F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Car Play for NBTevo_E??
Extreme Powerhouse
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-01-2021, 04:50 PM   #1
tbrazil
Private First Class
8
Rep
134
Posts

Drives: 16%E2%80%99 340i
Join Date: Jul 2018
Location: Queen Creek, AZ

iTrader: (0)

Car Play for NBTevo_E??

How would I set up Apple CarPlay with this software? Is it capable?
Appreciate 0
      05-06-2021, 06:42 PM   #2
rfrey
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2016 328i
Join Date: Mar 2021
Location: Asheville, North Carolina

iTrader: (0)

Hi. I have a late 2015 build that is (or was) running NBTevo_E16382A.

My system was upgraded to iDrive 6 + carplay by Easy Bimmer Coding. The unit only has 2GB but I’ve had no rebooting or crashing issues. It actually works pretty well.

Thanks,
Rod
Appreciate 0
      05-11-2021, 02:42 AM   #3
kubax86
Major
kubax86's Avatar
Germany
708
Rep
1,404
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2017
Location: World

iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by tbrazil View Post
How would I set up Apple CarPlay with this software? Is it capable?
Yes, it is capable. You will need iD4 to iD6 flash + activation of Apple CarPlay.
We have tested and stable solution that works really well without reboots on this headunit.
Appreciate 3
      05-11-2021, 07:00 PM   #4
tbrazil
Private First Class
8
Rep
134
Posts

Drives: 16%E2%80%99 340i
Join Date: Jul 2018
Location: Queen Creek, AZ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kubax86 View Post
Quote:
Originally Posted by tbrazil View Post
How would I set up Apple CarPlay with this software? Is it capable?
Yes, it is capable. You will need iD4 to iD6 flash + activation of Apple CarPlay.
We have tested and stable solution that works really well without reboots on this headunit.
Quote:
Originally Posted by kubax86 View Post
Quote:
Originally Posted by tbrazil View Post
How would I set up Apple CarPlay with this software? Is it capable?
Yes, it is capable. You will need iD4 to iD6 flash + activation of Apple CarPlay.
We have tested and stable solution that works really well without reboots on this headunit.
Do you have a website?
Appreciate 0
      05-12-2021, 10:13 AM   #5
e38740imd
Second Lieutenant
United_States
47
Rep
222
Posts

Drives: 2016 640i
Join Date: Oct 2019
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tbrazil View Post
Do you have a website?


i second this.

i would like to flash my id4 to id6
Appreciate 0
      05-12-2021, 10:26 AM   #6
mmm-five
Private First Class
mmm-five's Avatar
United Kingdom
67
Rep
148
Posts

Drives: 2006 Z4MC + 2015 320D M-Sport
Join Date: Aug 2017
Location: Liverpool, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tbrazil View Post
Do you have a website?
You mean like the website in their signature
Appreciate 0
      05-12-2021, 12:08 PM   #7
steve@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
steve@codemybimmer's Avatar
Canada
526
Rep
1,846
Posts


Drives: 2016 M235i xDrive cabriolet
Join Date: Apr 2010
Location: Canada & HK

iTrader: (2)

Garage List
Quote:
Originally Posted by e38740imd View Post
i second this.

i would like to flash my id4 to id6
We offer this as part of our Level 3 Remote Support Session and have done over a hundred of these already without any issues.

You will however need a battery tender that can keep the vehicle battery above 12v throughout the 1.5 hour flash along with a Windows laptop with at least 25GB of available space and an ENET cable.
__________________
CMB Solutions Limited
Remote vehicle diagnostic and programming | Apple CarPlay solutions | Retrofit help
www.codemybimmer.ca | Check out our reviews!
Check out our online store! | Remote Coding Package| Fullscreen Apple CarPlay with software update

Last edited by steve@codemybimmer; 05-12-2021 at 12:16 PM..
Appreciate 0
      05-13-2021, 08:53 PM   #8
e38740imd
Second Lieutenant
United_States
47
Rep
222
Posts

Drives: 2016 640i
Join Date: Oct 2019
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by steve@codemybimmer View Post
Quote:
Originally Posted by e38740imd View Post
i second this.

i would like to flash my id4 to id6
We offer this as part of our Level 3 Remote Support Session and have done over a hundred of these already without any issues.

You will however need a battery tender that can keep the vehicle battery above 12v throughout the 1.5 hour flash along with a Windows laptop with at least 25GB of available space and an ENET cable.
i have a commercial battery Tender

and 2 laptops wit The the available space.

i hav3 a Obd kline cable to usb/otg that i use to flash mhd

i would have to obtain an enet cable

Last edited by e38740imd; 05-15-2021 at 06:48 PM..
Appreciate 0
      05-14-2021, 09:06 AM   #9
steve@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
steve@codemybimmer's Avatar
Canada
526
Rep
1,846
Posts


Drives: 2016 M235i xDrive cabriolet
Join Date: Apr 2010
Location: Canada & HK

iTrader: (2)

Garage List
Quote:
Originally Posted by e38740imd View Post
i have a commercial battery Trnder

and 2 laptops withe the available space.

i hav3 a Obd kline calble to usb/otg

i would gave to obrain an enetc able
Would this be for the 2016 640i or another vehicle because that vehicle would be on the older NBT system.
__________________
CMB Solutions Limited
Remote vehicle diagnostic and programming | Apple CarPlay solutions | Retrofit help
www.codemybimmer.ca | Check out our reviews!
Check out our online store! | Remote Coding Package| Fullscreen Apple CarPlay with software update
Appreciate 0
      05-15-2021, 06:47 PM   #10
e38740imd
Second Lieutenant
United_States
47
Rep
222
Posts

Drives: 2016 640i
Join Date: Oct 2019
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by steve@codemybimmer View Post
Would this be for the 2016 640i or another vehicle because that vehicle would be on the older NBT system.
2016 640I

Production date 12/15
Appreciate 0
      05-18-2021, 05:55 AM   #11
steve@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
steve@codemybimmer's Avatar
Canada
526
Rep
1,846
Posts


Drives: 2016 M235i xDrive cabriolet
Join Date: Apr 2010
Location: Canada & HK

iTrader: (2)

Garage List
Quote:
Originally Posted by e38740imd View Post
2016 640I

Production date 12/15
That would be NBT and not EVO but you can still replace the HU to have ID6 with Apple CarPlay.
__________________
CMB Solutions Limited
Remote vehicle diagnostic and programming | Apple CarPlay solutions | Retrofit help
www.codemybimmer.ca | Check out our reviews!
Check out our online store! | Remote Coding Package| Fullscreen Apple CarPlay with software update
Appreciate 0
      05-19-2021, 01:47 AM   #12
Sadovitz
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: BMW F30&F25
Join Date: May 2021
Location: England

iTrader: (0)

You can buy a set from China. In my opinion, this is the simplest trick.
Appreciate 0
      05-19-2021, 04:40 PM   #13
Bay23
New Member
2
Rep
13
Posts

Drives: 2016 BMW 340i xDrive
Join Date: Mar 2021
Location: Florida

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by steve@codemybimmer View Post
Quote:
Originally Posted by e38740imd View Post
i second this.

i would like to flash my id4 to id6
We offer this as part of our Level 3 Remote Support Session and have done over a hundred of these already without any issues.

You will however need a battery tender that can keep the vehicle battery above 12v throughout the 1.5 hour flash along with a Windows laptop with at least 25GB of available space and an ENET cable.
If you upgrade from id4 > id6 do you still retain all functions of navigation, heads up display, and vehicle status/checks (for oil level and tire pressure monitoring system?) Would there be anything that is not functional?

Also is it reversible/traceable by dealer if I were to revert back for warranty issues?
Appreciate 0
      05-23-2021, 07:00 AM   #14
jb2005
New Member
0
Rep
6
Posts

Drives: BMW
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bay23 View Post
If you upgrade from id4 > id6 do you still retain all functions of navigation, heads up display, and vehicle status/checks (for oil level and tire pressure monitoring system?) Would there be anything that is not functional?

Also is it reversible/traceable by dealer if I were to revert back for warranty issues?
Everything will be functional except BMW Navigation which will trigger reboots because of insufficient RAM memory, but it will still be there. Carplay navigation directions will not be displayed in HUD.

Update only if you plan to use Carplay only for directions.
__________________
Apple Carplay Fullscreen
Android Screen Mirroring
///M Coding
Appreciate 0
      05-25-2021, 10:46 AM   #15
kng_lir
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW 328xi 2016
Join Date: May 2021
Location: Ukraine

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kubax86 View Post
Yes, it is capable. You will need iD4 to iD6 flash + activation of Apple CarPlay.
We have tested and stable solution that works really well without reboots on this headunit.
Can anyone give feedback if it works well?
Appreciate 0
      06-15-2021, 12:04 PM   #16
jb2005
New Member
0
Rep
6
Posts

Drives: BMW
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

Everything works well except BMW Navigation. You can pm me for more info if needed.
__________________
Apple Carplay Fullscreen
Android Screen Mirroring
///M Coding
Appreciate 0
      06-15-2021, 10:49 PM   #17
steve@codemybimmer
BimmerPost Supporting Vendor
steve@codemybimmer's Avatar
Canada
526
Rep
1,846
Posts


Drives: 2016 M235i xDrive cabriolet
Join Date: Apr 2010
Location: Canada & HK

iTrader: (2)

Garage List
We've been doing this flash since 2017 and I have personally done this on my own 2016 328i xDrive at the time so as stated above, if you plan on using Waze, Google Maps and Apple Maps as a substitute to the stock BMW system, there will not be any issues.
__________________
CMB Solutions Limited
Remote vehicle diagnostic and programming | Apple CarPlay solutions | Retrofit help
www.codemybimmer.ca | Check out our reviews!
Check out our online store! | Remote Coding Package| Fullscreen Apple CarPlay with software update
Appreciate 0
      06-16-2021, 12:04 PM   #18
kubax86
Major
kubax86's Avatar
Germany
708
Rep
1,404
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2017
Location: World

iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by kng_lir View Post
Can anyone give feedback if it works well?
As others pointed, when using CarPlay Fullscreen it works just fine. No issues, lags, reboot. Problems may appear when using OEM nav.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST