F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > 2012-2019 BMW 3 and 4-Series Forums > Regional Forums > CANADA > BMW Connected App - Launched in Canada
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-04-2018, 04:21 PM   #45
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spoolzer View Post
Anyone know if this is normal for a car that has connected services? cc @canadian33

It's a 2017 340x

[IMG][/IMG]
Some customers have reported an issue when creating a profile from the app directly.

My suggestion is create a profile at https://www.bmw-connecteddrive.ca and add your vehicle

There is going to be a new version of the app coming V10, that will fix this issue. We hope to have it out in the next few days
Appreciate 0
      12-04-2018, 04:23 PM   #46
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mattryan View Post
Will we ever be able to unlock our cars with the app?
Yes, there are a few regulatory and legal topics that we need to address first. We hope to have this available in early 2019
Appreciate 1
      12-05-2018, 11:39 AM   #47
pokerface
Colonel
pokerface's Avatar
Canada
270
Rep
2,323
Posts

Drives: F25 X3 N20 / F80 ZCP
Join Date: Apr 2006
Location: Toronto

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by spoolzer View Post
Anyone know if this is normal for a car that has connected services? cc @canadian33

It's a 2017 340x

[IMG][/IMG]
Quote:
Originally Posted by pokerface View Post
Just happened to me as well.
Quote:
Originally Posted by canadian33 View Post
Some customers have reported an issue when creating a profile from the app directly.

My suggestion is create a profile at https://www.bmw-connecteddrive.ca and add your vehicle

There is going to be a new version of the app coming V10, that will fix this issue. We hope to have it out in the next few days


resolved when i plugged my phone to the car directly.
Appreciate 0
      12-09-2018, 10:24 PM   #48
sgtwilko
New Member
sgtwilko's Avatar
Canada
7
Rep
11
Posts

Drives: 2017 330i XDrive, M Pkg
Join Date: Sep 2017
Location: Montreal

iTrader: (0)

IPad support?

Hello,
The new connected app is not available for iPads. The old one was. Why is it only downloadable on iPhones. Is there any tech limitation to iPad support? If not, why not allow it to be installed on iPads.
Appreciate 0
      12-09-2018, 10:25 PM   #49
sgtwilko
New Member
sgtwilko's Avatar
Canada
7
Rep
11
Posts

Drives: 2017 330i XDrive, M Pkg
Join Date: Sep 2017
Location: Montreal

iTrader: (0)

Android support

Is there an eta for the Android version of the app?
Appreciate 0
      12-10-2018, 11:58 AM   #50
Sailormannn
Private
Canada
6
Rep
89
Posts

Drives: 2014 BMW 335i xDrive
Join Date: Sep 2009
Location: Canada

iTrader: (0)

Version 10.0 Crashing

Downloaded v10.0 of BMW Connected and it crashes immediately when it tries to launch.

I知 using an iPhone XS Max and iOS 12.1.1. I checked the App Store reviews for v10.0 and it looks like I知 not alone. It worked fine on previous versions.

Hope for a quick fix
Appreciate 0
      12-10-2018, 12:05 PM   #51
blue dragon
Captain
Canada
227
Rep
997
Posts

Drives: '17 340i MPPSK - '09 E70 35d
Join Date: Jul 2010
Location: Land of high taxes and crappy healthcare

iTrader: (0)

Honestly, I have not seen a crappier launch of any product. I've reached out to Canadian33 with no resolution, called BMW assist only to be told they can't see Canadian cars.
I've reached out to my dealership with no success. At this point, I'm paying for functionality that BMW is remiss in delivering.

Not a happy camper. I simply do not get a confirmation code sent to my car when I add it in the new app. The legacy bmw remote app continues to work, but the new app does not.
__________________

| '09 X5 35D - Work horse - '17 X1 MSport - Wife's daily - '17 340i MSport - my daily
Appreciate 0
      12-10-2018, 12:19 PM   #52
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blue dragon View Post
Honestly, I have not seen a crappier launch of any product. I've reached out to Canadian33 with no resolution, called BMW assist only to be told they can't see Canadian cars.
I've reached out to my dealership with no success. At this point, I'm paying for functionality that BMW is remiss in delivering.

Not a happy camper. I simply do not get a confirmation code sent to my car when I add it in the new app. The legacy bmw remote app continues to work, but the new app does not.
Sorry in the delay in response. I don't check or monitor the forums on a daily basis.

I have responded to you via DM with next steps based on the information you have provided.
Appreciate 0
      12-10-2018, 12:20 PM   #53
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sailormannn View Post
Downloaded v10.0 of BMW Connected and it crashes immediately when it tries to launch.

I知 using an iPhone XS Max and iOS 12.1.1. I checked the App Store reviews for v10.0 and it looks like I知 not alone. It worked fine on previous versions.

Hope for a quick fix
I am running V10 of the Connected App on an iPhone X with 12.1.1, without issue.

I will however report the crash errors back to the development team.
Appreciate 0
      12-10-2018, 12:33 PM   #54
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sailormannn View Post
Downloaded v10.0 of BMW Connected and it crashes immediately when it tries to launch.

I’m using an iPhone XS Max and iOS 12.1.1. I checked the App Store reviews for v10.0 and it looks like I’m not alone. It worked fine on previous versions.

Hope for a quick fix
I reached out to the development team and they have had a few reports of people having issues with V10. Anyone who is experiencing the app crashing, I would appreciate if you can post what device and the iOS version you are running.

If you are having the issue, please try to uninstall, reboot the phone and download and reinstall the Connected App. This may fix the issue.

Thanks

Last edited by canadian33; 12-10-2018 at 12:51 PM..
Appreciate 0
      12-10-2018, 12:54 PM   #55
Sailormannn
Private
Canada
6
Rep
89
Posts

Drives: 2014 BMW 335i xDrive
Join Date: Sep 2009
Location: Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sailormannn View Post
Downloaded v10.0 of BMW Connected and it crashes immediately when it tries to launch.

I’m using an iPhone XS Max and iOS 12.1.1. I checked the App Store reviews for v10.0 and it looks like I’m not alone. It worked fine on previous versions.

Hope for a quick fix
Just deleted the app, redownloaded and installed again. After signing in on the app, everything seems to be ok now both in the car and on the app. Must have been a bug on the update. I’ll report back if problem resurfaces
Appreciate 0
      12-10-2018, 02:58 PM   #56
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sgtwilko View Post
Is there an eta for the Android version of the app?
At this point we do not have a date for the Android version of the app for Canada.

I know many people are waiting for this, and we continue to work with the development team to bring this to the Canadian market.
Appreciate 0
      12-10-2018, 04:49 PM   #57
blue dragon
Captain
Canada
227
Rep
997
Posts

Drives: '17 340i MPPSK - '09 E70 35d
Join Date: Jul 2010
Location: Land of high taxes and crappy healthcare

iTrader: (0)

@canadian33 fixed my issue. Thanks again.
__________________

| '09 X5 35D - Work horse - '17 X1 MSport - Wife's daily - '17 340i MSport - my daily
Appreciate 0
      12-12-2018, 11:25 AM   #58
spoolzer
New Member
Canada
2
Rep
8
Posts

Drives: 2017 340xi MPPSK
Join Date: Jun 2017
Location: Montreal

iTrader: (0)

canadian33 so it seems my account is setup for the US while my car is registered in Canada. Any way I can get that sorted out?
Appreciate 0
      12-12-2018, 11:56 AM   #59
canadian33
Private First Class
146
Rep
192
Posts

Drives: 2017 440GC
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spoolzer View Post
canadian33 so it seems my account is setup for the US while my car is registered in Canada. Any way I can get that sorted out?
If you created an account on the US site, you will need to create a new account using a different email on the Canadian site. This is because the email you used on the US site, is now associated to the US market, where your vehicle is Canadian. You can't map a Canadian vehicle to a US account or vice versa.
Appreciate 0
      12-12-2018, 12:25 PM   #60
rogermach5
Roger
rogermach5's Avatar
Canada
3
Rep
26
Posts

Drives: 2014 428i X-Drive Cabriolet
Join Date: Jun 2018
Location: Calgary, AB

iTrader: (0)

Is the "Stock market widget" gone?

Hi canadian33,

I was wondering if you could please shed some light on this issue I am experiencing, it's been quite a few days now that I can't seem to get the "Stock market widget" to work.

I understand that there are 2 options for the widgets to work:
  • If you are using the split screen option (there is no "Stock market widget" here)
  • If you are not using the split screen option, then when you go to BMW Online, the widget will show up on the right side of the screen.

Please note that I am doing these steps with my screen not split. And this is what I am getting:

1. In the main iDrive menu, I go to ConnectedDrive:

Name:  IMG_0516.JPG
Views: 429
Size:  195.7 KB

2. Then I go, to the "BMW Online" option:

Name:  IMG_0518.JPG
Views: 424
Size:  198.4 KB

3. I get the notification that I will be redirected to the "external search engine..". I hit OK:

Name:  IMG_0519.JPG
Views: 425
Size:  183.8 KB

4. I am getting an error message on the right side saying "Provider not available", and it has been quite a few days like that :

Name:  IMG_0520.JPG
Views: 422
Size:  195.9 KB

5. Please note that this is my configuration for my BMW Online under "Settings":

Name:  IMG_0515.JPG
Views: 428
Size:  170.1 KB


Am I doing something wrong?


Ps. Please note that if I choose a different Widget such as "Flickr", it works fine:

Name:  IMG_0522.JPG
Views: 419
Size:  178.4 KB


BTW, Would it be possible to have the "Stock market" widget available on the Split screen as well?

Last edited by rogermach5; 12-12-2018 at 02:23 PM.. Reason: additional info
Appreciate 0
      12-12-2018, 12:53 PM   #61
McQueen2014
Private
McQueen2014's Avatar
Canada
58
Rep
94
Posts

Drives: 2014 335i xDrive M Sport
Join Date: Aug 2018
Location: Vancouver, BC, Canada

iTrader: (0)

Garage List
Any updates on the timeline for the Android app for the Canadians? I know the Apple/iPhone version had been out for a month or so.
Appreciate 0
      12-14-2018, 02:08 PM   #62
munna
Second Lieutenant
Canada
86
Rep
240
Posts

Drives: 2018 X3
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver

iTrader: (0)

canadian33 , in the connected app, I see a new entry called "Transmission Mode: Event Based" in the Enabled Features list. Any insight into what that is or does?

Also, any update on when we can see Skype for Business integration?
Appreciate 0
      12-19-2018, 12:49 PM   #63
Sailormannn
Private
Canada
6
Rep
89
Posts

Drives: 2014 BMW 335i xDrive
Join Date: Sep 2009
Location: Canada

iTrader: (0)

Connected iOS App still Crashing

Quote:
Originally Posted by Sailormannn View Post
Just deleted the app, redownloaded and installed again. After signing in on the app, everything seems to be ok now both in the car and on the app. Must have been a bug on the update. I値l report back if problem resurfaces
Hadn't used the app in a few days, so tried to open today in the car and it crashed immediately. It now crashes both connected and not connected when the app tries to start. There are others complaining on the App Review pages of the same problem.

I tried closing all apps and restarting the iphone, but the problem persists. Have not deleted and reloaded the app yet as did that last time and that appears to be just a temporary fix

I'm using Connected Version 10.0 on an iPhone XS Max running iOS 12.1.2

If Canadian33 has an update if this is a known problem with a fix coming that would be great. canadian33
Appreciate 0
      12-19-2018, 06:00 PM   #64
Sailormannn
Private
Canada
6
Rep
89
Posts

Drives: 2014 BMW 335i xDrive
Join Date: Sep 2009
Location: Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sailormannn View Post
Hadn't used the app in a few days, so tried to open today in the car and it crashed immediately. It now crashes both connected and not connected when the app tries to start. There are others complaining on the App Review pages of the same problem.

I tried closing all apps and restarting the iphone, but the problem persists. Have not deleted and reloaded the app yet as did that last time and that appears to be just a temporary fix

I'm using Connected Version 10.0 on an iPhone XS Max running iOS 12.1.2

If Canadian33 has an update if this is a known problem with a fix coming that would be great. canadian33
V10.0.1 of Connected released today seems to have fixed. Yay
Appreciate 0
      12-27-2018, 10:12 PM   #65
TheUltimateDrivingManiac
Freude am Fahren.
Canada
498
Rep
1,045
Posts

Drives: F15 X5 xDrive35i
Join Date: Jul 2009
Location: Toronto, Ontario

iTrader: (0)

Garage List
Hey, canadian33 , is BMW Connected coming to Alexa in Canada?
__________________
Freude am Fahren.
Appreciate 0
      12-28-2018, 12:06 AM   #66
McQueen2014
Private
McQueen2014's Avatar
Canada
58
Rep
94
Posts

Drives: 2014 335i xDrive M Sport
Join Date: Aug 2018
Location: Vancouver, BC, Canada

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by McQueen2014 View Post
Any updates on the timeline for the Android app for the Canadians? I know the Apple/iPhone version had been out for a month or so.
canadian33 Any updates on the Android side?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:22 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST