F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > 10.25" Android 10 HU discussion
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-13-2021, 01:20 AM   #2487
3bl
New Member
3bl's Avatar
Serbia
6
Rep
12
Posts

Drives: BMW E91
Join Date: Oct 2020
Location: Serbia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F20_M135i View Post
Yes... with the TASKER application and much more (it is besides me who gives the first solutions on the topic Android 9 ) but all this is not in a native way, it is with research and hacks which are not needed on S625 Android 10.

In short, if you think that PX6 is well in purchase in 2021, good for you friend!

Of course the SD625 is better purchase, no doubt about that but PX6 is not garbage. For somebody on a budget, PX6 is still OK.

It's not slow, it doesn't have bugs, it works well and stable. I don't know what do you expect from the HU. The only "problem" is full iDrive integration but it can be solved even without root.
Appreciate 2
RedErik352.50

      01-13-2021, 04:12 AM   #2488
F20_M135i
First Lieutenant
France
47
Rep
359
Posts

Drives: bmw f20 M135i Xdrive PWG
Join Date: Mar 2020
Location: FRANCE

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 3bl View Post
Of course the SD625 is better purchase, no doubt about that but PX6 is not garbage. For somebody on a budget, PX6 is still OK.

It's not slow, it doesn't have bugs, it works well and stable. I don't know what do you expect from the HU. The only "problem" is full iDrive integration but it can be solved even without root.
Who Said The PX6 Was Trash? Who said he was slow? That he had bugs? I say on the other hand that in comparison and in all honesty: the Snapdragon 625 and much superior to the Rockchip 3399 in every point (Audio / Video / Power) and as RedErik says: it is no longer supported and monitored.

So and just say for a new purchase we should advise him: S625 - Android 10 - 1920x720



Quote:
Originally Posted by onblue View Post
I see. Thanks serge. My HU is installed by the seller workshop, so I don't dare to try remove it myself. Was wondering why the network never worked, maybe the seller installed it the wrong position.
It's even almost safe, if when you gently push your sim card inward, and it doesn't move.
Your best bet is to take a small pair of tweezers, put your cell phone in selfie mode and position it against your windshield so you can see what's going on, and try (gently!) to pull the end of the sim card outwards and straight.
I managed to do it like this when I had the wrong direction
I do stupid things sometimes
Appreciate 0
      01-13-2021, 06:28 AM   #2489
blyatman
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: e71
Join Date: Sep 2020
Location: Russia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by EvntHrzn View Post
Threw together a quick batch file. Haven't been able to check if it actually deletes the zip file because I only have one working unit atm.

Feel free to modify it if something isn't working properly.

Please note that if you want to keep my original format when editing, you'll need to change the Encoding to OEM-US before saving it (In Notepad++: Encoding\Character Sets\Western European\OEM-US). Otherwise, it'll change the box "graphic" to random characters. Or you can delete the lines for the box graphic altogether to simplify the batch file.

https://drive.google.com/file/d/1wSe...ew?usp=sharing

Can anyone explain step by step how to pair HU + laptop (mac) or any another
Appreciate 0
      01-13-2021, 07:12 AM   #2490
chabzer
Private
6
Rep
62
Posts

Drives: F30 318d
Join Date: Apr 2020
Location: france

iTrader: (0)

Hello , multiples video outputs are given with the android hu, it's ok for reverse cam but how to switch to front camera mode please ?

Thanks

Last edited by chabzer; 01-13-2021 at 07:23 AM..
Appreciate 0
      01-13-2021, 12:49 PM   #2491
serge858
Private First Class
serge858's Avatar
38
Rep
132
Posts

Drives: BMW X5 E70
Join Date: Sep 2020
Location: Russia, Moscow

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chabzer View Post
Hello , multiples video outputs are given with the android hu, it's ok for reverse cam but how to switch to front camera mode please ?

Thanks
There are few options to connect the front CVBS camera:
- Using RCA DVR In, DVR Settings - CVBS, you can see then the front camera in DVR app from Apps Menu
- Using controller box for two cameras (front and rear), you can switch to front camera automatically changing gear from R to D or with an extra button when your gear box is in R mode.
- You can use Video In RCA and Camera +12V (the same as for rear camera) and tick the F_cam in Factory Settings (related app will appear in the Apps menu, then the front camera supposed to show automatically when changing gear from R to D. But this option not always works, dunno why.

No idea on how to hook up AHD front camera.
Appreciate 1
Mjam97.50

      01-13-2021, 01:05 PM   #2492
chabzer
Private
6
Rep
62
Posts

Drives: F30 318d
Join Date: Apr 2020
Location: france

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by serge858 View Post
There are few options to connect the front CVBS camera:
- Using RCA DVR In, DVR Settings - CVBS, you can see then the front camera in DVR app from Apps Menu
- Using controller box for two cameras (front and rear), you can switch to front camera automatically changing gear from R to D or with an extra button when your gear box is in R mode.
- You can use Video In RCA and Camera +12V (the same as for rear camera) and tick the F_cam in Factory Settings (related app will appear in the Apps menu, then the front camera supposed to show automatically when changing gear from R to D. But this option not always works, dunno why.

No idea on how to hook up AHD front camera.
Will take a look at that, thank you very much
Appreciate 0
      01-13-2021, 11:35 PM   #2493
pierreye
Lieutenant
180
Rep
459
Posts

Drives: F10 & G01
Join Date: Jun 2018
Location: Malaysia

iTrader: (0)

Just an update regarding music pause during receiving phone call. I had figured out the behaviour between android and OEM phone system using the wheel thumb scroll button. When command is send to OEM, the Android also capture the key event and execute it. In my case, the focus App in my Android HU during normal bootup is PowerAmp v3. So when I received the call, the HUD will show incoming call while iDrive screen still maintain Android Interface. Once I press the thumb wheel button, it will accept the call. In the same time, the key event is capture by Android and pause the music. If I hang up the call by pressing the thumb wheel button again, it will end the call and Android will get the key event and continue playing the music. But if I let the caller hang up the call without pressing the thumb wheel, then the PowerAmpl still in Pause mode. I need to resume the music by pressing the thumb wheel again.

Last edited by pierreye; 01-14-2021 at 12:46 AM..
Appreciate 1
Alex201.50

      01-14-2021, 06:39 AM   #2494
F20_M135i
First Lieutenant
France
47
Rep
359
Posts

Drives: bmw f20 M135i Xdrive PWG
Join Date: Mar 2020
Location: FRANCE

iTrader: (0)

Question

Hello,

A friend is asking me if this unit is indeed from the Android 10 Snapdragon 625, I honestly have a doubt, and then its interface is curious

Could you help me please?










Appreciate 0
      01-14-2021, 07:22 AM   #2495
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
353
Rep
576
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by F20_M135i View Post
Hello,

A friend is asking me if this unit is indeed from the Android 10 Snapdragon 625, I honestly have a doubt, and then its interface is curious

Could you help me please?
Well, that is certainly not a Snapdragon 625... but what it is exactly is hard to tell. Kinda looks like one of these Intel units.
Appreciate 1
      01-14-2021, 09:30 AM   #2496
F20_M135i
First Lieutenant
France
47
Rep
359
Posts

Drives: bmw f20 M135i Xdrive PWG
Join Date: Mar 2020
Location: FRANCE

iTrader: (0)

It's real Android 10 do you think ?
Appreciate 0
      01-14-2021, 10:02 AM   #2497
RedErik
Lieutenant
RedErik's Avatar
Scotland
353
Rep
576
Posts

Drives: BMW 645Ci
Join Date: Oct 2019
Location: Inverness

iTrader: (0)

Garage List
2004 E63 645Ci  [0.00]
Quote:
Originally Posted by F20_M135i View Post
It's real Android 10 do you think ?
It is actually an MTK8257 (Autochips AC8257) 8-core 32GB/2GB unit and most likely this is Android 10. It's easy to display any information on the launcher but CPU-Z will be reading actual API level.
Appreciate 1
      01-14-2021, 01:35 PM   #2498
morisec
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW serie 1 F20
Join Date: Jan 2021
Location: Espaņa

iTrader: (0)

Voice Control BMW

Hello, I introduce myself to the group, I would like to say that I have read the entire forum, but it would not be true.

I have to say that there is impressive work and finding such a site is very rewarding.

I have a question that has been asked before and has not been answered.

It is possible to assign the physical button on the steering wheel that calls the BMW voice assistant and replace it with the googgle assistant

another question, someone has been able to install the amazon Alexa app on the radio

Thank you

Thank you
Appreciate 0
      01-14-2021, 03:21 PM   #2499
EliasBAM
New Member
Spain
2
Rep
25
Posts

Drives: BMW F30 '12
Join Date: Jul 2020
Location: Aragon - Spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by weeguy View Post
I have the opposite, zlink does not auto start and sometimes doesnt start at all

In this thread you have the previous version of zlink to download and it works well automatic zlink, you search.
Appreciate 0
      01-14-2021, 04:18 PM   #2500
naiqus
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: BMW 320i
Join Date: Dec 2020
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gauchodan View Post
Thanks so much. Here's the package name:
cn.manstep.phonemirrorBox
The apk for Autokit is uploaded here:
https://mega.nz/file/7Y4AQTDY#AGiQqj...ryx2RcetpK_KjY

Please try it out.
Appreciate 0
      01-15-2021, 01:24 AM   #2501
jm115
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: bmw m235i
Join Date: Jan 2021
Location: Uk

iTrader: (0)

I just got one of these android screen and installed it. However my parking sensors have stopped working. it should comes up with a warning sign.
Anyone had this problem and know a solution?
Appreciate 0
      01-15-2021, 02:25 AM   #2502
jkont
Private
9
Rep
59
Posts

Drives: BMW X1 F48
Join Date: Jan 2017
Location: Greece

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by morisec View Post
Hello, I introduce myself to the group, I would like to say that I have read the entire forum, but it would not be true.

I have to say that there is impressive work and finding such a site is very rewarding.

I have a question that has been asked before and has not been answered.

It is possible to assign the physical button on the steering wheel that calls the BMW voice assistant and replace it with the googgle assistant

another question, someone has been able to install the amazon Alexa app on the radio

Thank you

Thank you
Quote:
Originally Posted by morisec View Post

It is possible to assign the physical button on the steering wheel that calls the BMW voice assistant and replace it with the googgle assistant

Thank you[IMG]https://www.google.com/imgres?imgurl...MygAegUIARCtAQ[/IMG]
+1 !!!
Appreciate 0
      01-15-2021, 02:40 AM   #2503
F20_M135i
First Lieutenant
France
47
Rep
359
Posts

Drives: bmw f20 M135i Xdrive PWG
Join Date: Mar 2020
Location: FRANCE

iTrader: (0)

No it is not possible, in my opinion, I tried in a roundabout way with the TASKER application to intercept the command, but then, I entered an infinite loop of launching the "OK Google" assistant. or even any other applications. I think assistant voice call command is only possible if original BMW OEM, you don't have this option, then the button could be coded through TASKER. Also, this is only my personal experience and my tests.
Appreciate 0
      01-15-2021, 02:42 AM   #2504
F20_M135i
First Lieutenant
France
47
Rep
359
Posts

Drives: bmw f20 M135i Xdrive PWG
Join Date: Mar 2020
Location: FRANCE

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jm115 View Post
I just got one of these android screen and installed it. However my parking sensors have stopped working. it should comes up with a warning sign.
Anyone had this problem and know a solution?
In the factory menu or in the rear camera menu have you looked at the available options?

Appreciate 0
      01-15-2021, 04:31 AM   #2505
jm115
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: bmw m235i
Join Date: Jan 2021
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F20_M135i View Post
In the factory menu or in the rear camera menu have you looked at the available options?

Both Idrive and android screen. No beeps or distance.
Appreciate 0
      01-15-2021, 04:43 AM   #2506
F20_M135i
First Lieutenant
France
47
Rep
359
Posts

Drives: bmw f20 M135i Xdrive PWG
Join Date: Mar 2020
Location: FRANCE

iTrader: (0)

If you had the PDC before, and when you plug in your HU you have nothing left: it must then certainly be a badly inserted plug. You should look at your connections in the harness and at the back of the idrive
Appreciate 0
      01-15-2021, 06:53 AM   #2507
jm115
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: bmw m235i
Join Date: Jan 2021
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F20_M135i View Post
If you had the PDC before, and when you plug in your HU you have nothing left: it must then certainly be a badly inserted plug. You should look at your connections in the harness and at the back of the idrive
done all of this and even put the old screen back in. Still parking sensors arent working. Anyone know what fuse the PDC is. i changed ones i though it was but need to double check

Last edited by jm115; 01-15-2021 at 10:49 AM..
Appreciate 0
      01-15-2021, 11:56 AM   #2508
MLHH1234
Enlisted Member
5
Rep
35
Posts

Drives: x3 '14 2.0D
Join Date: Jan 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by morisec View Post
Hello, I introduce myself to the group, I would like to say that I have read the entire forum, but it would not be true.

I have to say that there is impressive work and finding such a site is very rewarding.

I have a question that has been asked before and has not been answered.

It is possible to assign the physical button on the steering wheel that calls the BMW voice assistant and replace it with the googgle assistant

another question, someone has been able to install the amazon Alexa app on the radio

Thank you

Thank you
I couldn't get the Alexa app to work until I changed the Language in system settings to English US
I can't get Tasker or Macrodroid to enable the voice button as I am not able to get ADB running on my PC (the environment settings are different on my PC to all the guides I've watched)
It would be great if there were a simple solution to this.
I can trigger the assistant with a second press of the Menu/Home button (using Nova launcher) but that means I always have to close whichever app is in use

Last edited by MLHH1234; 01-15-2021 at 12:04 PM..
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:08 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST