F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Coding error. CAFD not found
European Auto Source (EAS)
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-12-2019, 02:04 PM   #177
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Antonshvedov View Post
good afternoon again. when encoding blocks, when clicked "read coding data". next, click "edit fdl" and then go to the encoding blocks choose "3000" then click "Funktion" and then all the folders are named "."I need to call for example "bc_digital_v". What to do?
I replied to your same PM.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      07-18-2019, 03:43 PM   #178
drawkora
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW F31 320D
Join Date: Jul 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

https://ibb.co/j8MFnTK

Hello

I need help. I have a Problem whit e-sys. I nedd new psdzdata?
I use now 50.3



Thanks
Appreciate 0
      07-18-2019, 04:21 PM   #179
atzebmw
Major
Germany
255
Rep
1,189
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by drawkora View Post
https://ibb.co/j8MFnTK

Hello

I need help. I have a Problem whit e-sys. I nedd new psdzdata?
I use now 50.3



Thanks
Yes, you need newer psdzdata.

https://mega.nz/#!T05lgYIb!Uq_R-KdHf...J9jFQ1CycHNgIY
Appreciate 0
      07-27-2019, 10:17 AM   #180
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by drawkora View Post
https://ibb.co/j8MFnTK

Hello

I need help. I have a Problem whit e-sys. I nedd new psdzdata?
I use now 50.3

Thanks
PM sent.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      09-05-2019, 12:06 PM   #181
Xenonflash1982
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW M550D
Join Date: Sep 2019
Location: germany

iTrader: (0)

Detect CAFD for SWE grayed out

Hi all,

i got a problem with installing my cluster 6WB. When i try to detect the CAFD the button is grayed out.

i atteached a screen shot. I also selected the folder of the KOMBI. Do you have any idea to solve this ?

I use esys 3.30 with the launcher 2.8.2.

I searched a lot but could not really find the right thing. i tried it also with e sys 2.7x 2.8x
Attached Images
 
Appreciate 0
      09-05-2019, 12:50 PM   #182
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Xenonflash1982 View Post
Hi all,

i got a problem with installing my cluster 6WB. When i try to detect the CAFD the button is grayed out.

i atteached a screen shot. I also selected the folder of the KOMBI. Do you have any idea to solve this ?

I use esys 3.30 with the launcher 2.8.2.

I searched a lot but could not really find the right thing. i tried it also with e sys 2.7x 2.8x
Try with E-Sys direct. Launcher should be used for FDL Coding only. And use E-Sys 3.33.4 and latest 4.19.13 PSdZData.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      09-05-2019, 03:39 PM   #183
Xenonflash1982
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW M550D
Join Date: Sep 2019
Location: germany

iTrader: (0)

Detect CAFD for SWE grayed out

thank you for your fast respond but still no luck ...

any other idea ? i also used the 4.19.13 as you mentioned. i downloaded it from the other thread on the forum.
Attached Images
 
Appreciate 0
      09-05-2019, 04:00 PM   #184
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Xenonflash1982 View Post
thank you for your fast respond but still no luck ...

any other idea ? i also used the 4.19.13 as you mentioned. i downloaded it from the other thread on the forum.
The Whole ECU is Blue (Target). You cannot Inject CAFD Unless it is Black (Actual).
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      09-05-2019, 04:29 PM   #185
Xenonflash1982
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW M550D
Join Date: Sep 2019
Location: germany

iTrader: (0)

Detect CAFD for SWE grayed out

ok i see but how can i get it black ? What the prob here. i do not really understand it still new to all of this sorry
Appreciate 0
      09-05-2019, 04:41 PM   #186
atzebmw
Major
Germany
255
Rep
1,189
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Xenonflash1982 View Post
thank you for your fast respond but still no luck ...

any other idea ?
FA was activated?
Appreciate 0
      09-05-2019, 05:37 PM   #187
Xenonflash1982
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW M550D
Join Date: Sep 2019
Location: germany

iTrader: (0)

Detect CAFD for SWE grayed out

yes, see screenshot.
Attached Images
 
Appreciate 0
      09-05-2019, 08:35 PM   #188
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Xenonflash1982 View Post
yes, see screenshot.
Actually you use Read ECU, and since DKombi is not in your SVT, it is Blue, which is to be expected.

Not sure what is up with your setup. With FA activated, and using latest E-Sys and PSdZData, your KIS/SVT and with it Detect CAF for SWE should not be grayed out. Something is not right with your PSdZData. I would delete the entire PSdZData folder and replace it with latest v.4.19.13_PSdZData and try again.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      10-09-2019, 03:53 PM   #189
frutki
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: bmw 525 f10
Join Date: Jul 2017
Location: slovenien

iTrader: (0)

need help

hello

can somebody help me i want to coding fem_body and always getting error
i send in picture

PLEASE HELP ME

i trie detect caf for swe i get error no cafd mapping for base varinant fem body found

Appreciate 0
      10-09-2019, 07:25 PM   #190
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by frutki View Post
hello

can somebody help me i want to coding fem_body and always getting error
i send in picture

PLEASE HELP ME

i trie detect caf for swe i get error no cafd mapping for base varinant fem body found
This looks like Flashing ECU, not Coding ECU, and SVK-Ist does not match expected SGBMIDs for ecu..." means you have chosen an improper I-Step Shipment when you made your SVT Target (SVT_soll).
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      10-25-2019, 01:45 PM   #191
amgiurgiu
Registered
United_States
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW 328i xDrive
Join Date: Oct 2019
Location: New-York

iTrader: (0)

Trying to enable Enhanced Bluetooth - getting HU_ENTRY cdDeploy FinishedWithError

Hello guys,

If anyone can please help me here, I have 2014 BMW3 Series, xDrive and I followed these instructions (https://www.bimmerfest.com/forums/sh...96&postcount=7) to enable Enhanced Bluetooth.

I was able to complete Step 1. Change FA from 6NH to 6NL.
However at Step 2. VO Code Head Unit, I am getting this error:
"HU_ENTRY [63]
cdDeploy FinishedWithError
cafd_000000f9-007_008_009 NotExecutable
"

is strange as Coding the Combox (CMB_MEDIA) worked fine.
Is just the HU_ENTRY giving em this error.


I also tried to inject CAFD back into HU_ENTRY and VO Code module with original FA:

Connect => Read FA (VO) => Activate FA (VO) => Read SVT (VCM) => Left-Click on HU_ENTRY = > Click on "Detect CAF for SWE" => Select the CAFD from latest I-Level shown (bottom one) => Select OK => Right-Click on HU_ENTRY (the ECU itself not the underlying CAFD) => Select CODE.

But this doesn't work neither and I get the same "NotExecutable" error.

Any advise...?
Thanks you!
Appreciate 0
      10-25-2019, 01:47 PM   #192
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3786
Rep
20,503
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by amgiurgiu View Post
Hello guys,

If anyone can please help me here, I have 2014 BMW3 Series, xDrive and I followed these instructions (https://www.bimmerfest.com/forums/sh...96&postcount=7) to enable Enhanced Bluetooth.

I was able to complete Step 1. Change FA from 6NH to 6NL.
However at Step 2. VO Code Head Unit, I am getting this error:
"HU_ENTRY [63]
cdDeploy FinishedWithError
cafd_000000f9-007_008_009 NotExecutable
"

is strange as Coding the Combox (CMB_MEDIA) worked fine.
Is just the HU_ENTRY giving em this error.


I also tried to inject CAFD back into HU_ENTRY and VO Code module with original FA:

Connect => Read FA (VO) => Activate FA (VO) => Read SVT (VCM) => Left-Click on HU_ENTRY = > Click on "Detect CAF for SWE" => Select the CAFD from latest I-Level shown (bottom one) => Select OK => Right-Click on HU_ENTRY (the ECU itself not the underlying CAFD) => Select CODE.

But this doesn't work neither and I get the same "NotExecutable" error.

Any advise...?
Thanks you!
Did you set Set FA back to 6NH before you Injected CAFD back into HU_ENTRY and VO Coded the module?
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      11-07-2019, 04:18 PM   #193
frutki
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: bmw 525 f10
Join Date: Jul 2017
Location: slovenien

iTrader: (0)

few body error

hello.
anyone can help me, I want to program start stop on two cars, but I don't mind. Few body always writes me a mistake. I attach pictures. anyone in the proceedings can explain to me what I need to do to correct the error.

can anyone send me plsdata?

thanks
Attached Images
  
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:53 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST