F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Is it possible to clear check engine codes with Esys / an ENET cable?
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-03-2015, 10:01 PM   #67
Polo08816
Brigadier General
1134
Rep
3,186
Posts

Drives: 2014 335i M Sport
Join Date: Sep 2010
Location: MD

iTrader: (0)

Shawn, would you be able to PM me a link to ediabas?
Appreciate 0
      01-03-2015, 11:38 PM   #68
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Polo08816 View Post
Shawn, would you be able to PM me a link to ediabas?
PM sent.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-04-2015, 12:24 PM   #69
Manulap92
Enlisted Member
Manulap92's Avatar
France
1
Rep
35
Posts

Drives: 318 DA Luxury (F30)
Join Date: Jan 2014
Location: Paris

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
I code Kombi all the Time, in many, many cars, and never get CEL error.
You don't get CEL error when coding Kombi , is it because you code Kombi (and all others modules except DDE/DME) with engine running ?
Appreciate 0
      01-18-2015, 10:26 AM   #70
Lucardos
Enlisted Member
No_Country
0
Rep
40
Posts

Drives: F48 X1 192HP MINERAL GREY
Join Date: Dec 2012
Location: home

iTrader: (0)

Hi shawn,

I also need a link to the latest Tool32. I have some errors after coding.

Is it just F01 that will do the trick in Tools32?
Appreciate 0
      01-18-2015, 12:37 PM   #71
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Lucardos View Post
Hi shawn,

I also need a link to the latest Tool32. I have some errors after coding.

Is it just F01 that will do the trick in Tools32?
Yes, F01.prg is all you need.

PM sent.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-18-2015, 02:06 PM   #72
Lucardos
Enlisted Member
No_Country
0
Rep
40
Posts

Drives: F48 X1 192HP MINERAL GREY
Join Date: Dec 2012
Location: home

iTrader: (0)

Hi Swan,

thanks,unfortunately I don't get the errors away.
I accidentally VO coded all ECU instead of only the needed for 3AG.

I now have error Drivetrain and fuel pomp.

any option that I have?
Appreciate 0
      01-18-2015, 02:20 PM   #73
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Lucardos View Post
Hi Swan,

thanks,unfortunately I don't get the errors away.
I accidentally VO coded all ECU instead of only the needed for 3AG.

I now have error Drivetrain and fuel pomp.

any option that I have?
Does your DME module have CAFD with Green Dot?
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-19-2015, 01:37 AM   #74
Lucardos
Enlisted Member
No_Country
0
Rep
40
Posts

Drives: F48 X1 192HP MINERAL GREY
Join Date: Dec 2012
Location: home

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
Does your DME module have CAFD with Green Dot?
there's no green dot. it seems that I'm missing the CAFD.
How can I solve this?
Appreciate 0
      01-19-2015, 06:51 AM   #75
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Lucardos View Post
there's no green dot. it seems that I'm missing the CAFD.
How can I solve this?
I suspected as much. You must inject CAFD into DME and then VO Code it.

Connect => Read FA (VO) => Activate FA (VO) => Read SVT (VCM) => Left-Click on DME => Click on "Detect CAF for SWE" => Select the CAFD from latest I-Level shown => Select OK => Right-Click on DME (the ECU itself not the underlying CAFD) => Select CODE.

With DME, Motor cannot be running when you code it.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 1
      01-19-2015, 11:07 PM   #76
K320
First Lieutenant
Puerto Rico
119
Rep
344
Posts

Drives: G01-X3 30i MSport
Join Date: Aug 2013
Location: Puerto Rico

iTrader: (0)

Do i need to buy the token to only do the reset?
Appreciate 0
      01-19-2015, 11:50 PM   #77
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Kendroz View Post
Do i need to buy the token to only do the reset?
You don't need to buy a Token for anything anymore as TokenMaster released free E-Sys Launcher Application with built in Token Generator.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-20-2015, 11:07 AM   #78
K320
First Lieutenant
Puerto Rico
119
Rep
344
Posts

Drives: G01-X3 30i MSport
Join Date: Aug 2013
Location: Puerto Rico

iTrader: (0)

Great. I believe i must check my version of esys. Will post info later so i can start checking my car. Thanks shawn.
Appreciate 0
      01-22-2015, 12:11 AM   #79
K320
First Lieutenant
Puerto Rico
119
Rep
344
Posts

Drives: G01-X3 30i MSport
Join Date: Aug 2013
Location: Puerto Rico

iTrader: (0)

This is the version of e-sys i have:
What else do i need to start the coding?
Thanks
Attached Images
 
Appreciate 0
      01-22-2015, 06:07 AM   #80
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Kendroz View Post
This is the version of e-sys i have:
What else do i need to start the coding?
Thanks
PSdZData and an ENET Cable to go with E-Sys.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-22-2015, 08:14 AM   #81
K320
First Lieutenant
Puerto Rico
119
Rep
344
Posts

Drives: G01-X3 30i MSport
Join Date: Aug 2013
Location: Puerto Rico

iTrader: (0)

Great! Gonna try on weekend and let you know.
Have a great day and thanks or in spanish gracias
Appreciate 0
      01-26-2015, 03:09 AM   #82
Coolala
Private First Class
Japan
21
Rep
130
Posts

Drives: 2013 F30
Join Date: Jan 2015
Location: Osaka

iTrader: (0)

Hi Shawn,

Could you send me the download link of latest Ediabas? Actually, I need tool32 for erasing error code. I'm using 32bit Windows. Mine is F20, is it correct for me to select 01.prg or other .prg?

Thanks!
Appreciate 0
      01-26-2015, 03:11 AM   #83
Coolala
Private First Class
Japan
21
Rep
130
Posts

Drives: 2013 F30
Join Date: Jan 2015
Location: Osaka

iTrader: (0)

Shawn,

I have another question and I'm sorry that I have so many questions.
I found you mentioned ISTA/D Reingold, which is a diagnostic tool. Do you know where I can get this?

Thanks again!
Appreciate 0
      01-26-2015, 06:30 AM   #84
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Coolala View Post
Hi Shawn,

Could you send me the download link of latest Ediabas? Actually, I need tool32 for erasing error code. I'm using 32bit Windows. Mine is F20, is it correct for me to select 01.prg or other .prg?

Thanks!
Quote:
Originally Posted by Coolala View Post
Shawn,

I have another question and I'm sorry that I have so many questions.
I found you mentioned ISTA/D Reingold, which is a diagnostic tool. Do you know where I can get this?

Thanks again!
Use F01.prg.

PM sent.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-26-2015, 05:35 PM   #85
f32_jon
New Member
2
Rep
18
Posts

Drives: 19 330i M Sport
Join Date: Nov 2014
Location: 813

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
PM sent.
Can you please send me the link to EDIABAS too? Thanks!
Appreciate 0
      01-26-2015, 05:36 PM   #86
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3809
Rep
20,631
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by f32_jon View Post
Can you please send me the link to EDIABAS too? Thanks!
PM sent.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      01-26-2015, 08:10 PM   #87
Coolala
Private First Class
Japan
21
Rep
130
Posts

Drives: 2013 F30
Join Date: Jan 2015
Location: Osaka

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
Use F01.prg.

PM sent.
Cool!

Shawn, you are the best!
Appreciate 0
      01-27-2015, 10:21 AM   #88
Lucardos
Enlisted Member
No_Country
0
Rep
40
Posts

Drives: F48 X1 192HP MINERAL GREY
Join Date: Dec 2012
Location: home

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
I suspected as much. You must inject CAFD into DME and then VO Code it.

Connect => Read FA (VO) => Activate FA (VO) => Read SVT (VCM) => Left-Click on DME => Click on "Detect CAF for SWE" => Select the CAFD from latest I-Level shown => Select OK => Right-Click on DME (the ECU itself not the underlying CAFD) => Select CODE.

With DME, Motor cannot be running when you code it.
Hi Shawn,

thanks for your help. I was able to fix this problem.

I only have one problem that i don't get away. After coding my rear PDC stopped working. every time i put it in reverse i get error "no parking assistance, have the problem checked by service"

I already have put the old CAFD for Hu-CIC and REM, but the problem remains.
any suggestions?

Lucardos
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST