F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > General F30 Sedan / F32 Coupe / F36 Gran Coupe Forum > Real Time Traffic
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-27-2018, 03:51 PM   #23
DonJuan
Private First Class
United_States
124
Rep
199
Posts

Drives: F15 xDrive35i, F30 328d, E30
Join Date: Nov 2018
Location: N.Miss, Memhis, TN

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kalien34 View Post
Didn't know about such function. Does it need to be customized or turned on?

I only know you can see the traffic details on the left side menu section, but not popup notification.
Yes! it will pop up a warning message. I've been using it for a little over three weeks on two cars and I've seen two notifications, one was effectively a car broken down and the other was a cop trying to catch speeders! lol (nice addition to my V1
Not sure if I had a destination of if it just happen to be on my way.
Appreciate 0
      11-27-2018, 04:08 PM   #24
5mall5nail5
Not stock
5mall5nail5's Avatar
United_States
325
Rep
461
Posts

Drives: E34 525i Turbo
Join Date: Oct 2008
Location: PA

iTrader: (0)

Send a message via AIM to 5mall5nail5
Quote:
Originally Posted by gpjustinn View Post
How do you know if you have RTTI? Just got my car CPO about a month ago. I have an option that says "Traffic Info/Gray Map", but not sure if that is it?
You'd know if you have traffic lines. Green yellow red. Its only $50/yr. I subscribed. So worth it.

How do you preset hot keys to addresses?
__________________
2015 BSM 328i Sport Line - BSM - 18" Style 397 - OEM BMW Performance Black Grill
2015 BSM X1 M Sport - BSM - 19" Style 225
1992 525i - Built 2.9L "M50" - Precision 7675 turbo, DTA standalone ECU, custom everything
1987 325e - M52 2.8L 24v swap
Appreciate 1
      11-27-2018, 04:17 PM   #25
kalien34
Second Lieutenant
United_States
58
Rep
205
Posts

Drives: 2018 AW 430GC xDrive M Sport
Join Date: Sep 2017
Location: Chicago

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 5mall5nail5 View Post
You'd know if you have traffic lines. Green yellow red. Its only $50/yr. I subscribed. So worth it.

How do you preset hot keys to addresses?
Input an address in your Navi, and then long press one of the radio buttons until it gongs.
Appreciate 0
      11-27-2018, 04:17 PM   #26
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gpjustinn View Post
What about ConnectedDrive Services? Is there anything on there worth subscribing for?
The real time traffic is the only one I bothered to extend after the initial 3 year subscription ran out. Now's the time to buy, while it's on sale.
Appreciate 1
      11-27-2018, 04:21 PM   #27
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 5mall5nail5 View Post
How do you preset hot keys to addresses?
Hot keys store whatever is on the iDrive screen when you push them. It's not like the usual radio pre-sets. You can store those too, but only if you bring up the radio on the iDrive screen.
Appreciate 3
      11-27-2018, 04:53 PM   #28
upsidedownfunnel
Lieutenant Colonel
United_States
1400
Rep
1,960
Posts

Drives: 2014 335i
Join Date: Jul 2017
Location: Irvine, CA

iTrader: (4)

Garage List
2014 BMW 335i  [0.00]
The RTTI on my 2017 X5 NBT Evo works great, but Waze is superior in many ways. Without Carplay, I agree, it's a pain to use, but if you have Carplay, you should definitely be using Google Maps or Waze.

Waze seems to have much more accurate traffic information like real time speeds. I'd rather be going through a 10mph red zone than a stop and go 5mph zone. Waze also has a speed trap warnin.
Appreciate 0
      11-27-2018, 05:04 PM   #29
devil84
Lieutenant
United Kingdom
63
Rep
537
Posts

Drives: F36 430D X Drive
Join Date: Jul 2015
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Billfitz View Post
Hot keys store whatever is on the iDrive screen when you push them. It's not like the usual radio pre-sets. You can store those too, but only if you bring up the radio on the iDrive screen.

What's the difference between hot keys vs radio pre sets?
Appreciate 0
      11-27-2018, 05:54 PM   #30
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

A radio pre-set button will only store radio stations. We don't have those, although the hot keys look like the same thing.
Appreciate 0
      11-27-2018, 06:02 PM   #31
deviantspeed
moew
154
Rep
482
Posts

Drives: 2017 F31 330 and a WP0AA
Join Date: Jul 2016
Location: I live in a tent

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Billfitz View Post
A radio pre-set button will only store radio stations. We don't have those, although the hot keys look like the same thing.
My 2017, per the manual, will store more than radio stations.

I have RTT enabled until 2021, neat feature. I do miss waze on the main screen a little but it runs better on the phone. BMW doesn't recognize my last 7 of the vin for any update, too. But I think I have a little bit of a unicorn.
Appreciate 0
      11-27-2018, 07:50 PM   #32
Elvisfan
Captain
239
Rep
835
Posts

Drives: 2018 430ix convertible MGM
Join Date: Jun 2016
Location: Illinois

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by deviantspeed View Post
My 2017, per the manual, will store more than radio stations.

I have RTT enabled until 2021, neat feature. I do miss waze on the main screen a little but it runs better on the phone. BMW doesn't recognize my last 7 of the vin for any update, too. But I think I have a little bit of a unicorn.
The buttons can be used for radio stations or a variety of things. As explained in the previous posts.
Appreciate 0
      11-28-2018, 04:34 PM   #33
tomtendo
New Member
3
Rep
24
Posts

Drives: 2015 335i
Join Date: Aug 2018
Location: Florida

iTrader: (0)

How do you update your maps?
Appreciate 0
      11-28-2018, 05:25 PM   #34
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

https://f30.bimmerpost.com/forums/fo...play.php?f=426
Appreciate 0
      11-28-2018, 07:20 PM   #35
2000Z3M
Captain
456
Rep
666
Posts

Drives: 2016 435i ZHP
Join Date: Dec 2008
Location: MO

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tex2670 View Post
Quote:
Originally Posted by harrywashy View Post
Just bought RTTI for the first time yesterday and had my first drive this morning. I was skeptical, but for $43/year (theres a deal going on through Jan 7) i thought I'd give it a try.

There was a big crash on the normal highway route and right away RTTI re-routed me on a route I'd never taken before. Said it saved me about +30 minutes in traffic.

Waze people: I know. I'm 25. I understand Waze is awesome and free - but its annoying to take my phone out every morning and plug in the address.

Tldr: try out RTTI it you've been thinking about it
Don't you have to plug in the address in your nav? You know that Waze has the ability to save frequent destinations? And generally predicts the location you are typing in after just a few keystrokes? Especially if you've been there before?
this and you get cop locations when they are tag or road kill or junk on the road. waze has saved me a lot of money.
Appreciate 0
      09-13-2019, 12:26 PM   #36
rambalu80
Major
rambalu80's Avatar
United_States
67
Rep
1,222
Posts

Drives: 2016 BMW 340i
Join Date: Apr 2007
Location: Katy TX

iTrader: (2)

Garage List
2016 BMW 340i  [0.00]
I'm hoping somebody here knows the answer to this. I have a 2016 F30 340i, with which I got 3 years of Advanced RTTI included and I extended it for another year. The ARTTI subscription expired 2 weeks ago and I am yet to renew it. That said, should I still be able get standard RTTI or any form of TI at all on my Nav without paying a subscription fee?
__________________
2016 BMW 340i
688 | LCL5 | 4FT | ZMT | ZTP | ZDA | ZLP | 494
Formula One Pinnacle 30 Tint | Brushed Aluminum Pedals
Appreciate 0
      09-13-2019, 04:15 PM   #37
tex2670
Colonel
tex2670's Avatar
United_States
1405
Rep
2,822
Posts

Drives: '14 328xi Sport Line
Join Date: Jan 2015
Location: Philly

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rambalu80 View Post
I'm hoping somebody here knows the answer to this. I have a 2016 F30 340i, with which I got 3 years of Advanced RTTI included and I extended it for another year. The ARTTI subscription expired 2 weeks ago and I am yet to renew it. That said, should I still be able get standard RTTI or any form of TI at all on my Nav without paying a subscription fee?
My subscription expired, and now I get no traffic data at all.
__________________

2014 328i xDrive | Black Sapphire / Black Red Dakota | Sport Line | Premium Pkg | Lighting Pkg | Cold Weather Pkg | Driver Assistance | Nav | Sport Automatic Transmission
Appreciate 0
      09-13-2019, 04:34 PM   #38
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rambalu80 View Post
should I still be able get standard RTTI or any form of TI at all on my Nav without paying a subscription fee?
There is no 'standard' RTTI or any form of TI other than ARTTI.
Appreciate 0
      09-14-2019, 09:19 AM   #39
WaarrEagle
Private
11
Rep
53
Posts

Drives: 2015 Estoril Blue 335 Sedan
Join Date: Oct 2009
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Billfitz View Post
There is no 'standard' RTTI or any form of TI other than ARTTI.
This is not true. Threre are at least 2 levels of traffic services available in the US. One is a subscription from BMW (I believe that is ARTTI). My 2015 CPO had that for a few weeks before it ran out. Then there is FM radio based traffic information. I coded this on after my ARTTI ran out and I get free traffic information over FM radio for major routes in my area. It is not as good as ARTTI, but I still find it useful.
Appreciate 0
      09-14-2019, 09:21 AM   #40
WaarrEagle
Private
11
Rep
53
Posts

Drives: 2015 Estoril Blue 335 Sedan
Join Date: Oct 2009
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rambalu80 View Post
That said, should I still be able get standard RTTI or any form of TI at all on my Nav without paying a subscription fee?
On my 2015, I was able to code on TI after ARTTI expired. I kept the following notes:
CAFD coded Real Time Traffic Information to HU_NBT:
TI_TMC = aktiv
TI_CA_TMC = aktiv
TI_TPEG = nicht_aktiv
TI_CA_TPEG = nicht_aktiv
TI_TMC_REGIONAL = aktiv
Appreciate 5
      09-14-2019, 09:38 AM   #41
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

Is the traffic information broadcast via FM automatically displayed on the Nav screen? Or does it simply play on the radio?
Appreciate 0
      09-14-2019, 09:32 PM   #42
tex2670
Colonel
tex2670's Avatar
United_States
1405
Rep
2,822
Posts

Drives: '14 328xi Sport Line
Join Date: Jan 2015
Location: Philly

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Billfitz View Post
Is the traffic information broadcast via FM automatically displayed on the Nav screen? Or does it simply play on the radio?
You would be better off with it playing on the radio. My old Mazda has this; it's complete garbage.
__________________

2014 328i xDrive | Black Sapphire / Black Red Dakota | Sport Line | Premium Pkg | Lighting Pkg | Cold Weather Pkg | Driver Assistance | Nav | Sport Automatic Transmission
Appreciate 0
      09-15-2019, 11:09 AM   #43
WaarrEagle
Private
11
Rep
53
Posts

Drives: 2015 Estoril Blue 335 Sedan
Join Date: Oct 2009
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Billfitz View Post
Is the traffic information broadcast via FM automatically displayed on the Nav screen? Or does it simply play on the radio?
It shows up on the nav map just like the ARTTI traffic, just on fewer streets.
Appreciate 0
      09-15-2019, 12:32 PM   #44
Billfitz
Major General
Billfitz's Avatar
United_States
3255
Rep
7,806
Posts

Drives: '15 328iX GT
Join Date: Jan 2015
Location: New Hampshire

iTrader: (0)

Does it automatically re-route you if you're using destination guidance?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:22 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST