F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > F30/F20 TPMS Retrofit
European Auto Source (EAS)
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-04-2019, 08:46 AM   #199
atzebmw
Major
Germany
259
Rep
1,214
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by deneyer View Post
Its the part number for an f34 (usa build) cause didn't found a europe version ๙aybe thats the problem


no idea on how to do that and i also have the light version of pdsz and not the full
Here is the flashing guide:

http://www.bmwesys.com/guides/E-Sys%...CU%20Guide.pdf

You need to flash only the RDC ecu.

And here you can find the Full-psdzdata:

https://mega.nz/#!gOAxDAJZ!Un90yZ_LP...BTdlocO_zSIMkc
Appreciate 1
      01-04-2019, 09:08 AM   #200
deneyer
Private First Class
Belgium
14
Rep
197
Posts

Drives: BMW
Join Date: Apr 2017
Location: Belgium

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Here is the flashing guide:

http://www.bmwesys.com/guides/E-Sys%...CU%20Guide.pdf

You need to flash only the RDC ecu.

And here you can find the Full-psdzdata:

https://mega.nz/#!gOAxDAJZ!Un90yZ_LP...BTdlocO_zSIMkc
i don't have a mega account and im not gonna pay for a subscription to download 1 thing
Appreciate 0
      01-05-2019, 03:04 AM   #201
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Quote:
Originally Posted by Davef30hull View Post
Alas no I don't. The ecu and the sensors both end in 227 and were working very breifly
The ...227 should come from an F10.

So you can try the following:
Start E-Sys and connect your car as an F10.
Then the usual read FA and read VCM.
After that mark the RDC ecu and try to "detect caf for swe".
If it works without errors choose a CAFD and hit OK.
BUT NOW DON'T CODE THE ECU!!!
Don't close E-Sys but disconnect the connection.
Connect again as your car series.
and again read FA and VCM.
The RDC should now still have the assigned CAFD.
Now only code the RDC ecu with the assigned CAFD.

If that doesn't work you also can flash the RDC ecu and after that you should also be able to assign a CAFD.

I hope that was understandable.
Thanks for your help with this. Tried to change to f10 from f30 but still got the same error. Speaking with Shawn he says these are not code able however I see some people are managing to inject the cafd and code successfully. Never done ecu flashing before but up for giving a try. As it's just the rdc module I would be flashing could I do this without a power supply? I'm guessing the only risk would be to the rdc module itself?
Appreciate 0
      01-05-2019, 06:19 AM   #202
atzebmw
Major
Germany
259
Rep
1,214
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Davef30hull View Post
Thanks for your help with this. Tried to change to f10 from f30 but still got the same error. Speaking with Shawn he says these are not code able however I see some people are managing to inject the cafd and code successfully. Never done ecu flashing before but up for giving a try. As it's just the rdc module I would be flashing could I do this without a power supply? I'm guessing the only risk would be to the rdc module itself?
This worked for me in 2016 when i was retrofitting the RDC.
I think for flashing the RDC ecu there's no power supply required.
And yes, the only risk is the RDC module itself.
Appreciate 0
      01-05-2019, 07:54 AM   #203
deneyer
Private First Class
Belgium
14
Rep
197
Posts

Drives: BMW
Join Date: Apr 2017
Location: Belgium

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Here is the flashing guide:

http://www.bmwesys.com/guides/E-Sys%...CU%20Guide.pdf

You need to flash only the RDC ecu.

And here you can find the Full-psdzdata:

https://mega.nz/#!gOAxDAJZ!Un90yZ_LP...BTdlocO_zSIMkc

I downloaded the full version did a flash with the guide

RESULT is still the same no cafd can be injected
Attached Images
  
Appreciate 0
      01-05-2019, 09:18 AM   #204
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by deneyer View Post
Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Here is the flashing guide:

http://www.bmwesys.com/guides/E-Sys%...CU%20Guide.pdf

You need to flash only the RDC ecu.

And here you can find the Full-psdzdata:

https://mega.nz/#!gOAxDAJZ!Un90yZ_LP...BTdlocO_zSIMkc

I downloaded the full version did a flash with the guide

RESULT is still the same no cafd can be injected
Hmm looks like we're both in the same boat
Appreciate 0
      01-05-2019, 09:32 AM   #205
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by haris_k View Post
Yes the RDC ecu was also coded after adding 2vb to the VO.

Apparently I am doing something wrong coding, though I cannot understand what that is.
Do you think you can guide me through?
I'm in the same boat did you resolve yours at all?
Appreciate 0
      01-05-2019, 09:35 AM   #206
atzebmw
Major
Germany
259
Rep
1,214
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by deneyer View Post
I downloaded the full version did a flash with the guide

RESULT is still the same no cafd can be injected
Flash duration only 3s.
That sounds a bit short.

But now i have no other idea.
Maybe you can ask shawnsheridan.
Appreciate 0
      01-05-2019, 09:41 AM   #207
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Quote:
Originally Posted by deneyer View Post
I downloaded the full version did a flash with the guide

RESULT is still the same no cafd can be injected
Flash duration only 3s.
That sounds a bit short.

But now i have no other idea.
Maybe you can ask shawnsheridan.
Shawn informs me the rdc ecu cannot be coded.
Appreciate 0
      01-05-2019, 10:34 AM   #208
atzebmw
Major
Germany
259
Rep
1,214
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Davef30hull View Post
Shawn informs me the rdc ecu cannot be coded.
But it‘s the same (36106876227) like i was retrofitting and i could code it.

https://f30.bimmerpost.com/forums/sh...76&postcount=6
Appreciate 0
      01-05-2019, 10:52 AM   #209
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Quote:
Originally Posted by Davef30hull View Post
Shawn informs me the rdc ecu cannot be coded.
But it's the same (36106876227) like i was retrofitting and i could code it.

https://f30.bimmerpost.com/forums/sh...76&postcount=6
I'm desperately remaining hopeful there will be a way. I bought the same ones as you based on your success. Seems very hit and miss. I am wondering what those of us who can't code it have in common with each other, and the same with those that can. My vehicle is a MY2013 F30.

The crazy thing is once errors are cleared it all works albeit briefly.
Appreciate 0
      01-05-2019, 11:21 AM   #210
deneyer
Private First Class
Belgium
14
Rep
197
Posts

Drives: BMW
Join Date: Apr 2017
Location: Belgium

iTrader: (0)

I used module 36106853736
Appreciate 0
      01-06-2019, 02:27 AM   #211
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

I'm

Last edited by Davef30hull; 01-07-2019 at 08:32 AM..
Appreciate 0
      01-08-2019, 12:35 PM   #212
Drimacus
Private
3
Rep
52
Posts

Drives: 2013 F31 320d Luxury
Join Date: Mar 2018
Location: Sicily

iTrader: (0)

This post is make me confused:

I have a 07/2012 (build date) F31 Luxury.

Can someone tell me what are the right part numbers for F31 EURO Version to make it work RDC?


Thank you!
Appreciate 0
      01-08-2019, 12:59 PM   #213
atzebmw
Major
Germany
259
Rep
1,214
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Drimacus View Post
This post is make me confused:

I have a 07/2012 (build date) F31 Luxury.

Can someone tell me what are the right part numbers for F31 EURO Version to make it work RDC?


Thank you!
36106856227 and
36106876227
Appreciate 0
      01-09-2019, 08:37 AM   #214
Drimacus
Private
3
Rep
52
Posts

Drives: 2013 F31 320d Luxury
Join Date: Mar 2018
Location: Sicily

iTrader: (0)

The orange one?

Realoem tells are not for f31!
Appreciate 0
      01-09-2019, 08:38 AM   #215
Drimacus
Private
3
Rep
52
Posts

Drives: 2013 F31 320d Luxury
Join Date: Mar 2018
Location: Sicily

iTrader: (0)

And the same for the ECU!

5' F07 GT   (09/2008 — 06/2013)
5' F07 GT LCI   (08/2012 — 02/2017)
5' F10   (01/2009 — 10/2016)
5' F10 LCI   (08/2012 — 10/2016)
5' F11   (01/2009 — 06/2013)
5' F11 LCI   (08/2012 — 02/2017)
6' F06 Gran Coup้   (05/2011 — 03/2015)
6' F06 Gran Coup้ LCI   (05/2014 — 07/2018)
6' F12   (10/2009 — 02/2015)
6' F12 LCI   (05/2014 — 05/2018)
6' F13   (03/2010 — 02/2015)
6' F13 LCI   (05/2014 — 10/2017)
7' F01   (06/2007 — 06/2012)
7' F01 LCI   (05/2011 — 05/2015)
7' F02   (07/2007 — 06/2012)
7' F02 LCI   (05/2011 — 05/2015)
7' F04 Hybrid   (10/2008 — 06/2012)
X3 F25   (06/2009 — 08/2017)
X4 F26   (05/2013 — 03/2018)
Ghost RR4   (08/2008 — 08/2018)
Wraith RR5   (11/2012 — 08/2018)
Dawn RR6   (04/2015 — 08/2018)
Appreciate 0
      01-09-2019, 10:05 AM   #216
atzebmw
Major
Germany
259
Rep
1,214
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Drimacus View Post
The orange one?

Realoem tells are not for f31!
Yes, that‘s right.
But it works also for F31.
Like i said here (page 1 of this thread)
https://f30.bimmerpost.com/forums/sh...76&postcount=6
Appreciate 0
      01-09-2019, 11:17 AM   #217
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Mine hasn't worked I'm absolutely gutted. I should have chosen the correct parts for my 2013 f30. I just don't understand why some have success and some don't with exactly the same part numbers. I just cannot inject a cafd into the rdc module. I'd even offer a reward to anyone who can help me get mine working.

Shawn also confirms its not possible.
Attached Images
 
Appreciate 0
      01-09-2019, 11:20 AM   #218
Drimacus
Private
3
Rep
52
Posts

Drives: 2013 F31 320d Luxury
Join Date: Mar 2018
Location: Sicily

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by atzebmw View Post
Yes, that‘s right.
But it works also for F31.
Like i said here (page 1 of this thread)
https://f30.bimmerpost.com/forums/sh...76&postcount=6

Does it neeed flash?
Appreciate 0
      01-09-2019, 11:22 AM   #219
Davef30hull
Enlisted Member
United Kingdom
5
Rep
41
Posts

Drives: 2013 F30 msport
Join Date: Mar 2017
Location: Uk

iTrader: (0)

Some things to add car is MY2013. Rdc module is 2015. Istep is 2014.
Appreciate 0
      01-09-2019, 02:44 PM   #220
Drimacus
Private
3
Rep
52
Posts

Drives: 2013 F31 320d Luxury
Join Date: Mar 2018
Location: Sicily

iTrader: (0)

I Bought the parts that used Larrybml.

It's better solution.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST