F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Head unit failing??
proTUNING Freaks
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-03-2019, 10:51 AM   #1
Kenneth04
New Member
United_States
0
Rep
19
Posts

Drives: 2014 320i F30
Join Date: Feb 2018
Location: Mississippi

iTrader: (0)

2016 328i. I have an issue. Recently nothing works besides the aux, rear view camera, and radio. I called bmw because I personally suspect the head unit is toast... *sigh*. I tried resetting the idrive system by holding the volume knob for about 35 seconds and it reset itself. I also hear a clicking noise from where the CD player is located. dealer quoted 1,100 for a new one. My question is, could I possibly find one out of a wrecked one and put it in?

The part number for the unit is 65129391823
Appreciate 0
      08-03-2019, 11:23 AM   #2
sspade
Brigadier General
sspade's Avatar
United_States
1482
Rep
3,938
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2017
Location: NorCal

iTrader: (2)

Garage List
2014 BMW 328i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Kenneth04 View Post
2016 328i. I have an issue. Recently nothing works besides the aux, rear view camera, and radio. I called bmw because I personally suspect the head unit is toast... *sigh*. I tried resetting the idrive system by holding the volume knob for about 35 seconds and it reset itself. I also hear a clicking noise from where the CD player is located. dealer quoted 1,100 for a new one. My question is, could I possibly find one out of a wrecked one and put it in?

The part number for the unit is 65129391823
Have you tried updating firmware?

Mine was restarting a bunch while driving. I feared the same as you. Then I updated firmware and it hasn't happened a single time since.

Worth a try.
__________________
BMW 328i FBO, Bootmod3 Stage 1 [see garage for build]
Appreciate 0
      08-03-2019, 06:07 PM   #3
Kenneth04
New Member
United_States
0
Rep
19
Posts

Drives: 2014 320i F30
Join Date: Feb 2018
Location: Mississippi

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sspade View Post
Quote:
Originally Posted by Kenneth04 View Post
2016 328i. I have an issue. Recently nothing works besides the aux, rear view camera, and radio. I called bmw because I personally suspect the head unit is toast... *sigh*. I tried resetting the idrive system by holding the volume knob for about 35 seconds and it reset itself. I also hear a clicking noise from where the CD player is located. dealer quoted 1,100 for a new one. My question is, could I possibly find one out of a wrecked one and put it in?

The part number for the unit is 65129391823
Have you tried updating firmware?

Mine was restarting a bunch while driving. I feared the same as you. Then I updated firmware and it hasn't happened a single time since.

Worth a try.
I tried. Unfortunately for some reason it's greyed out which further leads me to think it's definitely something wrong
Appreciate 0
      08-24-2019, 11:12 PM   #4
Estoril_AJ
New Member
4
Rep
16
Posts

Drives: 2014 335i xDrive M-Sport
Join Date: Mar 2017
Location: Stamford, CT

iTrader: (0)

The same exact thing happened to me a week ago. First it started with no bluetooth audio (but telephone worked), no nav, no owners manual, and no usb audio. Only FM, AM, and Aux. Then the screen went and so did all sound, including door chimes.
I checked with e-sys and both NBT and kombi no longer show up, and u can no longer talk to them. Even with a donor head unit with the exact same part numbers, it doesn't show. Every fuse was checked, which are all fine....
Did you resolve the issue?
Appreciate 0
      08-24-2019, 11:27 PM   #5
Kenneth04
New Member
United_States
0
Rep
19
Posts

Drives: 2014 320i F30
Join Date: Feb 2018
Location: Mississippi

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Estoril_AJ View Post
The same exact thing happened to me a week ago. First it started with no bluetooth audio (but telephone worked), no nav, no owners manual, and no usb audio. Only FM, AM, and Aux. Then the screen went and so did all sound, including door chimes.
I checked with e-sys and both NBT and kombi no longer show up, and u can no longer talk to them. Even with a donor head unit with all the exact same numbers, it doesn't show. Every fuse was checked, which are fine....
Did you resolve the issue?
I bought a used unit, ok
Nope. Never figured it out. I left on military leave. Actually just got back tonight and was hoping to find an answer soon. Gf picked me up and still nothing. No nav, bluetooth, etc... did the replacement work as far as features?
Appreciate 0
      08-25-2019, 12:07 PM   #6
Estoril_AJ
New Member
4
Rep
16
Posts

Drives: 2014 335i xDrive M-Sport
Join Date: Mar 2017
Location: Stamford, CT

iTrader: (0)

Damn, welcome back though!
No, I replaced with an exact copy of my NBT unit and it did not change anything. Shawnsheridan helped but because NBT and Kombi no longer exist in the ECU I cant do much with E-Sys. Trying the ISTA route, to see if I can find out where the break on the MOST system is. I checked all fuses, but I may buy a multimeter to ensure they have a current flowing. I hope it is not a wiring issue to the back fuse box!
Appreciate 0
      08-25-2019, 07:24 PM   #7
Kenneth04
New Member
United_States
0
Rep
19
Posts

Drives: 2014 320i F30
Join Date: Feb 2018
Location: Mississippi

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Estoril_AJ View Post
Damn, welcome back though!
No, I replaced with an exact copy of my NBT unit and it did not change anything. Shawnsheridan helped but because NBT and Kombi no longer exist in the ECU I cant do much with E-Sys. Trying the ISTA route, to see if I can find out where the break on the MOST system is. I checked all fuses, but I may buy a multimeter to ensure they have a current flowing. I hope it is not a wiring issue to the back fuse box!
Maybe I should see if someone can check and see if NBT and combi still remain in our ECU. Our sounds and screen still work. That's the only difference.. I may take it to bmw and let them scan it and do from there because I'm not savy on the coding software
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST