F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > 10.2" touchscreen for NBT EVO2 on f30
UroTuning
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-05-2019, 07:31 AM   #45
glachhman3
Private
38
Rep
99
Posts

Drives: SO M2
Join Date: Nov 2018
Location: nyc

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by yjypm View Post
I used BimmerCode to have it coded. Simply change HU's display size to 10.25 and resolution a level higher solves the problem.
Sorry I don't remember the exact parameters but it was pretty easy.
Damn I tried that. I wonder if this screen is a dud. I have backlight but nothing else. Trying to fit the screen from a 18 x5 into my 19 M2c. Gonna give it another try.
Appreciate 0
      03-05-2019, 07:49 AM   #46
vilord
Captain
163
Rep
693
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

There are 2 places to change the screen size and resolution.

If you search for RESOLUTION you should find both.

Here are the correct options for the 10.25 APIX2 touchscreen I have, which came from an X5:

CID_APIX_MODE = APIX2
CID_COM_MODE = MMI
CID_COLOR_DEPTH = 24bit
CID_RESOLUTION = 1440_540 (might also be CID_DISPLAY_RES)
CID_DISPLAY_SIZE = 10_25
DISPLAY_VARIANTE = breites_display
DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 10.25_1440x540
DIMMUNGSVARIANTE alte_dimmung

Last edited by vilord; 03-05-2019 at 08:00 AM.. Reason: had the wrong resolution
Appreciate 1
yjypm130.00

      03-05-2019, 08:01 AM   #47
glachhman3
Private
38
Rep
99
Posts

Drives: SO M2
Join Date: Nov 2018
Location: nyc

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by vilord View Post
There are 2 places to change the screen size and resolution.

If you search for RESOLUTION you should find both.

Here are the correct options for the 10.25 APIX2 touchscreen I have, which came from an X5:

CID_APIX_MODE = APIX2
CID_COM_MODE = MMI
CID_COLOR_DEPTH = 24bit
CID_RESOLUTION = 1440_540 (might also be CID_DISPLAY_RES)
CID_DISPLAY_SIZE = 10_25
DISPLAY_VARIANTE = breites_display
DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 10.25_1440x540
DIMMUNGSVARIANTE alte_dimmung
Ty! Gonna give this a go tonight
Appreciate 0
      03-05-2019, 09:39 AM   #48
AcExSpades
Lieutenant
AcExSpades's Avatar
Peru
64
Rep
565
Posts

Drives: 11 MW E92 M3
Join Date: Dec 2010
Location: CNJ

iTrader: (7)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
2006 Subaru WRX STi  [0.00]
Hi guys, any issues when upgrading to the 10.25 touchscreen (obviously aside from fitting the screen).

I'm mostly talking about everyday things. Using navigation, touch feedback, using reverse or top down view, etc...

I want to make sure that if I do this, there aren't any downsides.

Thanks
Appreciate 0
      03-05-2019, 11:04 AM   #49
yjypm
First Lieutenant
yjypm's Avatar
United_States
130
Rep
349
Posts

Drives: 2018 M3 ZCP
Join Date: Oct 2017
Location: Los Angeles

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by AcExSpades View Post
Hi guys, any issues when upgrading to the 10.25 touchscreen (obviously aside from fitting the screen).

I'm mostly talking about everyday things. Using navigation, touch feedback, using reverse or top down view, etc...

I want to make sure that if I do this, there aren't any downsides.

Thanks
Do it!
__________________

Instagram:catpupu_f80
Appreciate 0
      03-06-2019, 08:33 AM   #50
Dtwok335
DC-Coding
Germany
7
Rep
44
Posts

Drives: M3F80-Frozenblack-metallic
Join Date: Jun 2015
Location: Germany,RLP,67240 Bo/Ro

iTrader: (0)

Hey does anyone of you know, how I can retrofit my F80 2015 (ID4 I think?) to ID5 or ID6_light?

Ist ist just replace the unit an the display and coding? Or are there wires that need to be changed? I've read about something like that...

Coding is no problem. Just dunno what parts I really need to retrofit.

Thanks!
Appreciate 0
      03-07-2019, 12:13 PM   #51
glachhman3
Private
38
Rep
99
Posts

Drives: SO M2
Join Date: Nov 2018
Location: nyc

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by vilord View Post
There are 2 places to change the screen size and resolution.

If you search for RESOLUTION you should find both.

Here are the correct options for the 10.25 APIX2 touchscreen I have, which came from an X5:

CID_APIX_MODE = APIX2
CID_COM_MODE = MMI
CID_COLOR_DEPTH = 24bit
CID_RESOLUTION = 1440_540 (might also be CID_DISPLAY_RES)
CID_DISPLAY_SIZE = 10_25
DISPLAY_VARIANTE = breites_display
DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 10.25_1440x540
DIMMUNGSVARIANTE alte_dimmung
Perfect. I needed to change just that last line. Now Iím trying to figure out how to fit this display without cutting my dash.
Appreciate 0
      09-23-2019, 12:23 AM   #52
hlrzr
Team Blue for life. Tuning forks rule!
Canada
20
Rep
49
Posts

Drives: 2016 X5 50i M-Sport
Join Date: Apr 2019
Location: North of the 49th

iTrader: (0)

Sorry to bring this thread back but I'm contemplating a hybrid solution and am hoping you guys can help.

I've got an F15 NBT non-touch screen 10.2 display. I got in on a joyeauto carplay unit which works flawlessly however having a non-touch screen means I have to mirror a lot from my phone.

I'm just wondering if I can do a straight swap of a newer F15 touchscreen (likely from the EVO) to this? I've tried finding pics of the connectors and they appear to be the same. I know the touch functions likely won't be recognized by the NBT HU but would the carplay unit recognize them? I've put this question towards the reseller and likely manufacturer in the future.

Before I go dropping some coin on a touch screen, I'm just trying to figure out if the non/touch are interchangable on the NBT head unit.

Cheers!
Appreciate 0
      09-24-2019, 12:27 AM   #53
yjypm
First Lieutenant
yjypm's Avatar
United_States
130
Rep
349
Posts

Drives: 2018 M3 ZCP
Join Date: Oct 2017
Location: Los Angeles

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by hlrzr View Post
Sorry to bring this thread back but I'm contemplating a hybrid solution and am hoping you guys can help.

I've got an F15 NBT non-touch screen 10.2 display. I got in on a joyeauto carplay unit which works flawlessly however having a non-touch screen means I have to mirror a lot from my phone.

I'm just wondering if I can do a straight swap of a newer F15 touchscreen (likely from the EVO) to this? I've tried finding pics of the connectors and they appear to be the same. I know the touch functions likely won't be recognized by the NBT HU but would the carplay unit recognize them? I've put this question towards the reseller and likely manufacturer in the future.

Before I go dropping some coin on a touch screen, I'm just trying to figure out if the non/touch are interchangable on the NBT head unit.

Cheers!
The voltages are different between nbt and nbt evo. You might want to use a non-touch display.
__________________

Instagram:catpupu_f80
Appreciate 1
hlrzr19.50

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST