F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > N20, N26, B46, B48 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications > Drivetrain vibrations
ARMA SPEED
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-19-2020, 11:25 AM   #1
Ahmaddoski
Enlisted Member
6
Rep
47
Posts

Drives: 2016 bmw 328i Us spec
Join Date: Oct 2018
Location: Iraq

iTrader: (0)

Drivetrain vibrations

Hello guys , ever since i got my car sometimes i get very bad vibration in the entire car at idle with i put the gear on D especially it gets worse, can notice slightly mn park, the car vibrates very bad when i turn the AC on, I thought that would be from engine mounts but I removed them and the mechanic said they are fine no faulty ones, what could be the reason? It's like this for more than 2 years , sometimes the problem is there sometimes not that's why I haven't bothered myself getting it fixed.

Bmw 328i n26 2016 with 60k miles
Appreciate 0
      09-21-2020, 08:28 AM   #2
Nathen4242
Enlisted Member
Canada
14
Rep
36
Posts

Drives: 2015 F36 Gran Coupé 428iX N20
Join Date: Mar 2020
Location: Moncton, New Brunswick

iTrader: (0)

I would get it checked out if you have warranty still. would rather be safe then sorry at that point
__________________
Nathen Wheten
BMW/MINI Moncton
Appreciate 0
      09-23-2020, 12:36 PM   #3
sspade
Banned
United_States
980
Rep
4,646
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2017
Location: Folsom, California

iTrader: (3)

Garage List
2016 BMW 320i  [0.00]
2014 BMW 328i  [5.00]
Any updates on this?

Ive experienced a similar issue with both N20s that Ive owned.
Appreciate 0
      09-23-2020, 05:11 PM   #4
Flro2131
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: 2017 bmw f30 320i
Join Date: Sep 2018
Location: United States

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ahmaddoski View Post
Hello guys , ever since i got my car sometimes i get very bad vibration in the entire car at idle with i put the gear on D especially it gets worse, can notice slightly mn park, the car vibrates very bad when i turn the AC on, I thought that would be from engine mounts but I removed them and the mechanic said they are fine no faulty ones, what could be the reason? It's like this for more than 2 years , sometimes the problem is there sometimes not that's why I haven't bothered myself getting it fixed.

Bmw 328i n26 2016 with 60k miles
I had the same problem. I change to Ngk spark plugs and re gapped it. Solved the issue. Looks like the person who previously gapped mine screwed up.
Appreciate 0
      09-27-2020, 10:55 AM   #5
Jimmert
New Member
No_Country
14
Rep
22
Posts

Drives: BMW 420i F36
Join Date: Aug 2018
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Isn’t setting the gap something from the past? Nowadays you just buy the ‘right’ spark plug that should already have the correct gap. Only when you have a tuned engine you could want to change this.
Appreciate 1
sspade980.00

      09-28-2020, 12:26 PM   #6
sspade
Banned
United_States
980
Rep
4,646
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2017
Location: Folsom, California

iTrader: (3)

Garage List
2016 BMW 320i  [0.00]
2014 BMW 328i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Jimmert View Post
Isn't setting the gap something from the past? Nowadays you just buy the 'right' spark plug that should already have the correct gap. Only when you have a tuned engine you could want to change this.
Your thoughts are correct. Checking the gap before install is never a bad idea but needing to adjust them is highly unlikely and unnecessary so long as you buy the correct plugs.

With the way manufacturing and quality control is these days, they truly have this sort of thing down to a science.

Recently refreshed my NGK 97506 and checked gap quickly before install just because. They were all bang on.
Appreciate 0
      09-28-2020, 12:29 PM   #7
sspade
Banned
United_States
980
Rep
4,646
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2017
Location: Folsom, California

iTrader: (3)

Garage List
2016 BMW 320i  [0.00]
2014 BMW 328i  [5.00]
@Ahmaddoski

Any updates on your situation. Im positive this is not an ignition issue (at least in my case).

Wondering what you may have come up with.
Appreciate 0
      09-28-2020, 11:37 PM   #8
willywi
Second Lieutenant
44
Rep
202
Posts

Drives: 2013BMW x3
Join Date: Jul 2018
Location: NY

iTrader: (0)

I'm having similar issue with my N20 alos, I have vibration when the engine is in gear but not in park. If I turn the AC on when it's in gear there is no vibration. I used ISTA to increase RPM by 50 when in gear, this fixed the vibration in gear issue. I already replaced spark plug, injector, fuel pump, belt tensioner, cleaned the vavle and still same problem.
Appreciate 1
sspade980.00

      09-30-2020, 07:10 PM   #9
Ahmaddoski
Enlisted Member
6
Rep
47
Posts

Drives: 2016 bmw 328i Us spec
Join Date: Oct 2018
Location: Iraq

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sspade View Post
@Ahmaddoski

Any updates on your situation. Im positive this is not an ignition issue (at least in my case).

Wondering what you may have come up with.
Ever since posting this thread i was busy going from one mechanic to another one and different scan tools , no one knew the issue changed ignition couls too checked engine and tranny mounts all ok , my spark plugs were changed as i said , removed injectors from the car and tested and cleaned them on an Gdi injector cleaning and testing machine a shop had here, checked fuel pump and their filters all ok, I really can't think of anything else right now idk what to do i installed bosch spark plugs am thinking of replacing them with ngk this time but ihave spend hell alot of money on this car and its not fixing up 🤦🏻*♂️
Appreciate 1
sspade980.00

      09-30-2020, 07:27 PM   #10
sspade
Banned
United_States
980
Rep
4,646
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2017
Location: Folsom, California

iTrader: (3)

Garage List
2016 BMW 320i  [0.00]
2014 BMW 328i  [5.00]
Thanks for the update, thats all very good info for the group.

Keep us posted if anything changes.
Appreciate 1
      10-01-2020, 09:27 AM   #11
Ahmaddoski
Enlisted Member
6
Rep
47
Posts

Drives: 2016 bmw 328i Us spec
Join Date: Oct 2018
Location: Iraq

iTrader: (0)

Update : changed spark plugs today to oem ngks and still not solved!
Appreciate 1
sspade980.00

      10-01-2020, 03:12 PM   #12
Jimmert
New Member
No_Country
14
Rep
22
Posts

Drives: BMW 420i F36
Join Date: Aug 2018
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Just a suggestion, what about a faulty crankcase ventilation / membrane? To fix this you need to replace the entire valve cover though.
Appreciate 0
      10-03-2020, 01:39 PM   #13
Ahmaddoski
Enlisted Member
6
Rep
47
Posts

Drives: 2016 bmw 328i Us spec
Join Date: Oct 2018
Location: Iraq

iTrader: (0)

Hello guys, i tried to do a diagnose myself at garage today i noticed somthing when i put the car on gear the engine mount goes down slightly is it normal to be like that or it's shut ? Here is the video you can notice with the movement of turbo actuator


Appreciate 1
sspade980.00

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:27 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST