F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > N47 and N57 Turbodiesel Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications > Driveterain full performence not avaliable f30 320d
proTUNING Freaks
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-16-2020, 01:38 PM   #1
plusrd
New Member
0
Rep
25
Posts

Drives: f30
Join Date: Aug 2019
Location: dz

iTrader: (0)

Driveterain full performence not avaliable f30 320d

Hello friends

i have f30 320d 2014

Yesterday i was remove intake and clean it and i install it again
First engine start when accelerating little bit of black smook
when i went for a ride about 2 min message said Driveterain full performence not avaliable , and exhust sound little bit loud , not normal , please help me to solve this problem , thanks
Appreciate 0
      11-16-2020, 11:34 PM   #2
Enabled
Captain
286
Rep
784
Posts

Drives: 328xd Wagon, M2 Competition
Join Date: Jun 2018
Location: Houston

iTrader: (0)

I would read codes if you can
Appreciate 0
      11-17-2020, 03:30 AM   #3
plusrd
New Member
0
Rep
25
Posts

Drives: f30
Join Date: Aug 2019
Location: dz

iTrader: (0)

No active error code , i just turn the car off , and turn on again after 1 hour and the message gone , and full performance back again , but when i accelerating i hear a sound like air leak out
Appreciate 0
      11-17-2020, 06:01 AM   #4
plusrd
New Member
0
Rep
25
Posts

Drives: f30
Join Date: Aug 2019
Location: dz

iTrader: (0)

The old message back drivetraine full performance not avaliable i think egr valve close ???
Appreciate 0
      11-17-2020, 11:00 AM   #5
eugene89us
Second Lieutenant
United_States
156
Rep
282
Posts

Drives: 2018 BMW 328d
Join Date: Dec 2017
Location: MS

iTrader: (0)

plusrd make sure you're reading codes with BMW's ISTA or a BMW specific app, such as BimmerLink. BMW will throw individual codes that are not necessarily readable by some generic units. Sometimes it won't set CEL. But the code will be in memory, whether present or now. Boost leak will set off the code. I had a boost leak after forgetting to replace a sealing ring on my charge pipe. The car had ZERO lights on dash - but when I read codes, it set 2. ISTA will actually guide you as to where to look and how to fix the issue. It pinpoited boost leak immediately and revved the car for me while I searched for the location of the whistle. Easy to diagnose most of the time. But don't depend that you will set off MIL on dash. Mine never set off MIL when EGR got clogged and when I caused my own boost leak, BMW specific code reader is a must.
Appreciate 0
      11-17-2020, 03:05 PM   #6
plusrd
New Member
0
Rep
25
Posts

Drives: f30
Join Date: Aug 2019
Location: dz

iTrader: (0)

Problem solved i didn't tightening intake bolt good , its was leaking air from there , thanks friends for your replys
Appreciate 0
      11-23-2020, 05:49 PM   #7
David311996
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Mar 2019
Location: Manchester, UK

iTrader: (0)

I currently have the same issue here, how in limp mode. So all you did was tighten the intake bolt?
Appreciate 0
      11-23-2020, 07:09 PM   #8
plusrd
New Member
0
Rep
25
Posts

Drives: f30
Join Date: Aug 2019
Location: dz

iTrader: (0)

Yes try to find air leak
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST