post
Hello

I have a very weird issue. I coded easy entry few weeks ago and it worked like a charm right on first try (i just had to code MODUS_FA_SLV).

Two days ago it just stopped working without obvious reasons. I tried both keys and also tried to code it out and back in again, but its just not doing anything anymore. No easy entry and no more easy exit.

Any ideas would be hardly appreciated!
Maybe try re calibrating ur seat. Just search how to do that. Worth a shot.
Appreciate 1
///M Houbi1268.00

      12-07-2018, 01:24 AM   #94
///M Houbi
Major
///M Houbi's Avatar
Switzerland
1268
Rep
1,127
Posts

Drives: M2 Competition
Join Date: May 2018
Location: Switzerland

iTrader: (0)

Garage List
I tried a lot but all to no avail.

I ended up deleting my entire driver profile, then it just worked again perfectly.

Hope this doesn't happen again
Appreciate 0
      12-07-2018, 02:22 AM   #95
Jhnblckwood
Captain
91
Rep
691
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ///M Houbi View Post
I tried a lot but all to no avail.

I ended up deleting my entire driver profile, then it just worked again perfectly.

Hope this doesn't happen again
Nice!!
Appreciate 0
      12-07-2018, 05:03 AM   #96
///M Houbi
Major
///M Houbi's Avatar
Switzerland
1268
Rep
1,127
Posts

Drives: M2 Competition
Join Date: May 2018
Location: Switzerland

iTrader: (0)

Garage List
I guess the issue was generated by my dealer. I had run-in service the day it stopped working. Maybe one of them did something in the wrong order or similar?
Appreciate 0
      12-07-2018, 07:16 PM   #97
Jhnblckwood
Captain
91
Rep
691
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ///M Houbi View Post
I guess the issue was generated by my dealer. I had run-in service the day it stopped working. Maybe one of them did something in the wrong order or similar?
It most likely was recorded by ur dealer but idk, just glad it's working now. Lol
Appreciate 0
      12-07-2018, 09:48 PM   #98
OHMFTX
New Member
2
Rep
11
Posts

Drives: BMW F30 LCI 330e M Sport
Join Date: Oct 2018
Location: THAILAND

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tinha_net View Post
I have just got my car back from the dealership and they have updated the software which wiped out all my previous coding to default. I am trying to redo the coding for the easy entry with the driver seat automatically shift back and forth when I am driving/exiting the vehicle.

These used to work before the software update from the dealership:

SM2 -> 3012 EAH -> EAH_VERFAHRWEG_SLV_PHYS = Werte=00, 28
SM2-> 3012 EAH -> EAH_SCHUTZFREIRAUM_HINTEN_SLV_PHYS = Werte=00, 3C

However they don't exist anymore after I got the car back and this is the only available function under 3012 EAH (please see attached screenshot):

SM2 -> 3012 EAH -> EAH_0_42_255

Does anyone have similar issues and know how to get the easy entry feature back?

Thanks and much appreciated for your help!
I have a same problem.

Last edited by OHMFTX; 12-08-2018 at 12:13 AM..
Appreciate 0
      01-18-2019, 11:31 AM   #99
s2kvee
Second Lieutenant
37
Rep
299
Posts

Drives: 2008 BMW E90 M3
Join Date: Sep 2015
Location: SF Bay Area

iTrader: (0)

Any love for the 2012-2013 models?
Appreciate 0
      04-12-2019, 07:26 PM   #100
AK415
Second Lieutenant
AK415's Avatar
94
Rep
243
Posts

Drives: 2015 F32 435i
Join Date: Oct 2018
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Just did it on my F32, thank you everyone for the input!
Appreciate 0
      04-13-2019, 06:53 AM   #101
cjn
Private First Class
28
Rep
131
Posts

Drives: 2014 F30 330DX
Join Date: Sep 2018
Location: UK

iTrader: (0)

I occasionally have the problem of the function just ceasing to operate. It seems to be somehow caused by getting in and out of the car too many times, and maybe doing something out of sequence. My fix is having a USB memory stick (with all my music) permanently plugged in under the armrest, with my driver profile also saved on it. Recalling the profile via the Settings menu always restores the function. The fact that it then wipes out half of my stored 1-8 button memories is another matter.
Appreciate 0
      05-21-2019, 09:20 PM   #102
shwrb
New Member
United Kingdom
2
Rep
19
Posts

Drives: 2014 320d M Sport Plus
Join Date: May 2015
Location: London, UK

iTrader: (0)

Sorry to bring this post alive again..
Recently got myself another f30, previous one had manual seats.
New one has memory seats, under Settings ->Doors/lock: "Last seat position automatic" box is checked. I assumed it'll move my seat back/fourth but doesnt do anything.
My seats not that far back either. Would i still need to code this in order to get this functionality working?

Thanks
Appreciate 0
      05-22-2019, 06:06 AM   #103
Somebloke
Private First Class
48
Rep
142
Posts

Drives: BMW
Join Date: Oct 2017
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shwrb View Post
Sorry to bring this post alive again..
Recently got myself another f30, previous one had manual seats.
New one has memory seats, under Settings ->Doors/lock: "Last seat position automatic" box is checked. I assumed it'll move my seat back/fourth but doesnt do anything.
My seats not that far back either. Would i still need to code this in order to get this functionality working?

Thanks
Yes, needs coding. It’s in the last ECU in the Bimmercode app and on mine it’s now 3015 EAH instead of 3012 EAH.

Last edited by Somebloke; 06-03-2019 at 08:52 AM..
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST