F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Avin USA 10.25 android system install DIY
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-13-2019, 12:26 PM   #2883
Kri
Second Lieutenant
Austria
51
Rep
215
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by adrian.k View Post
What do you mean by changing the configuration file please?
You need to adopt the desc.txt file to fit the display resolution and frame rate.

For example my desc.txt is looking like this:
Code:
1280 480 25
p 1 0 part0
p 0 0 part1
So my animation is running with 1280x480 resolution and 25 fps.
My file contains two folders Part0 which contains 150 images, and part1 which contains the last image from part0 folder again with the file counter +1.
i don`t know why Part1 is required, but i only got it working this way.

Chri
Appreciate 0
      10-13-2019, 02:56 PM   #2884
adrian.k
New Member
0
Rep
26
Posts

Drives: 2007 e93 325i se
Join Date: Aug 2018
Location: Durham, England

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kri View Post
You need to adopt the desc.txt file to fit the display resolution and frame rate.

For example my desc.txt is looking like this:
Code:
1280 480 25
p 1 0 part0
p 0 0 part1
So my animation is running with 1280x480 resolution and 25 fps.
My file contains two folders Part0 which contains 150 images, and part1 which contains the last image from part0 folder again with the file counter +1.
i don`t know why Part1 is required, but i only got it working this way.

Chri
Thankyou for all your help Chris. One last question.....How do I save as a zip version 1.0 please?
And what format have you saved your frames?

Last edited by adrian.k; 10-13-2019 at 04:04 PM..
Appreciate 0
      10-13-2019, 03:26 PM   #2885
Kri
Second Lieutenant
Austria
51
Rep
215
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by adrian.k View Post
Thankyou for all your help Chris. One last question.....How do I save as a zip version 1.0 please?
When selecting the compression strengh , select "store", so no compression.

Chri
Appreciate 0
      10-13-2019, 04:05 PM   #2886
adrian.k
New Member
0
Rep
26
Posts

Drives: 2007 e93 325i se
Join Date: Aug 2018
Location: Durham, England

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kri View Post
When selecting the compression strengh , select "store", so no compression.

Chri
Brilliant thank you. And what format are your frames saved as?
Appreciate 0
      10-13-2019, 04:16 PM   #2887
Kri
Second Lieutenant
Austria
51
Rep
215
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by adrian.k View Post
Brilliant thank you. And what format are your frames saved as?
PNG file with 256 colors (8bit)

Chri
Appreciate 0
      10-13-2019, 04:41 PM   #2888
adrian.k
New Member
0
Rep
26
Posts

Drives: 2007 e93 325i se
Join Date: Aug 2018
Location: Durham, England

iTrader: (0)

Thanks so much. I'll upload a video if I manage to do it
Appreciate 0
      10-19-2019, 08:58 AM   #2889
adrian.k
New Member
0
Rep
26
Posts

Drives: 2007 e93 325i se
Join Date: Aug 2018
Location: Durham, England

iTrader: (0)

does anyone know how to add an audio file to the boot animation?
Appreciate 0
      10-19-2019, 10:14 AM   #2890
addikt
New Member
United_States
0
Rep
14
Posts

Drives: BMW 328 xi (F30)
Join Date: Oct 2019
Location: Minnesota

iTrader: (0)

First post: been struggling (like some others) to install the Avin 10.25 Android 9 display for my CIC F30. Currently I get 'no signal' on the iDrive, no audio anywhere, and I can't eject my CD.

Today I disconnected the Avin unit and wiring harness, restoring the 'native' CIC display and wiring, and I just get a 'BMW' logo on the screen. Something is horked - it is all original wiring back in place.

Question: do I need to re-connect ALL the wires to make iDrive 'connect', e.g. the hazard lights and the temp control? I just have the head unit and the display connected right now
Attached Images
 

Last edited by addikt; 10-19-2019 at 04:01 PM..
Appreciate 0
      10-20-2019, 09:28 AM   #2891
addikt
New Member
United_States
0
Rep
14
Posts

Drives: BMW 328 xi (F30)
Join Date: Oct 2019
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Wrong MCU?

Quote:
Originally Posted by addikt View Post
First post: been struggling (like some others) to install the Avin 10.25 Android 9 display for my CIC F30. Currently I get 'no signal' on the iDrive, no audio anywhere, and I can't eject my CD.

Today I disconnected the Avin unit and wiring harness, restoring the 'native' CIC display and wiring, and I just get a 'BMW' logo on the screen. Something is horked - it is all original wiring back in place.

Question: do I need to re-connect ALL the wires to make iDrive 'connect', e.g. the hazard lights and the temp control? I just have the head unit and the display connected right now
answer: it made no difference

I'm still trying to troubleshoot here .. wondering about the right combo of MCU and CIC vs NBT. My old/factory display says CIC right on the sticker, but it's a 6-pin LVDS connector and a MCU that references NBT in it (023042bGS-NBT-HW7-19074[B1280_170325]. What's the magic combo of MCU, NBT/CIC, and Avin display?
Appreciate 0
      10-20-2019, 04:56 PM   #2892
addikt
New Member
United_States
0
Rep
14
Posts

Drives: BMW 328 xi (F30)
Join Date: Oct 2019
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by addikt View Post
I'm still trying to troubleshoot here .. wondering about the right combo of MCU and CIC vs NBT. My old/factory display says CIC right on the sticker, but it's a 6-pin LVDS connector and a MCU that references NBT in it (023042bGS-NBT-HW7-19074[B1280_170325]. What's the magic combo of MCU, NBT/CIC, and Avin display?
Anyone else have an imperfect connection like in the attached?
Attached Images
 
Appreciate 0
      10-21-2019, 11:56 AM   #2893
pulare
New Member
2
Rep
23
Posts

Drives: Bmw 520D F11 2014
Join Date: Sep 2017
Location: Sweden

iTrader: (0)

I had problems with mine too but Avin replaced the mainharness for me. Same problem with no signal no radio and I drive
Appreciate 0
      10-22-2019, 05:26 AM   #2894
Shrazy
New Member
0
Rep
13
Posts

Drives: BMW F30
Join Date: Oct 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

No signal problem occur due to cables which are not fitting perfectly. I had this problem too and my seller said that I should unplug and plug in again, the quadlock has to fit right. At first it seems that it sits right but it doesn't. After that everything worked fine
Appreciate 0
      10-22-2019, 06:42 AM   #2895
addikt
New Member
United_States
0
Rep
14
Posts

Drives: BMW 328 xi (F30)
Join Date: Oct 2019
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Shrazy View Post
No signal problem occur due to cables which are not fitting perfectly. I had this problem too and my seller said that I should unplug and plug in again, the quadlock has to fit right. At first it seems that it sits right but it doesn't. After that everything worked fine
Shrazy , thanks, this connection is what I'm most skeptical of. Can you elaborate on what it looked like when it was "right"? As you can see, mine is not flush, but it's as tight as i can get it with the collar lock on it. I'm considering taking it off altogether.
Appreciate 0
      10-23-2019, 10:10 PM   #2896
addikt
New Member
United_States
0
Rep
14
Posts

Drives: BMW 328 xi (F30)
Join Date: Oct 2019
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Attaching a photo of my original LVDS. Is it CIC or NBT? Will this Android display and iDrive even work with it (so far, no)?

Edit: AVIN support confirms this is NBT, despite my factory display saying 'CIC' on the sticker ...
Attached Images
 

Last edited by addikt; 10-23-2019 at 10:35 PM..
Appreciate 0
      10-24-2019, 05:57 AM   #2897
Shrazy
New Member
0
Rep
13
Posts

Drives: BMW F30
Join Date: Oct 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by addikt View Post
Attaching a photo of my original LVDS. Is it CIC or NBT? Will this Android display and iDrive even work with it (so far, no)?

Edit: AVIN support confirms this is NBT, despite my factory display saying 'CIC' on the sticker ...
This is nbt cable (purple) like mine so if you have cic you can not connect of course because this are two different cable types and of course if you do not put this cable into the head unit you will get no signal. Which car you have? Give me exactly model and producing time not the time the car was delivered.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:43 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST