F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Sport+ Coding
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-04-2014, 10:32 PM   #89
bucawke
Private First Class
14
Rep
125
Posts

Drives: 2015 BMW x5
Join Date: Jan 2014
Location: Las Vegas

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Timbits93 View Post
Coding one of the modules results in "Drivetrain Malfunction, Drive Moderately". It just goes away after you turn off the car completely and start it up again. Normal.
Yeah, I remember that happening when I coded Sport+ and SAT last night. The CEL must have been cause by something else I tried coding today.
Appreciate 0
      03-04-2014, 11:35 PM   #90
Frogman
Lieutenant Colonel
Frogman's Avatar
United_States
195
Rep
1,892
Posts

Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by buco702 View Post
Has anyone gotten a CEL by coding this? I coded this last night and had no problems. But when I coded other things today, I ended up with a CEL. I undid everything, drove to an auto store and pulled the code P144B. My friend tried to clear it and it wouldn't disappear, but then when I left it was gone. Kinda scared to code anything now :/
I don't know about P144B, was it P1448?

P1448 Diagnostic Module Tank Leakage (DM-TL) Pump Too Low During Switching
Appreciate 0
      03-04-2014, 11:44 PM   #91
Frogman
Lieutenant Colonel
Frogman's Avatar
United_States
195
Rep
1,892
Posts

Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by buco702 View Post
Has anyone gotten a CEL by coding this? I coded this last night and had no problems. But when I coded other things today, I ended up with a CEL. I undid everything, drove to an auto store and pulled the code P144B. My friend tried to clear it and it wouldn't disappear, but then when I left it was gone. Kinda scared to code anything now :/
I did more looking and see a P144B code. Like 1448, It has to do with an issue between the fuel being used as reported by the DME and what the rate of fuel level change is.

Probably triggered by running the engine while coding.

It's not related to the EGS (transmission), just some anomaly for sitting idling for a long time. If it cleared on it's own, you should be fine.
Appreciate 0
      03-04-2014, 11:53 PM   #92
bucawke
Private First Class
14
Rep
125
Posts

Drives: 2015 BMW x5
Join Date: Jan 2014
Location: Las Vegas

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
I don't know about P144B, was it P1448?

P1448 Diagnostic Module Tank Leakage (DM-TL) Pump Too Low During Switching
I'm sure it was P144B.

Quote:
Originally Posted by Frogman View Post
I did more looking and see a P144B code. Like 1448, It has to do with an issue between the fuel being used as reported by the DME and what the rate of fuel level change is.

Probably triggered by running the engine while coding.

It's not related to the EGS (transmission), just some anomaly for sitting idling for a long time. If it cleared on it's own, you should be fine.
I never kept the engine running while I coded. I had the battery hooked up to an external charger. I'm hoping it was just a fluke.
Appreciate 0
      03-05-2014, 02:18 AM   #93
Frogman
Lieutenant Colonel
Frogman's Avatar
United_States
195
Rep
1,892
Posts

Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Mar 2012
Location: SoCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by buco702 View Post
I'm sure it was P144B.



I never kept the engine running while I coded. I had the battery hooked up to an external charger. I'm hoping it was just a fluke.
Strange, the P144x code range seems all related to the fuel system. At least it cleared on it's own for you.
Appreciate 0
      03-06-2014, 04:56 PM   #94
FanboyBMW
Private
7
Rep
75
Posts

Drives: 2013 BMW 328xi
Join Date: Mar 2014
Location: Canada

iTrader: (0)

are you able to code the sport + if i have xdrive???


PM me please to reply
Appreciate 0
      03-06-2014, 05:19 PM   #95
ardyer
Private
2
Rep
83
Posts

Drives: 2014 320xi
Join Date: Feb 2014
Location: Northern VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by FanboyBMW View Post
are you able to code the sport + if i have xdrive???


PM me please to reply
As someone new to all this, would the presence of xdrive matter for this? I wouldn't think so, but I would like know sure.
Appreciate 0
      03-06-2014, 06:52 PM   #96
Tim@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
Tim@codemybimmer's Avatar
Canada
174
Rep
638
Posts


Drives: 2018 440ix GC & 2015 X3
Join Date: Sep 2013
Location: Vancouver, BC

iTrader: (2)

Garage List
Given the Sportline and M-Sport xDrive models have Sport+ (mine has that setting), i don't see why it would be a problem.
__________________
Codemybimmer
USA Toll Free: +1(866)480-8094 | Vancouver, CA: +1(778)778-5708 | Toronto and Rest of Canada: +1(647)849-1003
info@codemybimmer.ca | www.codemybimmer.ca
Competitive pricing on Enhanced Bluetooth, SiriusXM, Backup Cameras as well as NBT and NBT EVO Retrofits
Appreciate 0
      03-07-2014, 10:48 AM   #97
carzaddict
Lieutenant Colonel
131
Rep
1,548
Posts

Drives: M-Sport 328i X-drive
Join Date: Aug 2013
Location: Brooklyn

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by FanboyBMW View Post
are you able to code the sport + if i have xdrive???


PM me please to reply
my xdrive came with sport+.....its not an issue
__________________
2011 Jaguar XFR
2013 VW Beetle
Appreciate 0
      03-08-2014, 07:18 PM   #98
ardyer
Private
2
Rep
83
Posts

Drives: 2014 320xi
Join Date: Feb 2014
Location: Northern VA

iTrader: (0)

Does this require any packages/options to work or does or work on any f30?
Appreciate 0
      03-09-2014, 12:48 PM   #99
carzaddict
Lieutenant Colonel
131
Rep
1,548
Posts

Drives: M-Sport 328i X-drive
Join Date: Aug 2013
Location: Brooklyn

iTrader: (0)

you can code any F30 to have Sport+

but if you get the sport line or M-sport...car comes with it coded already
__________________
2011 Jaguar XFR
2013 VW Beetle
Appreciate 0
      03-09-2014, 03:43 PM   #100
ardyer
Private
2
Rep
83
Posts

Drives: 2014 320xi
Join Date: Feb 2014
Location: Northern VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by carzaddict View Post
you can code any F30 to have Sport+

but if you get the sport line or M-sport...car comes with it coded already
Thanks! That's what I assumed, but you know what they say about that...
Appreciate 0
      03-09-2014, 09:40 PM   #101
hsk1610
Lieutenant
63
Rep
465
Posts

Drives: 2013 328i xDrive
Join Date: Sep 2013
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

I was able to only partly code for the following and got the Sport + DSP Off on the Dash, but for some reason, my CADF file for EGS seems to be corrupted and could not retrieve a copy to inject into the vehicle computer. What do the two commands under EGS do?

Can someone send me their CAFD file for the EGS for a 2013 BMW 328 XI?

Kombi => 300C ECO_FDS =>Function

FDS_MENUE_TEXT_1=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_1=> menue_3
FDS_MENUE_TEXT_2=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_2=> menue_3
FDS_MENUE_TEXT_3=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_3=> menue_3
FDS_MENUE_TEXT_4=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_4=> menue_3

ICM Module/ 3000 Daten/ IcmKod_B_Sportlenkung/ verbaut

EGS/3000 Applikation -> Sportschalter_alt -> aktiv <-- unable to code
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter -> aktiv
<-- unable to code

ICM/IcmKod_B_S2TBA -> verbaut
Appreciate 0
      03-09-2014, 10:45 PM   #102
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3778
Rep
20,429
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
I replied to your PM.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      03-16-2014, 11:17 PM   #103
TheDukeYYC
Enlisted Member
7
Rep
34
Posts

Drives: TBD: F30 320i ZSP + ZMT ?
Join Date: Apr 2013
Location: YYC

iTrader: (0)

I programmed my car using the below (320i xDrive, Canadian version) and I now have Sport+ . I drove a few KM and got the engine warmed up, but have no launch control...

I googled and saw something that said you had to have 6 miles / 10KM on the car running before it engaged - that may be my problem - Can anyone confirm if the F30 requires 10KM on it before it 'unlocks' launch control?

Quote:
Originally Posted by Timur View Post
It is possible . I have done on on my 320i.
Do the following:

Kombi => 300C ECO_FDS =>Function

FDS_MENUE_TEXT_1=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_1=> menue_3
FDS_MENUE_TEXT_2=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_2=> menue_3
FDS_MENUE_TEXT_3=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_3=> menue_3
FDS_MENUE_TEXT_4=> menue_3
FDS_MENUE_SIGNAL_4=> menue_3

ICM Module/ 3000 Daten/ IcmKod_B_Sportlenkung/ verbaut

EGS/3000 Applikation -> Sportschalter_alt -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter -> aktiv

ICM/IcmKod_B_S2TBA -> verbaut

It will activate sport+ and sport transmission )))
Or you also could add 2TB option and delete 205 in salapa element
Appreciate 0
      04-18-2014, 09:32 PM   #104
FanboyBMW
Private
7
Rep
75
Posts

Drives: 2013 BMW 328xi
Join Date: Mar 2014
Location: Canada

iTrader: (0)

Does coding your car to sport + void your warranty?

please someone send me details
Appreciate 0
      04-18-2014, 10:25 PM   #105
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3778
Rep
20,429
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Coding does not void your warranty. BMW would have to prove that your coding caused car to somehow fail, and even then, the warranty void would be limited to just that specific issue, not the entire car.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      04-21-2014, 01:12 PM   #106
FanboyBMW
Private
7
Rep
75
Posts

Drives: 2013 BMW 328xi
Join Date: Mar 2014
Location: Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
Coding does not void your warranty. BMW would have to prove that your coding caused car to somehow fail, and even then, the warranty void would be limited to just that specific issue, not the entire car.
do you promise??
Appreciate 0
      04-21-2014, 01:14 PM   #107
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3778
Rep
20,429
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
If you are that worried about it, I suggest you not code your car then.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      04-21-2014, 01:19 PM   #108
carzaddict
Lieutenant Colonel
131
Rep
1,548
Posts

Drives: M-Sport 328i X-drive
Join Date: Aug 2013
Location: Brooklyn

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by FanboyBMW View Post
do you promise??
no one here can promise that coding wont void your warranty.

The fact of the matter is, IF something goes wrong during coding...it CAN render your car useless and YES will VOID your warranty. the chances are low, but its possible.

the risk is on you and only you. it doesnt sound like something you're willing to handle
__________________
2011 Jaguar XFR
2013 VW Beetle
Appreciate 0
      04-21-2014, 01:26 PM   #109
FanboyBMW
Private
7
Rep
75
Posts

Drives: 2013 BMW 328xi
Join Date: Mar 2014
Location: Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by carzaddict View Post
no one here can promise that coding wont void your warranty.

The fact of the matter is, IF something goes wrong during coding...it CAN render your car useless and YES will VOID your warranty. the chances are low, but its possible.

the risk is on you and only you. it doesnt sound like something you're willing to handle
woah man!

ok i know i heard it can malfunction the CPU unit and sounds like most people with bimmers down in USA like to code so I think I can trust you guys

I am a little confused about one thing though; I have a luxury line xdrive 328i can I still code the SAT into the car along with sport +??


Another question to you guys then; Have you guys had malfunctioning issues after installing the sport + mode? warning lights, all that stuff?


I am planning to install the DINAN suspension kit, will it affect the adding of sport + ???

Last edited by FanboyBMW; 04-21-2014 at 02:05 PM..
Appreciate 0
      04-21-2014, 03:33 PM   #110
ardyer
Private
2
Rep
83
Posts

Drives: 2014 320xi
Join Date: Feb 2014
Location: Northern VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by FanboyBMW View Post
Another question to you guys then; Have you guys had malfunctioning issues after installing the sport + mode? warning lights, all that stuff?
I haven't. I had the coding done for Sport+ in February and I have yet to have a warning light for anything. I didn't do the coding myself though.

Last edited by ardyer; 04-21-2014 at 03:33 PM.. Reason: grammar
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:44 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST