F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 Sedan / F32 Coupe / F36 Gran Coupe Forum > Drivetrain malfunction!!!!!
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-02-2019, 07:42 PM   #155
dberry08
Private
dberry08's Avatar
United_States
20
Rep
69
Posts

Drives: 2013 335i M Sport BSM
Join Date: Aug 2016
Location: Phoenix, AZ

iTrader: (0)

I want to join in the fun. Had the Drivetrain Malfunction light come on after a few hard highway pulls a few weeks ago. Restarted the car and it hasn't happened since. However, when I fill up the car (and the entire garage) has a strong fuel smell. It goes away after I use about a quarter of a tank. Warranty literally just ended the week before so I haven't messed with it yet (86K miles).
Appreciate 0
      09-06-2019, 07:36 PM   #156
blissdev
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2013 335xi M-Sport
Join Date: Aug 2019
Location: Milwaukee, WI

iTrader: (0)

Garage List
Just had this happen to me in a 2013 335xi M-Sport. Was driving on the freeway in Sport Mode, nothing too spirited, going about 70 just stepped in the gas to pass someone. Just bought it, very disappointing. Hoping itís just spark plugs or coils. When I started it back up it seems to be ok.
Appreciate 0
      09-07-2019, 07:23 AM   #157
Jake From State Farm
Uhh... Khakis?
Jake From State Farm's Avatar
United_States
46
Rep
136
Posts

Drives: 335i RWD
Join Date: Jun 2018
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blissdev View Post
Just had this happen to me in a 2013 335xi M-Sport. Was driving on the freeway in Sport Mode, nothing too spirited, going about 70 just stepped in the gas to pass someone. Just bought it, very disappointing. Hoping itís just spark plugs or coils. When I started it back up it seems to be ok.
I had the same thing happen to me a few weeks back. Misfiring on cylinder 3 and 6 and the car was shaking like crazy. Replaced the coils and plugs but found that the issue was with the plugs. Since replacing them everything is good.
__________________
335i Sportline RWD | PWG | BSM | Coral Red Interior | M3-style BSM mirror caps | CTS Turbo - Intake w/ K&N filter, FMIC & CP | Wagner Catted DP | BM3 e30 Stg2 | PR Coils | 3.5 bar TMAP | Dinan LPFP | ZF8 Sport w/ BM3 flash | Resonator Delete | 5% Tint | ///M-style black kidney grilles | Black Rohana RC10 19x8.5 et 33 / 9.5 et 35
Appreciate 0
      09-08-2019, 08:19 PM   #158
blissdev
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2013 335xi M-Sport
Join Date: Aug 2019
Location: Milwaukee, WI

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by FBO-FamilySedan View Post
I had the same thing happen to me a few weeks back. Misfiring on cylinder 3 and 6 and the car was shaking like crazy. Replaced the coils and plugs but found that the issue was with the plugs. Since replacing them everything is good.
Glad to hear, hoping mineís the same, will find out tomorrow.
Appreciate 0
      09-19-2019, 08:57 PM   #159
blissdev
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2013 335xi M-Sport
Join Date: Aug 2019
Location: Milwaukee, WI

iTrader: (0)

Garage List
I spoke with the previous owner of my car, and he mentioned that stepping on it in 6th gear causes the issue, as it stresses out the clutch and this is protection from BMW. I also encountered the same issue in 5th gear when attempting to pass. Has anyone else heard of this?

It's a bit problematic to me that in a highway situation where gas/acceleration may be necessary or desired that I may lose power to my car.
Appreciate 0
      09-19-2019, 09:06 PM   #160
blissdev
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2013 335xi M-Sport
Join Date: Aug 2019
Location: Milwaukee, WI

iTrader: (0)

Garage List
I just realized I had it in Sport mode each time, could this be part of the issue?
Appreciate 0
      09-21-2019, 07:38 PM   #161
Nick7502
Enlisted Member
5
Rep
34
Posts

Drives: 340i B58
Join Date: Feb 2017
Location: Vegas

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blissdev View Post
I just realized I had it in Sport mode each time, could this be part of the issue?
Mine went off, malfunctioning Powertrain. Went limp, turned off the car turned back on it was fine.
Took it to the dealer next day. It went from fuel pump to the module to the harness/wires.

BmwNA wants them to run more test. The car has been with them for a week.
Has anyone else had issues with this?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST