F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > F30 2016 LED Headlights retrofit.
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-07-2019, 10:05 AM   #177
deneyer
Second Lieutenant
Belgium
25
Rep
221
Posts

Drives: BMW
Join Date: Apr 2017
Location: Belgium

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
"More than one condition parameter is active" means FA is conflicted.
Was wrong fle module, I have another problem with adaptieve led retrofit,

Did the wiring according to newtis info, changed date to 1116, deleted 522 and 524 and added 552 and then vo coded FEM, REM, FLE43 and FLE44.

Now the problem, low beam, high beam, direction indicators and vertical aim are working. What is not working is the DRL and adaptive function.

On my cluster i get drl defect and if i read out with ista it says open circuit, no error for AHL.

Annyone had this problem or know what the problem is and how to fix it?
Appreciate 0
      08-29-2019, 03:05 PM   #178
deneyer
Second Lieutenant
Belgium
25
Rep
221
Posts

Drives: BMW
Join Date: Apr 2017
Location: Belgium

iTrader: (0)

ought i would check if the drl module got current and when i opend i saw this



Now im really confused
Appreciate 0
      11-04-2019, 04:42 PM   #179
kwat
New Member
0
Rep
10
Posts

Drives: X1
Join Date: Aug 2019
Location: Poland

iTrader: (0)

Hello.
I bought the F32 from 02/2015 from the USA. Original xenon adaptive lamps (522, 524). Please tell me where you bought these cubes with cables for mounting LED lamps? Can I buy adaptive led polift lamps 7377842 and 7377841? And will it be necessary to replace the FEM module with a polift one? Is it enough to bring only a constant 12V after ignition to pin number 3 according to the diagram?
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...eft/1VnZAYuhhp
Thank you in advance for the information.
Best regards.
Appreciate 0
      08-24-2020, 01:41 AM   #180
chambo622
Private First Class
United_States
11
Rep
129
Posts

Drives: F31 LCI 328i M Sport EBII
Join Date: May 2020
Location: Orange County, CA

iTrader: (0)

Hey folks. Attempted this install this weekend and hit a couple snags. Hoping those who have done this before can chime in:

Front fuse box - my car doesn't have the connector marked Z7*10B in the instructions, but I see where that would go, looks to be part number 61139228356 based on real OEM. So if I get that and plug in, I should be good?

FEM module: my car already has wires coming out of pins 20 and 21 on A173*2B and pins 49 and 50 on A173*8B. The instructions say, if pins already are there, "connect with mini-connectors." What does that mean?

My car is a 2016 with Halogens, btw.
Appreciate 0
      09-05-2020, 05:55 PM   #181
chambo622
Private First Class
United_States
11
Rep
129
Posts

Drives: F31 LCI 328i M Sport EBII
Join Date: May 2020
Location: Orange County, CA

iTrader: (0)

Answers to my own questions below, for anyone running into this in the future:

Quote:
Originally Posted by chambo622 View Post
Front fuse box - my car doesn't have the connector marked Z7*10B in the instructions, but I see where that would go, looks to be part number 61139228356 based on real OEM. So if I get that and plug in, I should be good?
Yes. This connector is needed. I believe marius76 includes it with his harness, recommend going that route.

Quote:
FEM module: my car already has wires coming out of pins 20 and 21 on A173*2B and pins 49 and 50 on A173*8B. The instructions say, if pins already are there, "connect with mini-connectors." What does that mean?
I ended up stripping + soldering + shrink heating the connections. It's not actually clear to me why the headlights need two CAN connections but it must be for redundancy.

Additional note when upgrading from halogens: don't forget to move pin 12 to pin 8 on each headlight connector, and then move the wires at the FEM side, to correctly connect the LIN bus. The BMW instructions are only applicable for EU Halogens that already have a connection to pin 8. For US, the procedure is as documented in this helpful guide for Xenon (step 38). You'll be using the blue/black and green/black wires that are already running to each headlight, moving them to pins 53 and 54 on A173*4B.

I decided to skip the level sensors for now, since that seems like a lot of work. I've been trying to get rid of the error for now by coding LWR_ENABLE, but the code seems to persist whether I set that to aktiv or nicht aktiv.

Any ideas?

Last edited by chambo622; 09-05-2020 at 06:41 PM..
Appreciate 0
      10-15-2020, 04:31 PM   #182
thankinyou@hotmail.com
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2020
Location: Manchester, England

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Littlebear View Post
If anyone has an "F30 LED Headlight Replacement Wiring for Dummies", could you pls share?

TIA! Murf
Hi guy's,
First time posting on here. Looking for some advice.
I know there's LOADS of information on this particular topic but I can't seem to find a solution.

I have a F30 with LCI LEDS (previously xenon) but only the DRL & indicators work, no main beams EXCEPT weirdly for a few seconds everytime I start to drive (even moving the car back/forward)
I got told it was maybe the coding so paid for a chap to code them but didn't make a difference, infact before the coding the indicators used to flash at the correct speed but now they flash like they're on drugs (fast!)

Any ideas/help will truly be appreciated.
Appreciate 0
      10-15-2020, 05:26 PM   #183
fabianx
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: BMW 3 GT F34 318d
Join Date: Mar 2019
Location: Slatina

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by deneyer View Post
ought i would check if the drl module got current and when i opend i saw this



Now im really confused
You have a smd led broken. The connections are serial, if one smd is not working, all three smd leds will be unusable
Appreciate 0
      10-15-2020, 06:14 PM   #184
chambo622
Private First Class
United_States
11
Rep
129
Posts

Drives: F31 LCI 328i M Sport EBII
Join Date: May 2020
Location: Orange County, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by thankinyou@hotmail.com View Post
Quote:
Originally Posted by Littlebear View Post
If anyone has an "F30 LED Headlight Replacement Wiring for Dummies", could you pls share?

TIA! Murf
Hi guy's,
First time posting on here. Looking for some advice.
I know there's LOADS of information on this particular topic but I can't seem to find a solution.

I have a F30 with LCI LEDS (previously xenon) but only the DRL & indicators work, no main beams EXCEPT weirdly for a few seconds everytime I start to drive (even moving the car back/forward)
I got told it was maybe the coding so paid for a chap to code them but didn't make a difference, infact before the coding the indicators used to flash at the correct speed but now they flash like they're on drugs (fast!)

Any ideas/help will truly be appreciated.
Have you triple checked your wiring? What errors do you see in ISTA? Something sounds wrong physically
Appreciate 0
      11-17-2020, 10:32 PM   #185
JEFFERYLIEW
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: bmw f30
Join Date: Nov 2020
Location: malaysia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Icydubloon View Post
I have vertical aim somewhat working but no horizontal aim (I don't have adaptive LED). See image below. Perhaps this is simply the standard with LCI LED?



Working with marius76 to fix some error messages. Also working on getting leveling to work correctly. The beam seems to be too low. Image below shows process after engine on, then turning on the high beams.

wan to ask that when u started up the light that time. the left light going down and up first only right side goind down and up?
not going up and down together?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:22 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST