F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > DIY 6.5 to 8.8 L7 display retrofit swap for 2014+ f2x f3x
Vorsteiner
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-24-2018, 11:09 AM   #265
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Littlebear View Post
Hello BMW Experts!

It was an ordeal, but I got my big 8.8" 7453 screen in & working! The 2626 wouldn't work.

Knocked out all screen functions initially, but now all works.

Story here:
http://f30.bimmerpost.com/forums/sho...4#post23088894

Best, Murf
So, to summarize for future readers, this is the screen compatibility matrix:

HU_ENTRYNAV: 9292248 ok, 9387453 ok (only difference in tint)
HU_ENTRYNAV2: 6822626 ok
Appreciate 0
      04-24-2018, 12:34 PM   #266
Littlebear
Private First Class
Littlebear's Avatar
United_States
41
Rep
173
Posts

Drives: 2017 330i
Join Date: Oct 2017
Location: Brklyn. Got a prob wit dat?

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by MarkoSK View Post
So, to summarize for future readers, this is the screen compatibility matrix:

HU_ENTRYNAV: 9292248 ok, 9387453 ok (only difference in tint)
HU_ENTRYNAV2: 6822626 ok
I would agree, but I saw very little blue tint on the 2248 screen.

Murf
Appreciate 0
      09-21-2018, 10:01 AM   #267
HB E90
Private
6
Rep
69
Posts

Drives: 2010 E90 335i Space Gray
Join Date: Jul 2015
Location: So Cal

iTrader: (0)

subd
Appreciate 0
      10-02-2018, 11:23 PM   #268
holmes0010
New Member
United_States
0
Rep
6
Posts

Drives: BMW 428 XI GC
Join Date: Oct 2018
Location: SoCal

iTrader: (0)

Garage List
2016 428 XI GC  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Littlebear View Post
I have no nav, and a 6.5" screen...

Murf
It will still work if your car is hu_entrynav (entrynav means no nav).
Appreciate 0
      10-03-2018, 10:20 AM   #269
Harryg
Private First Class
United Kingdom
46
Rep
198
Posts

Drives: BMW 4series Grand Coupe
Join Date: Aug 2018
Location: Here

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by holmes0010 View Post
It will still work if your car is hu_entrynav (entrynav means no nav).

I believe there is a difference between entry and entry nav as in the coding I have just fitted thr 8.8 inch screen from 6.5 inch but my setup was entry nav fitted pre lci screen 9292248 as mine is pre lci model no tints works flawlessly what an upgrade I was going to go with the Ugode android but decided against it I like OEM equipment
Appreciate 0
      10-03-2018, 11:16 AM   #270
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Harryg View Post
I believe there is a difference between entry and entry nav as in the coding I have just fitted thr 8.8 inch screen from 6.5 inch but my setup was entry nav fitted pre lci screen 9292248 as mine is pre lci model no tints works flawlessly what an upgrade I was going to go with the Ugode android but decided against it I like OEM equipment
Yes, HU_ENTRY is different than HU_ENTRYNAV. The first was installed in cars manufactured from 2012 to 2014, the latter from 2014 to 2017. HU_ENTRY does not work with the larger screen, whereas HU_ENTRYNAV does after coding.
Appreciate 0
      10-03-2018, 11:18 AM   #271
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by holmes0010 View Post
It will still work if your car is hu_entrynav (entrynav means no nav).
HU_ENTRYNAV comes in two flavors:
- without nav and matte 6.5" screen
- with business nav and glossy 6.5" screen

You can enable the business nav, but you have to add a GPS antennae and FSC code, which is hard to get.
Appreciate 0
      10-04-2018, 06:19 PM   #272
714f30
New Member
0
Rep
17
Posts

Drives: 2015 328i
Join Date: Sep 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (3)

Anyone in So Cal (Los Angeles) update their HU_ENTRYNAV from 6.5" to 8.8"??? I'm going to retrofit a 10.25" x5 screen into my car, and want to know if the screen will work. I haven't coded my car yet (currently 6.5") so I can't test the screen. I also got the NBT Evo touch screen (681638702)...want to know if this model is compatible with HU_ENTRYNAV. Everyone that has done this on HU_ENTRYNAV seems to have used the NBT screen, and not the one I have

If anyone has this mod done in LA area, can I plug my screen on your car and see if it works?? Thanks in advance...PM me
Appreciate 0
      10-04-2018, 06:28 PM   #273
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 714f30 View Post
Anyone in So Cal (Los Angeles) update their HU_ENTRYNAV from 6.5" to 8.8"??? I'm going to retrofit a 10.25" x5 screen into my car, and want to know if the screen will work. I haven't coded my car yet (currently 6.5") so I can't test the screen. I also got the NBT Evo touch screen (681638702)...want to know if this model is compatible with HU_ENTRYNAV. Everyone that has done this on HU_ENTRYNAV seems to have used the NBT screen, and not the one I have

If anyone has this mod done in LA area, can I plug my screen on your car and see if it works?? Thanks in advance...PM me
The EVO non-touch screen (part number ending in 2626) works with HU_ENTRYNAV2 and does not work with HU_ENTRYNAV. Someone tried a few posts back. I'm guessing the EVO touch screen won't work either, but you can try if you already have it
Appreciate 0
      10-04-2018, 06:32 PM   #274
714f30
New Member
0
Rep
17
Posts

Drives: 2015 328i
Join Date: Sep 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by MarkoSK View Post
Quote:
Originally Posted by 714f30 View Post
Anyone in So Cal (Los Angeles) update their HU_ENTRYNAV from 6.5" to 8.8"??? I'm going to retrofit a 10.25" x5 screen into my car, and want to know if the screen will work. I haven't coded my car yet (currently 6.5") so I can't test the screen. I also got the NBT Evo touch screen (681638702)...want to know if this model is compatible with HU_ENTRYNAV. Everyone that has done this on HU_ENTRYNAV seems to have used the NBT screen, and not the one I have

If anyone has this mod done in LA area, can I plug my screen on your car and see if it works?? Thanks in advance...PM me
The EVO touch screen will definately not work with your head unit. Someone tried a few posts back...
I've had a couple users tell me that it will...but again no definite answer. I just want to plug it into a car that had the coding done and find out for sure. You in so cal? Lol
Appreciate 0
      10-06-2018, 03:29 PM   #275
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

I'm in Europe, but go ahead and try it and post back with your results.
Appreciate 0
      10-06-2018, 06:49 PM   #276
whatnot
Enlisted Member
10
Rep
35
Posts

Drives: F31 320iAX Sport
Join Date: Oct 2017
Location: Finland

iTrader: (0)

Do I have HU_ENTRY or HU_ENTRYNAV? My car is 05/2015 without navigation. It has bluetooth and USB audio along with a combox in the boot.
Appreciate 0
      10-08-2018, 07:45 AM   #277
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by whatnot View Post
Do I have HU_ENTRY or HU_ENTRYNAV? My car is 05/2015 without navigation. It has bluetooth and USB audio along with a combox in the boot.
You should have HU_ENTRYNAV, but in order to be 100% sure, you need to check via eSys software (see the coding forums). You'll need to get an ENET adapter ($20).
Appreciate 0
      10-08-2018, 03:44 PM   #278
tpliquid
Private First Class
74
Rep
184
Posts

Drives: f31 330i wagon
Join Date: Nov 2017
Location: anaheim

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by MarkoSK View Post
HU_ENTRYNAV comes in two flavors:
- without nav and matte 6.5" screen
- with business nav and glossy 6.5" screen

You can enable the business nav, but you have to add a GPS antennae and FSC code, which is hard to get.
Once enabled does it need maps disc or how does it work?
I wonder if entrynav2 can do it.
Appreciate 0
      10-08-2018, 05:12 PM   #279
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tpliquid View Post
Once enabled does it need maps disc or how does it work?
I wonder if entrynav2 can do it.
No, you use an USB flash drive to update the maps. I haven't personally tried activating the GPS, but search these forums for any DYI guides available and check the coding forums.
Appreciate 0
      10-10-2018, 02:36 AM   #280
dvaz
Private
2
Rep
58
Posts

Drives: 2015 335i
Join Date: Sep 2018
Location: SoCal

iTrader: (0)

Im about to pull the trigger and buy one, just to double check for sanity purposes:

I have a 2015 F30 (335i) with HU_ENTRYNAV,

Is this the correct part #9387453? I know there is another one as well but not fan of the blue tint.
Appreciate 0
      10-10-2018, 08:08 AM   #281
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dvaz View Post
Im about to pull the trigger and buy one, just to double check for sanity purposes:

I have a 2015 F30 (335i) with HU_ENTRYNAV,

Is this the correct part #9387453? I know there is another one as well but not fan of the blue tint.
Yes, that's the correct part no. You'll also need to purchase an ENET adapter ($20 on eBay) to code the larger screen, so I advise you to first get eSys and check if you have the correct head unit (HU_ENTRYNAV) via that software before you buy the screen.
Appreciate 0
      10-10-2018, 01:31 PM   #282
dvaz
Private
2
Rep
58
Posts

Drives: 2015 335i
Join Date: Sep 2018
Location: SoCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MarkoSK View Post
Yes, that's the correct part no. You'll also need to purchase an ENET adapter ($20 on eBay) to code the larger screen, so I advise you to first get eSys and check if you have the correct head unit (HU_ENTRYNAV) via that software before you buy the screen.
Got all that

Already familiar with coding using Esys, so that shoudn't be a problem, including my oh-shit moment when i corrupted a CAFD file, but thats another story...

Although now that i think about it, I don't see any benefit of having a bigger screen if i don't have Navigation, other mine-is-bigger-than-yours factor.
Appreciate 0
      10-10-2018, 08:08 PM   #283
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dvaz View Post
Got all that

Already familiar with coding using Esys, so that shoudn't be a problem, including my oh-shit moment when i corrupted a CAFD file, but thats another story...

Although now that i think about it, I don't see any benefit of having a bigger screen if i don't have Navigation, other mine-is-bigger-than-yours factor.
The 8.8" screen is WAY more practical and overall better than the smaller one. Moreover, you can always install something like this and get navigation via AirPlay or Miracast.
Appreciate 0
      10-12-2018, 05:25 AM   #284
Smee
Lieutenant Colonel
Smee's Avatar
373
Rep
1,928
Posts

Drives: 435d
Join Date: Aug 2016
Location: Norfolk

iTrader: (0)

so i am about to revert my screen back

obviously the code to change it to 8.8 is

Only have to code these two entries to read
HU_NBT > 3000 HMI > DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 8.8_1280x480
HU_NBT > 3001 EXBOX > DISPLAY_VARIANTE = breites_display

what was the original code lol i didnt write it down!!
__________________
Current : F32 435d M Sport - Mods : HR Sport Springs, 20" Veemann V-FS23 in Gun Metal, M Performance Body Kit, Pedal Covers, Eurspec CF Mirror Caps, More-BHP remap 364 BHP 741 NM, M4 Under Chassis Brace, 15mm Rear ARB, 8.8" Screen Retrofit and LCI Stereo facia Retrofit
Appreciate 0
      10-12-2018, 06:16 PM   #285
MarkoSK
First Lieutenant
54
Rep
317
Posts

Drives: BMW 3 GT
Join Date: Nov 2015
Location: EU

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Smee View Post
so i am about to revert my screen back

obviously the code to change it to 8.8 is

Only have to code these two entries to read
HU_NBT > 3000 HMI > DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 8.8_1280x480
HU_NBT > 3001 EXBOX > DISPLAY_VARIANTE = breites_display

what was the original code lol i didnt write it down!!
I replied to you in the other thread.
Appreciate 0
      10-13-2018, 02:22 AM   #286
dvaz
Private
2
Rep
58
Posts

Drives: 2015 335i
Join Date: Sep 2018
Location: SoCal

iTrader: (0)

I am struggling trying to remove the connector to the old screen, there is barely any slack on the cable and its hard AF trying to push that tab in and pull it out..

any tips?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:21 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST