F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > 6WB coding tread
proTUNING Freaks
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-28-2018, 12:32 PM   #23
Johnny250
Lieutenant Colonel
533
Rep
1,815
Posts

Drives: 328d Wagon
Join Date: Apr 2012
Location: Los Angeles

iTrader: (36)

coded the compass.. very cool! sub'ed
Appreciate 0
      03-05-2018, 02:45 AM   #24
juju00799
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: F30 black
Join Date: Jun 2016
Location: Belgium

iTrader: (0)

Hello all,

Iíve retrofited a 6wb cluster in end 2012 F30.

I VO code hu-cic et Bkombi. Everything work except setting hour and date ( solve by coding kombi -cic to kombi-high) and i havenít navigation information in cluster. Anyone have the solution ?

Thankís for your answer
Appreciate 0
      03-05-2018, 04:39 AM   #25
gutschig
New Member
Austria
2
Rep
19
Posts

Drives: F30 318D
Join Date: Nov 2016
Location: Austria

iTrader: (0)

Your MOST bus is working? I have the same problem with a broken MOST cable.
Appreciate 0
      03-10-2018, 09:33 AM   #26
benzin
New Member
2
Rep
15
Posts

Drives: E92 320i F30 328i
Join Date: Jun 2006
Location: France

iTrader: (0)

Just finished installed 6wb cluster, coded D KOMBI and HU CIC everything is working but i can not set the time and date, does any one know what is wrong?
I have CIC not NBT.
Appreciate 0
      03-10-2018, 09:36 AM   #27
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3811
Rep
20,644
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by benzin View Post
Just finished installed 6wb cluster, coded D KOMBI and HU CIC everything is working but i can not set the time and date, does any one know what is wrong?
I have CIC not NBT.
FDL Code theese:

CIC => KOMBI_CIC = kombi_high
DKOMBI => NAVI_NBT_ENABLE = kein_nbt
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      03-11-2018, 08:52 AM   #28
benzin
New Member
2
Rep
15
Posts

Drives: E92 320i F30 328i
Join Date: Jun 2006
Location: France

iTrader: (0)

Thanks a lot shawn for these two last steps.
Everything in 6WB is fine now on my June 2012 F30 !!!
Just had to reset some CBS after setting the date.
Many thanks also for the software and data.
Appreciate 0
      03-11-2018, 01:06 PM   #29
shawnsheridan
General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3811
Rep
20,644
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by benzin View Post
Thanks a lot shawn for these two last steps.
Everything in 6WB is fine now on my June 2012 F30 !!!
Just had to reset some CBS after setting the date.
Many thanks also for the software and data.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      06-05-2018, 01:27 PM   #30
larry_bml
First Lieutenant
larry_bml's Avatar
Romania
64
Rep
310
Posts

Drives: BMW F30 Sport Line 320ded
Join Date: Dec 2009
Location: Romania - Pitesti

iTrader: (0)

Does anyone know what should be coded in NBT for showing option for biger numbers for speed and rpms?
Thank you in advance!
Appreciate 0
      06-05-2018, 02:45 PM   #31
bill_f31
Private First Class
103
Rep
158
Posts

Drives: BMW F31 M Sport
Join Date: Jan 2014
Location: Greece

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by larry_bml View Post
Does anyone know what should be coded in NBT for showing option for biger numbers for speed and rpms?
Thank you in advance!
Try with your responsibility LOUPE_TACHO_KOMBI and SETTINGS_INFO_DISPLAY
Appreciate 0
      06-05-2018, 02:59 PM   #32
larry_bml
First Lieutenant
larry_bml's Avatar
Romania
64
Rep
310
Posts

Drives: BMW F30 Sport Line 320ded
Join Date: Dec 2009
Location: Romania - Pitesti

iTrader: (0)

I think they are already aktiv, but I will check. Thank you.
Appreciate 0
      06-07-2018, 07:42 AM   #33
jojo7
Private First Class
37
Rep
161
Posts

Drives: F320i
Join Date: Dec 2014
Location: United States

iTrader: (0)

subbed. will be doing this soon.
Appreciate 0
      06-17-2018, 02:25 PM   #34
sdjro
Private
Romania
7
Rep
59
Posts

Drives: BMW F32
Join Date: Aug 2015
Location: Romania,Constanta

iTrader: (0)

What is wrong?

Does anybody know what is wrong with my 6wb?
Attached Images
 
Appreciate 0
      06-18-2018, 03:53 PM   #35
polinesiano
New Member
polinesiano's Avatar
Italy
2
Rep
21
Posts

Drives: Bmw f30 luxury
Join Date: Apr 2018
Location: Caserta

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sdjro View Post
Does anybody know what is wrong with my 6wb?
OMG !

It looks like broken!
Appreciate 1
      06-19-2018, 06:44 AM   #36
sdjro
Private
Romania
7
Rep
59
Posts

Drives: BMW F32
Join Date: Aug 2015
Location: Romania,Constanta

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by polinesiano View Post
OMG !

It looks like broken!
Funny thing is that is doing like this only when i'm using navigation for reaching a place and it doesn't matter if i'm using ecopro or sport display
Appreciate 0
      06-19-2018, 02:46 PM   #37
chp10
Enlisted Member
23
Rep
38
Posts

Drives: F31
Join Date: Jan 2017
Location: Switzerland

iTrader: (0)

As far as i remember you have to change HU_NBT coding. There is a something like Guiding_Kombi_HUD and you have to change it to Rueko mit HUD
Appreciate 0
      06-21-2018, 06:30 AM   #38
Skyhigh
Major
Skyhigh's Avatar
386
Rep
1,140
Posts

Drives: BMW F36
Join Date: Apr 2018
Location: Europe

iTrader: (0)

I read here that compass can be coded.
Can hose that have done it please clarify:

- When does it show? Any prerequisites? (mode, navigation, etc.)?
- Any dependency on HUD?
__________________
"Large increases in cost with questionable increases in performance can be tolerated only in cars and women."
Appreciate 0
      06-21-2018, 02:29 PM   #39
chp10
Enlisted Member
23
Rep
38
Posts

Drives: F31
Join Date: Jan 2017
Location: Switzerland

iTrader: (0)

Compass can be selected to be displayed in the Kombi information window. I would assume you need at least Navi. No HUD dependency
Appreciate 0
      06-22-2018, 03:43 AM   #40
Skyhigh
Major
Skyhigh's Avatar
386
Rep
1,140
Posts

Drives: BMW F36
Join Date: Apr 2018
Location: Europe

iTrader: (0)

How do you select it to be displayed? Could you upload a picture?
Many thanks I will try it very soon.
__________________
"Large increases in cost with questionable increases in performance can be tolerated only in cars and women."
Appreciate 0
      06-22-2018, 04:46 AM   #41
chp10
Enlisted Member
23
Rep
38
Posts

Drives: F31
Join Date: Jan 2017
Location: Switzerland

iTrader: (0)

with the BC button. Just google it you will find plenty of pictures also here in this forum.
Appreciate 0
      06-22-2018, 01:20 PM   #42
vivisterist
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: bmw f30
Join Date: May 2018
Location: trinidad

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by IK6SPEED View Post
Anyone know how to get this (battery levels on 330e or AH?) on the 6WB?

Shot is from 6WA

Thanks
Howís the 6WB working on the 330e?
Appreciate 0
      06-22-2018, 01:37 PM   #43
IK6SPEED
Major General
IK6SPEED's Avatar
United_States
3712
Rep
9,373
Posts

Drives: BMW M3 / AH3
Join Date: Jan 2013
Location: Cali

iTrader: (21)

Quote:
Originally Posted by vivisterist View Post
Quote:
Originally Posted by IK6SPEED View Post
Anyone know how to get this (battery levels on 330e or AH?) on the 6WB?

Shot is from 6WA

Thanks
How’s the 6WB working on the 330e?
It works fine but the gauge shown is still an unknown to display in the coding.
__________________
Stable: F80 / AH3
Past: F80 ZCP / F22 M235i / E89 35is
Appreciate 0
      06-25-2018, 08:30 AM   #44
zaynn786
New Member
0
Rep
12
Posts

Drives: F30 XDrive 320d
Join Date: Mar 2017
Location: Newcastle upon Tyne

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chp10 View Post
Hi,

because some of us installed already the 6WB Kombi i would like to start this tread. Here you can share your experience and findings with us.

Some of you asked me for the compass function. This can be found in section

3003 FZG Ausstattung -> Kompass Graph Enable -> set to aktiv.

I found also Motorleistung Enable which should show the engine power used (only workingin sportmodus). Unfortunately it is not working in my car. Maybe someone can try it and confirm. As it seems it is working at least for the F10 series cars.

In my 2013 F31 is still the HUD not working, i guess a coding mistake (resolution, wrapping...?), so if someone can help me would be nice.

I have enabled the compass but now my Nav seems to be confused. It does not show correct orientation
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:39 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST