F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > F30: Screen stuck on "bmw" logo
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-13-2017, 10:33 AM   #1
masterov
Registered
6
Rep
4
Posts

Drives: 2014 F30
Join Date: Jun 2017
Location: San Francisco, CA

iTrader: (0)

F30: Screen stuck on "bmw" logo

combox does not boot.

Screen stuck in this state ("bmw" logo):



I've searched these forums, and found people replacing the combox to fix this problem. Looks to me like a software issue that can potentially be solved with some kind of reset. Any ideas?
Appreciate 0
      06-13-2017, 12:44 PM   #2
Quiet_Riot
No Longer on Here
Quiet_Riot's Avatar
No_Country
5493
Rep
6,190
Posts

Drives: Mercedes C63S
Join Date: May 2013
Location: X

iTrader: (1)

Try holding down the volume button for 25 seconds to reboot.
Appreciate 0
      06-13-2017, 04:12 PM   #3
masterov
Registered
6
Rep
4
Posts

Drives: 2014 F30
Join Date: Jun 2017
Location: San Francisco, CA

iTrader: (0)

it reboots to the same screen.
Appreciate 0
      06-14-2017, 10:10 AM   #4
carmo
Private First Class
16
Rep
137
Posts

Drives: 2014 320i xdrive
Join Date: Feb 2015
Location: Montreal, QC

iTrader: (0)

I had the same thing happen to me. In my case the HU was dead.
Appreciate 1
Mwahab51.00

      06-14-2017, 12:53 PM   #5
masterov
Registered
6
Rep
4
Posts

Drives: 2014 F30
Join Date: Jun 2017
Location: San Francisco, CA

iTrader: (0)

hey Carmo, what was the part number that they replaced to fix this?
Appreciate 0
      06-15-2017, 11:39 AM   #6
MONSTAR
#gotboost
MONSTAR's Avatar
United_States
236
Rep
684
Posts

Drives: 2013 F30 328i
Join Date: Sep 2016
Location: Irvine, California

iTrader: (0)

The day after I picked up my 2013 CPO, my head unit got stock in a state of constant reboot (black screen) to BMW logo screen. The dealership replaced the entire iDrive system under warranty.
Appreciate 0
      06-21-2017, 08:18 AM   #7
oli3
Private First Class
32
Rep
189
Posts

Drives: BMW
Join Date: Sep 2016
Location: Helsinki

iTrader: (1)

Hardware fault, likely to be the head unit
Appreciate 0
      06-21-2017, 08:52 AM   #8
steve@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
steve@codemybimmer's Avatar
Canada
378
Rep
1,688
Posts


Drives: 2016 M235i xDrive Cabriolet
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto, ON

iTrader: (2)

Garage List
I've had at least two customers who had this very same issue and either the combox or the head unit was replaced. HU_ENTRY must tend to fail a lot.
__________________
Appreciate 0
      06-22-2017, 04:32 AM   #9
Blueyzfr169
Registered
United Kingdom
6
Rep
55
Posts

Drives: 2014 335d F30 XDrive M Sport
Join Date: Sep 2012
Location: Fareham, England

iTrader: (0)

Hello, I have an Entry Head Unit for sale if you are interested. Its from a 2015 car.
Regards, Ricky.
Appreciate 0
      06-23-2017, 02:02 PM   #10
masterov
Registered
6
Rep
4
Posts

Drives: 2014 F30
Join Date: Jun 2017
Location: San Francisco, CA

iTrader: (0)

So just report back here: I took the car to the dealer, and they replaced this part: AM/FM CD - BMW (65-12-9-270-373)



Attached Images
  
Appreciate 0
      04-11-2018, 11:25 AM   #11
stevodotorg
Private
11
Rep
60
Posts

Drives: e46
Join Date: Mar 2014
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by steve@codemybimmer View Post
I've had at least two customers who had this very same issue and either the combox or the head unit was replaced. HU_ENTRY must tend to fail a lot.

Hey Steve, not sure if you are still on here much-- I have the same problem and my car is currently at BMW (most likely having the HU replaced. I do not have the wide screen/nav unit- though my loaner car doesn't either, it seems that the 2018 models have all sorts of awesome features that my standard stereo didn't-- what are the chances that they will replace my unit with something like this? Also, how might I upgrade/update what I have, to get these features?

Thank you!
Appreciate 0
      04-11-2018, 01:40 PM   #12
jeffc83
Lieutenant Colonel
700
Rep
1,618
Posts

Drives: 2015 328i XDrive Luxury Line
Join Date: Nov 2016
Location: Philly Burbs, PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by stevodotorg View Post
Hey Steve, not sure if you are still on here much-- I have the same problem and my car is currently at BMW (most likely having the HU replaced. I do not have the wide screen/nav unit- though my loaner car doesn't either, it seems that the 2018 models have all sorts of awesome features that my standard stereo didn't-- what are the chances that they will replace my unit with something like this? Also, how might I upgrade/update what I have, to get these features?

Thank you!
Zip zero zilch (sorry to be the bearer of bad news here) but you can retrofit NBT if I'm not mistaken.
__________________
Originally Posted by jmg

That seat was meant to be used, are you going to deny it's purpose in life?
Appreciate 0
      04-11-2018, 02:46 PM   #13
stevodotorg
Private
11
Rep
60
Posts

Drives: e46
Join Date: Mar 2014
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jeffc83 View Post
Zip zero zilch (sorry to be the bearer of bad news here) but you can retrofit NBT if I'm not mistaken.
I already have an NBT non-nav unit in my F22, I am asking if the replacement (My car is at a dealer being serviced) is likely to be an updated version of the unit.
Appreciate 0
      04-11-2018, 03:28 PM   #14
jeffc83
Lieutenant Colonel
700
Rep
1,618
Posts

Drives: 2015 328i XDrive Luxury Line
Join Date: Nov 2016
Location: Philly Burbs, PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by stevodotorg View Post
I already have an NBT non-nav unit in my F22, I am asking if the replacement (My car is at a dealer being serviced) is likely to be an updated version of the unit.
It would be replaced with a unit that has the same istep version. Sucks as I am currently in a 2018 loaner and love the new version myself.

The one thing you would receive are all updates for that particular version but they're minimal enhancements such as compatibility/pairing fixes.
__________________
Originally Posted by jmg

That seat was meant to be used, are you going to deny it's purpose in life?
Appreciate 0
      05-05-2018, 04:06 AM   #15
urquhart
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: F31
Join Date: May 2018
Location: South East

iTrader: (0)

At least you get the logo! I think I've broken mine on first day of ownership. Hope you solve yours.
Appreciate 0
      09-06-2018, 01:03 PM   #16
CC09
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2014 BMW 435i
Join Date: Sep 2018
Location: Portland, OR

iTrader: (0)

How much did this cost?

How much did this run you guys? Just started happening literally 2 days after my factory warranty expired.
Appreciate 0
      09-07-2018, 08:20 PM   #17
retiredmarine
Second Lieutenant
30
Rep
274
Posts

Drives: 2014 328i msport
Join Date: Jul 2014
Location: Corpus Christi

iTrader: (0)

any updates on the cost to replace this?
Appreciate 0
      09-07-2018, 08:52 PM   #18
steve@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
steve@codemybimmer's Avatar
Canada
378
Rep
1,688
Posts


Drives: 2016 M235i xDrive Cabriolet
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto, ON

iTrader: (2)

Garage List
Quote:
Originally Posted by retiredmarine View Post
any updates on the cost to replace this?
PM me with your VIN.

We can replace it for you for a fraction of what the dealer charges or provide you with a full upgrade with the 8.8" screen and nav.

It would be flashed and programmed here on our bench and once you receive it, just swap the deck.
__________________
Appreciate 0
      07-04-2019, 12:51 PM   #19
JRosa
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW 320i
Join Date: Jul 2019
Location: connecticut

iTrader: (0)

Hi Masterov - did the part replacement solved your issue ? I have the same thing happen to me (BMW logo on and off) - the BMW dealership wants $1600 to replace head unit - I'm thinking I can buy the replacement part you showed (for $770) and install it myself (or have someone else install it) for a fraction of the cost - Any input would be greatly appreciated !
Appreciate 0
      07-15-2019, 02:47 PM   #20
sivaengn
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: BMW 2014 320i
Join Date: Jul 2019
Location: Fremont

iTrader: (0)

Hi, I have 2014 320i I am facing the same issue for last few weeks, worried to take it to dealer. Not sure whether its a head unit issue or software update issue. Any service shop trusted around SanJose, CA for analysis and cost est, instead of dealership.
Appreciate 0
      07-21-2019, 07:44 PM   #21
Duffster15
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2013 335i xdrive
Join Date: Jul 2019
Location: alaska

iTrader: (0)

Post head unit issues

Quote:
Originally Posted by sivaengn View Post
Hi, I have 2014 320i I am facing the same issue for last few weeks, worried to take it to dealer. Not sure whether its a head unit issue or software update issue. Any service shop trusted around SanJose, CA for analysis and cost est, instead of dealership.
i was having the same issue and luckily i purchased the extended warranty, the part is self was $1500 but with the warranty i pay $200 to get it fixed parts and labor. Check with your dealer to see if the warranty is an option for future electronic isssues.
Appreciate 0
      08-26-2019, 06:59 AM   #22
lazzari
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: BMW 320D
Join Date: Aug 2019
Location: Stockport

iTrader: (0)

Hey guys,

I really dont know what is happening with my car.
This is the second head unit dead in 4 weeks.

Same stuff, stuck on BMW logo.

I am suspecting it is something with my Bluetooth (phone). - The first unit died just couple of days after I change my mobile. (iPhone SE).
Yesterday I was on the speaker using the phone, all good. Left the car, changed to bring the call back to my mobile. next time I turn the car on, Stuck on BMW logo.
Simple as that.

Unless I am unluckiest guy in the world, something is not right and i have no idea what to do now.
It was really hard to find a head unit compatible with my car last time.

Any idea what could be causing this? Faulty Battery maybe?
Also, both head unit died on the hottest day here in the UK.
Could be a design flaw on the model my car uses? My unit is the simple one, no SAT NAV or ConnectedDrive.



I really appreciate any help.

Regards.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:50 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST