F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > 6WB coding tread
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-23-2018, 08:14 AM   #89
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Now bkombi disappeared from svt but dkombi still not appear
Appreciate 0
      09-23-2018, 08:16 AM   #90
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Works !)))
Appreciate 0
      09-23-2018, 08:19 AM   #91
atzebmw
Major
Germany
253
Rep
1,182
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

Great
Appreciate 0
      09-23-2018, 08:26 AM   #92
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

But now have another problem. Cluster show 00000 km !(
Appreciate 0
      09-23-2018, 08:27 AM   #93
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Any ideas ?
Appreciate 0
      09-23-2018, 08:31 AM   #94
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

I modify svt
(Delete bkombi) and write it to car again
Then code nbt with zeit 03.17 and dkombi appears. But now it didnt see car km
Appreciate 0
      09-23-2018, 09:45 AM   #95
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Can it be codding problem or EEPROM ?
Appreciate 0
      09-23-2018, 10:08 AM   #96
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Most interesting is the fact that the kombi is new
Appreciate 0
      09-23-2018, 11:10 AM   #97
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

By the way. I tried to solve problem with Tow and without succes:
3ac is still in fa and all values are aktiv ((
Appreciate 0
      09-23-2018, 11:21 AM   #98
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Which modules to code after retrofit dkombi ?
Dkombi and nbt right ?
Appreciate 0
      09-23-2018, 12:44 PM   #99
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Maybe need fem to if on car was installed bkombi from factory ?
Appreciate 0
      09-23-2018, 01:26 PM   #100
atzebmw
Major
Germany
253
Rep
1,182
Posts

Drives: BMW 335XD F30 LCI
Join Date: May 2016
Location: Germany

iTrader: (0)

No, the FEM does not have to be coded.
But it's not bad to do it anyway.
Is the MOST connected correctly?
I think from the MOST the DKombi gets the km.
Can you read out the error memory?
Appreciate 0
      09-23-2018, 02:37 PM   #101
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Will look tomorrow. How about tow ?
Appreciate 0
      09-23-2018, 10:19 PM   #102
M2Andy
Second Lieutenant
92
Rep
286
Posts

Drives: F31 335d
Join Date: Nov 2014
Location: East

iTrader: (0)

I have had 6wb retrofitted into an F25, mostly ok except 2 small issues.

Range showing 700 miles when should be more like 500 miles dependant on driving style and also, fuel gauge is being slightly over optimistic.

Old cluster set at 65lt, new one set at 66lt in TNK_VOLL_ANZEIGE (official stats show capacity of 68lt) so if anything, it should be pessimistic with the range and gauge?

Any ideas please?
Appreciate 0
      09-24-2018, 01:28 AM   #103
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Red dot is presented ?
Appreciate 0
      09-24-2018, 04:20 PM   #104
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

By the way. Tow is retrofited too as i was informed today. Both are connected to FEM so maybe problem goes from FEM ??
Appreciate 0
      09-25-2018, 08:43 AM   #105
Patryk90
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: f36 / f15
Join Date: Sep 2018
Location: PL

iTrader: (0)

Hello Guys,

Could you please let me know how i can add by esys at 6wb Navigation system directions ?
like on this pict. and also wornings about speed ?

Thank you
Appreciate 0
      09-25-2018, 12:55 PM   #106
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Fdl code nbt resolve
Appreciate 0
      09-25-2018, 12:57 PM   #107
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Kombi_cic = kombi high
Appreciate 0
      09-25-2018, 01:00 PM   #108
dincic
Enlisted Member
2
Rep
27
Posts

Drives: Bmw f80
Join Date: Feb 2018
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Kombi navi nbt anable
Appreciate 0
      11-16-2018, 07:36 AM   #109
pcornejo
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: F36 420i
Join Date: Nov 2018
Location: Spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chp10 View Post
Did someone found a solution for the HUD issue? Mine is still not working. Sometimes it is starting up but after a couple of seconds it turns off again.

Another problem with the 6WB is that the navi advise does not disappear. It stays until the next advise. Have anyone the same behavior?

THX
Hi chp10, i have the same issue in my 6wb, the navi indication stays until next advise, did you find a solution?

thanks
Appreciate 0
      12-13-2018, 06:46 AM   #110
KDKE30
New Member
4
Rep
22
Posts

Drives: F15 M50D
Join Date: Dec 2018
Location: Poland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jkwhar View Post
Changing "Motorleistung Enable" to aktiv didn't enable the hp/tq on the cluster.

I did find 3000->BMW logo -> default:BMW, changed to MPM. Waiting 10 mins for the car to sleep to test this out.

EDIT: changing the bmw logo to MPM shows "m550i(or m550d, cant remember". Other options are bmw_i, bmw_x5, bmw_x6, unk_param_0, unk_param_1, unk_param_2, and unk_param_3.

Is there a way to increase the splash screen time?
Hey, do you find a way to increase the splash screen time?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:09 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST