F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > 10.25" Android 10 HU discussion
Extreme Powerhouse
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-20-2020, 02:14 PM   #1409
Kri
Captain
Austria
516
Rep
710
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blyatman View Post
I tried to install new boot logo, but according stats i haven't available space because this is busy by standard logo, how to remove them? i tried look in /mnt/vendor/persist but there no files

OTA latest 2.1.0
Snap+android10
You need to differ between a completely full partition and only partial full with already a bootanimation installed.

When you have about 10mb free space, you likely have already a bootanimation with about 10-15mb installed.
So installing a bootanimation with below 20mb free space should be no issue as the old file will be overwritten.

Without root access the folder does appear empty although it is not.

if you want to check that folder content you need to root your unit, install total commander, set it to "root everywhere" at settings then you can see the content of where the bootanimation is.
You also can delete the bootanimation then if you want to get sure you have enough space.

If you don`t use preinstalled splash.img files you can also delete mylogo.zip which has the factory settings bootlogos , this also does free you additional ~2MB.

Kri
Appreciate 0
      09-20-2020, 04:00 PM   #1410
blyatman
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: e71
Join Date: Sep 2020
Location: Russia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kri View Post
You need to differ between a completely full partition and only partial full with already a bootanimation installed.

When you have about 10mb free space, you likely have already a bootanimation with about 10-15mb installed.
So installing a bootanimation with below 20mb free space should be no issue as the old file will be overwritten.

Without root access the folder does appear empty although it is not.

if you want to check that folder content you need to root your unit, install total commander, set it to "root everywhere" at settings then you can see the content of where the bootanimation is.
You also can delete the bootanimation then if you want to get sure you have enough space.

If you don`t use preinstalled splash.img files you can also delete mylogo.zip which has the factory settings bootlogos , this also does free you additional ~2MB.

Kri
I can't install new boot logo instead default, android doesn't want accept flashdrive with bootlogo, factory_settings was accepted, i did video


OTA 2.1.0, in bmwclub.ru some peoples has same issue with bootlogo
Appreciate 0
      09-20-2020, 04:29 PM   #1411
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
246
Rep
420
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by blyatman View Post
I can't install new boot logo instead default, android doesn't want accept flashdrive with bootlogo, factory_settings was accepted, i did video

OTA 2.1.0, in bmwclub.ru some peoples has same issue with bootlogo
Some people had issues when USB stick was formatted under MacOS. It says it's MS-DOS FAT32 file format, but Mac does something with FAT32 that Android doesn't like. If you can try formatting your USB stick under Windows (different machine or vm).

Also the button you where trying to press where factory splash images are, is only for importing mylogo.zip files containing multiple splash images.
Appreciate 0
      09-20-2020, 06:31 PM   #1412
Ericokta
Private
0
Rep
58
Posts

Drives: BMW f20 LCI
Join Date: Jun 2019
Location: Singapore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RedErik View Post
Here it is, just change pdf file extension to apk.
Thank you so much

this is what i had done to it

Is the flashing BLUE BAR suppose to be there?

Appreciate 0
      09-20-2020, 07:35 PM   #1413
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
246
Rep
420
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Ericokta View Post
Thank you so much

this is what i had done to it

Is the flashing BLUE BAR suppose to be there?
Ok, I will have to make a quick revision to fix that.
But that's gonna have to be tomorrow as I'm in bed already...
Appreciate 0
      09-21-2020, 01:09 AM   #1414
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
246
Rep
420
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Ericokta View Post
Thank you so much

this is what i had done to it

Is the flashing BLUE BAR suppose to be there?
This should be fixed now. Try it out.
Attached Images
File Type: pdf hello_eric.pdf (1.40 MB, 23 views)
Appreciate 0
      09-21-2020, 05:47 AM   #1415
Metafan
New Member
0
Rep
18
Posts

Drives: X3 F25
Join Date: May 2019
Location: Casablanca

iTrader: (0)

I just got my unit few days ago but i see that the trip computer in the idrive is not showing any information and the clock is impossible to set, you set it and it reverts back to --:--
Is this normal?
Please help.
Appreciate 0
      09-21-2020, 08:44 AM   #1416
blyatman
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: e71
Join Date: Sep 2020
Location: Russia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RedErik View Post
Some people had issues when USB stick was formatted under MacOS. It says it's MS-DOS FAT32 file format, but Mac does something with FAT32 that Android doesn't like. If you can try formatting your USB stick under Windows (different machine or vm).

Also the button you where trying to press where factory splash images are, is only for importing mylogo.zip files containing multiple splash images.
I tried upload your logo fo HD, total size of your 2 file around 12mb, but according disk info i have 10.9mb right now in /mnt/vendor/persist, that true i format my flash in macos but factory_settings.xml were imported good thru this flash drive, i think now not enough space for your boot logo
Appreciate 0
      09-21-2020, 08:55 AM   #1417
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
246
Rep
420
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by blyatman View Post
I tried upload your logo fo HD, total size of your 2 file around 12mb, but according disk info i have 10.9mb right now in /mnt/vendor/persist, that true i format my flash in macos but factory_settings.xml were imported good thru this flash drive, i think now not enough space for your boot logo
I can try to reduce its size when I get home. Will let you know once it's done.
Appreciate 0
      09-21-2020, 02:15 PM   #1418
hansu
New Member
Estonia
6
Rep
9
Posts

Drives: BMW 535d `13
Join Date: Jan 2020
Location: Estonia

iTrader: (0)

MCU for GS NBT 1280*
ksw_mcu.bin from 17.06.2020
Attached Files
File Type: zip wetransfer-b03f01.zip (113.0 KB, 27 views)
Appreciate 3
Kri516.00
Mirjam68.00
ARA2343.00

      09-21-2020, 04:33 PM   #1419
Fn286
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW 2014 320i
Join Date: Sep 2020
Location: UK

iTrader: (0)

Hi, Please can anyone advise if its possible to code the Magneti Marelli head unit (part no 9437388 and make 2018) to replace older Entry head unit (part no 9310464) in 2014 BMW 320i. If its possible to code this unit, I need some guidance. Thanks
Appreciate 0
      09-21-2020, 10:15 PM   #1420
Ericokta
Private
0
Rep
58
Posts

Drives: BMW f20 LCI
Join Date: Jun 2019
Location: Singapore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RedErik View Post
This should be fixed now. Try it out.
Thank you soo much
Appreciate 0
      09-21-2020, 10:42 PM   #1421
Ericokta
Private
0
Rep
58
Posts

Drives: BMW f20 LCI
Join Date: Jun 2019
Location: Singapore

iTrader: (0)



https://app.photobucket.com/u/ericok...8-9487e7f49fcf

Why is my MCU version nill 😭😭


https://hosting.photobucket.com/imag...922_111654.jpg


Last edited by Ericokta; 09-21-2020 at 10:55 PM..
Appreciate 0
      09-22-2020, 02:22 AM   #1422
Kri
Captain
Austria
516
Rep
710
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ericokta View Post
Was this from beginning on ? or after you tried an update ?
I update, what was the String before "null" appeard, and which update did you have installed ?

Kri
Appreciate 0
      09-22-2020, 03:38 AM   #1423
Ericokta
Private
0
Rep
58
Posts

Drives: BMW f20 LCI
Join Date: Jun 2019
Location: Singapore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kri View Post
Was this from beginning on ? or after you tried an update ?
I update, what was the String before "null" appeard, and which update did you have installed ?

Kri
I got this after my upgrade
I got the MCU from the mega site
Under MCU\GS_20191117\NBT-1040 rar

this is my mcu before updating


Last edited by Ericokta; 09-22-2020 at 03:46 AM..
Appreciate 0
      09-22-2020, 04:02 AM   #1424
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
246
Rep
420
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by blyatman View Post
I tried upload your logo fo HD, total size of your 2 file around 12mb, but according disk info i have 10.9mb right now in /mnt/vendor/persist, that true i format my flash in macos but factory_settings.xml were imported good thru this flash drive, i think now not enough space for your boot logo
Ok, so I did a small trick and didn't reduce quality nor the frame rate. Now the animation is just over 8MB. Use the same link and let me know if that works for you.
Appreciate 0
      09-22-2020, 04:19 AM   #1425
Kri
Captain
Austria
516
Rep
710
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ericokta View Post
I got this after my upgrade
I got the MCU from the mega site
Under MCU\GS_20191117\NBT-1040 rar

this is my mcu before updating

hmm, that seems to be all fine.

what have you done exactly with the file step by step ?

Kri
Appreciate 0
      09-22-2020, 04:54 AM   #1426
ARA234
New Member
ARA234's Avatar
Russia
3
Rep
10
Posts

Drives: BMW X1 20i E84
Join Date: Jul 2020
Location: Russia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ericokta View Post


https://app.photobucket.com/u/ericok...8-9487e7f49fcf

Why is my MCU version nill 😭😭
Actually this string located in factory config file and it's a plain text. HU not queried MCU for the version. Seems to be you're deleted your factory config file for some reason during update and that's why it's shows null - MCU ver field is just empty. So don't be scared, it's just a text string.
__________________
Robert
X1 E84 2014 Stage1 291hp
Appreciate 0
      09-22-2020, 04:57 AM   #1427
Kri
Captain
Austria
516
Rep
710
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ARA234 View Post
Actually this string located in factory config file and it's a plain text. HU not queried MCU for the version. Seems to be you're deleted your factory config file for some reason during update and that's why it's shows null - MCU ver field is just empty. So don't be scared, it's just a text string.
Unfortunately thats not true, the MCU string is read out from hardware, there is no string at factory_config.xml for the MCU.

Kri
Appreciate 0
      09-22-2020, 05:25 AM   #1428
ARA234
New Member
ARA234's Avatar
Russia
3
Rep
10
Posts

Drives: BMW X1 20i E84
Join Date: Jul 2020
Location: Russia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kri View Post
Unfortunately thats not true, the MCU string is read out from hardware, there is no string at factory_config.xml for the MCU.

Kri
Kri, HU shows MCU version information from a text string located between <ver> and </ver> tags in factory config. You can place there for example <ver>Kri was here</ver> and you'll see a miracle.
MCU upgrade procedure updates this string during process.
__________________
Robert
X1 E84 2014 Stage1 291hp
Appreciate 0
      09-22-2020, 06:04 AM   #1429
Kri
Captain
Austria
516
Rep
710
Posts

Drives: E87
Join Date: Dec 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ARA234 View Post
Kri, HU shows MCU version information from a text string located between <ver> and </ver> tags in factory config. You can place there for example <ver>Kri was here</ver> and you'll see a miracle.
MCU upgrade procedure updates this string during process.
I think you are mixing strings locations
The MCU String is at System-Info and read by MCU

The string you are talking about is at Factory -> configuration import

My Headunit for Example
Name:  string.png
Views: 415
Size:  712.2 KB

Kri
Appreciate 0
      09-22-2020, 06:47 AM   #1430
Ericokta
Private
0
Rep
58
Posts

Drives: BMW f20 LCI
Join Date: Jun 2019
Location: Singapore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kri View Post
hmm, that seems to be all fine.

what have you done exactly with the file step by step ?

Kri
I did nothing. Just download _the file rar from the website. I copy into my USB drive the plug into my head unit and then install

Following the example.

Do you have a proper version for me?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:08 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST